Sean Stone, Ali, is tot de islam bekeerd

De Amerikaanse acteur en documentairemaker Sean Stone, de zoon van de Oscarwinnaar Oliver Stone, bekeerde zich tot de islam tijdens een religieuze ceremonie in Iran. Sean werd een sjiietische moslim en besloot de voornaam Ali aan te nemen. Hij verkondigde zijn nieuwe voornaam tijdens een ceremonie in de Iraanse stad Isfahan op 14 februari 2012.

Ali Stone zei: “De bekering tot de islam heft niet het christendom of het Jodendom, waarmee ik werd geboren, op”. Het betekent, dat ik Mohammed (Vrede zij met hem) en de andere profeten heb geaccepteerd”, voegde hij er in een kort telefoongesprek aan toe.

Geboren uit een joodse vader en een christelijke moeder, vertelde Ali Stone niet waarom hij zich tot de islam had bekeerd.

Ali Stone, die enkele maanden geleden een bezoek bracht aan Iran, zei, dat hij meer kennis en informatie over de Iraanse cultuur en beschaving nodig zou hebben, dat hij meer wilde wennen aan de Iraanse tradities en gebruiken.

Ali Stone noemde Iran een van de belangrijkste filmproductiecentra in Azië en hij zou heel graag de westerse wereld bekend willen maken met de Iraanse tradities en gebruiken.

De 27-jarige filmmaker is afgestudeerd historicus van de Princeton University en heeft aan veel projecten van zijn vader evenals aan de film “Alexander” (2004)  meegewerkt. Ook heeft hij de regie gehad bij een handvol documentaires.

Sean is niet de eerste prominent van naam die tot de islam is bekeerd. De Engelse zanger en liedjesschrijver Cat Stevens bekeerde in het jaar 1977 tot de islam en nam de naam Yusuf Islam aan.

De prominente bokser Mohammed Ali (geboren als Cassius Marcellus Clay jr.) bekeerde zich in het jaar 1964 tot de islam.

Bron:

http://parseundparse.wordpress.com/2012/02/15/ali-ex-sean-stone-ist-zum-islam-konvertiert/#more-4611

Auteur: Fârtab Pârse

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Iran, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

27 reacties op Sean Stone, Ali, is tot de islam bekeerd

 1. Linsky zegt:

  Goh, de dhimmi’s reizen de pan uit tegenwoordig, progressieve toename! 😦
  Gokken zeker al op de nieuwe machthebbers?

  Like

 2. Pingback: Ali, Ex Sean Stone ist zum Islam konvertiert | Pârse & Pârse پارسه و پارسه

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Journaal van 18:00: bezoek haatbaard H.al-Haddad afgelast.
  Zie mijn laatste commentaar op AP bij hetzelfde onderwerp.

  Like

 4. Chantal zegt:

  Trieste blik heeft die Sean Stone in zijn ogen.

  Hieronder de link naar een lezenswaardig artikel getiteld
  ‘Spiritualität“ zementiert die Blindheit der Kindheit’.

  ‘…Viele Menschen haben zutiefst Angst vor ihren Gefühlen, wenn sie erwachsen geworden sind – besonders wenn sie Ärger und Hass fühlen – und die Verurteilung der „negativen Gefühle“ prägt ihre philosophischen, religiösen oder spirituellen Glaubensinhalte…’

  Het is de Duiste versie van een artikel van Barbara Rogers een dochter uit de Krupp-dynastie.
  Dus E.J.als je goesting hebt kun je er je vertaallust op bot vieren. 🙂

  http://www.screamsfromchildhood.com/Spiritualitaet_macht_uns_blind_.html

  Like

 5. E.J. Bron zegt:

  @Chantal

  Goed bedoeld hoor, maar nee, dank je: te lang en te vaag!! 😉 😀

  Like

 6. johanna haarlem zegt:

  stumperd 😦 kon die niks anders verzinnen ??ga aan de drank en drugs zoals ze allemaal doen in dat duivelse hollywood e.o. of heb je al teveel gehad??en is dit je wanhoopsdaad??nou ali eerdags een gordeltje om en maak er een eind aan…

  Like

 7. Chantal zegt:

  Of misschien kan ik beter optikken ‘vertaalwoede’ 😉

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  Ik moet mijn “vertaalwoede” een beetje evenredig verdelen Chantal. Om goede keuzes te maken is al moeilijk genoeg. Het door jou bedoelde artikel is niet “mijn ding” zeg maar. 🙂

  Like

 9. Chantal zegt:

  Geen probleem hoor , EJ.
  Dat met ‘vertaalwoede’ kruiste je reactie.
  Het besef kwam in me op dat achter je bijzonder grote inzet bij je vertaalwerk meer speelt dan simpele ‘vertaallust’ en dat daarbij woede over het muliculdrama dat we voor onze ogen zien voltrekken een grotere drijfveer is.

  Like

 10. E.J. Bron zegt:

  Dat heb je uitstekend gezien Chantal.
  Als “vertaallust” mijn grote drijfveer zou zijn, dan zou ik bijvoorbeeld wel alle sprookjes van Andersen en/of Grimm vanuit het Duits gaan vertalen! 😉

  Like

 11. Chantal zegt:

  E.J., twijfel bekruipt me of ik nu moet gaan huilen of gaan lachen, als je begrijpt wat ik bedoel. 😉

  Like

 12. E.J. Bron zegt:

  Lach dan maar Chantal. Het was komisch bedoeld (inderdaad tragikomisch eigenlijk dus…).

  Like

 13. Chantal zegt:

  “Lost in translation’, over tragikomedie gesproken.

  Like

 14. Max zegt:

  Wereldberoemde regisseur Emir Kusturica[ex-moslim,nu Nemanja Kusturica] uit Sarajevo zich in 2005 heeft laten bekeren tot het orthodoxe geloof.’Ik heb het nagezocht in bibliotheken en archieven: mijn Servische familie in Bosnië heeft zich twee eeuwen geleden tot de islam bekeerd om te overleven”,vertelt Kusturica.Een man die is vervloekt en uitgespuugd door voormalige moslims vrienden uit zijn geboortestad Sarajevo, maar die door duizenden fans in Europa en Japan op handen wordt gedragen als een exuberant genie.Maar,zijn voorbeld moeten ook andere moslims in Bosnie,Servie,Albanie,Macedonie,enz… volgen.http://www.hbvl.be/nieuws/vtm/video/extern-johnny-depp-krijgt-standbeeld.aspx

  Like

 15. Chantal zegt:

  Aardig toeval dat in het artikel ‘Spiritualität“ zementiert die Blindheit der Kindheit’ ook het Boeddhisme een veeg uit de pan krijgt, en ik eerder ergens las dat vader Oliver Stone zich tot het Boeddhisme bekeerde. Het mocht weinig baten, vader Stone probeerde daarna nog diverse malen van de drugs af te kicken Sean Stone is een zoon uit het tweede huwelijk van zijn vader die het gezin verliet toen Sean 9 jaar oud was.

  Like

 16. hans van de mortel zegt:

  Wie nu nog durft te beweren dat de mens een vrije wil heeft is KNETTERGEK!

  Het enige dat de mens in al zijn ophef en kapsones wordt gegeven is de zogenaamde vrije keuze. Nou ja, vrij? In ieder geval is de mens in staat om keuzes te maken. Wie niet kiest is ten dode opgeschreven. Volgens mij maakt een dier, dat toch wel veel van de mens weg heeft, ook een keuze. Dus ook het dier heeft geen vrije wil.

  Like

 17. Chantal zegt:

  Zo, die zit Hans.
  Je geeft hier in a nutshell een samenvatting van zowel ‘De angst voor de vrijheid’, het eerste werk van Erich Fromm, als van zijn tweede klassieker ‘De zelfstandige mens’. 😉

  Like

 18. Vasti zegt:

  Misschien wil hij een documentaire maken over de Islam en is het plan hiervoor undercover te gaan?
  Ik weet het: wishful thinking….

  Like

 19. Hij zal wel gedacht hebben ik zit toch al met 2 geloven in mij,
  waarom er niet nog een er bij !
  Zoals ik bij anderen lees qua reacties, denk ik ook dat het om
  film maken gaat om er toch bij te willen horen.
  als het er zo maar bij blijft

  Like

 20. Wachteres zegt:

  http://brabosh.com/2010/10/25/lauren-booth-ziet-het-licht-aangaan-in-iran-en-bekeert-zich-tot-de-islam/

  Lauren Booth, de schoonzus van Tony Blair, stak haar licht op in Iran en bekeerde zich prompt tot de islam. Je bekeren tot de islam schijnt ook een modetrent te worden onder de Engelse elite.

  Opmerkelijk dat het meestal mensen zijn die van tevoren al sterke linkse sympathieën hadden.

  Misschien maken die de overgang naar die godsdienst/ideologie gemakkelijker???

  Like

 21. Pingback: Grausame Videos: 20-jähriger warb für Terrorgruppen « kopten ohne grenzen

 22. strik zegt:

  Om de Islam te begrijpen is het van belang te weten wat het betekent. Islam is Arabisch en het betekent onderwerping of overgave aan de wil van de enige echte God: die als enige het recht heeft aanbeden te worden.

  Iemand die zich dus overgeeft aan de wil van de enige God wordt een moslim genoemd. Het woord ‘Moslim’ betekent ‘gehoorzaam aan God’ , maar het betekent ook ‘vredelievend’.

  De Islam is niet genoemd naar een persoon zoals het geval is met het Christendom dat genoemd is naar Jezus Christus, of Boedisme dat genoemd is naar Gotama Buddha of Confucianisme dat genoemd is naar Cunfucius of Marxisme dat genoemd is naar Karl Marx. Noch is het genoemd naar een bepaalde stam zoals het Judaïsme genoemd is naar de stam van Judah en Hindoeïsme genoemd is naar de Hindoes. De Islam is namelijk niet door de mens verzonnen maar is door Allah zelf als naam voor Zijn religie gekozen. Allah heeft het duidelijk vernoemd in Zijn laatste openbaring aan de mens. In het laatste geschrift van de Goddelijke openbaring, de Koran, verklaart Allah:

  “Heden heb ik uw religie voor u vervolmaakt, en Mijn gunst aan u voltooid, en Ik heb de Islam voor u als religie gekozen”. (Koran Surah 5: vers 3)

  Like

 23. Linsky zegt:

  Waarom zouden wij de islam moeten begrijpen?
  Waar is dat voor nodig/
  We willen gewoon geen flikker met dat zandvolk te maken hebben.

  Wij willen in ieder geval een samenleving zonder;
  Allah, Mohammed, islam, koran, islamisten, salafisten, jihadisten, zelfmoordactivisten, autobommen, moskeeën, minaretten, muezzins, bedevaarten, Mekka, koranscholen, imams, gebedskleedjes, rituele wassingen, haatpredikers, vrijdagsgebeden, knievallen, islamonderwijs, terreur, haat en geweld, onthoofdingen, heilige oorlogen, christenvervolging, Jodenhaat, slavernij, migrantencriminaliteit, sociale profiteurs, integratieweigeraars, beledigde of eisende moslims, boerka´s, hoofddoeken, vrouwenonderdrukking, gedwongen huwelijken, eermoorden, religieuze intolerantie, culturele “verrijking”, gedwongen besnijdenissen, sharia, vasten breken, Suikerfeest, ramadan, kindhuwelijken, zweepslagen, stenigingen, gedwongen amputaties, straffen voor blasfemie, straffen voor apostasie (het uittreden uit de islam), doodstraffen.

  simpel, niet?
  Geen islam, geen sharia, geen allahschreeuwers!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 24. Linsky zegt:

  Da’s een ziek linkse redenering dat we alles moet begrijpen, daarmee krijgen ze macht over de kudde’s. die voelen zich daardoor minder en krijgen een minderwaardigheidscomplex aangemeten.
  Dat linkse schorem weet zelf ook bij Good niet waar het allemaal om gaat, maar ze doen alsof.
  De kudde gelooft echt dta dit linske geteisem alles weet, begrijpt en snapt.

  Een verraderlijke gedachte….en een grote leugen.

  Nog afgezien, dat we niet genoeg kunnen beseffen dat we veel dingen helemaal niet hoeven te begrijpen!!!

  Ik hoef niet te begrijpen waarom een smerige zieke pedofiel baby’s wil naaien
  Ik hoef niet te begrijpen waarom mensen willen moorden.
  Ik hoef niet te begrijpen, omdat een zieke geest vroeger geen stepje kreeg, dat die nu de mensheid haat en wil uitmoorden.

  Voor mij is voldoende als ik mezelf begrijp.
  Ik weet wat ik wel wil, maar ook wat ik niet wil.
  Da’s genoeg!

  Like

 25. Linsky zegt:

  Ik begin zo langzamerhand echt kutziek te worden van al die manipulatie, indoctrinatie, en andere pressie om zieke geesten te moeten begrijpen!

  IK WIL ZE NIET BEGRIJPEN!
  Een volk met de opvatting dat alles wat niet is en denkt zoals zijzelf, hoef je niet te begrijpen.
  het is simpel, zij zijn levensvijandig!

  Per definitie tegen alles wat leeft, goed is en liefdevol!

  Waarom moeten we dat begrijpen?
  Waarom!
  Mijn kinderen willen leven, mijn kleinkinderen willen leven.
  Alle mensen die ik ken willen gewoon leven.
  In vrede, en als mens met elkaar.

  IK WIL OOK LEVEN!
  Da’s alles.

  Like

 26. Dan zegt:

  Good on you Sean/ Ali. Haters will be haters all around the world, Holland is no exception.

  Like

 27. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky helemaal met U eens!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s