Waarom alleen hard optreden tegen Salafisten helpt

Gewelddadige Salafisten vechten niet voor godsdienstvrijheid, maar voor een geloofsdictaat. Dat moet de rechtsstaat niet over zijn kant laten gaan. En de christelijke-Europese cultuur mag haar waarden offensiever verdedigen.

Beelden zoals die van de onlusten in Nordrhein-Westfalen waren in het jongste verleden veelmeer zeldzaam geworden. Woedende demonstranten, die straatgevechten met de politie leverden, kende men van de 1e mei uit Berlijn en Hamburg. Religieus gemotiveerd geweld op straat is een nieuwe verschijningsvorm van de maatschappelijke twist, dat net zomin getolereerd kan worden als geweld van links of rechts.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich heeft het er over dat Duitsland zich geen godsdienstoorlog zou laten opdwingen. Dat is een goede bekendmaking. Want de strijd van de Salafisten, die al geruime tijd oneervol de aandacht op zichzelf vestigen, dient niet het vreedzame met elkaar in de samenleving. Het is geen strijd om godsdienstvrijheid, maar een uitdrukking van een geloofsdictaat. Dat is onacceptabel – om redenen van de binnenlandse veiligheid en met het oog op de maatschappelijke samenhang. De grondwet beschermt de vrije uitoefening van geloof. Wie zich daarop wil beroepen, moet ook de overige artikelen van de grondwet accepteren – het recht op vrije meningsuiting en op lichamelijke ongeschondenheid.

Bescherming zonder beoordeling

Daarmee moet de staat ook diegenen beschermen, die gebruik maken van hun demonstratierecht. Dat dient zonder beoordeling te gebeuren. De burgerbeweging PRO-NRW heeft met haar “deels rechts-extreme oriëntering uitgesproken onaangename trekken en ongepaste methodes” (opm.: aanhalingstekens geplaatst door de vertaler). Desondanks hebben de veiligheidsautoriteiten ook haar te beschermen, zolang zij zonder geweld wil demonstreren. Dat politieagenten daarbij aangevallen worden en gewond raken, mag de staat niet over zijn kant laten gaan. Daarom is het juist, dat politici van allerlei kleur consequente bestraffing van de daders eisen en nadenken over een verbod op verschillende salafistische organisaties.

De binnenlandse veiligheidsdienst gaat er van uit, dat het om ongeveer 4000 personen gaat, die de rugwaarts gekeerde, uit de tijd van de 7e eeuw stammende interpretatie van de islam in Duitsland vertegenwoordigen. Deskundigen spreken van tot 10.000 personen. De opvattingen van de Salafisten zijn niet te verenigen met het begrip van moderne westerse samenlevingen. Ze vertegenwoordigen een oerislam, die iedere vorm van modernisering afwijst. In deze houding staan ze ideologisch dicht bij het fundamentalisme van Al Qaida. En net zoals andere islamistische groeperingen oefenen ook de Salafisten een enorme aantrekkingskracht uit op jonge mannen. Dat verklaart het hoge aantal bekeerlingen onder hen.

Bijbel en koran

Op dit punt moet onze samenleving zich echter ook de vraag laten welgevallen of zij de islam zelfbewust tegemoet treedt. Is de westerse wereld misschien daarom zo kwetsbaar, omdat zij de waarden van haar eigen christelijk-Europese cultuur lang niet zo offensief uitdraagt als de islamitisch beïnvloede samenlevingen dit met hun traditie doen? Kan de islam misschien daarom als bedreiging verschijnen, omdat het christendom niet als waarde verdedigd wordt? Waarom zijn er protestacties als Salafisten de koran uitdelen? Als Duitsland en Europa stevig op hun religieuze fundament zouden staan, zouden we zulke acties niet als aanval hoeven te beschouwen. Wie alleen maar een klein beetje van het Oude en het nieuwe Testament heeft begrepen, weet, dat de Bijbel niet bang hoeft te zin voor een vergelijking met de koran.

Bron:

http://www.focus.de/politik/deutschland/fietz-am-freitag/wider-das-glaubensdiktat-salafisten-kaempfen-nicht-fuer-religionsfreiheit_aid_750975.html

Auteur: Martina Fietz

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

12 reacties op Waarom alleen hard optreden tegen Salafisten helpt

 1. Tom Hendrix zegt:

  Door de EU/EEG zijn we in deze problemen beland, als zij in 1975 niet de verraderlijke “Resolutie van Straatsburg”, hadden aangenomen was het NOOIT zover gekomen.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Helemaal mee EENS met dat harde optreden. Kunnen Duitsers zeer goed..!!!

  Jetzt geht die Post richtig ab..!!!

  Like

 3. Jo Witteroos zegt:

  Een deel van die Straatsburg resolutie:

  First, they should call on Israel to halt immediately the expropriation and confiscation of Arab property in Israel and the occupied territories.

  In particular, Israel must end the process of the “Judaization” of Jerusalem which it has illegally annexed and the establishment of new Jewish settlements in the occupied territories.

  Like

 4. treintrien zegt:

  Bat Yeór Eurabia.
  Heel leerzaam boek.
  Erg leuk ook om in ’t openbaar te gaan zitten lezen.
  Je krijgt een zootje blikken als je dat doet 😉

  Ze hadden voor mij toen in de boekhandel per abuis Eurabia van van Amerongen besteld, dat was wel grappig. Die wilde ik toch ook al lezen, dus toen ook maar meegenomen. Stukje van de prijs af, mooi meegenomen. Die is grof-shockerend.

  Die van Yeor is echter het diepst schokkend. Nooit meer goedgekomen met het vertrouwen in de politiek.

  Like

 5. Linsky zegt:

  treintrien, da’s vaak niet zomaar ‘toeval’ hoor.

  Ik heb zelf ook tamelijk veel gelezen, en ik maakte zo heel vaak mee, dat een titel die ik daar op volgde wilde hebben,op de meest wonderlijke manier in m’n bezit kwam.

  Dat trek je als een magneet aan dan, 🙂

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  @Treintrien: DEZE fantastische vrouw ken je ook wel… http://tinyurlcom/3p32945
  (veel te vroeg van ons heen gegaan!)

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  http://tinyurl.com/3p32945
  Tsja, dat ene puntje hè…

  Like

 8. Martien Pennings zegt:

  “En net zoals andere islamistische groeperingen oefenen ook de Salafisten een enorme aantrekkingskracht uit op jonge mannen. Dat verklaart het hoge aantal bekeerlingen onder hen.”

  Ja, dat is niet zo moeilijk te verklaren.
  De islam is in laatste instantie een ideologie die het slechtste beloont in de mannelijke mentaliteit. Het is een maffia-systeem.
  Iets romantischer uitgedrukt . . . . . eh . . . . . té romantisch uitgedrukt: een piraten-religie, een soldaten-religie.
  Gewelddadige, machtsbeluste en lege-sex-beluste mannen worden in dit systeem beloond. Tenslotte is het doel: zoveel mogelijk zo jong mogelijke vrouwen (meisjes, kinderen) neuken en voor de rest van de tijd bezig zijn “ongelovigen” te terroriseren, vernederen en uitzuigen.
  Alsmede de vrouwen die je toevallig even niet aan het neuken bent, alsmede de minder machtige moslimmannen.
  Het is precies een maffia: een boevenbende van wie zelfs de vriendelijkheid en de “bescherming” een vernedering zijn en ook zo bedoeld zijn.
  Daarom zijn er behalve vitale zwarte jongemannen, die meestal in de gevangenissen van Het Westen tot het ware geloof komen, ook veel halve gare witte kneuzen onder de Westerse bekeerlingen.
  Die zwarte mannen hebben een extra legitimatie om te doen waarmee ze toch al bezig waren: geen verantwoording nemen en in het rond neuken.
  En die witte kneuzen kunnen krijgen waar ze op de vrije markt nooit aan gekomen zouden zijn: een onderdanige vrouw en misschien wel twee: zie de Urker brigade: http://bit.ly/IRpmaP

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  …ook veel halvegare witte kneuzen onder de Westerse bekeerlingen… Correct, heer Pennings.
  Hier is het bewijs:

  En het leuke daarvan is, dat deze halvegaren door de echte moslims nooit voor vol worden aangezien.

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Idd, Martien klinkt heel plausibel en idd. Gerrit
  Die meiden begrijpen dat niet en misschien hebben ze thuis ook niet beter geleerd,

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Komen ze vanzelf achter, Louis, zodra het verstand volgroeid is en ze maar vaak genoeg worden geconfronteerd met zulke hersenspinselsnajagende DWAZEN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s