Brussel: No-Go-Areas worden als “BEZIENSWAARDIG” aangeprezen (+ video) – nu met Update!

Moeten u en uw gezin nog plannen maken voor de vakantie? Twijfelt u misschien tussen een vakantie in een stad of een avontuurlijke vakantie? Wat denkt u van een combinatie van beide?

WeltOnline prijst een stadsvakantie naar Brussel aan – en opdat het avontuurlijke element niet tekort komt, adviseert men om ook per se de No-Go-Areas in de EU-hoofdstad te bezoeken:

Toegegeven, criminaliteit is in de hoofdstad van België een groot probleem, het aantal vooral kleine delicten is zo groot als de werkloosheid. Veel wijken – Anderlecht, Molenbeek, Cureghem – gelden als No-Go-Areas. Het klopt, bij het invallen van de duisternis moet men daar niet verdwalen.

Maar men mist een hoop, als men niet de gebruikelijke paden rondom de Grand-Place verlaat. Want overdag kan men juist in Anderlecht een duik nemen in een uit alle voegen barstende veelvoud van talen, culturen, geuren en kleuren.

“Komt u uit Kongo?”

De wijk aan de andere kant van het kanaal, die een soort zuidwestelijke grens van de binnenstad vormt, is het thuis van een fascinerende volkerenmengelmoes: Heel zwart Afrika is daar verzameld, het islamitische noorden van het continent, Turken, Aziaten, evenals oorspronkelijke Vlamingen en Franstalige inwoners van Brussel.

Een dialoog zoals deze krijgt men in Duitsland vermoedelijk nauwelijks te horen: “Komt u uit Kongo?”, vroeg een Afrikaanse aan iemand bij het groentestalletje. “Nee, ik kom uit Rwanda”, luidde het antwoord.

Maar wat Anderlecht nog spannender maakt: Men kan direct tegenover het slachthuis perfect eten in de “La Paix”, al vier jaar in het bezit van een Michelin-ster.

De eigenaresse van de “La Paix” maakt het niets uit dat er op de markt aan de overkant behalve in groente ook in gesmokkelde sigaretten en wapens wordt gehandeld. “Wij wonen boven het restaurant”, zegt ze. Ze is in het huis op de hoek opgegroeid. Voor haar hadden haar ouders de zaak.

De Rue Heyvaert, waaraan “La Paix” ligt, behoort tot de straten, waarin de politie van Brussel ´s nachts niet meer durft te komen. De straat is het paradijs van Afrikaanse bendes, “gespecialiseerd in het witwassen van geld”, fluistert een Vlaamse handelaar op de markt geheimzinnig.

Video:

Update:

Correctie op *No-go area-bezienswaardigheden in Brussel* (door Roeland van Walleghem)

Onze vriend en gewaardeerde collega-blogger, ex-parlementair Roeland van Walleghem stuurde ons volgende rechtzetting en aanvulling met betrekking tot het artikel “No-go-area’s worden Brusselse bezienswaardigheden”   dat wij overnamen van E.J. Bron. Een journalist kan niet alle achtergronden kennen, daarom geeft deze aanvulling door een ingewijde een preciezer beeld van de werkelijkheid.

Het kan – volgens de journalist die het artikel neerpende – de eigenares van La Paix in Anderlecht niet schelen dat er op de markt aan de overkant behalve in groenten ook in gesmokkelde sigaretten en wapens wordt gehandeld. Bon, van die sigaretten uit het Oostblok, die voor € 2 per pakje worden verkocht, zullen inderdaad weinig mensen wakker liggen, in Kuregem zijn ze wel meer gewend. Maar de ongecontroleerde migratie en de daaraan gekoppelde criminaliteit hebben de ooit zo plezante buurt volledig kapotgemaakt.

Ik kom vaak in deze wijk en af en toe ook in dat schitterend restaurant. Ik weet perfect goed wat daar leeft. Filip Dewinter, die me enige tijd geleden vergezelde in een andere horecazaak in de buurt, kreeg bij binnenkomst een staande ovatie van het talrijke publiek. Dat zegt alles over het reilen en zeilen in deze buurt

De vader, en stichter van het restaurant La Paix, Roland Obiet, die ik vrij goed ken, besliste jaren geleden om het restaurant alleen ’s middags open te houden, uitzondering op vrijdagavond. Reden: het restaurant werd tweemaal overvallen. Klanten en personeel moesten al hun bezittingen afgeven. En die mensen zouden, volgens de schrijvelaar van het artikel althans, weinig of geen problemen hebben met de criminaliteit in de Kuregemwijk!
Roland, die nu van een welverdiende rust geniet in het Vlaams-Brabantse St-Pieters-Leeuw, is trouwens alle jaren steunend sympathisant van………. Een prominent lid van de MR, wijlen Ducarme, om zijn naam niet te vernoemen, maakte ooit opmerkingen, omdat er naar zijn zin te veel VB’ers in het restaurant aanwezig waren. Het antwoord van de baas was: “Als ge dat niet kunt verdragen, moet ge natuurlijk niet meer komen”! Ons aller Anke Vandermeersch was er trouwens ook kind aan huis. Roland was (is?) immers ook actief binnen de Miss België verkiezingen.

Roeland van Walleghem

Bron:

http://sosheimat.wordpress.com/2012/05/16/brussel-no-go-areas-werden-als-sehenswert-angespriesen/

Auteur: derpatriot

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Criminaliteit, Immigratie, Islam, Islamisering, Moslims. Bookmark de permalink .

10 reacties op Brussel: No-Go-Areas worden als “BEZIENSWAARDIG” aangeprezen (+ video) – nu met Update!

 1. Linsky zegt:

  hahahaha, en ik maar denken dat Anderlecht een voetbalclub is.

  Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Wat word ook in de Video een schijnveiligheid tentoongesteld.
  Er zouden 400 politieagenten bijkomen om de misdaad in Brussel terug te dringen.
  Je lacht je te barsten als het niet zo in en in triest zou zijn, want 4000 zwaar bewapende militairen zou naar alle waarschijnlijkheid nog niet genoeg zijn.
  Wegens de winkel hier komen we regelmatig in Brussel en zien wat daar aan de hand is.
  Iedereen kan me geloven Brussel is verloren.
  De goed nieuwsshows van het EU kwartier laat zxien dat de overheden de Brusselaars in de steek heeft gelaten, want het is zo ongeveer nog het enige gebied waar de Politie nog zeggenschap heeft buiten de omgeving van de Nato.
  Men denkt in NL dat Amsterdam Rotterdam en Utrecht iets aan de hand is.
  Dan zou Ik maar eens gaan kijken in Brussel na de schemering.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Ik heb bij dezelfde draad op AP een ideetje geplaatst. De moeite waard om eens uit te proberen.
  Maar ja, zal wel weer commentaar opleveren van al die EP- plucheplakkers.

  Like

 4. E.J. Bron zegt:

  Met de strontkar door het dorp, begreep ik? LOL! 😀

  Like

 5. Columnist zegt:

  Henk der Niederländer zegt:

  16 mei 2012 om 21:48

  Gewoon een paar handen afhakken. Natuurlijk kunnen ze wraak nemen, maar dan is de “magic” van het handen afhakken verdwenen.

  Like

 6. lucky9 zegt:

  Omdat ik de plaatselijke situatie redelijk goed ken, voel ik me aangesproken om hier toch enkele opmerkingen bij te maken.
  #1 Zelfs het filmpje schets een schromelijk onderschatte voorstelling van de brutale en misdadige realiteit. Een echte film van de realiteit maken vergt doodsverachting en zou gegarandeerd nooit de openbaarheid bereiken.
  #2 De plaatselijke socialistische autoriteiten die fascistisch beginselvast de islamisering van Brussel uitlokten, begunstigden, bewerkstelligden en realiseerden om louter enkele duizenden stemmen in de verkiezingen meer te behalen op kosten van de burgers wiens afgeperst geld gebruikt werd om de instroom van criminelen te financieren en hen nadien positief te discrimineren, weigeren uiteraard hun verantwoordelijkheid te erkennen.
  #3 De eurofiele apparatsjiks en ook modale euro-ambtenaren in hun kielzog vestigden zich uiteraard niet in de gemeenten waar zich nu de no-go-areas bevinden. Ze nestelden zich in de rand rond Brussel die ze systematisch verfransten omdat de politiek correcte “lingua franca” nu eenmaal de taal van de francofone elite was en niet het Nederlands van de meerderheid van de bevolking.
  #4 Uiteraard is hetgeen voorafgaat niet het gevolg van een complot maar van een doelbewuste keuze van de Belgische elite om haar eigen fascistische ideologie te promoten als Europees ideaal.
  #5 Deze laatste fascistoïde malversatie gestuurd vanuit het francofone deel van het onland België zullen uw erfgenamen en nazaten aan den lijve ondervinden en zich nadien nog lang herinneren.

  Mit freundlichen Grüssen,
  Lucky9

  Like

 7. Piet zegt:

  @Bron

  Als je in de gids van ECEAT kijkt, de Nederland-gids, kom je een accommodatie tegen die vlak bij Sloterdijk ligt:
  http://www.groenevakantiegids.nl/main.php?name=search_accom_detail&cc=NL&region=137&accom_id=1503
  In de beschrijving staat vermeld dat deze accommodatie in een interessant deel van Amsterdam ligt, in west, een multicultureel stadsdeel dat het bezoeken waard is. Dus de beschrijving van Brussel is voor mij niets nieuws, ik kijk in het geheel niet op. Maar goed, als je bedenkt dat iedereen bij ECEAT EXTREEM LINKS is, GL en lid van alle denkbare extremistische secktes, clubs en organisaties, dan weet je hoe de vlag er bij hangt.

  Like

 8. Piet zegt:

  Op dat ventje in blauw gestreepte trui en met steen in zijn handen zou ik mijn Barrett justeren.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  @Lucky9, 16-5, 22:25
  Kleine kanttekening mbt je 1e punt. Natuurlijk is het mogelijk zo’n film te maken. Ik denk dat ons aller EJB graag zal meewerken om het resultaat HIER te parkeren.

  Like

 10. Columnist zegt:

  lucky9 zegt:

  16 mei 2012 om 22:25

  Vernietig het frans met het Esperanto.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s