Zogenaamde “wonderwapens” van het collectieve Westen worden in mei in Moskou tentoongesteld

(Vertaling: E.J. Bron)

De tentoonstelling van talrijke oorlogstrofeeën uit de productie van het collectieve Westen, die Russische soldaten tijdens hun militaire operatie in de Oekraïne hadden buitgemaakt, wordt op 1 mei 2024 geopend en blijft de hele maand toegankelijk voor het publiek.

In het Victory Park op de Poklonnaya-heuvel in Moskou worden meer dan 30 wapensystemen, geproduceerd door 12 landen, aan het publiek gepresenteerd. De militaire buitgemaakte goederen komen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Turkije, Zweden, Tsjechië, Zuid-Afrika, Finland, Oostenrijk en de Oekraïne.

De bezoekers kunnen de Leopard-2 tank, de Marder, de Amerikaanse Bradley, de Zweedse CV90 en de Franse AMX-10RC lichte pantserwagens evenals nog vele andere interessante zogenaamde westerse “wonderwapens” bezichtigen.

Bovendien worden op de tentoonstelling ook kleine wapens van buitenlandse legers met gevechtsdocumenten en kaarten samen met ideologisch propagandamateriaal ter opleiding van Oekraïense nazi´s aan de bezoekers gepresenteerd.

De genoemde trofeeën worden op het plein voor het Overwinningsmuseum tentoongesteld en zijn onderverdeeld in meerdere thema´s met desbetreffende informatie stands, die informatie geven over de westerse producenten, specificaties evenals over de plaats en de omstandigheden van het buit maken door de Russische strijdkrachten.

Voorafgaande aan de tentoonstelling vestigt de Duitse Leopard-tank al speciale aandacht op zich, hoewel hij in de actuele oorlog aan het Oekraïense front tot nu toe volledig faalde: waren het vorig jaar tanks van het type Leopard-2A4, die met een verliespercentage van 50% uitgevallen waren, dit jaar was zelfs de nieuwste, uiterst moderne Leopard-2A6 de klos (zie foto boven het artikel).

Parallel daaraan werd ook een derde deel van de in totaal 31 geleverde Amerikaanse Abrams-M1A1-SA tanks in de buurt van Awdejewka uitgeschakeld, waarop de westerse curators van de Oekraïense militaire leiding besloten om de resterende exemplaren van deze door een turbine aangedreven Amerikaanse tanks maar beter helemaal van het front terug te trekken.

De periode van de tentoonstelling in mei werd historisch zeer toepasselijk gekozen, temeer daar er in deze maand belangrijke gebeurtenissen en jubilea op de Russische kalender staan:

  • De inauguratie van Vladimir Poetin op 7 mei 2024 in zijn vijfde ambtstermijn
  • De Russische Federatie viert op 9 mei het jubileum van haar overwinning op het “Derde Rijk” in het jaar 1945
  • President Vladimir Poetin is voor de maand mei zijn volgende persoonlijke ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping in Peking overeengekomen om effectieve maatregelen en opties tegen de westerse oorlogs- en escalatiepolitiek op politiek, economisch en militair gebied voor alle fronten – in Europa, het Midden-Oosten en het Verre Oosten – tussen de beide supermachten eens temeer op elkaar af te stemmen.

Aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken werd onlangs in China op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat de VS nu tussen de alternatieve coöperatie of confrontatie zou moeten beslissen:

Chen Jining, de burgemeester van Sjanghai:

Of China en de VS voor coöperatie of confrontatie beslissen, heeft effecten op het welzijn van beide volkeren, de naties en de toekomst van de mensheid!”

Wang Yi, de Chinese minister van Buitenlandse Zaken, zei in Peking tegen Antony Blinken:

De bilaterale betrekkingen zijn blootgesteld aan allerlei soorten verstoringen. China´s legitieme ontwikkelingsrechten werden op ongepaste wijze onderdrukt en onze kernbelangen staan voor uitdagingen. Peking en Washington zouden zich of op coöperatie of op confrontatie kunnen inlaten…”

Nog in Peking, na zijn ontmoeting met Xi Jinping, sprak Antony Blinken echter opnieuw alleen maar dreigingen tegen China uit:

…en ik denk dat we allemaal van China verwachten dat het maatregelen neemt om deze actie in te dammen: zoals ik al zei, zijn wij ook op maatregelen voorbereid, die we zullen nemen wanneer de situatie niet verandert. Wij als Verenigde Staten hebben al sancties tegen meer dan 100 Chinese ondernemingen opgelegd, met exportcontroles etc. We zijn er volledig op voorbereid om te handelen. We zijn bereid om extra maatregelen te nemen. Dat heb ik vandaag in mijn gesprekken heel duidelijk gemaakt…”

In de huidige economische staat zou het Westen echter niet eens de economische onthoofdingsklap van Rusland/China/Iran in de vorm van een sluiting van de Straat van Hormuz in combinatie met een economisch embargo door China aankunnen: het westerse economische en financiële systeem zou in zo´n geval als een kaartenhuis in elkaar storten.

Maar ook de optie van een militaire confrontatie als gebruikelijk Anglo-Amerikaans antwoord in het verleden tegen de gebalde macht van Rusland/China/Iran/Noord-Korea zou het collectieve Westen nog veel minder kunnen doorstaan.

Om deze redenen blijft de globale situatie nog steeds uitermate gespannen!

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Zogenaamde “wonderwapens” van het collectieve Westen worden in mei in Moskou tentoongesteld

  1. karton zegt:

    Ik hoorde dat tot de buitgemaakte “wonderwapens” van ‘t westen o.a. behoren ; 1x klabatse, 6x pijl + boog, 4x kattepul én 3x elastische steenslinger.

    Geliked door 1 persoon

  2. bobzelf zegt:

    goooood morning my friends 

    DE AS VAN HET KWAAD . KOMT U REDDEN . TEKST SVALBARD WHAHAHAH

    Oekraïne alarmeerde vrijdag dat Moskou de aanvallen op het Oekraïense spoorwegnet opvoert in een poging de militaire bevoorrading af te snijden in de aanloop naar een nieuwe Russische aanval, terwijl Kiev nieuwe wapenleveranties van de VS verwacht.

    Kiev vreest dat Moskou intense druk zal uitoefenen op het hele front in de aanloop naar de symbolische en grootse viering van de Dag van de Overwinning op 9 mei, nu beide partijen dodelijke grensoverschrijdende aanvallen blijven uitvoeren.

    Zoals een Oekraïense “veiligheidsfunctionaris” vandaag aan Agence France-Presse vertelde, is het bombarderen van het spoorwegnet door Rusland niet alleen gericht op Westerse hulp, maar is het ook een voorbode van een nieuwe aanval door Moskou.

    De spoorweginfrastructuur is van vitaal belang voor Oekraïne, zowel voor het personenvervoer, de handel als het leger, aangezien het luchtvervoer in Oekraïne is opgeschort sinds het begin van de Russische operatie in februari 2022.

    “Dit zijn klassieke maatregelen voor een aanval”, zei de ambtenaar anoniem.

    Hij zei dat het doel is “om leveringen en de overdracht van militaire vracht lam te leggen,” voegde hij eraan toe.

    Het Russische leger zei eerder vandaag dat het een trein in Donetsk met westerse wapens had geraakt.

    “Een trein met westerse wapens en militaire uitrusting werd geraakt in de buurt van de stad Udase,” zei het Russische ministerie van Defensie, zonder verdere details te geven.

    Russische troepen hebben een voordeel in vuurkracht en mankracht aan het front en Kiev heeft gewaarschuwd dat de gevechten de komende weken steeds moeilijker zullen worden.

    President V. Zelensky zei dat hij gelooft dat het Kremlin de strategische hoogten van Chasiv Yar, een dorp in de oostelijke Donetsk regio, wil innemen voor 9 mei, wanneer Rusland de overwinning van de Sovjet-Unie in de Tweede Wereldoorlog viert.

    Hij zei dat maandenlange vertragingen in het hulppakket van 61 miljard dollar dat deze week door Washington werd goedgekeurd, hem zijn macht hebben gekost.

    “Terwijl we wachtten op een beslissing over Amerikaanse steun, slaagde het Russische leger erin om het initiatief te nemen op het slagveld,” vertelde hij een conferentiegesprek met tientallen internationale supporters van Oekraïne.

    Oleksandr Pertsovsky, van het staatsspoorwegnet Ukrzaliznytsia, bevestigde dat Rusland zijn aanvallen op spoorwegfaciliteiten heeft opgevoerd.

    “Ze hebben de stations zonder onderscheid aangevallen. Het is een zeer primitieve manier van doen,” zei hij.

    Drie spoorwegarbeiders werden gedood en vier gewond bij een Russische raketaanval in de oostelijke Donetsk regio op donderdag, zei het bedrijf.

    Donderdag raakten ook tien burgers gewond toen Russische troepen een spoorwegfaciliteit aanvielen in Balaklia in de regio Kharkiv.

    Het Russische Ministerie van Defensie zei vrijdag dat een aanval in Udachne in de Donetsk regio gericht was op wat het zei dat “westerse wapens en militaire uitrusting” waren die per spoor werden vervoerd.

    Het ministerie zei ook dat de treinlaadplaats in Balakliya was getroffen.

    Deze aanvallen vertegenwoordigen slechts een klein aantal aanvallen die treinen of stations in heel Oekraïne hebben beschadigd, ook in meer centrale gebieden zoals Tsjerkassy en Dnipro.

    Tegelijkertijd haalt Oekraïne zijn Abrams M1A1 tanks van het front omdat de oorlog met Russische drones de situatie te moeilijk heeft gemaakt voor de Oekraïners.

    De VS stemde ermee in om 31 Abrams naar Oekraïne te sturen in januari 2023 na een maandenlange agressieve campagne door Kiev, met het argument dat de tanks, die ongeveer $10 miljoen per stuk kosten, van vitaal belang waren voor hun vermogen om door de Russische linies te breken.

    Maar het slagveld is sindsdien aanzienlijk veranderd, grotendeels door de alomtegenwoordigheid van Russische jager-drones. Deze wapens hebben het voor Oekraïne moeilijker gemaakt om tanks te beschermen als ze plotseling boven het slagveld verschijnen. Vijf van de 31 tanks zijn al verloren gegaan door Russische aanvallen.

    OOM SCHIET LEKKER OP ZO  BOBOBOBOBOBOBO

    Geliked door 1 persoon

  3. bobzelf zegt:

    GOOOOD MORNING .. YES YES FUCK YOU TOO .. 

    VOOR MIJN VRIEND SVALBARD ”DE ENGNEK ”’

    MISSCHIEN DOET TIE ER WAT MEE. 

    IK WEET ZEKER VN NIET WHAHAHAHAHAHAHA

    OOM . DE AS VAN HET KWAAD  WHAHAHAHAHAHA

    Geliked door 1 persoon

  4. koddebeier zegt:

    Amerikanen……een gestort volkje !!

    Geliked door 1 persoon

  5. Niek zegt:

    Daar ga ik een kijkje nemen, het is vlak achter het Dynamo stadion, ook een zeer toepasselijke plek. Minskayastraat en Kutzovskilaan waar de Sint Joris kerk en het monument tegen het fascisme en is net buiten het centrum, daar is ook de herdenkingsplechtigheid van de onbekende soldaat. Ik zal ook een bos rozen meebrengen voor de gevallen soldaten in deze zinloze oorlog om het daar op het materiaal neer te leggen.

    Like

  6. afco61 zegt:

    Dat lijkt me interesant om eens te bekijken.

    Like

  7. Meine zegt:

    https://t.me/intelslava/58256

    Voor meer info, ook een onbeschadigde Nederlandse YPR staat daarbij…

    Like

Plaats een reactie