Na antiwesters interview van de president: Amerika-getrouwe krachten doen poging tot putsch in Congo

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Zondagmorgen probeerden enkele militairen in de Democratische Republiek Congo president Félix Tshisekedi d.m.v. een putsch af te zetten. Dit mislukte. Militaire, die trouw gebleven waren aan het staatshoofd, beweerden dat de Verenigde Staten aan de poging tot een regimewisseling betrokken zouden zijn geweest.

Enkele dagen daarvoor verklaarde de president van de Democratische Republiek Congo, Félix Tshisekedi, dat de Russen en Chinezen niet zo arrogant als de Europeanen en Amerikanen zouden zijn. Nauwelijks twee weken later plegen blijkbaar met de VS verbonden oppositionele militairen een poging tot een putsch tegen hem.

Een van de belangrijkste putschisten is volgens meldingen de 41-jarige leider van de in de VS gevestigde “United Congolese Party”. Hij werd tijdens de poging tot een putsch gedood, terwijl enkele andere betrokkenen – waaronder ook Amerikaanse staatsburgers – gearresteerd werden. De aan de president trouw gebleven militairen verklaarden met het oog op deze omstandigheden dat er sprake zou zijn van een betrokkenheid van de VS.

Aan te nemen is dat de antiwesterse houding van de Congolese leiding zich als gevolg van deze klaaglijk mislukte staatsgreep verder verdiept. Moskou en Peking kunnen er nu waarschijnlijk op rekenen nog een nauwe partner in Afrika gevonden te hebben.

Gezien het feit dat het Afrikaanse land over reusachtige belangrijke voorraden grondstoffen (waaronder koper, kobalt, goud, diamanten en tantalium) beschikt, die o.a. ook voor de elektronica- en automobielindustrie belangrijk zijn, zijn deze ontwikkelingen uitermate nadelig voor het collectieve waardenwesten.

Verder is aan te nemen dat deze klungelig uitgevoerde actie het antiwesterse ressentiment in Afrika in het algemeen duidelijk zal versterken. Want in tegenstelling tot de Westerse naties o.l.v. De Verenigde Staten proberen Rusland en China niet om de een of andere putschisten er op uit te sturen om staatsgrepen te plegen.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Na antiwesters interview van de president: Amerika-getrouwe krachten doen poging tot putsch in Congo

  1. Hovawart zegt:

    Het omverwerpen van regimes in Afrika is al zo oud als de VS………(laat de VS lekker naar Suriname gaan)

    Geliked door 1 persoon

  2. bobzelf zegt:

    GOHHHHHH.

    DAT VERWACHT JE NIET HE. SVALLY ??

    JOUW VRIENDEN DOEN ZO IETS NOOIT.

    NOU JA EEN 219 X TOT NU CON GO IS 220 X

    GEORGIE 221 X

    DUS NIET ZEIKEN

    1 ZO’N FOUTJE

    OOM HERSENDOOD

    HET IS DIE DEKSELSE PUTIN DIE NIET DE3UGT V .WHAHHAHAHAHA

    OVER EEN LUL MET VINGERS GESPROKEN

    BOBBIE TOCH

    Geliked door 1 persoon

  3. scherpschutter1943 zegt:

    leve de USA

    Geliked door 1 persoon

  4. Andre zegt:

    Congo met de zittende macht heeft al aangegeven zich aan te sluiten bij BRICS ja je verwacht het niet. Ik kan haast niet wachten Namibie met hun Sperrgebiet (diamanten Rotschild)en Papua met Freeport (goud Rockefeller)

    Geliked door 1 persoon

  5. Ravian zegt:

    Elke truc heeft zijn houdbaarheidsdatum, en deze CIA truc is daar inmiddels ruimschoots overheen…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie