Duiven en ratten vies en overlast gevend? “Stop met negatieve termen als ‘ongedierte’, imago moet beter”

(Door: Emma Thies)

Duiven, muizen en ratten zijn vieze beesten die voor overlast zorgen en ziektes verspreiden. Toch? Nee, zegt de Partij voor de Dieren in Utrecht. Volgens hen moeten we stoppen met termen als ‘ongedierte’ en ‘plagen’, en moeten we de beestjes niet als overlast gevend zien. ,,Alsof die dieren ons expres pesten.’’

Een dier is er niet op uit om ons te pesten, bepleit Saskia Oskam, commissielid bij de Partij voor de Dieren in Utrecht. ,,Ongedierte is één van de ergste woorden, dat gebruikt de gemeente Utrecht op ons verzoek ook al niet meer. Maar ‘plaagdieren’ is ook zo’n term. Die beestjes doen gewoon hun ding, het is niet zo dat zij ons expres pesten of plagen. Ze moeten gewoon dier kunnen zijn.’’

Lees verder>>>
(h/t “Nemo”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Duiven en ratten vies en overlast gevend? “Stop met negatieve termen als ‘ongedierte’, imago moet beter”

  1. E.J. Bron zegt:

    Tijd voor een psychiater . . .

    Geliked door 9 people

    • Leon zegt:

      Helaas, “lost case”.

      Geliked door 2 people

    • Olie bol zegt:

      dat die gek daar nog niet is geweest is mij een raadsel

      Geliked door 2 people

    • 007lucia zegt:

      Trekt u daar maar flink wat blikken van open
      de wereld is helaas één grote loony bin geworden!

      Geliked door 4 people

    • Douwen Egbert zegt:

      Onmenselijk bestaat wel, mensen die oorlog voeren tegen elkaar voor een of andere, door mensen verzonnen, religie. Uit naam van die religie zijn dieren, zoals de christenen beweren, ten dienste van de mensen. Oftewel, ze mogen er alles mee doen, in kleine kooien stoppen, zonder daglicht en daarna vermoorden in een slachthuis. Dat leert de kerk, ” de mens is de kroonjuweel van de schepping ” en alles is ze daar ” dienstbaar” aan. Maar als je mensen kent, leer je dieren waarderen, die zijn eerlijk.

      Geliked door 1 persoon

      • nemo zegt:

        Vandaag ben ik in een mukticulturele bui en neem ik een kijkje in het niet-christelijke China, op de straatmarkten. Wat zie ik? Levende dieren in kleine kooien waar ze in gepropt zitten, met de doodsangst in hun ogen. Zelfs kleine hondjes en vleermuizen, zoals mevrouw Koopmans ons ooit vertelde. Veel andere schattige diertjes, wachtend op de slager die hun nek doorsnijdt. En dit alles zonder Bijbel, maar met Dao, Confucius, Mao en Xi Jinping. Zijn we niet divers?

        Geliked door 2 people

    • Blaffertje zegt:

      🤣👍🏻

      Like

    • D.G.M.Holland zegt:

      Mijnheer Bron,

      Mensen met een goed beoordelingsvermogen en scherpe inzichten hebben we erg nodig in ons mooie land.

      Er staat nog steeds een belangrijke functie open in Den-Haag, doch… aan welke eisen niet iedereen zomaar kan voldoen.

      Met Uw zeer korte reaktie van slechts 4 woorden hebt U laten zien, dat U over bovengenoemde- maar ook over andere waardevolle kwaliteiten ruimschoots beschikt.

      Mogen wij als trouwe volgelingen van E.J.Bron op U een beroep doen om onze Minister President te worden?

      Geliked door 1 persoon

    • ronjaspers zegt:

      E.J. Bron.Achterlijkheid kan je niet genezen.

      Geliked door 1 persoon

  2. karton zegt:

    De Partij voor de Dieren bestaat uit louter ongedierte; zij bezorgen ons overlast én ik word er ziek van !

    Geliked door 4 people

  3. BosscheBol zegt:

    Aha! Dan moeten we mohammedanen ook niet meer antisemitisch noemen want dat zijn ze heus niet expres, ze doen gewoon hun ding. We kunnen ze beter mede-mensen noemen.

    Wie de taal controleert, controleert (in hoge mate) het denken. (vrij naar 1984)

    Geliked door 3 people

  4. Niek zegt:

    Waarom zou ik dat veranderen? Het klinkt mij meer in de oren als “wij weten het ook niet meer wat we ermee moeten dus wen er maar aan” kortom we stoppen met bestrijden. De echte oorzaak wordt vakkundig gemeden want ook dit is een islamitisch probleem en komt heel veel voor in wijken waar veel islamieten wonen met grote aantallen, de oude volks buurten. Volgens hun leer mag je voedsel niet weggooien maar dient het tot voedsel voor anderen en gooien zij dit over het balkon of in een plantsoen, de gevolgen laten zich raden. Ook aan vuilnisbakken ontbreekt het door gemeentelijke bezuinigingen en worden grote containers ondergronds gemaakt waarvoor een pasje noodzakelijk is, u kunt vervolgens als wel willende dus niets meer oppakken en weggooien. Onkruid heeft altijd mijn speciale aandacht omdat deze de pharmaceutische industrie kan bestrijden of omzeilen met zijn heilzame werkingen, neem bijvoorbeeld Weegbree wat momenteel echt overal groeit, in Amerika ook wel de voetstap van de blanke genoemd. Deze plant heeft een bijzondere werking bij schaafwonden kan een gekneusd blad over de wond worden gewreven en helpt de genezing. Men kan er ook thee van zetten en helpt bij neus, keel en oorklachten waarvoor men allerlei operaties kan ondergaan zoals buisjes tegen de oorontstekingen, dit is eenvoudig te voorkomen met weegbree. Helaas kan dit niet gepatenteerd worden dus geen geld verdienen en zo zijn er legio oplossingen met kruiden die allang vergeten zijn. Dit is bewust gedaan begin 1900 door de Rockenfellers om de Berendien ut Wisp van hun inkomsten te ontdoen en overal patenten op aan te vragen en deze kennis uit te roeien, wat nog gelukt is ook. Voorbeeld is Maria Treben die omschrijft hoe kruiden en wild groeiende planten vaak de medische wetenschap kunnen verslaan voor kwalen die zogenaamd niet te genezen zijn. Helaas weten ambtenaren helemaal niets van planten of onkruid en zelfs tuinmannen ook niet. Neem de plaaggeest Heermoes die door iedereen gezien wordt als vervelend maar een genezende werking heeft op de nieren, nierstenen, blaaskwalen, reuma, jicht, zenuwpijn en veel meer. Deze kruiden en planten kunnen gedroogd lang bewaard worden en bijvoorbeeld thee van gezet worden maar ook compressen van gemaakt worden, pas wel op waar je plukt ivm zware metalen of verontreiniging, kun je nagaan hoe kortzichtig er wordt omgesprongen met “onkruid”

    Geliked door 1 persoon

  5. Snappie zegt:

    ja man die gasten zijn wokeofiel

    Geliked door 1 persoon

  6. Albatros zegt:

    Wat een enorme wafel krijgen deze gasten! In Den Haag ook al en ze krijgen, zo lijkt, overal poot aan de grond

    Is dit een regeringspartij of wat?

    Geliked door 1 persoon

  7. Blaffertje zegt:

    Nog even en de wokelidokies starten een ‘me too’ pagina voor het ongedierte.

    🤣

    Geliked door 5 people

  8. Rini Stegeman zegt:

    Maar men ziet toch wekelijks de RATTEN in Opsporing Verzocht ?

    Geliked door 6 people

  9. BosscheBol zegt:

    Mijn kater vindt muisjes lief en helemaal niet vies. Hij weet al hun holletjes te liggen en gaat daar 3x daags aan snuffelen. Als meneer en mevrouw muis thuis zijn, valt hij ze verder niet meer lastig want zijn pootjes zijn te dik voor die holletjes. Maar als ze NIET thuis zijn, volgt hij hun spoor, gaat met der lieve beestjes spelen tot ze moe zijn en EET ZE OP.

    Geliked door 4 people

    • karton zegt:

      @ BosscheBol op 25-4-2024 om 12.37 uIk lees jouw reactie met grote belangstelling en ik ben ‘t doorgaans helemaal met je eens……. maat wat je me nu laat leze !!!! Afschuwelijk : das een échte Kut-Kater zoals jij je kater omschrijft : eerst leuk spelen met het muisje en daarna opvreten, driewerf “bah”!!!!!

      Mijn poes gedraagt zich dan toch wel wat diervriendelijker …. ze speelt óók leuk met een ander diertje maar vreet ‘t niet op.

      Geliked door 1 persoon

  10. dutchess43 zegt:

    Het spijt me maar als er een muis of rat ( wat goddank nog niet gebeurt is) aan mijn vogelvoederkooien komt snuffelen of eten, dan gaat er een flinke portie, speciaal in Belgie gekocht gif want hier is het natuurlijk weer verboden, tegenaan.

    Mochten die onnozelen van PvdD mij hiervoor ter verantwoording roepen, kunnen ze een lekker koppie thee van me krijgen met hetzelfde ingredient erin.

    Geliked door 4 people

  11. Ravian zegt:

    Partij voor het ongedierte.

    Dobbernegers en toeterturken inbegrepen.

    Dit imbecielen clubje is dus gewoon een bedreiging voor de volksgezondheid…

    Geliked door 3 people

  12. BigLJohn zegt:

    Dieren zijn veelal sociaalvoelend. Doden niet uit wraak maar om te kunnen overleven. Juist veel mensen zijn ongedierte. Ze willen uit oogpunt van macht miljarden van hun medemensen gaan uitroeien met de bedoeling om er zelf goed van te kunnen leven. Het brein van de mens, wat veel verder ontwikkeld is dan dat van een dier, zal er wel voor zorgen dat dit ook zijn ondergang zal betekenen. Vele – beschavingen – waaronder ook Atlantis verdwenen door een verkeerd en misdadig gebruik van dat brein.

    Like

  13. chrisdirick zegt:

    Alleen mensen kunnen beesten zijn.

    Like

Plaats een reactie