Peiling: Slechts 32% van de Duitsers zouden in geval van oorlog hun land verdedigen. In het oosten van Duitsland zijn het er zelfs nog meer

(Vertaling: E.J. Bron)

Slechts 32% van de Duitsers zouden in geval van oorlog hun land verdedigen. Dat blijkt uit een peiling van “Focus-online”. De meerderheid van de geënquêteerden, 57%, wees een deelname aan gevechtshandelingen af, 11% weten het niet.

De peiling maakt echter ook regionale verschillen duidelijk: in het oosten van Duitsland zouden zelfs maar 23% vechten, in het westen zijn dit 35%.

De resultaten weerspiegelen een diepe scepsis tegenover de Bundeswehr en de politieke leiding van het land: veel geënquêteerden bekritiseren de uitrusting van de Bundeswehr. Bovendien zou de politiek van de ´stoplicht´-regering als “woke” worden waargenomen, die de nationale trots zou ondermijnen. Enkele burgers klaagden er over dat de bescherming van het land niet de hoogste prioriteit zou hebben.

Bron:
weltwoche.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Peiling: Slechts 32% van de Duitsers zouden in geval van oorlog hun land verdedigen. In het oosten van Duitsland zijn het er zelfs nog meer

  1. scherpschutter zegt:

    nederland is het verdedigen niet meer waard. De vijand is al binnen

    Geliked door 4 people

  2. Ravian zegt:

    Je gaat toch ook niet aan een dood paard staan te trekken?

    Geliked door 3 people

  3. Tukker24 zegt:

    Vindt je het gek?

    Geliked door 3 people

  4. Willem zegt:

    zouden de Nederlanders er niet net zo over denken. Met zo’n zooitje van deze regering daar ga je toch niet voor vechten!!!

    Geliked door 1 persoon

  5. Svalbard zegt:

    Ik vraag me af hoe we een Russische bezetting gaan ervaren. We zullen onze vrijheid kwijt raken, en een afwijkende mening is dan al genoeg om je in de gevangenis of erger te doen belanden. Reken er maar op dat je leven totaal op zijn kop komt te staan. Alles zal veranderen, en we hoeven er niet op te rekenen dat het ooit nog zal veranderen, want er zal geen soort van D-Day komen.

    Like

    • scherpschutter1943 zegt:

      In geval van een russische bezetting in nederland, zullen we weer meemaken dat de ambtenarij de kant van de bezetter kiest. Was in WOII ook zo. Lees hierover “Het koninkrijk der nederlanden in de 2e wereldoorlog van Lou de Jong

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie