Hans Jansen – Het rijk van de nieuwe Kalief

Hans Jansen

(Door: Hans Jansen)

De koningin van Lombardije is koningin van uitsluitend Lombardije. Westerse koningen en keizers zijn altijd koning of keizer van iets: Rome, Duitsland, Frankrijk. In de islam is het anders geregeld. De kalief is de kalief van de gelovigen, hij is niet aan een regio vastgeplakt, in zijn titulatuur worden hem geen geografische beperkingen opgelegd. Hij is niet de kalief van één land maar, althans volgens de sharia, de kalief van alle moslims, waar die zich ook bevinden. Sinds kort geniet Aboe Bakr al-Baghdadi bekendheid als kalief Ibrahim. Hij is door de onthoofd- en gezelligheidsvereniging ISIS/ISIL tot kalief verheven, en dat is mooi, maar ISIS of ISIL betekent ‘De islamitische staat van Irak en Syrië’, dan wel ‘De islamitische staat van Irak en de Levant’. (‘Levant’ is het land waar de zon opgaat, van ons uitgezien het Nabije Oosten). Ook deze nieuwe Kalief kan niet met de traditie breken dat een kalief een kalief van alle moslims moet zijn, en dat er geen gebiedsbeperking in zijn titel mag zitten. De benamingen van zijn domein zijn dus nu bekort tot IS, ‘De Islamitische Staat’.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Islam, kalifaat. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hans Jansen – Het rijk van de nieuwe Kalief

  1. Theresa Geissler zegt:

    Mooi, inderdaad: Als dàt inderdaad z’n eerste doelstelling is, is-ie daarmee wel een aantal jaren zoet.
    Het mannetje is pragmatischer dan hij er op het eerste gezicht uitziet.
    Nu moet nog blijken of hij echt alle moslims, waar ook ter wereld, onder controle heeft; het zal mij benieuwen!

    Like

    • Joost Visser zegt:

      Dat is nog even het geluk. Er zijn soenieten, shiiten en weet ik nog meer -ieten en -faten. Het enige wat telt voor hem zijn de soenieten. Dus hij zal eerst een 75% van de moslims uit moeten roeien. Ik zou de man financieel ondersteunen als hij dat gaat doen.

      Like

  2. Doornroosje zegt:

    Eerst onder de moslims leuren met de sharia, wil meer dan de helft geen sharia , worden die een kopje kleiner gemaakt. Dat is dan al de helft minder. Als we daar op wachten, moet het niet veel moeite kosten om de andere helft te verjagen.
    Mooi geschreven meneer Jansen . Hoe is het mogelijk, dat dit soort plannen ook maar een kans krijgen, van de rest van de wereld.

    Like

  3. Republikein zegt:

    Gelukkig is de planeet plat en vlak.
    Je kunt anders het oosten niet vinden, als je zou kunnen doorlopen , als de kameel conditie heeft, kom je altijd bij het oosten.
    Gelukkig voor de Kalief ben ik geen familie en gelooft hij ook niet in Sinterklaas.
    Een kompas en magneet is verloren, jammer, volgende keer beter opletten op school.

    Like

Plaats een reactie