Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken: Finse economie wegens “Russofobe politiek” in de problemen

(Vertaling: E.J. Bron)

De “Russofobe politiek” van de Finse autoriteiten hebben zowel negatief afbreuk gedaan aan ondernemingen als aan de toerismebranche, maakt de Russische diplomaat Segej Bejajev bekend. De maatregelen van Helsinki verwoesten de nauwe betrekkingen tussen de grensregio´s van Rusland en Finland.

Finse ondernemingen stoppen met hun werk en de toerismebranche zou op grond van de “Russofobe politiek” van de Finse autoriteiten verliezen hebben geleden, verklaarde de directeur van de tweede Europese afdeling van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Sergej Beljajev, tegenover het persbureau TASS. Hij zei:

Vandaag wordt de Russofobe agenda in dit land in hoge mate aangewakkerd […] waarbij de sluiting van industriële ondernemingen op grond van het gebrek aan Russische grondstoffen en de Russische afzetmarkt geïgnoreerd wordt.”

De Finse toerismebranche zou geleden hebben onder de sluiting van de grenzen met Rusland. In e oostelijke regio´s van de republiek zou een vertrek te registreren zijn, verklaarde Beljajev.

De Russische diplomaat weet zeker dat de ontwikkeling van de betrekkingen met Rusland in het nationaal belang van Finland is. De politiek van Moskou tegenover Finland zou van oudsher op de grondbeginselen van een voor beide zijden voordelige samenwerking gebaseerd zijn, benadrukte Beljajev.

De diplomatieke betrekkingen tussen Rusland en Finland zijn sinds het begin van de speciale militaire operatie in de Oekraïne gecompliceerder geworden. In mei 2023 verklaarde de Russische diplomatieke vertegenwoordiging in Helsinki dat de bilaterale samenwerking tussen de beide landen door de schuld van Finland geruïneerd zou zijn. Volgens de diplomaat werden de betrekkingen door de toetreding van het land tot de NAVO geschaad.

Later beweerde het Finse ministerie van Buitenlandse Zaken dat Rusland de bankrekeningen van de Finse diplomatieke vertegenwoordigingen zou hebben bevroren. In dit verband zette Finland negen Russische diplomaten het land uit. In de herfst van 2023 reageerde Rusland met de sluiting van het Finse consulaat-generaal in Sint Petersburg.

Later kwam het tot een crisissituatie aan de grens tussen de beide landen: Helsinki besloot de sluiting van zeven grensovergangen tussen Finland en Rusland, en uiteindelijk werd de maatregel naar alle grensovergangen uitgebreid. Deze beslissing werd gemotiveerd met het toenemend aantal migranten dat asiel zocht in Finland. Volgens Finse informatie helpt Moskou illegale immigranten uit derde landen, die geen papieren hebben, bij het passeren van de grens.

Het Kremlin verklaarde dat Finland zich met opzet zou willen distantiëren van de goede betrekkingen met Rusland. Sinds april 2024 zijn de grenzen tussen de beide landen voor onbepaalde tijd gesloten.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken: Finse economie wegens “Russofobe politiek” in de problemen

  1. jansobieskireporter zegt:

    De Finse economie kan niet overleven zonder handel met Rusland. Dat geldt in feite voor heel Europa. Met nostalgie denk ik terug aan de jaren ’90, toen men vanuit Helsinki probleemloos een boeken- of CD-markt, klassiek concert, opera of theaterstuk in St.Petersburg kon bezoeken, en dezelfde avond nog terug naar huis kon, en dagjesmensen uit St.Petersburg Helsinki bezochten om daar electronica, bouwmaterialen en sportartikelen te kopen, en daarna weer naar huis gingen. Kwamen die tijden maar terug.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    De Finnen zijn idioten gebleken…

    Dat of die coke snuivende slet die er minister president is heeft zich door de CIA laten compromitteren, dat zou natuurlijk ook kunnen.

    Voor Finland is dit in ieder geval een ramp, want die hebben nu de gedurende driekwart eeuw opgebouwde betrekkingen met hun voornaamste handelspartner totaal vernield.

    Geliked door 1 persoon

  3. bobzelf zegt:

    LUISTER NAAR DE USA EN DE EU

    ALS JE NAAR DE ”KLOTEN ” GEHOLPEN WILT WORDEN ..

    GOEIE KEUS GA BIJ DE NAVO WHAHAHAHAHA WHAHAHAHAHAHA

    OVER GENIALE ‘DOMBOOS ‘ GESPROKEN

    SOCHI BOBOBOBOB

    Geliked door 1 persoon

  4. Republikein zegt:

    Loof de Heer!

    Of niet.

    Like

Plaats een reactie