Duur koekje van eigen deeg: Rusland laat beslag leggen op Westers bankvermogen

(Vertaling: E.J. Bron)

Onlangs gaf de EU nog een onvriendelijk signaal aan Rusland af: ze heeft besloten om de rentewinsten uit in het Westen bevroren Russische vermogens voor de wederopbouw in de Oekraïne te gebruiken. Daarmee heeft Brussel zich weliswaar nog niet aan Russische vermogens zelf vergrepen – strikt genomen echter toch, want de renteopbrengsten behoren hier volgens algemeen begrip eveneens toe.

Nu komt het koekje van eigen deeg uit Moskou. Een rechtbank in Sint Petersburg heeft nu beslag gelegd op de vermogens van meerdere West-Europese banken, nadat vanwege de Westerse sancties de bouw van een gasterminal niet doorging, waaraan de banken oorspronkelijk deelnamen. Het gaat o.a. om de Deutsche Bank en de Commerzbank.

Zoals uit documenten van de rechtbank blijkt, gaat het bij de Deutsche Bank om tot € 238 miljoen aan waardepapieren, onroerende goederen en tegoeden van de kredietinstelling en haar Russische dochtermaatschappij. Bij de Commerzbank gaat het om vermogenswaarden ter waarde van € 93,7 miljoen evenals waardepapieren en het gebouw van de bank in het centrum van Moskou. Ook gaar het om de Italiaanse UniCredit met een bedrag van € 463 miljoen.

Achtergrond is de oorspronkelijk geplande bouw van een gasverwerkingsinstallatie door het concern Linde in de Russische Oostzee-haven Oest-Loega. Ook Westerse banken wilden deelnemen aan de financiering van de installatie. Linde had de werkzaamheden aan het project wegens de Westerse Ruslandsancties stopgezet. Rusland reageert in toenemende mate met vergeldingsmaatregelen op sancties, die door Westerse landen vanwege de aanvalsoorlog tegen Rusland hebben opgelegd.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Duur koekje van eigen deeg: Rusland laat beslag leggen op Westers bankvermogen

  1. Egbert zegt:

    HALLELUJA!

    Like

  2. Olie bol zegt:

    tja het word met de dag erger de EU met Oekraïne zal dit allemaal verliezen

    Geliked door 1 persoon

  3. 007lucia zegt:

    Oeff… maar op zijn Luciaans ..Wie kaatst moet de bal verwachten !!!

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie