Lavrov bekritiseert Zelensky´s “hysterische” eis naar ondersteuning bij gesprekken met Zwitserland

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov (foto), heeft verklaard dat de Oekraïense president bij gesprekken met buitenlandse diplomaten in Kiev over de komende “vredesconferentie” in Zwitserland nadrukkelijk om ondersteuning voor zijn “vredesformule” heeft verzocht.

De Russische minister onthulde dat de Oekraïense president voorafgaande aan een “vredesconferentie”, die volgende maand in Zwitserland moet plaatsvinden, “hysterisch” de ondersteuning van andere naties voor zijn voorgestelde “vredesformule” geëist zou hebben.

“Wij hebben informatie – we hebben de mogelijkheid om informatie te krijgen die normaal gesproken niet voor het publiek bestemd is. Eind april, toen hij over dit idee [Zelensky´s “vredesformule”] met buitenlandse diplomaten in Kiev discussieerde, eiste Zelensky volgens enkele deelnemers de grotendeels chaotisch geïmproviseerde, bijna hysterische ondersteuning voor zijn vredesformule als middel om Rusland op de knieën te dwingen”, zei Sergej Lavrov op een persconferentie na de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Sjanghai Samenwerkingsorganisatie (SCO) in Kazachstan.

Daarvoor had de perswoordvoerder van de Russische ambassade in Bern, Vladimir Chochlov, tegenover “Sputnik” verklaard dat Zwitserland Rusland niet voor de “vredesconferentie” uitgenodigd zou hebben en dat Moskou daar sowieso niet aan zou deelnemen. Het veel gepropageerde idee van een vredesconferentie zou voor Rusland onacceptabel zijn, omdat het om nog een poging zou gaan om de onuitvoerbare “vredesformule” door te drukken, die de Russische belangen zou ignoreren.

De woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, verklaarde zijnerzijds dat het onderhandelingsproces over de Oekraïne zonder de deelname van Rusland zinloos zou zijn, dat men echter zou moeten begrijpen over welke vredesformule er op de bijeenkomst in Zwitserland gediscussieerd zou worden.

Moskou heeft herhaaldelijk zijn bereidheid tot onderhandelingen verklaard, maar Kiev heeft dit per wet verboden. Het Westen zou Rusland tot onderhandelingen oproepen, zou echter tegelijkertijd de aanhoudende weigering van Kiev ignoreren om zich in te laten op een dialoog. Daarvoor had het Kremlin verklaard dat er op dit moment geen voorwaarden voor een vreedzame oplossing van de situatie in de Oekraïne zou bestaan en dat Ruslands absolute prioriteit erin zou bestaan om de doelen van de speciale militaire operatie te behalen, wat op dit moment alleen maar met militaire middelen mogelijk zou zijn. Functionarissen van het Kremlin verklaarden dat de situatie in de Oekraïne zich alleen maar in de richting van vrede zouden kunnen ontwikkelen wanneer er rekening zou worden gehouden met de feitelijke situatie en de nieuwe omstandigheden, en dat alle eisen van Moskou bekend zouden zijn.

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel:
sputnikglobe.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Lavrov bekritiseert Zelensky´s “hysterische” eis naar ondersteuning bij gesprekken met Zwitserland

  1. bobzelf zegt:

    JA LEUK EEN NAZI ASBAK

    VERTELT THE EMPEROR OF THE WORLD

    DIE DOOR UKRAINE RAAST

    MET EEN 700.000 MANSCHAPPEN

    DAT HIJ .. MOET LUISTEREN

    WHAHAHAHAHA WHAHAHAHAHA WHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    DUS MET DIT GELUL WORDT JE DAN OVERSPOELD

    WANT DE DUITSERS EN DE REST GAAN ER OVER PRATEN ?????

    ???????????????????????

    ???????????????????????????????????????????????

    WAAROVER WIL JE DAN PRATEN OVER 2014 THE USA COUP ??? MAIDAN ??

    OVER MINSK 1 EN 2 .HALLO MERKEL EN HOLLANDE

    OVER DE UJSA EN BRITSE GELEVERDE RAKETTEN

    NADAT JE 31.000 RUSSEN DOODSCHOOT .??

    EN DAN HET MOOISTE ….

    DE RUSSEN ZIJN NIET UITGENODIGD OP HUN EIGEN FEESIE

    DUS AL DAT GELUL

    ZE REAGEREN NIET EENS MEER ..

    TOT U DE KREET HOORT.

    U KINT LANGSKOMEN OP DE OPENING VAN ??

    NOVORUSSIA ..

    DE ZELFDE RUSSISCHE VLAG DIE MOOIE

    ALLEEN MET EEN LACHENDE EMOI EROP WHAHAHAHAH

    EN DAN KOMT ER NIEMAND LEUK HE.

    JA DE BRICS MET ALLE NIEUWE LEDEN EN AANKOMENDE

    AL DIE LANDEN

    MET GOEDKOOP RUSSISCH GAZZZ

    GOEDKOPE OLIE

    EN DE REST . WAT HEBBEN DIE KUT RUSSEN EIGENLIJK NIET

    WHAHAHAHAHAHAHA

    BOB WEET HET WEL.

    Geliked door 2 people

  2. Ravian zegt:

    Yeah, die “vredesformule” van Zelensky is feitelijk niets minder dan een eis tot de onvoorwaardelijke overgave van Rusland, waarbij elke teritoriale wens die Oekraïne ooit gehad heeft ingewilligd moet worden, waarbij Rusland voor alle schade voortkomend uit deze in 2014 door Oekraïne begonnen oorlog moet betalen, en waarbij Poetin en eenieder doe ook ooit maar een keertje zijn jas voor hem opgehangen heeft voor een tribunaal gevoerd en opgehangen moet gaan worden.

    Het zijn de krankzinnige overgave eisen van een haatdragende vijand die de totale overwinning behaalt heeft, dus hoe verliezer Zelensky deze eisen denkt te gaan afdwingen mag Joost weten.

    Volgens mij spuit en snuift hij teveel…

    Geliked door 4 people

  3. BosscheBol zegt:

    De vredesconferentie! Rusland mag niet meedoen want Rusland heeft zichzelf buiten de democratische wereldorde gesteld.

    Na nachtenlange zware onderhandelingen in het neutrale (!) Zwitserland (hoeren zijn met de honderden ingevlogen en een 747 komt de beste wijnen en kaviaar brengen) na al die zware onderhandelingen verschijnen de leiders van de partijen stralend op het bordes. Ze zijn eruit!

    Rusland moet al zijn veroveringen in Oost-Oekraïne teruggeven

    Rusland moet de Krim teruggeven

    Rusland moet 1000 miljard herstelbetalingen doen in gas, olie en ertsen.

    Rusland moet opgedeeld worden in 7 stukken en de presidenten van al die stukken worden door de USA en de EU aangewezen. Putin treedt terug.

    En nu denkt u misschien: wat heeft Rusland hieraan? Welnu, de sancties tegen Rusland zullen verlicht worden en Rusland wordt weer opgenomen in de democratische wereldorde.

    Hoezee!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie