Politie van Berlijn moet € 20 miljoen bezuinigen: “De zwaarste criminelen worden vrijgesproken”

(Vertaling: E.J. Bron)

Dat de hoofdstad Berlijn steeds meer de Duitse misdadigers hoofdstad wordt, is geen wonder: het ontbreekt aan geld – ook bij de politie, die in Berlijn sinds oudsher stiefmoederlijk behandeld wordt. Criminelen kunnen daar blij mee zijn.

De senator Binnenlandse Zaken van Berlijn, Iris Spranger (SPD), moet dit jaar € 62 miljoen bezuinigen. Van dat bedrag ongeveer € 20 miljoen op de politie en € 10 miljoen op de brandweer. Alleen al € 4 miljoen moet er op het wagenpark van de Berlijnse politie bezuinigd worden, € 4,2 miljoen op beschermende uitrusting (bijvoorbeeld nieuwe bodycams en dashcams), € 1,4 miljoen op het veiligstellen van bewijs en criminaliteitsbestrijding, bijvoorbeeld bij de laboratoriumuitrusting.

De vakbonden zijn geschokt. De chef van de deelstaat Berlijn van de Vakbond van de politie (GdP), Stephan Weh, waarschuwt er voor dat de bezuinigingen gevolgen zullen hebben: “Radiowagens zullen niet meer op elk moment kunnen uitrijden en prioriteiten moeten stellen aan politieacties. De zwaarste criminelen uit de georganiseerde misdaad worden voor de rechtbank wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken, omdat onze rechercheafdeling niet meer in staat is om te werken. Evenementen en bijeenkomsten worden geschrapt, omdat de veiligheid niet meer gegarandeerd kan worden.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Politie van Berlijn moet € 20 miljoen bezuinigen: “De zwaarste criminelen worden vrijgesproken”

  1. karton zegt:

    De plaatsnaam “Berlijn” kan, zónder moeite, veranderd worden in “Amsterdam”.

    Like

  2. Andre zegt:

    Duitsland down the drain. Dit is al aan het begin van de nep en fop corona pandemie. Het is zelfs zo triest in Duitsland dat er al sigaretten automaten worden opgeblazen. Goed man en dan doet Baerbock eventjes weer lekker olie op het vuur gooien in Kiev. Alte Zeiten sind wiedermal zurück.

    Geliked door 1 persoon

  3. koddebeier zegt:

    Wil de laatste agent het licht uit doen ??

    Like

  4. ronjaspers zegt:

    De kwaadaardige elite willen niet dat de burgers zich veilig voelen.Daarom worden criminelen heel licht gestraft.

    Like

  5. olieklippie zegt:

    ook daarzo hebben zij schijnbaar vele “weerlichten(weerwind) ” zoals in Nederland aan het bewind en laten criminelen vrij rondlopen. 😡

    Geliked door 1 persoon

    • karton zegt:

      @ olieklippie op 23-5-2024 om 20.13 u.

      Hieruit moge blijken dat 90% van de negers (weer-een-kind) niet te vertrouwen is en dapper meewerkt a.d uitroeing v.h. blanke ras.

      Like

Plaats een reactie