Rusland dekt dit jaar voor het eerst meer dan een vierde deel van de wereldwijde tarwe-export

(Vertaling: E.J. Bron)

De International Grains Council heeft zijn prognose voor de Russische tarwe-export naar boven bijgesteld – voor het eerst zal het land een aandeel van bijna 26% op de wereldmarkt bereiken. Dat is waarschijnlijk een echt historisch record.

De International Grains Council, een intergouvermentele organisatie ter verdieping van de internationale samenwerking op het gebied van de graanhandel, de marktstabiliteit en de globale voedselzekerheid, heeft zijn prognose voor de Russische tarwe-export voor het einde van dit landbouwseizoen naar boven bijgesteld. Derhalve zal het land voor het eerst bijna 26% van de wereldmarkt opeisen. Daarover bericht het persbureau RIA Novosti onder verwijzing naar de data van de organisatie. Het schrijft:

De organisatie gaat er nu van uit dat Rusland in het lopende agrarische jaar 53,1 miljoen ton tarwe zal exporteren, terwijl in april nog 52,1 miljoen ton voorspeld werden. Dat zou het hoogste exportvolume in de moderne geschiedenis zijn en bijna 10% meer bedragen dan vorig jaar. Het aandeel van Rusland in de wereldwijde tarwe-export zou naar een record van 25,8% kunnen stijgen. Het maximum tot nu toe werd in het agrarische jaar 2017-2018 met een aandeel van 23,4% bereikt, vorig jaar bedroeg dit 23,2%.”

Daarvoor had de nieuwe minister van Landbouw, Oxana Lut, verklaard dat Rusland dit jaar “een record bij de graanexport” in het oog zou hebben. Daarom zou het volgens haar nodig zijn om een binnenlandse vloot van vrachtschepen voor droge stortgoederen te bouwen – op dit gebied zou er nog sprake zijn van een tekort. Ze benadrukte:

We hebben geen binnenlandse vloot voor droge stortgoederen. We hebben fantastische vooruitzichten wat betreft de uitvoer van graan. Dit jaar exporteren we, zo lijkt het, een recordomvang graan, maar bij grote schepen moeten we met een buitenlandse vloot werken. Dat is heel slecht, en deze situatie moet natuurlijk veranderd worden.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Rusland dekt dit jaar voor het eerst meer dan een vierde deel van de wereldwijde tarwe-export

  1. bobzelf zegt:

    DE PROBLEMEN VAN DE JEUGD VAN TEGEN WOORDIG

    UW PLAGIAAT VRIEND BOB

    Geliked door 2 people

  2. bobzelf zegt:

    DIT WAREN ONZE ENIGE ECHTE VRIENDEN IN DE WERELD . !!!!!!

    SNAPPU ????

    MOOI !!

    IK GROET U , HERSENDODEN

    Geliked door 3 people

Plaats een reactie