Catastrofale balans: Britse Conservatieven zonder succes in de strijd tegen de immigratie

(Vertaling: E.J. Bron)

Sinds jaren presenteren de Britse Conservatieven zichzelf als partij van de grensbescherming en de strijd tegen illegale immigratie. Maar in werkelijkheid is de balans van de Conservatieven op dit gebied buitengewoon schamel.

Een einde van de illegale immigratie was voor veel Britten de belangrijkste reden om in 2016 voor de Brexit, de uittreding van Groot-Brittannië uit de EU, te stemmen. Maar: sindsdien is de immigratie op de Britse eilanden niet afgenomen, maar toegenomen. Zegge en schrijve 42% van de in het buitenland geboren bevolking van Groot-Brittannië is na 2010, dus tijdens de Conservatieve regeringsperiode, het land binnengekomen.

Bijzonder ernstig is ook dat onder de Conservatieven de samenstelling van de scharen migranten veranderd is. In de drie jaar voor het Brexit-referendum in de zomer van 2016 overwoog de immigratie uit de EU. Sindsdien is dit patroon omgekeerd: de immigratie van buiten de Europese Unie is duidelijk toegenomen.

Alleen al in het jaar 2022 zijn er ongeveer 600.000 mensen meer naar Groot-Brittannië geïmmigreerd dan er zijn vertrokken. Dat zijn er 100.000 meer dan het jaar daarvoor. Meer dan 550.000 mensen verlieten het land – het totaal aantal immigranten bedroeg in 2022 echter ongeveer 1,16 miljoen. “De belangrijkste redenen voor de stijging waren mensen, die uit niet-EU-landen naar Groot-Brittannië kwamen om te werken, te studeren en vanwege humanitaire redenen”, weet Jay Lindop, directeur van het Centrum voor internationale migratie.

Ook in de strijd tegen illegale bootmigranten, die in kleine bootjes over Het Kanaal naar Groot-Brittannië komen, is nauwelijks vooruitgang te zien. Alleen al dit jaar zijn er volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken weer meer dan 6.260 migranten over de Straat van Dover gekomen – een vierde deel meer dan in dezelfde periode vorig jaar en zoveel als nooit tevoren. In het hele afgelopen jaar waren het 29.437 migranten, in het jaar daarvoor 45.755. Sinds 2018 zijn er in totaal bijna 120.000 migranten aangekomen. Meer dan 90% van hen hebben een asiel aangevraagd.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Catastrofale balans: Britse Conservatieven zonder succes in de strijd tegen de immigratie

  1. Ravian zegt:

    “Een einde van de illegale immigratie was voor veel Britten de belangrijkste reden om in 2016 voor de Brexit, de uittreding van Groot-Brittannië uit de EU, te stemmen. Maar: sindsdien is de immigratie op de Britse eilanden niet afgenomen, maar toegenomen.”

    De Britse politiek, zowel links als rechts, was anti-Brexit, en die Brexit is er dus ook enkel gekomen omdat de politiek daar destijds door een referendum toe gedwongen is.

    Sindsdien werkt die politiek, zowel links als rechts, er dus enkel maar aan om die Brexit te laten mislukken.

    De economische mogelijkheden die Brexit bied worden gewoon moedwillig niet benut, en dit soort desastreus EU beleid wordt gewoon voortgezet, met als doel de bevolking voor een terugkeer naar de EU rijp te maken.

    En als de conservatieven nu afgewisseld worden door de socialisten dan gaat het met het Verenigd Koninkrijk gewoon nog harder bergafwaarts…

    Geliked door 2 people

  2. olieklippie zegt:

    het is toch echt alle (torries en labour) politieke partijen daarzo die, ook aan dat gelukzoekers tuig, totaal niets hebben gedaan, zij zijn meer met elkaar aan het bekvechten dan het land aan het leiden, maar ondertussen wel oorlogstaal richting de russen, het zijn net zulkse idioten die wij hier ook in den haag en dat Eu gedrocht heben zitten.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie