Frontex: 115.000 illegalen van januari tot september

Frontex, de EU-autoriteit, die onze buitengrenzen moet beschermen, bijvoorbeeld in de Middellandse Zee tegen Noord-Afrika, meldt 115.000 illegalen van januari tot september, de meesten van hen uit landen van de “Arabische Lente”. Over dezelfde periode vorig jaar waren dit er “maar” 77.000.

Duitse (Nederlandse!) kranten berichten hierover tot nu toe niets, alleen een paar uit Zwitserland en Oostenrijk:

De meeste illegale immigranten zouden over zee naar Italië en Malta zijn gekomen. Dit zou zijn terug te voeren op de revoluties in Tunesië en Libië. Bijna een derde deel van de illegale immigranten zouden bovendien hebben geprobeerd om via de Turks-Griekse grens de EU binnen te komen, werd er gezegd.

Frontex beschuldigde Griekenland en Turkije ervan over te weinig opvangkampen en ontoereikende terugkeerverdragen met de landen van herkomst te beschikken. Volgens de organisatie is de weg naar de EU via een eerste stop in Turkije bijzonder aantrekkelijk, omdat het land van veel buitenlandse staatsburgers geen visum zou verlangen.

Omdat Frontex het grijze cijfer ook niet kent en de Mohammedaanse lente in Noord-Afrika nog niet zo oud is, zullen de aantallen spoedig verder stijgen. Het idee, dat de islamitische “democratieën” daar economisch iets voor elkaar krijgen, kan men in ruime mate vergeten. Ze zullen van ons miljarden ontwikkelingshulp krijgen en als klein bedankje gewoon hun ongekwalificeerde arbeidskrachten sturen.

Bron:

http://www.pi-news.net/2011/11/frontex-115-000-illegale-januar-bis-september/#more-221150

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Lees ook onze nieuwspagina

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie