Xi Jinping bezoekt Servië

(Vertaling: E.J. Bron)

25e verjaardag van het NAVO-bombardment op Belgrado: het bezoek van Xi Jinping aan de Servische hoofdstad diende ertoe om “de huichelarij van de VS aan te spreken”.

Voor zijn bezoek aan Servië heeft de Chinese staats- en partijchef Xi Jinping (foto) een bijzondere datum uitgezocht: de 25e verjaardag van het bombarderen van de ambassade van Peking in Belgrado door de NAVO. In het kader van de Kosovo-oorlog hadden westerse bommenwerpers op 7 mei 1999 doelen in de Servische hoofdstad aangevallen en daarbij de Chinese ambassade getroffen. Daarbij kwamen drie Chinezen om het leven.

Zoals Janka Oertel van de “European Council on Foreign Relations” tegenover “Politico” zei, wil Xi met dit bezoek “de huichelarij van de VS en de ontaardende greep van de NAVO” compromitteren. China bekritiseert dat het Westen zich – met name tegen de achtergrond van de Oekraïne-oorlog – steeds weer op zijn waarden zou beroepen, die het bij behoefte echter zelf zou schenden.

Het bezoek van XI maakt deel uit van een Europareis, die hem eerst naar Parijs voerde. Daar ontmoette hij de Franse president Emmanuel Macron en de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen. Bovendien gaat Xi naar Hongarije, waar hij zal deelnemen aan de eerstesteenlegging voor een Chinese fabriek voor elektrische auto´s.

Bron:
weltwoche.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Xi Jinping bezoekt Servië

  1. 007lucia zegt:

    Heb helemaal niets met die man
    zijn naam klinkt als het geluid van een oude kassa
    Ben ook geen fan van het moderne China
    overal waar ze neerstrijken
    vervuilen ze zwaar het milieu
    ze worden in sommige landen vergeleken met een sprinkhanenplaag

    Like

  2. Andre zegt:

    Haha China had het over 3 landen in Europa. De EU is geen land en Servie is geen EU lid. Doe die trol vd Leyen dan maar tegelijk met dat Napoleonnetje. Hongarije snapt het en doet goed zaken.

    Like

  3. karton zegt:

    Rutte zal vast niet weten dat Ping in Servië op bezoek is; je zou dan mogen verwachten dat hij, Rutte dus, fel van leer zou trekken tegen Ping en hem zou zeggen dat hij zo snel mogelijk uit Europa moest verdwijnen en dat hij, Ping dus, goed op z’n tellen diende te passen omdat hij, Rutte dus, zich eigenlijk al de “baas v.d. NAVO” voelt en zich óók als zodanig gedraagt.

    Deze man maakt mij doorlopend kwaad om z’n deerniswekkend gedrag, maar ik vind ‘m best wel weer hilarisch als ik ‘m zie paraderen, lopend als een haantje met stront aan z’n poten, vleugeltjes enigszins gespreid als blijk van z’n “grootte”.

    Een lachwekkende paladijn !

    Geliked door 1 persoon

  4. xzorro123 zegt:

    Inderdaad dat NAVO bombardement was toch merkwaardig.
    Toen Servie zich niet gelijk aanpaste, werd er nog wat meer gebombardeerd
    Eea bedoeld om duidelijk te maken dat de NAVO de baas is in deze regio.

    Wat zullen de Serviers hier nu van vinden ?

    Geliked door 1 persoon

  5. ronjaspers zegt:

    Ik heb niets tegen china of de chinezen,maar ik haat die communistische dictator.

    Like

Plaats een reactie