Censuur op Geert Wilders’ film Fitna – Volgt YouTube de sharia?

Het British Freedom YouTube-account is opgeschort, omdat het de controversiële film Fitna van Geert Wilders heeft geplaatst. British Freedom ontving het volgende bericht:

“De YouTube Community heeft één of meer van uw video’s als ongepast gemarkeerd. Zodra een video wordt gemarkeerd, wordt deze beoordeeld door het YouTube-Team aan de hand van onze Community-richtlijnen. Na onderzoek hebben we vastgesteld, dat de volgende video(s) inhoud bevatten in strijd met onze richtlijnen en zijn uitgeschakeld:

Fitna – The Geert Wilders Film – YouTube. mp4 – British Freedom TV.

Wij (Youtube) moedigen vrije meningsuiting aan en verdedigen het recht van ieder om hun standpunten te uiten, zelfs als deze impopulair zijn. Maar YouTube staat geen haatzaaien toe. “Hate Speech” betekent: inhoud, die haat of geweld bevordert tegen een beschermde groep (ras of ethnische afkomst, religie, handicap, geslacht, leeftijd, veteranenstatus en geslachtelijke geaardheid of -identiteit). Soms is er maar een klein verschil tussen wat wél en wat niét als “haatzaaien” beschouwd kan worden. Als u het niet zeker weet of u mogelijk onze richtlijnen overschrijdt, post dan niet.” (tot zover YouTube)

Het lijkt erop dat YouTube, dat beweert de vrijheid van meningsuiting aan te moedigen, ervan beschuldigd zou kunnen worden zijn begrip van deze vrijheid te baseren op de overeenstemming met de beginselen van de sharia. De sharia staat geen kritiek of negatieve uitingen toe over het heilig boek van de islam. De website www.fidh.org/ meldt dat een man in Afghanistan tot 20 jaar gevangenisstraf is veroordeeld “voor het verspreiden van een document dat de koran bekritiseert en de visie daarin op vrouwenrechten.” Zou YouTube een video censureren die hier aandacht aan schenkt? Fitna is gewoon een film (2008), die de koran citeert en aan de hand daarvan laat zien hoe sommige mensen deze uitspraken hebben geïnterpreteerd. Om dat “hate speech” te noemen, wijst op een politieke agenda en op een poging om het debat te smoren.

Waarom is speciaal British Freedom op de korrel genomen? Er zijn vele YouTube-kanalen met de film Fitna, die vrij gemakkelijk kunnen worden gevonden door middel van een simpele zoekopdracht. Is het misschien, omdat British Freedom een politieke partij is?

De Organisatie van Islamitische Coöperatie (OIC) is al aan het proberen zich met interne aangelegenheden van westerse democratieën te bemoeien via haar wereldwijde campagne tegen de vrijheid van meningsuiting.
De mistige en slecht gedefinieerde term “Islamofobie” wordt vaak gebruikt om discussies over kwesties in verband met de politieke islam te beperken. De secretaris-generaal van de OIC, Ekmeleddin Ihsanoglu, heeft uitdrukkelijk gewezen naar westerse politiek.

Betekent dit dat er nu een georganiseerde campagne bestaat tegen bepaalde politieke partijen en indien een dergelijke campagne bestaat, heeft YouTube de pech erin verwikkeld te zijn geraakt? Of heeft Youtube de kant van de OIC gekozen en aanvaardt zij haar visie? Als het publiek wordt verhinderd bewuste en geïnformeerde keuzes bij verkiezingen te maken als gevolg van politiek gemotiveerde censuur, dan verliest de democratie alle ware betekenis.

De Europese Unie heeft aangeboden om aan de volgende vergadering in het zogenaamde Istanboel-proces, dat betrekking heeft op de OIC-campagne tegen de vrijheid van meningsuiting, gastvrij onderdak te verlenen. Als de Europese Unie toegeeft aan druk door de OIC met betrekking tot dit onderwerp, dan kunnen zeer belangrijke wetswijzigingen het
gevolg zijn, die de democratie zelf ernstig in gevaar zouden kunnen brengen. Het vraagstuk “vrijheid van meningsuiting” is dan ook onderwerp van voortdurende politieke discussie en iets als een film als Fitna is een belangrijk onderdeel van dat debat. Censureren van deze film kan gezien worden als een poging deze discussie te smoren, want de film gaat over een onderwerp van groot openbaar belang. De actie van YouTube tegen het YouTube-kanaal van British Freedom kan ertoe leiden dat sommige mensen tot de conclusie komen dat YouTube daadwerkelijk een kant heeft gekozen in een zeer belangrijk politiek debat.

Wij roepen YouTube op een positie van politieke onafhankelijkheid in te nemen en het British Freedom TV-kanaal te herstellen, waarin de film Fitna ook een plaats blijft houden.

Video “Fitna”:

Bron:

http://britishfreedom.org/censorship-of-geert-wilders-film-fitna-does-youtube-follow-sharia-law/

Vertaald uit het Engels door:

vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamkritiek, political correctness. Bookmark de permalink .

20 reacties op Censuur op Geert Wilders’ film Fitna – Volgt YouTube de sharia?

 1. rowi2011 zegt:

  Zo zijn er bij mij, na een melding op mijn You Tube site van herindeling en verandering, video’s weggehaald, verwijderd!!! ( privacy werd gemeld ( algemeen))
  Ik was er laatst een filmpje aan het zoeken voorbij een reactie, de film was weggehaald en ging als volgt: een palestijnse vrouw die door 2 mannen uit auto werd gehaald bij grenspost in/met Israel om door de controle te gaan. Vrouw was zwanger en werd door gewapende Israeli’s naar aparte ruite gebracht en moest aldaar haar jas openen: ……………….bleek niet zwanger maar een bomgordel omzich heen te dragen!!!

  Like

 2. Linsky zegt:

  Het is sowieso zaaks om interessante en controversiële filmpjes onmiddellijk op je harde schijf te saven. Zowel Google als YouTube gaan steeds verder in hun ongefundeerde selectieve censuur.

  Het zal nog wel erger worden. ook of allerlei ‘sociale media’, zijn ze bezig de zaak onder controle te krijgen en hebben daar zelfs compleet nieuwe Voorwaarden voor op gezet.

  Like

 3. gielah zegt:

  Ik wil eigenlijk bij Google weg ( in verband met dat nieuwe beleid van hen per 1 maart a.s.), maar You Tube zit daaraan vast geklonken, dus ik had nog even énige aarzeling.
  Nu heb ik besloten te breken met Google én You Tube.
  Nu alleen nog even uitzoeken hoe je bij Google een account afsluit.
  Ik heb begrepen, dat ze dat niet direkt gemakkelijk maken.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Wat een stakkers, wat een verraders. Maar het verzet groeit…!!!
  http://tinyurl.com/6uu742t

  Like

 5. E.J. Bron zegt:

  T. van Boven is duidelijk een alias van G. Deckzeijl!! 😉 😀

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Niet per sé noodzakelijk.

  Like

 7. Marjan zegt:

  Niet alleen YouTube.
  Ook Elsevier, Telegraaf en de rest van alle landelijke dagbladen. Bij Geenstijl, de Pers kan je nog een beetje losgaan, maar het sluipt er als een geniepig monster in.
  Dank E.J. Bron voor al uw vertalingen, ik volg uw stukken al jaren, ze hebben mijn ogen geopend!

  Like

 8. rommel zegt:

  Ik heb ook mijn mening op ‘Man bijt hond’ gegeven.
  http://www.manbijthond.nl/gastenboek#comment-16809
  Dat was mijn eerste gedachte toen ik dat zag. Opbouwende kritiek.

  Like

 9. Linsky zegt:

  Lieve hemel Rommel,
  die mensen daar zouden je zeer zeker kunnen gebruiken als vormgever en kleuren specialist!
  Maar aan de lay-out te zien, zijn ze ook niet in staat een echte vakman te onderkennen.

  Like

 10. rommel zegt:

  Ja, is het niet treurig?
  Je kan de witruimtes van de knipranden nog zien. Lijkt wel naïeve knip en plakwerk van een stel bejaarden van een doe-groep met dementie uit een bejaardensoos. Mijn zoontje van 8 brengt nog indrukwekkendere werkstukje van school naar huis dan dat prutswerk. En al die mongolen daar maar juichen hoe mooi ze dat knip en lik werk vinden. Geen wonder dat Nederland naar de klote gaat.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Iemand Elma Drayer nog gelezen..???? Ga d’r maar eens lekker voor zitten: aanrader!
  http://tinyurl.com/7ffy5cl

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Heb ik toch nog iets goed gedaan vandaag.

  Like

 13. chantal zegt:

  @E.J. Bron zegt:
  30 januari 2012 om 21:19

  E.J. blijkt klaarwakker bij zijn blik in het Man bijt hond gastenboek. 😉

  En natuurlijk is het weer good old Rommel die we daar een site zien opstuwen in de vaart der volken.

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  @Chantal: rommel is niet de enige…

  Like

 15. chantal zegt:

  @G.Deckzeijl

  Een waarheid als een koe, Gerrit, en zeker heb ik niets ten nadele van jou willen zeggen.;)

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  Goeddeels on topic, ook omdat er geen eind schijnt te komen aan het leger GELUKZOEKERS dat deze kant op komt, maw: er zijn zat andere manieren om in het Guiness Book of World Records vermeld te worden.
  http://tinyurl.com/7uu78rv

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Bedankt, Chantal, ik heb deze weergaloze plaat al sinds de release in de jaren ’70 van de vorige eeuw in huis. En natuurlijk ook de Barend Servet-shows, Sjef van Oekel’s discohoek, etc.
  Toen was Nederlandse tv nog redelijk te pruimen, nu niet meer. En wat ik ook mis: KEEK OP DE WEEK…!!! Oproep aan de programmamakers: wie o wie maakt een dergelijk programma, lekker cynisch als ’t kan, zwarte humor en zo, moet kunnen in 2012, toch?
  Dus nog een tikkie beter dan bv. Dit Was Het Nieuws…

  Like

 18. chantal zegt:

  Graag gedaan, Deckzeijl! Ook het heerlijke geluid van saxofonist Clous van Mechelen zal je bij dat fraaie levenslied door je naamgenoot niet ontgaan zijn.
  Wist je trouwens dat de saxofoon niet ver van de rivier de Maas door een Belg is uitgevonden?

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Adolphe_Sax

  Like

 19. chantal zegt:

  OnTopic:
  “De mistige en slecht gedefinieerde term “Islamofobie” wordt vaak gebruikt om discussies over kwesties in verband met de politieke islam te beperken”, lees ik in het stuk.

  Goed daarom om te wijzen op het boek ‘Islamofobie? – Een helder antwoord” van Frans Groenendijk
  waarin ook de zeer uitgesproken en zeer kwalijke kwalijke agenda van de Organization of the Islamic Conference’ aan de orde komt.
  ‘ Ze zijn verenigd in hun verzet tegen de Universele Rechten van de Mens, ze zijn verenigd in hun haat tegen Israël en ze verenigen zich nu steeds meer in hun strijd tegen de vrije meningsuiting in de hele wereld wanneer die mening betrekking heeft op het mohammedanisme. En met succes. Steeds meer wordt de VN een voertuig van deze groep landen. Ook de huidige president van de VS laat zich voor dit karretje spannen.’

  http://www.pumbo.nl/boek/islamofobie

  Like

 20. G.Deckzeijl zegt:

  On topic:
  @Chantal: Dat boek van Frans G. heb ik gelezen. Helder leesvoer.Islamofobie is GEEN racisme zoals vlak voor het proces tegen G.Wilders door M.Rabbae werd geventileerd. Islamofobie is volkomen terecht, het is niet meer dan een terecht gevoel van onbehagen, zelfs angst voor de mentaliteit van alle(ingepakte) idioten die deze idiote ideologie aanhangen. En ook nog dagelijks proberen deze aan de rest van de wereld op te dringen. Dat gestoorde streven MOET gestopt worden, als’t kan vandaag nog. Hier heb je nog zo’n machtswellustige IDIOOT:
  http://tinyurl.com/6hyhstp

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s