De City of London en het ESM (+ video)

ESM: Machtigingswet voor een staatsgreep van de maffia.

“There are two ways to conquer and enslave a nation”, zei Adam Smith 250 jaar geleden: “One is by the sword, the other is by debt (Er bestaan twee manieren om een natie te veroveren. De ene is door het zwaard en de andere door schulden). Bij Griekenland werd de tweede manier gekozen.

Maar het gaat niet om Griekenland: Het gaat om de dollarkredieten, die de City of London uitdeelt en die zij alleen kan weggeven zolang de dollar wereldvaluta is. De verbindingen tussen de City of London en Wall Street zijn nauw. Ook Wall Street leeft van de wereldvaluta dollar. Het Kanaal tussen het Britse Pond Sterling en de euro is breder dan de Atlantische Oceaan tussen de dollar en het Pond Sterling. De Europese Centrale Bank zou een eurokredietmarkt van de City of London willen verhinderen en weten te verhinderen. Daarom moet de euro afgeschoten worden.

Opdat niet alleen de Grieken, maar ook andere Europeanen niet meer gevraagd kunnen worden, dient het Europese Stabiliteits Mechanisme ESM met een basiskapitaal van 700 miljard euro redding te brengen. Het moet snel kunnen reageren. De financiële markten zijn ongeduldig, democratie irriteert de markten. Daarom moeten de ESM-leden iedere opvraging van kapitaal onherroepelijk en onvoorwaardelijk binnen zeven dagen nakomen.

De heerschappij van de financiële sector over de dollarwereld wordt op deze manier uitgebreid naar de eurozone: Het ESM dient juridische immuniteit te genieten, zijn kantoren, financiële waarden en vermogensmiddelen zijn onkwetsbaar, zijn personeel kan voor geen enkele rechtbank worden geroepen. Het dient de “City of London van de eurozone” te worden. Maar het is een vereniging, waaruit haar leden niet meer weg kunnen, waaraan dus de staten en hun regeringen onderworpen zijn. Wie eenmaal bij de maffia is, kan – als zijn leven hem lief is – er ook niet meer vanaf.

Zo komt de voorspelling van Adam Smith uit. De City of London voltooit datgene, wat de Koninklijke marine niet wilde lukken: De onderwerping van de wereld door schulden.

Video:

 

Bron:

http://stopbilderberger.wordpress.com/2012/05/07/die-city-of-london-und-der-esm/

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.wissensmanufaktur.net/city-of-london#quellenverzeichnis

Prof. Dr. Dr. Wolfgang Berger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europeanisering, Wereldcrisis, Westen. Bookmark de permalink .

10 reacties op De City of London en het ESM (+ video)

 1. Linsky zegt:

  Voor de liefhebbers, de man heeft meer te vertellen over deze onverkwikkelijke zaken:

  Like

 2. toetssteen zegt:

  http://www.bigeye.com/griffin.htm

  Ik weet dat hier mensen zijn die een flink stuk tekst niet uit de weg gaan 🙂

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  Hi Toets

  Jeetje….je kunt ook overdrijven! 😉 😀

  Like

 4. Linsky zegt:

  Toetsteen, 🙂
  bedankt hoor, ik ken ‘m maar het is een belangrijke tekst voor wie hem niet heeft gelezen,
  Allemaal elementen die een duidelijker beeld verschaffen van die ondoorzichtige materie.

  Like

 5. Linsky zegt:

  Vanaf 132.00 heeft Wolfgang Berger het op de valreep nog even over de Euro maffia en de ESM.

  Like

 6. lucky9 zegt:

  Zoals meestal ben ik het volledig eens met Toetssteen.
  We zijn allemaal getuige van de laatste stuiptrekkingen van een opgedrongen en fascistoïde (mutatis mutandis eurofiele) fata-morgana.
  Voor islamofiele illusionisten geen genade, Nooit!

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Niks ten nadele van Toetssteen, maar ik heb besloten het kort te houden. Wil nl. ook nog ff van de zon genieten, want als we niet goed oppassen zetten die Haagse UILEN daar ook nog een heffing op… Lees 46 van…
  http://www.amsterdampost.nl/zeg-maar-vaarwel-tegen-de-vrijheid/#comment-70002

  Like

 8. Columnist zegt:

  Zozo, de City of London heeft een hekel aan de Euro. Hoe ironisch dat op deze website te lezen. Er zit niks anders op dan verschillende internationale bankiers tegen elkaar uit te spelen. Als Europa enige zelfstandigheid wil houden ten opzichte van de Angelsaksische dollar-pond as, zullen we Esperanto moeten leren.

  Like

 9. Paardestaart zegt:

  O? Volgens mij had de euro een hekel aan de City of London..
  Laten we wel wezen: het gaat in Europa al eeuwen om de hegemonie, en Frankrijk heeft in dat gekrakeel een groot aandeel gehad. Frankrijk was ooit groot en belangrijk, en het wil La France blijven. Het land kan zich er al sinds de tweede wereldoorlog al niet bij neerleggen dat het geen wereldmacht meer is, en speelt daarom de EU uit tegen Amerika en Engeland, door zich de economische macht van Duitsland toe te eigenen.

  Wij hoeven helemaal niet bang te zijn voor onze ‘ zelfstandigheid’ t.o de angelsaksische wereld. De angelsaksische wereld is nu juist de machtsfactor die aan het onderlinge europese geharrewar een einde heeft gemaakt. Dat was de nachtmerrie van De Gaulle, en van eigenlijk alle franse haantjes na hem, en zhelaas hebben ze er Duitsland van weten te overtuigen dat het ook belang had bij een Europese Federatie..vermoedelijki uit schuldgevoel, en vanwege de dreiging uit het oosten..

  Ik weet niet of jij goed kunt verdringen Columnist, maar dat gekoketteer met ‘europese zelfstandigheid’ doet me een beetje denken aan de plotselinge wellevende preutsheid van een opgeklommen… Dat atlantische machtsblok houdt ons namelijk al bijna honderd jaar de hand boven het hoofd: zonder hen waren wij al lang bij onze russische buren ingelijfd. Dat hebben ze gedaan en dat zullen ze ook wel blijven doen, ook al hebben ze van ons alleen maar last gehad. Van ons hebben ze heel weinig te verwachten, en dat terwijl zij ons toch al drie keer uit de shit zijn komen vissen, .Zelfs loyaliteit is ons nog te veel..Typisch het gedrag van de verarmde tak: je kunt de sukkels alle vriendelijkheid en edelmedigheid bewijzen, maar afgunstige armoedzaaiers zullen je nooit vergeven dat je beter bent dan zij..
  Laat het primaat in ’s hemelsnaam aan de City of London. Die houdt het al een tijdje uit, terwijl Europa aanstonds voor de zoveelste maal weer aan barrels gaat…

  Like

 10. Linsky zegt:

  Er zijn drie autonome enclaves in de wereld;
  Washington D.C. de hoofdstad van de Verenigde Staten. “D.C.” staat voor “District of Columbia”
  Een speciaal federaal district….. Het historische en politieke hart.
  ‘City of London’; is het historische en financiële hart.
  Vaticaanstad; is het historische religieuze hart.

  Deze drie beheersen alles in de wereld!

  OOK de Euro!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s