Orbán: EU bereidt zich voor op oorlog met Rusland

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse regering overdenkt de rol van het land in de NAVO, omdat ze niet wil deelnemen aan de militaire missie van het bondgenootschap in de Oekraïne. De EU zou zich op een oorlog met Rusland voorbereiden, verkondigde de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) in een interview met “Kossuth-Radio”.

Hij bevestigt dat Hongarije niet voornemens zou zijn om deel te nemen aan NAVO-acties die d elanden van het bondgenootschap direct in het conflict in de Oekraïne verwikkelen en tot een directe botsing met Rusland zouden kunnen leiden. In Brussel zouden militaire planningen aan de gang zijn. Bovendien zouden “werkgroepen er aan werken hoe de NAVO in deze oorlog verwikkeld zou kunnen worden”.

Hongarije is daar tegen. In de regering wordt er intensief over nagedacht hoe we lid van de NAVO kunnen blijven zonder aan deze oorlog deel te nemen.”

Orbán voegde er aan toe dat Brussel zich hiervan bewust zou zijn en zelfs een nieuw begrip voor Hongarije bepaald zou hebben – “niet-deelnemer”.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Orbán: EU bereidt zich voor op oorlog met Rusland

  1. karton zegt:

    Een NAVO-actie in Oekieland betekent ……. wereldoorlog nr. III.

    (Kan pinokkio Rutte meteen a.d. bak; zal verm. niet gebeuren, die kloothommel ligt alsdan, samen met het zg. koninklijke gespuis, met z’n grijnsbek op het strand in Verweggiestan.)

    Geliked door 6 people

  2. aquarius4422 zegt:

    Wat voor debielen zitten daar in Brussel?

    De Russische wapenindustrie draait al twee jaar op oorlogscapaciteit terwijl de NATO reserves vrijwel uitgeput zijn door de steun aan Oekraïne en de wapenindustrie nauwelijks op gang is gekomen.

    Daarbij komt nog dat de Russische wapens superieur zijn aan wat het westen te bieden heeft, het inhalen van de achterstand op Rusland gaat minstens tien jaar duren dus is een oorlog beginnen tegen Rusland niets anders dan zelfmoord.

    Geliked door 1 persoon

  3. Marc zegt:

    De NAVO is een criminele organisatie die per direct verboden moet worden.

    Like

  4. Ravian zegt:

    Het ooit vrije en democratische Westen is gekaapt door links, en dus is de aan het Westen verbonden defensie organisatie nu tot een aanvalsorganisatie verworden, omdat voor links agressie een legitiem middel is om linkse plannen te verwezenlijken.

    Zo lang links aan de macht is gaat een derde wereldoorlog dus dichterbij komen.

    Maar u hebt dat zelf in de hand, 6 Juni kunt u daar een stokje voor steken, door te gaan stemmen, en in het stemlokaal een ‘extreem rechts’ cirkeltje in te kleuren.

    En als u dat niet doet dan gaat u daar vroeg of laat, in bloed, de rekening voor betalen.

    Like

  5. Snappie zegt:

    terwijl poetin zijn adviseurs bij reuters aankloppen voor bereidheid tot vredesdialoog en als daar geen gehoor op komt dan is poetin ook bereid om de oorlog voort te zetten

    De eu moet radicaal ultra extreem omdraaien en overgaan tot diplomatieke vredes onderhandelingen met een staakt het vuren.

    Like

  6. Elst zegt:

    Wees nu eens voor 1 keer een vent en stap gewoon uit de NAVO. Alles opgelost.

    Maar ja, die zak met geld.

    Like

  7. Julia zegt:

    Helemaal mee eens. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1933017333/live-poetin-bereid-om-oorlog-in-oekraine-te-beeindigen. Nee de EU hangt aan de tiet van de VS. De oorlogszucht van de VS kent geen einde. De geschiedenis sedert WOII zegt meer als genoeg. De VS die altijd al een koude oorlog had met Rusland vecht haar oorlog nu uit over de rug van de EU. En wat kunnen we trots zijn de belastingbetalers zijn volgend jaar weer de sigaar de https://www.ad.nl/binnenland/den-haag-organiseert-in-2025-de-navo-top-mega-event-kost-95-miljoen~a5aa8b87/?referrer=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F. Hoppa 95 miljoen het mag wat kosten buiten al de miljarden die het ons al kost om de Oekraïne wapens te leveren en zogenoemd voor de wederopbouw. Maar ondertussen in ons landje zelf is geen cent meer beschikbaar voor de zorg, voor ouderenzorg kortom voor alles. Afwachten of de top nog plaats gaat vinden ben benieuwd of Poetin nu daadwerkelijk eens ballen laat zien.

    Like

Plaats een reactie