De vierde

Het worden er steeds meer. Na de deelstaten Niedersachsen, Baden-Württemberg en Berlijn dient nu ook Schlewig-Holstein een van oorsprong uit Turkije afkomstige Minister van Integratie te krijgen. De gedoodverfde minister-president Torsten Albig (SPD) wil kameraad Aydan Özoguz, in 1967 als dochter van een Turkse groentehandelaar in Hamburg geboren, in het kabinet halen.

De politica heeft een interessante familiaire omgeving. Enerzijds is ze met de Minister van Binnenlandse Zaken Michael Neumann (SPD) van de deelstaat Hamburg getrouwd, die multiculti tot leedwezen van zijn vrouw al acht jaar geleden als “mislukt” heeft verklaard. Anderzijds worden haar broers Gürhan en Yavuz Özoguz door de binnenlandse veiligheidsdienst in de gaten gehouden.

Broer wegens ophitsing veroordeeld

Zij zijn de exploitanten van de website “Muslim-Markt” en noemden hun boek provocatief “Wij zijn fundamentalistische islamisten in Duitsland”. Later voegden ze bij een nieuwe oplage het woordje “geen” in. Ze noemen zelfmoordactivisten echter “bijzonder moedige strijders” en “verzetsstrijders, die bereid zijn hun eigen leven op te offeren, opdat anderen kunnen leven”.

Het kantongerecht Delmenhorst veroordeelde Yavuz Özoguz, in verband met de website, wegens ophitsing tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Later wijzigde de arrondissementsrechtbank Oldenburg dit vonnis in een geldboete.

Multiculturele samenleving niet mislukt

De toekomstige minister heeft zich openlijk gedistantieerd van haar broers. Ze kan haar man met zijn bewering over de mislukte multiculturele samenleving echter niet volgen: Dat zou “plat” zijn.

In een interview met de beide politici met de taz  zei Neumann onverbloemd over zijn vrouw: “Tussen Aydan en mij zou er zeker ruzie ontstaan, als ze zou proberen onze dochter Hanna te verplichten een hoofddoek te dragen”.  Op de vraag hoe zij het zou vinden als de dochter later uit zichzelf een hoofddoek zou dragen, antwoordde Özoguz: “Ik kan me ergere dingen voorstellen waarmee een dochter haar ouders confronteert”.

Geen brengschuld van de moslims in Duitsland

En daarmee kiest de vermoedelijke toekomstige minister dan ook meer partij voor de moslims dan de Duitse veiligheidsautoriteiten. Een jaar geleden riep ze haar geloofsbroeders op om de door de Duitse Minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich bijeengeroepen islamconferentie te boycotten, omdat de CSU-politicus deze voor een “veiligheidspartnerschap” tegen militante islamisten wilde winnen.

Ze ziet geen brengschuld van de moslims in Duitsland. Eisen tot integratie doet ze af als schandalig: “alleen al deze eis ´Integreer nu eindelijk eens!´ heeft iets discriminerends en beledigends”, stelde ze ondubbelzinnig vast. Met deze these onderscheidt zij zich niet echt van de andere oorspronkelijk uit Turkije afkomstige vrouwelijke politici, die in andere deelstaten reeds de functie van Minister van Integratie hebben bezet. Zij allemaal maken deze politiek niet echt vanuit de belangen van de meerderheidssamenleving.

Bron:

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M5e05f91fce8.0.html

Auteur: Ronald Berthold

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Immigratie, Turkije. Bookmark de permalink .

7 reacties op De vierde

 1. Columnist zegt:

  Dat is een stap in de goede richting. Turken zijn minder erg dan blanke “antiracisten”.

  Like

 2. Seculiere zegt:

  Rare persoonlijkheid van deze persoon tis een beetje met gemende gevoelens.
  Maar columnist eigenlijk horen turken ook bij de blanke caucasian ras,maar je hebt zelfs ook Turken met spleetogen

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Allemaal kleine erdogantjes..
  ZE zitten gewoon anders in elkaar als de meesten onder ons.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Iedere in de EU wonende Turk* hunkert naar een nieuw Ottomaans rijk, dat moet iedereen maar onthouden, vind ik. Een voorbeeld: http://tinyurl.com/2wvwjzv
  Voor de goede orde: ze verlaat na 12-9 de Kamer. Ik ben er niks rauwig om.
  *wie de schoen past trekt ‘m aan.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  @G.Deckzeijl :
  Albayrak zegt dat het politieke klimaat in Nederland haar allerminst bevalt .
  Als het je niet bevalt ga terug naar je eigen land !!

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Precies in m’n straatje, beste Koddebeier! Hier is nr. 2: http://tinyurl.com/ce7uqol

  Like

 7. Richard zegt:

  Wacht even. Zij moet minister van intregratie worden? Terwijl ze juist vind dat de turken niet moeten integreren? Is dit humor? Doet Orwelliaans aan, dit bericht. Daarbij zal ze toch van onbesproken gedrag moeten zijn, en haar familie ook. Als zij die finctie krijgt, denken haar broers ook dat ze die functie hebben. Gaat lekker daar…….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s