Meer dan 100 miljoen vervolgde christenen (+ video´s)

Wereldwijd worden er meer dan 100 miljoen christenen vanwege hun religieuze overtuigingen vervolgd. Dit blijkt uit de woensdag gepubliceerde Wereldvervolgingsindex van de evangelische hulporganisatie Open Doors. Volgens de index worden christenen vooraal in islamitische en socialistische landen onderdrukt.

Op de eerste plaats van de vijftig landen, waarin christenen onderdrukt worden, staat opnieuw het communistische Noord-Korea. Dan volgen Afghanistan, Saoedi-Arabië, Somalië, Iran, de Malediven, Oezbekistan, Jemen, Irak en Pakistan.

Negen van de eerste tien landen zijn islamitisch. In totaal zijn 38 van de 50 landen, waarin christenen bijzonder sterk vervolgd worden, islamitisch. In vergelijking met het jaar 2010 nam de christenvervolging vooral in Soedan, het noorden van Nigeria en Pakistan sterk toe.

De fractievoorzitter van de CDU in het Duitse parlement, Volker Kauder, toonde zich bezorgd over de resultaten. Het zou deprimerend zijn, dat christenen “in toenemende mate vooral door radicale islamisten worden bedreigd”, zei Kauder.

(op illustratie klikken voor groter beeld)

(op illustratie klikken voor groter beeld)

Dramatische ontwikkeling

Bijzonder dramatisch blijkt de situatie van de christenen volgens Open Doors in de volgende landen te zijn:

Noord-Korea: In de hermetisch afgesloten staat zitten 50.000 tot 70.000 christenen in werkkampen opgesloten. Bovendien worden er talrijke christenen gearresteerd. De uitoefening van religieuze gebruiken is hoogstens ondergronds mogelijk.

Afghanistan: Tien jaar na het einde van de heerschappij van de Taliban zijn er in het land geen kerken meer. Vooral bekeerlingen worden met de dood bedreigd. Eind oktober 2011 dreigden de islamisten de christenen met een vernietigingsstrijd.

Saoedi-Arabië: Het islamitische Wahabisme is de enige toegestane religie. Het bezit van Bijbels en andere christelijke symbolen is door de staat verboden. Afvalligheid van de islam wordt bestraft met de dood. Bovendien zijn veel christelijke bekeerlingen de afgelopen jaren het land uit gevlucht.

Video´s:

Pas op! Schokkende beelden!

Bron:

http://fakten-fiktionen.net/2012/01/mehr-als-100-millionen-verfolgte-christen/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging. Bookmark de permalink .

4 reacties op Meer dan 100 miljoen vervolgde christenen (+ video´s)

 1. Linsky zegt:

  Kerkgangers doodgeschoten in noorden Nigeria.

  NASARAWA – Schutters hebben donderdag het vuur geopend op een kerk in het noorden van Nigeria. Zes mensen in het gebouw zijn omgekomen, tien anderen raakten gewond. Dat heeft de pastor van de kerk in de plaats Nasarawa gezegd.

  Het noorden van Nigeria is overwegend islamitisch. In het gebied vecht de extremistische sekte Boko Haram tegen christenen. Zo kwamen met kerst 37 mensen om het leven door aanslagen op kerken en in christelijke wijken.
  Een woordvoerder van Boko Haram had christenen zondag 3 dagen de tijd gegeven het noorden van Nigeria te verlaten.
  Bron;Telegraaf.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Amerikanen en Israëliërs maken zich klaar voor de ‘grootste gezamenlijke militaire oefening ooit’
  Soldaten van de geduchte Givati Brigade van het Israëlische leger (IDF) op militaire oefening: “Not for pussies!”
  Israëlische militairen bereiden samen met de Amerikaanse strijdkrachten een belangrijke oefening in raketdefensie voor, kondigde de legerleiding van het IDF gisteren donderdag 5 januari ’11 aan. Het nieuwsagentschap Associated Press berichtte dat de bijzondere oefening “Austere Challenge 12” erop gericht is om de defensiesystemen uit te testen en de samenwerking tussen de Israëlische en de Amerikaanse strijdkrachten te verbeteren.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/151468#.TwbXTtTj65J
  Saoedi’s, Golfstaten alert!

  Bommen in het ruim van de USS Stennis.
  http://www.debka.com/article/21620/

  Like

 3. Linsky zegt:

  Ik wist ‘t!
  Die moslims zijn niet van de aarde!
  Lees wat er nu over hun hoofdmoefti is geschreven;
  Barack Obama blijkt naar Mars zijn geteleporteerd als onderdeel van een geheime operatie van de CIA om de rode planeet te verkennen. De huidige Amerikaanse president zou samen met de directeur van Darpa naar Mars zijn gestuurd.

  Collega’s van de CIA wilden dat hij ‘humanoïde wezens en dieren (moslims?) op Mars liet wennen aan hun aanwezigheid’ om een bondgenootschap tussen de Verenigde Staten en Mars te sluiten.
  Dat althans beweren de tijdreizende overheidsagenten Andrew D. Basiago en William Stillings, schrijft het wetenschappelijke blad Wired.

  http://www.wired.com/dangerroom/2012/01/obama-mars/

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Om over na te denken: wij zitten ons hier kwaad te maken over religieuze terreur, we weten niet hoeveel andere Nederlanders zich buiten ons kwaad zitten te maken, maar zal er daardoor iets
  veranderen? Ik kijk naar buiten en het verkeer raast gewoon verder. Druk in zichzelf pratende mensen die kennelijk vanalles aan hun hoofd hebben(behalve dat eeuwige mobieltje), maar of er iets verandert… Nee, ik weet zeker van niet. En als ik erover begin met plaatsgenoten krijg ik automatisch te horen: waar maak je je druk over?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s