Na Washingtons beschuldiging van democratiegebrek: Boedapest bericht over antisemitisme in de VS

Parlementsgebouwen in Boedapest.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Hongaarse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een bericht geschreven over de toestand van de democratie in de VS. Tamás Menczer, de directeur communicatie van de Hongaarse partij Fidesz, gaf aan dat Boedapest daarmee op gelijkluidende beschuldigingen uit Washington gereageerd zou hebben.

Als reactie op de beschuldigingen uit de Verenigde Staten over een vermeend gebrek aan democratie in Hongarije heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Boedapest een bericht opgesteld, meldt Tamás Menczer, de directeur communicatie van de regeringspartij Fidesz. Tot voor kort was Menczer werkzaam als staatssecretaris voor bilaterale betrekkingen op het ministerie van Buitenlandse Zaken en Handel. In een op “Facebook” gepubliceerde videoboodschap deelde hij mee dat het bericht betrekking zou hebben op de illegale migratie en het antisemitisme in de VS. De krant “Demokrata” citeert de politicus als volgt:

Wanneer de regering van Joe Biden, die voor oorlog is, zich met Hongarije en de situatie met de democratie in Hongarije bezighoudt, dan heeft het Hongaarse ministerie van Buitenlandse Zaken ook een bericht in verband met de situatie rondom de democratie in de VS opgesteld. Ik ken de inhoud, want het is geen toeval dat ik het heb voorbereid.”

Volgens peilingen zou drie vierde deel van de Amerikaanse burgers de migratiecrisis als een serieus probleem beschouwen, omdat er elk jaar vier miljoen immigranten illegaal via de zuidelijke grens het land binnen zouden komen, zei de Hongaarse politicus. Enkelen van hen zouden zware misdaden plegen, waaronder moord op kinderen en seksuele overvallen.

Joe Biden bouwt de grensbewakingsmaatregelen echter af en verwoest ze.”

Terwijl Washington Boedapest van antisemitisme zou beschuldigen, aldus Menczer, gaven volgens een actueel bericht van het “American Jewish Committee” (AJC) 76% van de geënquêteerde Amerikanen aan dat het antisemitisme een probleem in het land zou vormen. Daarbij waren 56% van hen van mening dat de situatie in de afgelopen vijf jaar slechter zou zijn geworden.

In Hongarije zouden volgens de politicus de vertegenwoordigers van joodse gemeenschap beweren “in grote veiligheid” te leven. Met het oog op deze feiten zouden de Verenigde Staten er goed aan doen om zich bezig te houden met de problemen in het eigen land.

Volgens Menczer zou de reden voor de Amerikaanse beschuldigingen tegenover Hongarije zijn dat “wij aan de kant van de vrede staan en ons niet in de oorlog laten dwingen”. Hoeveel druk Washington ook op Boedapest zou uitoefenen, Hongarije zou voorstander van de vrede blijven, maakte hij duidelijk.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjártó, noemde daarvoor het feit schokkend en stuitend dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op basis van eenzijdige informatie berichten over de situatie van de mensenrechten in andere landen zou opstellen, die op hun beurt door de VS zelf gefinancierd zouden worden. Hierbij beschuldigde Szijjártó Washington van inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van andere staten.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Na Washingtons beschuldiging van democratiegebrek: Boedapest bericht over antisemitisme in de VS

  1. Elst zegt:

    Goed zo Hongarije ontleed dat “kankergezwel USA ” maar. Denken overal ter wereld de baas te kunnen spelen. Dat volk leeft nog steeds met de gedachte dat totale wereldoverheersing Democratie is.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    Een illegale president die de verkiezingen gestolen heeft, in een land waar momenteel het hele justitie apparaat onder valse voorwendselen tegen de oppositie ingezet wordt, en dan vooral tegen de voornaamste tegenstander voor de komende presidentsverkiezingen, meent een ECHTE democratie als Hongarije de maat te kunnen nemen waar het de democratie betreft…

    Veel lachwekkender dan dit wordt het echt niet…

    Like

Plaats een reactie