Frankrijk en Duitsland willen weg van Schengen

Twee dagen voor de Franse presidentsverkiezingen is er binnen de EU opnieuw discussie ontstaan over de Schengen-regeling. Volgende week komen de EU-ministers van Binnenlandse Zaken bijeen, omdat Parijs de huidige grenscontroleregeling zou willen afschaffen. Door de toenemende criminaliteit en de ongebreidelde groei van de illegale immigratie heeft president Nicolas Sarkozy geëist om onder bepaalde voorwaarden opnieuw grenscontroles aan de binnengrenzen uit te voeren. Voor dit nieuwe plan krijgt hij de laatste tijd ook instemming vanuit Duitsland.

Parijs en Berlijn willen herinvoering van grenscontrole

Volgens berichten in de media willen de Franse Minister van Binnenlandse Zaken Claude Guéant, een partijgenoot van Sarkozy, en de Duitse Minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich (CSU) om veiligheidsredenen opnieuw grenscontroles aan de nationale binnengrenzen uitvoeren. Dit zouden de beide ministers in een gezamenlijke brief aan hun Europese collega´s hebben meegedeeld. Als motivering wordt aangegeven, dat EU-lidstaten zoals Griekenland of Italië de Europese buitengrenzen niet voldoende zouden controleren.

Op de agenda staat 30 dagen binnengrenzencontrole

Concreet staat de herinvoering van een 30 daagse binnengrenscontrole op de agenda van de ministers. Volgens de plannen van de Fransen en de Duitsers moeten de EU-landen bij het optreden ban bepaalde gevaarlijke momenten, zoals veiligheidsbedenkingen en immigratiedruk, autonoom een grenscontrole moeten kunnen uitvoeren. Met deze verandering dient het in 1985 in het leven geroepen Verdrag van Schengen veranderd te worden. De afgelopen jaren al hadden Frankrijk en Denemarken tijdelijk hun grenzen naar de buurlanden gesloten.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/008075-Frankreich-und-Deutschland-wollen-Schengen-kippen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Duitsland, EU, Frankrijk, Immigratie. Bookmark de permalink .

8 reacties op Frankrijk en Duitsland willen weg van Schengen

 1. louis-portugal zegt:

  Terecht en zo vlug mogelijk.
  Hopelijk komt er hierdoor een flinke herrie in Brussel.

  Like

 2. Gt zegt:

  Onmiddellijk invoeren m.a.w wat hebben je er toch een zooitje van gemaakt en…..onze nep Napolion kiest eieren voor zijn geld, met de aan komende verkiezingen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @GT, inderdaad deze Sarkozy trekt nu van leer omdar er verkiezingen zijn. Daarna vergeet hij net zo makkelijk zijn beloften weer!

  Like

 4. Turul zegt:

  goed zo. Alleen van 30 dagen in sommige gevallen naar een permanente grensbewaking. Gewoon toegeven dat de open grenzen niet werkt in deze wereld.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Turul, dat zou heel mooi zijn, maar ik verwacht dat de communistische EUSSR, wel roet in het eten komt gooien hoor. De rooie barones-Ashton- zal wel snel komen met een veroordeling!

  Like

 6. Turul zegt:

  @Tom, dat verwacht ik ook, maar hoe lang zij (EU) dit nog gaan volhouden is de vraag. Ik wil toch de hoop niet opgeven, dat de boel binnen afzienbare tijd klapt. Er zijn toch wel wat tekenen aan de wand. Één daarvan is o.a. Spanje…en hoelang de oost europese landen nog meegaan is ook een grote vraag. Zeker als de bevolking geconfronteerd word met massa immigratie uit niet westerse landen.
  Wat Sarkozy heb je helemaal gelijk, deze man is totaal onbetrouwbaar en volgt een andere agenda, zoals de meeste in de politieke top in Europa.!

  Like

 7. Peter selie zegt:

  Daar zitten ze nu “onze” politici. Wat elke burgen kon voorspellen, hebben zij in hun domheid
  niet aan zien komen. Ze ondertekenen alles wat ze krijgen voorgelegd, zelfs ons doodvonnis!

  Like

 8. Columnist zegt:

  Verstand komt met de jaren.

  Even terzijde. De burgeroorlog in Syrië tussen Saoedi-Arabië en Iran zal gewonnen worden door de eerste die zijn islam opgeeft. Dat heeft God mij doorgegeven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s