Ex-woke

(Door: “Een ex-woke docent”)

Niet zomaar noem ik mezelf ‘ex-woke’. Jarenlang heb ik mijn kop in het zand gestoken, totdat al het zand was meegenomen door de agressieve, linksdraaiende tornado die dit land teistert en die alles van waarde verwoest wat hij/zij onderweg tegenkomt. Als links persoon weet je eigenlijk wel dat je complete bullshit aanhangt, dat het met realiteitszin allemaal verrekt weinig te maken heeft, maar je kunt jezelf zien én verkopen als ‘idealist’, als iemand die een betere wereld wenst. Als gutmensch. Het maakt het leven makkelijk en overzichtelijk.

Toen ik er niet meer omheen kon dat het nastreven van die zogenaamd ‘betere wereld’ heeft geleid tot de complete onderdrukking van iedere vorm van gezond verstand en tot een ziekelijke, totalitaire obsessie met zelfdestructie, een obsessie die we allemaal verplicht moeten onderschrijven, ben ik in opstand gekomen. Ik gun mijn neefjes en nichtje namelijk een vrij en veilig land, waarin individuele vrijheid, vooruitgang en de rede de norm zijn. Waarin onderdrukking en regressie geen rol spelen.

Als linkse persoon was ik ook bang. Bang voor mijn eigen gedachten toen de trans-epidemie uitbrak, bang voor mijn verontwaardiging over de veronderstelling van aangeboren wit privilege en slavernijschuld, bang voor mijn ergernis en inmiddels woede over de opgedrongen suprematie van de ronduit parasiterende, tribale en vijandige islam als onze nieuwe nationale godsdienst. Bang voor het hardop moeten bekennen dat de vrijheid van meningsuiting tot het verleden behoort.

Iedere linkse persoon met een IQ van boven de 70 zal mijn ervaring herkennen. Daarom is het voor de linkse persoon van levensbelang zich niet serieus te verdiepen in welke vorm van realisme of conservatisme dan ook. Want het hek staat wagenwijd open en de dam is zwak. Liever gedraag je je als een complete randdebiel en beter doe je net alsof iedereen die wél het lef heeft de bovenstaande misère aan te kaarten, een reïncarnatie is van Hitler himself.

Het moet lastig zijn als je op het verkeerde paard hebt gewed en je hele geloofwaardigheid en broodwinning op het spel staan. Het paard was van Troje, het is niet alleen meer dood, maar in staat van ontbinding, en eigenhandig probeer je het stinkende kadaver alsnog over de eindstreep te trekken.

Dit is de droefenis die we zagen aan de tafel van @sophieenjeroen. Een @debroervanroos die dapper aan de staart trekt, door met grote oogjes de fascisme-sticker te plakken (hoera!). Een @chgroenhuijsen die het hoofd meesjouwt, waar de maden uitlopen (beschaving!). De zuurlinkse damesklapclub moedigt deze dappere deugers graag aan, met hun oppervlakkige dooddoeners.

Als ex-links kan ik iedereen verzekeren dat sunk cost fallacy aan die tafel de grootste drijfveer is. Dat maakt het niet minder gevaarlijk: deze club gelijkgestemden heeft immers veel macht.

Soms ben ik de wanhoop nabij. Alle tekenen wijzen op een beschaving in verval. Het is erop of eronder. Ik ben klaar voor het grote project ‘redden wat er te redden valt’ en kan niet wáchten op het startsein. U vast ook niet. Let’s roll!

(Zie HIER de video van Eva Vlaardingerbroek op CPAC Hungary 2024)

Geplaatst door:
E.J. Bron (via X/Twitter; Een ex-woke docent)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Ex-woke

  1. Henri zegt:

    Deze cri de coeur had de mijne kunnen zijn, dus hartgrondig mee eens. En al die toksjoo’s gepresenteerd door zuur-calvinistische betweters? Ik kijk er niet meer naar, al tijden niet, ik zoek zelf mijn nieuwsinformatie wel op op internet.

    Like

  2. BosscheBol zegt:

    10 jaar geleden werd ik mentor. Mensen die psychiatrisch ziek zijn of een lage intelligentie hebben, zijn op een gegeven moment niet meer beslissingsbevoegd. Daar komt de rechter aan te pas. Vroeger nam het instituut waarin meneer/ mevrouw verbleef die taak op zich maar dat was “belangenverstrengeling” en dat mocht niet meer. Het instituut besliste nogal eens in zijn eigen voordeel.

    Als er geen familie was (of als de familie er niets mee te maken wilde hebben) werd er een mentor van buiten af aangesteld. Dat kost een lieve cent dus er kwam een club met vrijwillige mentors. Tot zover klinkt het goed en een mentor doet iets voor de maatschappij. Dus zelfs een pensionado kan nog iets bijdragen.

    Tot je er achter komt dat de meeste van die mensen uit de zorg komen en dat ze allemaal streng links zijn. PvdA, GL en D66. En laat ze er niet achter komen dat je PVV’er bent! De sfeer wordt ijskoud. Je staat (figuurlijk gezien) buiten voor de deur.

    Praten kun je hier niet over want ze gaan schelden. Ze hebben het over “verbinden” maar ze bedoelen verbinden met elkaar en met mohammedanen en negers. Het is gewoon intolerant kutvolk. Ze hebben ALTIJD gelijk. Ze zijn gewend overal mee weg te komen. Het beste is om ze allemaal uit je leven te trappen, ook die met die minzame glimlachjes. En ja, ik ben inmiddels mentor af.

    Geliked door 5 people

    • nemo zegt:

      Ja, daar kwam je in de molen van het “systeem” terecht. Dit systeem heeft een lange geschiedenis en in deze jaren zijn we getuige van het begin van de afbraak ervan. Geen wonder dat de mensen die ervan profiteren het met hand en tand verdedigen. En de verdedigers raken steeds meer de weg kwijt omdat hun “waarheid” als zand door hun vingers glipt. Noch zijn er miljoenen gestorven aan COVID, noch zijn de winters warm, om triviale voorbeelden te noemen. Linkse partijen, die al sinds hun ontstaan ageren tegen het militair-industrieel complex, zijn vrijwel kritiekloos propagandisten voor de defensie-industrie geworden. Dit zijn precies de tegenstrijdigheden waar ze het altijd over hebben gehad.
      Het is duidelijk dat ze nu uithalen naar alles wat hen vreemd lijkt omdat ze een externe vijand nodig hebben. Maar hun tijd raakt op, de rechts-conservatieve trend is niet meer te stoppen, zelfs niet door kinderen en oude dwazen die zichzelf met lijm op straat vastplakken.

      Geliked door 2 people

      • BosscheBol zegt:

        Ik vind het krankzinnig dat dit intolerante kutvolk zelfs al gaat uitsluiten bij vrijwilligerswerk. Of alles nu snel gaat veranderen, geloof ik niet helemaal. We hebben in de Nederlandse geschiedenis al eerder iets vergelijkbaars gehad.

        Nederland was vlak voor 1800 een echte regentenmaatschappij. De regenten gaven elkaar de mooie baantjes, soms zelfs aan hun kinderen. Ze hoefden er niets van te weten, dat deed hun personeel wel voor een grijpstuiver. De regenten hoefden alleen het geld binnen te harken. Stadhouder Willem V was de opper-regent. De bourgeoisie werd overal buiten gehouden en begon daar ontevreden over te worden.

        Er ontstonden twee groepen: de orangisten en de patriotten. De orangisten droegen Willem V op handen. Het waren: de regenten en de boeren en het stadsproletariaat (die geen enkel voordeel hadden van hun oranjeliefde). De patriotten waren voornamelijk de wat rijkere burgerij.

        De maatschappij begon hevig te polariseren, families en vriendschappen vielen uit elkaar. De vrouw van Willem V haalde haar broer erbij: de koning van Pruisen die met een leger kwam om de patriotten mores te leren. De patriotten gingen ondergronds en een aantal week uit naar Frankrijk waar net de revolutie was geweest. De patriotten vroegen steun aan de Franse revolutionairen en kregen die ook. Ze kwamen in 1795 met een leger naar de Nederlanden.

        Stadhouder Willem V vluchtte naar Engeland en de regenten hielden zich een paar jaar gedeisd. Nederland noemde zich de Bataafse Republiek. Helaas maakten de Fransen zich al snel steeds breder en uiteindelijk annexeerden ze de Nederlanden. Napoleon zette in 1806 zijn broer als koning op de troon. Na de nederlaag van Napoleon in de Slag bij Leipzig in 1813 verlieten de Fransen Nederland en gingen alle regenten weer op hun mooie pluchen stoeltjes zitten en kwam Willem V terug uit Engeland. Hij werd in 1815 koning Willem I van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden.

        Ik wil maar zeggen (sorry voor mijn langdradige uitweiding): mensen zijn kuddedieren, ze lopen graag achter het gezag aan en ze zijn het liefst in de grootste groep. Als het gezag het zegt, martelen ze mensen dood (experiment van Millecam).

        In de 60er jaren noemden ze mensen die nu zeggen “links” te zijn: rechts. Links was anti-regent, anti-oorlog. Nu is de hele zaak omgeklapt.

        Like

    • delamontagne zegt:

      *****

      Geliked door 1 persoon

  3. Marijke zegt:

    Klopt als een bus. Als je principes hebt, dan heb je het zwaarder in Nederland.

    Geliked door 2 people

  4. delamontagne zegt:

    Voordat ik bij dit artikel kwam had ik net een Fr/ artikel zitten lezen over ook zo’n idealistisch-LINKS individue.
    Eigenaar van een café-resto- entertain en niets anders dan goeds over ’t “geleuf van vrede en liefde”.
    Het ging zo ver hij zelf een [ z.g.n. ] asielige-GIFLAM- vluchteling in huis opnam en die ging onder de kreten”allah-[h]akbar iemand te lijf en keel doorgesneden.
    HELAAS niet de wokert himself, maar z’n zoon die s’morgens vroeg de luiken huis open ging doen en onder de ogen zijn zoontje de keel werd door gesneden door de………[g] iflam-logée.
    / / / /

    [[Julien Vinson, ghekeeld Za.4 April door een asieligert uit Soedan en door de linkse ideeën van z’n vader ]]

    Marion Maréchal bezoekt moeder van vermoordde man.

    Geliked door 3 people

    • ronjaspers zegt:

      delamontagne.Ik denk dat die zoon van die extreem linkse “vader” geheel onthoofd is.Alleen special forces uit het militaire leger doen hun vijand de keel doorsnijden,als het heel stil moet gebeuren.

      Geliked door 1 persoon

  5. bobzelf zegt:

    WHAHAHAGAGAGAGAGAGAA

    Iedere linkse persoon met een IQ van boven de 70 zal mijn ervaring herkennen.

    ?? ZIJN DIE ER DAN ????

    VERTEL !!!

    WAAR ??

    OME BOBZELLUF

    Geliked door 1 persoon

  6. Marc zegt:

    Deze docent onderschrijft alles wat ex-docent schrijft, met dit verschil dat hij nog een ‘erop of eronder’ meent te ontwaren als het gaat om te redden wat er te redden valt.

    De linkse moraal omschrijft ex-docent terecht als een dood paard, een kadaver. De beschaving zelf echter is inmiddels ook allang overleden. Wat nog overeind staat is de façade. Die dondert vanzelf wel om. Al was het maar omdat de demografie de komende decennia zijn werk zal doen, gevoed met massa-immigratie en ontnomen kansen aan de huidige twintigers en dertigers (waardoor daling van het aantal geboorten tot vrijwel nul in 2022 en 2023).

    Like

  7. nemo zegt:

    Eva Vlaardingerbroek is een intelligente en goed opgeleide vrouw die weet wat ze doet. Daarom vind ik het moeilijk te begrijpen dat ze is overgestapt naar het woke-katholicisme van de jezuïet Bergoglio. Dat is tegenstrijdig en verre van het katholicisme van het oude Rijke Roomse Leven.

    Geliked door 2 people

    • dutchess43 zegt:

      Ik vertrouw niet één Jezuiet meer, een bende van liegende, machtsgeile zogenaamde katholieken.

      En geloof me gerust, ik spreek uit ervaring, terwijl mijn vader tot aan zijn dood zijn broer heeft geloofd en verdedigd . Het was het einde van de goede verstandhouding tussen mijn vader en mij, nu al 30 jaar geleden.

      Like

  8. Republikein zegt:

    Dank je de koekoek!

    Toen Marilyn Monroe ooit de kans kreeg om Albert Einstein te ontmoeten, stelde ze hem de volgende vraag:
    “Wat vind je ervan, professor, als we zouden trouwen en samen een kind zouden krijgen? Kun je je voorstellen een baby te hebben met mijn schoonheid en intelligentie?”
    Einstein glimlachte en antwoordde heel serieus:
    “Helaas ben ik bang dat het experiment de andere kant op zal gaan en dat we zullen eindigen met een zoon met mijn schoonheid en jouw intelligentie.”

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie