Nog geen 0,5% van de asielzoekers in Sachsen gelden als politiek vervolgd

De vlag van de Duitse deelstaat Sachsen.

(Vertaling: E.J. Bron)

In 2023 kwamen er in totaal 17.484 asielzoekers naar de Duitse deelstaat Sachsen – van deze mensen gelden 75, dus nog niet eens 1%, als politiek vervolgd.

Uit een grote interpellatie van de AfD-fractie in het deelstaatparlement van Sachsen blijkt dat slechts een te verwaarlozen deel van de asielzoekers van de vrijstaat politiek vervolgd worden. In 2023 kwamen er in totaal 17.484 asielzoekers naar Sachsen. Maar 75 van hen gelden volgens artikel 16a van de Grondwet als politiek vervolgd. Dat komt overeen met 0,43%. 6.597 andere migranten kregen de “beschermingsstatus” wegens andere juridische redenen toegekend.

Van de in totaal 73.320 erkende asielzoekers in Sachsen beschikken 88% over een tijdelijke beschermingsstatus. Slechts een minderheid van 12% kreeg een permanente verblijfsvergunning. Bij personen die alleen maar over een tijdelijke verblijfsstatus beschikken, dient eigenlijk hun mogelijke repatriëring regelmatig gecontroleerd te worden. In het verleden is het echter nauwelijks tot repatriëringen gekomen. De CDU in Sachsen had al in 2017 aangekondigd ook uitzettingen naar Syrië te willen uitvoeren. Ook hiervan is tot nu toe echter niets terechtgekomen.

Vorig jaar bedroegen de kosten voor de opname van asielzoekers voor de oostelijke deelstaat in totaal € 652 miljoen. Voor het jaar 2021 worden deze kosten op € 376 miljoen geschat. Bovendien heeft het hogere aantal asielzoekers volgens actuele cijfers van de criminaliteitsstatistiek van de politiek blijkbaar tot een hoger criminaliteitspercentage geleid. In vergelijking met het jaar daarvoor is het aantal geregistreerde delicten in Sachsen met 12.631 gevallen toegenomen.

Bijzonder opvallend is de duidelijke stijging van de opgespoorde verdachten op in totaal 92.358 personen – een plus van 5.143 in vergelijking met het jaar daarvoor. Een groot deel van deze stijging is terug te voeren op niet-Duitse verdachten, die in de criminaliteitsstatistiek van de politie buitenproportioneel vertegenwoordigd zijn. In het jaar 2023 werden in totaal 24.313 buitenlanders als verdachte geregistreerd, in het jaar daarvoor waren het er 19.905. Dat komt overeen met een aandeel van 26,3% van alle verdachten.

Bron:
apollo-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Nog geen 0,5% van de asielzoekers in Sachsen gelden als politiek vervolgd

  1. hubert zegt:

    Het is ook logisch dat dit volk liegt.

    Wanneer ik mijn voordeur wagenwijd openzet en

    ik nodig iedereen uit, dan zijn de eersten die komen

    het gespuis.

    Die komen omdat er van alles en nog wat gratis is.

    Hun volgende stap is mijn huis overnemen en mij

    om zeep helpen.

    Daarna steken ze mijn huis in de fik en gaan naar

    de volgende.

    Hoe is het mogelijk dat mensen zo goedgelovig zijn en

    maar het beste over dit soort mens denken.

    Soms zeggen ze wel eens er zitten ook veel goede mensen

    tussen. Bij dit soort die maar in een iets geloven en dat

    is de koran, hier zitten nog geen 5 % goede tussen.

    Omdat ze volledig in de ban zijn van dit boek waarin

    wij Westerlingen niets zijn, helemaal niets.

    Geliked door 3 people

  2. nemo zegt:

    Gisteren zijn er gemeenteraadsverkiezingen gehouden in de deelstaat Thüringen. Het officiële rapport is dat de AfD slechts een kleine winst heeft geboekt, in tegenstelling tot de opiniepeilingen die een duidelijke voorsprong voorspelden. In veel gemeenten zullen nu tweede ronde verkiezingen zijn waarin de AfD-kandidaat het opneemt tegen de CDU-kandidaat. Je hoeft geen helderziende te zijn om nu al te kunnen zeggen dat de AfD niet erg succesvol zal zijn. Het officiële narratief is dat de AfD het vertrouwen van de mensen aan het verliezen is door alle gebeurtenissen van de afgelopen weken. Deze “gebeurtenissen” kwamen precies op het juiste moment. Zelfs als gisteren de “verkeerde” stemmen werden uitgebracht, dan nog werden ze “correct” geteld.

    Geliked door 1 persoon

  3. koddebeier zegt:

    Het zal hier niet anders zijn, maar ja linkse ambtenaren he.

    Like

  4. Ravian zegt:

    “Slechts een minderheid van 12% kreeg een permanente verblijfsvergunning.”

    Vluchtelingen en asielzoekers dienen op die basis NOOIT een permanente verblijfsvergunning te krijgen.

    Hun verblijfsvergunning dient ALTIJD tijdelijk te zijn, en te vervallen op het moment dat een veilige terugkeer naar het land van herkomst mogelijk is.

    En verder kunnen vluchtelingen en asielzoekers ook enkel direct afkomstig zijn uit het land waar hun veiligheid bedreigt wordt.

    Mensen die via Duitsland of België Nederland binnenkomen kunnen dus NOOIT vluchtelingen en asielzoekers zijn omdat zowel Duitsland als België veilige landen zijn.

    En waarom zou je mensen die helemaal geen vluchtelingen en asielzoekers KUNNEN zijn het ‘recht’ verschaffen om in Nederland asiel aan te vragen?

    Wat is dat voor flauwekul?

    Van alle in Nederland aanwezige vluchtelingen en asielzoekers heeft 99,99% gewoon op frauduleuze wijze een verblijfsvergunning gekregen.

    De betreffenden zelf stelen vervolgens, via de sociale voorzieningen, meer dan 30.000 Euro per jaar van de Nederlandse bevolking ( en dat is dan zonder de aan hun criminele activiteiten verbonden kosten mee te rekenen).

    En de Nederlandse ambtenaren die dit frauduleuze spel meespelen beroven de Nederlandse bevolking dus op zeer grote schaal, die zijn verwikkeld in een miljarden diefstal, EN die zijn mede verantwoordelijk voor ALLE criminaliteit die deze door hen Nederland binnen geloodste criminelen begaan.

    Die horen dus gewoon opgeknoopt te worden…

    Geliked door 2 people

  5. Julia zegt:

    Links heeft meer kapot gemaakt dan ons lief is. Ben er helemaal klaar mee en geloof vooral niet in het zogenoemde nieuwe Wilders kabinet ook Wilders kan zijn verkiezingsbeloften niet nakomen hij zit vastgeroest aan de EU verdragen waaronder elk verdrag achter onze rug om door de landverrader Rutte zijn handtekening is gezet.

    Like

    • Ardbeg zegt:

      Julia, ik geef Wilders alle kansen, maar ondanks dat deel ik Uw mening wel.

      Ik schreef dat al eerder ergens, EU en Navo voornamelijk afwachten wat gebeuren gaat.

      Want NL is niet souverein meer. Het is onder een dictaat van buiten onze grenzen. Dikke lobby en pressie.

      Like

  6. loekie zegt:

    bedenk dat de eigen burgers voor 100 procent politiek vervolgd worden

    Like

Plaats een reactie