UAF: Churchill’s “Fascisten van de toekomst”

“De fascisten van de toekomst zullen antifascisten genoemd worden” – Het citaat wordt toegeschreven aan Winston Churchill *

Unite Against Fascism (UAF) is altijd al een verwarrend stelletje mensen geweest. In hun pogingen om het fascisme uit te roeien, hebben ze voortdurend via petities geprobeerd om onze demonstraties te laten verbieden. (Een aanval op de vrijheid van meningsuiting, die voor hen een averechtse uitwerking had).

Zij maken regelmatig deel uit van gewelddadige confrontaties –  vaak lokken zij bij onze demonstraties moeilijkheden uit van hen worden er vaker meer gearresteerd dan van ons.

Belangrijker nog is het dat, terwijl wij geprobeerd hebben om relschoppers ervan te weerhouden om onze demonstraties bij te wonen, de bombastische geluiden van de UAF steeds extremer zijn geworden. Wij zijn niet de enige tegenstanders die zij zwart gemaakt en uitgescholden hebben en regelmatig weigerden zij om deel te nemen aan debatten, maar dankzij de UAF hebben we talloze keren te maken gehad met een vijandige ontvangst, als gevolg van de misleidende informatie over onze demonstraties, die zij op een onverantwoordelijke manier van te voren verspreid hadden.

Welbeschouwd hebben zij zich op een verbazingwekkende ….. eh …..  ‘fascistische’ manier gedragen.

Meestal vonden wij hun gedrag tamelijk lachwekkend. Als het al niet de aanblik van de secretaris van de gezamenlijke UAF’s, Weyman Bennett, is, schuimbekkend van woede, terwijl hij iedereen die het niet met hem eens is een racist noemt, dan is het wel de verschijning van niet meer dan tien sjofel uitziende studenten op een van de roemruchte “solidariteitsmarsen” van de UAF. Het is altijd opbeurend als de UAF, ondanks alle bedreigingen en provocaties, het alleen maar klaarspeelt om een paar spandoeken en een tamboerijn bijeen te brengen.

Natuurlijk zullen sommige mensen zich laten beetnemen door hun imago van dappere mannen en vrouwen die samenkomen om de dreiging van het fascisme tegemoet te treden, maar de meesten zullen erkennen dat de UAF niets van dien aard is. Een paar van hun doelwitten kunnen wel extremisten zijn, maar hun fixatie op de EDL is alleen maar beschamend. Ze hebben nooit geprobeerd om hun bewering dat wij een fascistische beweging zijn te rechtvaardigen.– ze hebben slechts hun verdachtmaking herhaald naar iedereen die maar wilde luisteren.

Helaas blijven de BBC (en anderen) daarmee doorgaan. Steeds opnieuw nodigen zij bijvoorbeeld een onbenul als Weyman Bennett als “antifascistische actievoerder” uit, terwijl zij vergeten om, in zijn geval, te vermelden dat hij ook een senior lid van de Socialist Workers Party is. En ze zullen, opmerkelijk genoeg, zijn groepering toestaan om de tegenstanders voor “racistisch tuig” of zelfs voor “nazi’s” uit te maken, zonder ooit deze totaal onjuiste en ongelofelijk beledigende beweringen in twijfel te trekken. (Gelukkig vergaat het ons op de radio iets beter dan op de televisie).

We vragen ons vaak af of de beslissing van de BBC om spreekruimte te geven aan mensen die voortdurend valse en opruiende beschuldigingen uiten, hen (de BBC) niet mede schuldig maakt aan aansporing. Wel is het zo dat, als wij het soort mensen zouden zijn zoals de UAF beweert, we erop uit zouden gaan om tegen onszelf te protesteren!

Misschien zijn ze nu toch een stap te ver gegaan, zelfs voor hun vrienden bij de BBC. Dat de UAF er overduidelijk geen moeite mee heeft om onder leiding te staan van een vriend van islamitische extremisten, “Rooie” Ken Livingstone, was mogelijk de eerste stap, hun verrassend fascistische tactieken en hun liefde voor eentonige en lege beschuldigingen, was stap twee. Stap drie echter was wel de benoeming van Azad Ali tot vicevoorzitter van de UAF.

Zoals Andrew Gilligan in de Telegraph meldt: Azad Ali is eenvoudigweg een islamitische fascist.

Azad Ali is de “coördinator van de gemeenschappelijke aangelegenheden” van het Europees- islamitische forum (IFE), een islamitische organisatie, die openlijk de sharia wetgeving, de islamisering van de Europese landen en de jihad steunt. De IFE is ook de groep waardoor Lutfur Rahman, nu burgermeester van Tower Hamlets in Oost-Londen, uit de Labour partij werd gezet, omdat hij er betrekkingen mee onderhield. Rahman kreeg bij zijn pogingen om burgemeester te worden hulp van de IFE en van niemand minder dan Ken Livingstone – nu Azad Ali´s nieuwe baas bij de UAF. Zoals Gilligan zegt: het is een kleine wereldje.

Het is moeilijk om uit te maken wie van deze mannen de gevaarlijkste is, maar voor het geval iemand zou twijfelen aan de extremistische gezindheid van Azad Ali, de blog ‘Harry’s Place’ heeft een gezaghebbende lijst samengesteld.

Azad Ali is, als bewonderaar van prominente leden van Al Qaida, een medestander van Hamas (de terroristische organisatie die uit is op de vernietiging van Israël en de joden, welke politieke regelingen er ook getroffen worden) en een uitgesproken tegenstander van democratie, geen aangenaam mens. Hij is zeker niet het soort persoon waar om het even welke politicus of actiegroep mee van doen zou moeten willen hebben, vooral sinds hij het doden van Britse soldaten rechtvaardigde.

Maar het lijkt erop dat de autoriteiten opnieuw een soort blinde vlek hebben als het om islamitisch extremisme gaat. Ali probeerde de Daily Mail aan te klagen vanwege artikelen die suggereerden dat hij een extremist was en hoewel het hof de zaak verwierp, verloor hij zijn baan niet. Hij ging zelfs door met zijn werkzaamheden als adviseur van de Metropolitan Police!

Geen daadwerkelijke antifascistische organisatie zou ooit een bewezen fascist als Azad Ali uitnodigen om deel te nemen aan haar team van leidinggevenden. Het feit dat de UFA juist dit heeft gedaan, is een grove belediging voor al diegenen die zich er oprecht voor inzetten om de verspreiding van intolerante en autoritaire ideologieën tegen te gaan.

Maar het is natuurlijk niet de eerste keer dat wij op een grove manier beledigd zijn door de UAF. Zij benadrukken voortdurend dat wij er “extremistische standpunten” op na houden en dat is erg irritant, vooral omdat ons Mission Statement erg duidelijk maakt dat wij voorstanders zijn van een liberale democratie en hartstochtelijke verdedigers van de rechten en vrijheden waarvan iedereen in dit land kan genieten. Het zijn de UAF – en hun leider – die een voortdurende bereidwilligheid hebben getoond om zich aan te sluiten bij extremisten.

Maar de grens werd zeker overschreden door de ontstellende uitbuiting van de tragedie in Noorwegen door de UAF.

Toen Anders Breivik 77 mensen doodschoot (waaronder veel kinderen), hadden we allemaal een verschrikkelijk gevoel van rouw. Breivik, die in zijn onsamenhangend ‘manifest’ de EDL verwierp als verwoede antiracisten  met een ideologie die volledig in contrast was met die van hem, had niettemin zijn acties gebaseerd op wat hij aanzag voor de overgave van zijn geboorteland Noorwegen aan de krachten van de islamisering . Zijn woede reflecteerde het verraad dat velen in Europa voelen bij de botte weigering van hun regeringen om de problemen met de aanhoudende islamitische immigratie aan te pakken. Maar in plaats van vreedzaam te protesteren, bracht hij zijn land grote schade toe door te kiezen voor hetzelfde extremisme dat we allemaal gewoonlijk vrezen van islamitische terroristen.

Zijn geestelijke gezondheid blijft een punt van discussie in Noorwegen. Wat de dokters ook beslissen, maar weinigen zullen beweren dat de schrijvers die hij citeerde (van Melanie Phillips tot Fjordman) of de mensen van wie hij zei dat zij hem inspireerden (van Winston Churchill tot Jeremy Clarkson),  ook maar enige schuld zouden hebben aan zijn misdaden. Anders dan veel moslimpredikers, academici en activisten (met inbegrip van velen bij de IFE), rechtvaardigden zij die niet, of moedigden zij de gewelddadige handelingen aan. Desondanks was de toon gezet tegen diegenen die gezamenlijk bekend staan als critici van de islam (waarvan de EDL een relatief jong lid is). We voelden allemaal opnieuw de verantwoordelijkheid om ons tegen extremisme uit te spreken en om uiteen te zetten waarom vreedzaam protest van groot belang blijft.

De reactie van de UAF was totaal anders. Kort na de gruweldaad maakten zij een poster. Deze toonde een foto van Anders Breivik naast een foto van de leider van de EDL, Tommy Robinson. Het onderschrift luidde: “Andere gezichten, dezelfde haat”.

We hebben hierop tot nu toe niet gereageerd, omdat we eerlijk gezegd niet zouden weten hoe iemand op zoiets commentaar zou moeten geven. Als er, wat de hemel moge verhoeden, nog een would-be Breivik ergens onontdekt in Europa zit, dan zal het voorbeeld van mensen als Tommy Robinson – en niet dat van de UAF – ons de belangrijkste hoop bieden om te strijden tegen dit soort extremisme. De mensen zijn boos en gefrustreerd. Het beste voorbeeld dat geboden kan worden, is een gezamenlijke inzet tot een vreedzaam protest dat voortkomt uit een daadwerkelijk respect voor de beginselen van de rechtsstaat en voor de edele tradities van dit land; geen scheldpartijen, geen aansporingen en beloftes om je tegenstanders “kapot te maken”.

Waar haalt een organisatie, die er geen probleem mee heeft een belangrijke functie aan te bieden aan een man waarvan is bewezen dat hij het terrorisme aanhangt, de moed vandaan om te beweren dat wij gemotiveerd worden door dezelfde verwrongen ideologie als die van Anders Breivik? Dat is even pijnlijk als dwaas. Eén man, één psychopaat, die gelijksoortige, maar zeker geen identieke zorgen met de EDL deelt, beging een onbeschrijfelijke terroristische handeling. Hij had een eigen ideologie, in elkaar geflanst van bijeengeraapte informatie, wat hij ook maar had kunnen vinden, en u zult geen enkele EDL uitspraak aantreffen, die ook maar, zelfs bij benadering, dichtbij de rechtvaardiging van zo’n handeling komt.

Vergelijk dit eens met de (be)dreiging die uitgaat van het islamitische terrorisme: talloze gevallen en ontelbare voorbeelden hoe mensen opgejut worden, hetzij door de woorden van moslimpredikers of door te verwijzen naar feitelijke islamitische geschriften, met een voortdurende ondertoon van de eis tot verandering  en hervorming. Maar zelf zullen wij nooit het gezicht van een gematigde moslimleider naast het gezicht van een terrorist zetten en suggereren dat zij dezelfde haat delen. Nooit. De wereld is niet zo zwart-wit en het is niet eerlijk om te doen alsof dat wel zo is.

Desondanks zijn we bereid om aan te nemen dat de meeste UAF aanhangers goedwillende mensen zijn (een beleefdheid die zij zeker niet op ons van toepassing achten). We mogen bij gelegenheid misschien wel eens grapjes maken over hun schijnbare gebrek aan persoonlijke hygiëne, maar meestal zijn we gericht op hun argumenten, omdat die uiteindelijk belangrijk zijn. Wij vinden dat zij ongelijk hebben als zij beweren dat onze kritiek op de islam en op de aanpak van de overheid voor wat betreft het islamitisch extremisme te ver gaat. Wij vinden dat onze kritiek deugdelijk is en zelfs als onze tegenstanders vinden dat dit niet zo is, dan zouden we toch zeker de vrijheid moeten hebben om die te verwoorden?

Toch, ondanks dat gestoorde figuren leiding aan die beweging geven en men er de wens op na houdt om ons “kapot te maken”, liever dan ons te betrekken in een discussie, nemen we nog steeds aan dat er beschaafde mensen zijn die zich aansluiten bij de UAF of die deze ondersteunen, omdat zij oprecht geloven dat zij een macht ten goede zijn – een macht die het fascisme en andere vormen van extremisme bestrijdt.

Maar werkelijk niemand kan toch zo kortzichtig zijn en geloven dat een organisatie, die zo nauw verbonden is aan islamitische extremisten, overtuigend kan spreken over de “dreiging” die uitgaat van groepen die actie voeren tegen het islamitische extremisme!?

‘t Is heel eenvoudig, zij slapen met de vijand. Maar deze overeenkomst is veel meer dan een eenvoudige beoordelingsfout. Als bijvoorbeeld de nationale leidinggevende van de UAF, Martin Smith, de Holocaust ontkenner Gilad Atzmon (tezamen met George Galloway) steunde en verdedigde, leek dat goed te passen in de lange geschiedenis van de UAF, waarin ze een oogje dicht knepen met betrekking tot het antisemitisme (een feit dat zelfs The Guardian opmerkte). De UAF heeft ook een lange geschiedenis, waarin ze de terroristische organisatie Hamas ondersteunt (en opnieuw met George Galloway!) en ze hebben “The Muslim Council of Britain’s boycott of Holocaust Memorial Day”ook gesteund.

Dit zijn niet de activiteiten van een groep die er werkelijk op gericht is om zich in te zetten voor het bestrijden van extremisme. Was er alleen maar sprake van een ineffectieve grap, maar in plaats daarvan is de UAF onder de dekmantel van antifascisme begonnen steun te verlenen aan het islamitische fascisme. Liever dan autoritaire praktijken en intolerantie te bestrijden, vallen zij onze vrijheden aan, waarbij ze de suprematie van de islam –  de meest intolerante van alle ideologieën – ondersteunen.

Of de UAF zich steeds daadwerkelijk inzette voor antifascistisch activisme is moeilijk te zeggen. Sommigen van hun leden kunnen best oprechte actievoerders van het antifascisme zijn, maar het besluit van de leidinggevenden om de UAF toe te staan om weinig meer te worden dan een ultralinkse huurbende, geallieerd met islamitische extremisten, zou zeker voor dergelijke leden aanleiding moeten zijn om hun lidmaatschap van de groep te heroverwegen. Je gaat je niet”verenigen tegen fascisme” door geallieerde te worden van fascisten.

Hoewel de term “fascist” niet noodzakelijkerwijs altijd gemakkelijk te definiëren is, is het waarschijnlijk reëel om tot de conclusie te komen dat deze kan worden gebruikt om zowel ultra rechts als ultra links te beschrijven. Met de term ultra rechts wordt veel rond gesmeten (vaak door de UAF en vaak zonder dat zij een verklaring geven wat zij met de term bedoelen), dus zullen wij ten opzichte van elke UAF aanhanger met goede intenties tenminste de beleefdheid opbrengen om te verklaren wat wij bedoelen als wij beweren dat de groep “ultra links” is geworden.

Wij bedoelen dat de UAF autoritair, reactionair en gewelddadig is. Hun overtuigingen mogen geworteld zijn in de edele wens dat mensen goed met elkaar overweg kunnen, maar zij zullen gaan dreigen om iedereen “kapot te maken” die hun idyllische kijk op de wereld betwist. Zij zijn zo kritisch geworden op alles wat zij om zich heen zien, dat zij geneigd zijn om elke anti-Britse ideologie te omarmen. Geen wonder dat islamitisch extremisme zo goed bij hen past. En geen wonder dat zij iedereen haten die trots is op dit land.

De UAF wordt in feite gevaarlijk. Hun enige grote succes is geweest dat zij mensen ervan overtuigd hebben dat ze antifascisten zijn (en daarmee maken zij iedereen waartegen zij protesteren automatisch tot een fascist). Waarom, zo horen we mensen vaak vragen, zou de UAF protesteren als de doelen waartegen zij zich richten, niet daadwerkelijk fascistisch waren? Dat is een eerlijke vraag en zolang die onbeantwoord blijft, zal de UAF in staat zijn om door te gaan met een verkeerde voorstelling van zaken te geven, zowel naar hun critici als naar hun bondgenoten.

Het echte gevaar is, dat zij in de gelegenheid zullen zijn om individuen als Azad Ali er tegen te beschermen dat zij worden ontmaskerd als de extremisten die zij zijn. Maar zij kunnen alleen doorgaan als een succesvol public relations instrument voor extremisten, zolang zij door de media en door de politici worden behandeld als echte antifascisten.

Het afgelopen jaar maakte Premier David Cameron duidelijk dat de vijanden van de Europese liberale democratie diegenen zijn die dat verspreiden wat hij omschreef als “islamitisch extremisme”. Hij zei:

Europa moet wakker worden voor wat er in onze landen gebeurt. We moeten absoluut duidelijk zijn waar de oorsprong van deze terroristische aanvallen ligt – en dat is in het bestaan van een islamitisch extremistische ideologie, het islamitische extremisme.

Gegeven het feit dat de UAF een man benoemde die duidelijk een ’islamitische extremist’ is,  is toch zeker de tijd voor David Cameron gekomen om het voorbeeld te volgen dat Mike Hancock MP (Liberaal Democraat) onlangs heeft gegeven om zijn naam te verwijderen van de lijst van politici die hun steun hebben betuigd aan de UAF?

*Update, 14/03/012: Hoewel deze woorden vaak worden toegeschreven aan Winston Churchill, hebben sommigen zich afgevraagd of hij die werkelijk uitgesproken heeft. Maar daar gaat het niet om. Wie deze woorden ook maar heeft uitgesproken, hij drukte zijn bezorgdheid uit dat sommigen van de zogenaamde “antifascisten”, in hun venijnige aanvallen op al diegenen waarvan zij beweren dat het fascisten zijn, wel eens diegenen zouden kunnen worden die zij willen vernietigen. De dag dat je een islamitische extremist uitnodigt om deel te nemen aan het team van leidinggevenden is tevens de dag dat je elk recht verliest om ons de les te lezen over extremisme.

 

Bron:

http://englishdefenceleague.org/uaf/

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres en Henk V. (voor www.ejbron.wordpress.com) 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", Groot-Brittannië, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Socialisten. Bookmark de permalink .

27 reacties op UAF: Churchill’s “Fascisten van de toekomst”

  1. E.J. Bron zegt:

    @Wachteres en @Henk V.

    Ik kan jullie niet via Email bereiken. Bij deze hartelijk dank voor de sublieme vertaling!! 😀

    Like

  2. Linsky zegt:

    Wachteres en Henk V. een hele klus geweest zeg!
    Bedankt hoor. 🙂

    Jammer alleen dat jullie en wie dan ook er nog een miljoen woorden aan kunnen besteden….er veranderd niks!
    De geschiedenis bewijst dat de kudde alleen zal volgen, en de leiders nog nooit wat anders deden dan de kuddes manipuleren en misbruiken voor hun eigen zieke misdadige doeleinden.

    Al duizenden jaren is dat zo, ongeacht wie er regeerde. Demagogie is een kunst die al dat soort goed verstaat en geholpen door de blinde kritiekloze mening van de massa. Verdeel en heers!

    “Eens een regering ertoe overgaat de stem van de oppositie het zwijgen op te leggen, kan het nog maar één kant op, en dat is die van steeds repressievere maatregelen, totdat de regering zelf een bron van terreur is voor zijn burgers en een land creëert waarin iedereen in angst leeft” – Amerikaans president Harry S. Truman.

    De kracht ligt bij de massa,…maar de macht bij de enkeling die de massa stuurt!…Linsky

    Like

  3. louis-portugal zegt:

    Wachteres en Henk idd. een hoop werk.
    Ik verwacht niet anders dan dat links en islam in welke vorm danook samenwerken, ofwel afgesproken via tussenpersonen danwel instinctief.

    Like

  4. lucky9 zegt:

    Misleiding door inversie is altijd al een wapen van de linkse collectivisten geweest.
    Ze vertegenwoordigen alleen een roof- en geweldideologie, verdedigen geen enkele ethische waarde en stelen desnoods hun zogenaamd idealisme en goede doelen schaamteloos van hun tegenstrevers of slachtoffers. Dat is de UK niet anders. Dank voor de vertaling.

    Like

  5. Wachteres zegt:

    @ E.J. en @ Linsky

    Graag gedaan! Het was inderdaad een monnikenklus.

    Fijn Linsky dat ik je weer ‘aan boord’ bent. Laten we hopen dat de bekende sites mensen wakker schudden.

    Ik denk soms ook wel eens: ‘Heeft het wel zin? ” Maar wat moeten wij anders?

    Like

  6. Wachteres zegt:

    @ Louis -portugal Aangezien hun gedrag in heel Europa identiek is, moeten er wel afspraken gemaakt zijn.
    Lucky9 Gezien hun gedrag, dat ook goed uitkomt in het artikel, zul je wel gelijk hebben.

    Like

  7. Linsky zegt:

    Wachteres;
    Natuurlijk gaan we door!
    Net wat je zegt; Wat moeten we anders? Opgeven is geen optie….

    Maar dat verhinderd me niet na te denken over hoe de toekomst er uit zal gaan zien.
    Daar heb ik zelf uitgewerkte ideeën over, maar kan die niet zonder meer kwijt, zonder voor imbeciel te worden weggezet.
    Misschien dat ik wat langzaam door kan laten sijpelen doormiddel van wat nieuwe artikelen tzt.

    De illusie namelijk van een gezellige Euro-familie waarvan de neusjes allemaal de zelfde kant uitwijzen is een utopie die men de massa (vooral links) graag en kennelijk met succes kan verkopen, maar miz., is het eerder een dystopie!
    En daar is ook hard aan gewerkt door de ‘heren’ in de schaduw.

    Getuige de woorden van Arthur Schlesinger Jr., ‘The CFR Journal Foreign Affairs’, Augustus 1975.

    “We are not going to achieve a New World Order without paying for it in blood as well as in words and money.” (sic!)

    Like

  8. vederso zegt:

    De vrienden van de UAF in Frankfurt kunnen er ook wat van. Zie de video in het artikel van
    Die Welt. In Aarhus was het van hetzelfde met de AFA uit Kopenhagen en Malmö. Niks aan de hand dus. Anti-rascisten volgens de Deense TV2, maar zeker geen aanhangers van Free Speech.

    http://www.welt.de/politik/deutschland/article106143345/Polizist-bei-Protesten-in-Frankfurt-schwer-verletzt.html

    En de Occupy beweging werkt samen met extreme islamitische groeperingen. Waar hebben we dat toch eerder gezien?

    Like

  9. Wachteres zegt:

    http://www.talkteria.de/forum/topic-181343.html

    In Keulen zou de beweging Pro-Köln een conferentie houden aan boord van een schip.

    Het linkse tuig kwam zelfs uit Nederland om die te verstoren. De burgermeester van Keulen bedankte hen nadien hartelijk voor hun activiteiten.

    Ook nu nog worden ze dwarsgezeten, terwijl ze een actie op touw wilden zetten om te protesteren tegen de eventuele toetreding van Turkije.

    Het is blijkbaar al schandalig en waard om de groep ‘kapot te maken’ als men tegen de toetreding van Turkije is.

    Het linkse tuig heeft heel veel op hun geweten!

    Like

  10. G.Deckzeijl zegt:

    Vertaalwerk is een lintje waard: RESPECT!

    Like

  11. Wachteres zegt:

    Dank je, G.D. misschien gaat E.J. nog eens lintjes uitdelen! 😛

    Dan krijgt hij zelf als eerste één, natuurlijk!

    Like

  12. vederso zegt:

    @ Wachteres en Henk. Ik sluit me aan bij alle complimenten! In aansluiting de link naar The Guardian op Comment is Free (hartstikke politiek correct) een verrassend artikel over de gevaarlijke George Galloway en Ken Linvingstone. Maar alleen omdat ze een bedreiging zijn voor Labour, meer niet!

    http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/apr/01/nick-cohen-george-galloway-livingstone?CMP=twt_gu

    Like

  13. Tom Hendrix zegt:

    @Wachteres, de “RODEN”hebben ons de hele multi-culti rotzooi in de maag gesplitst. In heel Europa speelt LINKS, als 5e colonne, de ISLAM in de kaart, met zorgvuldige steun van de EUSSR!

    Like

  14. Wachteres zegt:

    @ Tom Hendriks

    Als je linkse reacties leest op internet dan hebben zij nergens schuld aan.

    De islam is hier door rechts en het CDA binnengehaald en Job Cohen heeft de strengste immigratieregels opgesteld.

    Volgens mij heeft het linkse ‘klootjesvolk’ geen idee wat er aan de hand is in Europa, en ze willen het ook niet weten.

    Wel zo comfortabel: ‘Niet willen horen, niet willen zien en zwijgen’, het Credo van links.

    @ Vederso, bedankt. Ik had de nieuwste van haar nog niet ontdekt.

    Like

  15. wachteres zegt:

    Ook voor George Galloway wordt gewaarschuwd door een journalist van MailOnLIne:

    http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2123654/George-Galloways-victory-thing-Britain-needs.html

    Galloway’s victory is the last thing Britain needs

    By Abhijit Pandya

    PUBLISHED: 20:30 GMT, 1 April 2012 | UPDATED: 08:39 GMT, 2 April 2012.

    Galloway’s victory is a vindication for, above all people, Enoch Powell.

    Powell warned of the dangers that mass immigration would have. Ted Heath failed to listen, what we have is Galloway- a product of classic third world, unassimilated, rabble-rousing, engineering of election results.

    Galloway’s victory shows that we now have our ghettos. We have segregation. We have a divided land with the consequences of not assimilating failed third-world backward cultures within us. These are growing and multiplying generation after generation.

    Respect has a future, and provided the Islamic population continues to grow at its present rate, and is not fully assimilated, it is an Islamist one.

    Be warned.

    Like

  16. Tom Hendrix zegt:

    @Wachteres, bedankt voor uw reactie. Inderdaad er zijn veel handlangers van de Islam, met name onder de linkse partijen. Er zijn slechts 2 partijen die expliciet tegen de islamisering in nederland te weten de PVV en de SGP. Vaderlanders “let op uw saeck”, bij evt. volgende verkiezingen.

    Like

  17. Wachteres zegt:

    Juist, Tom. Daarom stem ik PVV en als die partij er niet was zou ik SGP gaan stemmen.

    En dat terwijl ik niet vind dat vrouwen persé achter het aanrecht horen. 😉

    Like

  18. Linsky zegt:

    Wachteres;
    Makkelijk lullen hé, nou je een afwasmachientje hebt. 🙂

    Like

  19. E.J. Bron zegt:

    @Linsky

    Ik betwijfel of Henk zijn handen daar “vuil” aan maakt? 😉

    Like

  20. Wachteres zegt:

    @ Ik zal jullie een geheimpje verklappen.

    Henk heeft een nieuwe afwasmachine gekocht en hij regelt wat dat betreft alles.

    Ik zou niet weten hoe dat ding werkt. ’t Is wel een luxe, een Miele!

    Like

  21. E.J. Bron zegt:

    Verdomme Henk. Een Miele. Die gaat de eerste 30 jaar niet stuk. Jij weet wel wat je koopt!! 😀

    Like

  22. Wachteres zegt:

    PS: de wasmachine regel ik.

    Welke was bij elkaar moet, daar heeft Henk geen kaas van gegeten of hij doet alsof, dat is ook mogelijk.
    Zijn vader zei wel eens: “Hoeveel te meer kunstjes een aap kent, hoeveel te meer moet hij ook vertonen”.

    En de man deed weinig of niets in de huishouding.

    Like

  23. E.J. Bron zegt:

    Dan zijn de rollen bij jullie thuis net zo verdeeld als bij ons Wachteres! 😉 😀

    Like

  24. Wachteres zegt:

    @ En strijken doe je zeker ook niet? Daar heb ik zo’n hekel aan!

    Like

  25. Linsky zegt:

    Nou lekker,.. jullie hebben allemaal iemand of iets waar je alles op af kunt schuiven. 😦

    Like

Plaats een reactie