Griekenland-miljarden voor banken en speculanten

Er werd een reusachtig miljardenpakket geregeld om Griekenland te behoeden voor het onmiddellijke bankroet. Maar wie of wat wordt er met het geld daadwerkelijk gefinancierd? Volgens de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” komt er in werkelijkheid slechts een gering gedeelte in Griekenland aan. Voor de Griekse financiële ramp werden 172,7 miljard euro ter beschikking gesteld, 8,3 miljard meer dan tot nu toe gedacht. De eurolanden stellen van dit bedrag 144,7 miljard euro ter beschikking.

Het grootste deel van deze enorme som komt echter ten goede aan het bankensysteem en de speculanten. Concreet denkt men 48 miljard euro nodig te hebben om de Griekse banken te herfinancieren en 30 miljard euro gaan naar de leningenruil aan private schuldeisers. 35 miljard euro dienen ervoor om de kredietrisico´s van Europese centrale banken veilig te stellen. Met de resterende 59,7 miljard euro houden de Grieken net een derde deel over van de totale som om investeringen te doen of de staatsschulden af te lossen.

Het IMF noemt de situatie van Griekenland nog steeds kritiek. Met de huidige som zou de financiële behoefte slechts tot 2014 gedekt zijn, voor de beide jaren daarna zouden nog eens extra 13 miljard euro nodig zijn. De verantwoordelijke directrice van het IMF, Christine Lagarde, zegt hier veelzeggend het volgende over: “De risico´s van het programma zijn extreem hoog, er is geen ruimte voor afwijkingen.”

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/007710-Griechenland-Milliarden-fuer-Banken-und-Spekulanten

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Griekenland. Bookmark de permalink .

7 reacties op Griekenland-miljarden voor banken en speculanten

  1. louis-portugal zegt:

    De Euro is een zeer zieke patient.
    Door er geld in te stoppen waarvan niemand weet waar het vandaan komt bestrijdt men alleen maar de symtomen maar de ziekte van het hele €-gebied nl. het veel meer uitgeven dan er binnenkomt, wordt niet rigoreus aangepakt.
    Ik bedoel met dat geld de lening van inmiddels 1027 miljard tegen 1 % door de ECB aan de europese banken. LTRO 1 en 2 498 en 529 miljard.
    In Griekenland begint men ermee maar vooral weer met het halen bij de burger die toch al niks heeft en de grote profiteurs worden net als in Portigal met rust gelaten.
    Waarom moet Gr., 300 parlementsleden hebben met al hun faciliteiten waaronder een vrij te gebruiken creditcard???
    Nu komen de verkiezingen en men zou dat aantal mooi kunnen terugbrengen, naar hooguit de helft, als een serieus gebaar.
    Niks hoor.

    Uiteindelijk is de noordelijke belastingbetaler de klos want die wordt ter verantwoording geroepen voor alle garanties die zijn afgegeven.

    Like

  2. G.Deckzeijl zegt:

    Brinkman vanmiddag om één uur uit de PVV gestapt. Zie 72 van…
    http://www.amsterdampost.nl/meldpunt-schengen-en-het-lekkende-gelijk-van-brinkman/#comment-63583

    Like

  3. G.Deckzeijl zegt:

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/11749618/__Brinkman_stapt_uit_PVV__.html
    Let wel: wat niet in het artikel staat, is tussen 13:00 en 13:20 in de persconferentie gezegd.

    Like

  4. Tom Hendrix zegt:

    @Louis-Portugal, helemaal met U eens, maar het dreigt nog een veel grotere ramp te worden als het ESM het Europees Stabiliteits Mechanisme in werking wordt gesteld. Dat geeft de bolsjewieken in Brussel carte blanche om in iedere lidstaat gratis geld op te halen. Ze kunnen zo maar gaan eisen dat nederland pakweg per maand 10 miljard euro naar Brussel moet brengen. En MP Rutte en Dhr.de Jager gaan daarmee akkoord. Weg zijn onze pensioenen en onze sociale zekerheid.
    En het budgetrecht van de 2e Kamer hebben ze zo ook al het putje in laten gaan.

    Like

  5. G.Deckzeijl zegt:

    Niks anders dan rotzooi krijgen we voor de kiezen, let maar op.

    Like

Plaats een reactie