Rellen en brandstichting in Tensta (Stockholm)

Woensdagavond en ook donderdag weer zijn er rellen geweest in de buitenwijk Tensta in Stockholm. Er werd een school in brand gestoken met veel schade tot gevolg. Politie werd met stenen bekogeld en er werden zeven of acht jongeren gearresteerd. De achtergronden van dit voorval ontbreken in het bericht op The Local. The Local.se, een Engelstalige nieuwsmedium online, geeft politiek correcte berichten uit Zweden. Toch is het vaak, ongewild misschien, zeer informatief, omdat het ook de mogelijkheid geeft op artikelen te reageren. Daar maken mensen gebruik van om met achtergrondinformatie te komen.

De populatie van Tensta bijvoorbeeld bestaat voor 86.5 % uit mensen met een immigratieachtergrond. 95 – 100 % van de leerlingen op de basisschool is allochtoon. Gemiddeld 46 % is werkloos en heeft een uitkering. Dit zijn de cijfers van 2010 van de Zweedse Wikipedia. Uit een reactie blijkt dat er in 2009 in Zweden elke dag  in een school brand werd gesticht, geciteerd uit Aftonbladet, en dat dit elk jaar ongeveer 100 miljoen euro aan schade oplevert. Ook in 2010 waren er in Tensta rellen en in een discussie over werkloosheidscijfers gebruikte premier Reinfeldt drie dagen geleden het begrip ‘ethnische Zweden’ en dat is slecht gevallen. Dat begrip lijkt in het land niet erg populair.

 Commentaar van Snaphanen:

Wat onderscheidt deze en andere rellen in Zweden van de opstand in augustus vorig jaar in Londen en in Frankrijk? Een klein ding: Nog is er niemand met een migratieachtergrond gedood tijdens een politieachtervolging (zoals verschillende keren in Frankrijk), gedood in een schietpartij, zoals in Frankrijk en Engeland, waar dit enorme onlusten tot gevolg had. Het ligt waarschijnlijk voor de Zweedse politie als volgt: slechts een millimeter en puur toeval scheidt Zweden van werkelijke onlusten door immigranten. Rellen die zich door het hele land naar talrijke andere buitenwijken zullen verspreiden. Voor de hand ligt dat het vroeger of later zal gebeuren. Alles is er klaar voor. Alleen de laatste vonk ontbreekt nog: een dode. Iemand is op een scooter op de vlucht en rijdt onder een auto.

Er zijn een kleine 300 ‘exclusionzones’, ook wel bekend als ‘hotspots’ in het land – de vlam kan overal in de pan slaan en dat is precies wat kleur geeft aan de Nieuwe Zweedse Orde. Theodore Dalrymple is in Kopenhagen. Een goed moment om “The Barbarians at the Gates of Paris” te gaan lezen, over de anatomie van de onlusten in 2005.

Bronnen:

http://www.thelocal.se/40890/20120517/

http://snaphanen.dk/2012/05/18/en-million-illegale-i-england/

Tekst en vertaling:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Immigratie, Zweden. Bookmark de permalink .

4 reacties op Rellen en brandstichting in Tensta (Stockholm)

 1. Tom Hendrix zegt:

  Overal komen problemen, of ze ontstaan omdat politici, niet gehinderd door enige kennis of enige schroom de burgers van europa de multi-culturele “Chaos”, door de keel duwen. En het frappante is, dat het meestal de linkse kerk is, die de aanjager van deze waanzin opzetten.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Multi-culturele ‘samenleving’ = Linkse waanzin.
  ‘Politiek correct’ tot de dood van de allochtone bevolking er op volgt, een geluk bij een ongeluk, zij komen ook aan de beurt.

  Like

 3. Columnist zegt:

  Relschoppers aanmerken als mohareb, en armen en benen eraf hakken. Het wordt saai, maar je moet dat soort etters met gelijke middelen terugbetalen.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  In de meeste zuid-europese landen ligt de jeugdwerkeloosheid rond de 50 % en daar is iedereen bezorgd over.
  Over 46 % werkeloosheid van “dat spul” in Zweden en ook bij ons hoor je bijna niets.
  300 hospots, is echt niet niks.
  Wordt echt een “prettig” land dat Zweden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s