SVP wil kampen voor weerspannige asielzoekers

De Zwitserse SVP eist hardere maatregelen tegen criminele asielzoekers. Deze dienen in interneringskampen te worden opgesloten. Toni Brunner wijst kritiek van mensenrechtenactivisten van de hand.

De SVP is van plan om criminele asielzoekers in een nationaal interneringskamp op te sluiten. Ongeveer twee weken voor het asielrechtdebat in het parlement maakte de president van de SVP, Toni Brunner, duidelijk, dat zijn partij deze oplossing wil doordrukken.

“De staat moet een centrale, beveiligde verzamelplaats inrichten en financieren”, zei Brunner tegen de “Zentralschweiz am Sonntag” in een interview. In het interneringskamp zouden asielzoekers moeten komen, die zich niet aan de wetten zouden houden: “Van drugshandel via lichamelijke aanvallen tot inbraken”.

De president van de SVP gaat er van uit, dat er enkele honderden personen in het kamp ondergebracht zouden moeten worden. Desnoods zou er gewoon een tweede kamp bij moeten komen.

Over het voorstel van de SVP wordt waarschijnlijk op 13 juni in het parlement gediscussieerd. Dan staat de revisie van het asielrecht op de agenda. De staatspolitieke commissie van het parlement (SPK) wil criminele asielzoekers ook in speciale centra onderbrengen.

Een meerderheid van de commissie sprak zich voor een desbetreffende aanvulling van de asielwet uit. De SPK wil de asielzoekers echter niet opsluiten, maar aan hen een rayon rondom de centra aanwijzen.

 

Geen interneringskamp “light”

Voor Toni Brunner gaat dit voorstel lang niet ver genoeg. Het “interneringskamp ´light´” zou de SVP niet volstaan, zei hij. Er zou een hek om het centrum moeten komen: “Het is belangrijk, dat diegenen, die hun kans op asiel in Zwitserland verspeeld hebben, daar niet willekeurig in en uit kunnen wandelen”.

Bedenkingen van mensenrechtenactivisten deelt Brunner niet: “We laten in Zwitserland met ons sollen en zien niet dat zulke interneringskampen elders al een feit zijn”. Griekenland bijvoorbeeld zou beschikken over zulke instellingen en in Nederland zou sprake zijn van een asielprocedure in gesloten centra.

Ook Minister van Justitie Simonetta Sommaruga oriënteert zich bij de verbetering van het asielwezen op Nederland, zoals zei vorig jaar september gezegd had. Er zouden o.a. nieuwe centra nodig zijn, waarin procedures ter plekke en qua tijd samengevoegd zouden kunnen worden. Deze centra zouden echter geen interneringskampen zijn, benadrukte de minister destijds.

EKR-presidente spreekt Brunner tegen

Ook de presidente van de landelijke commissie tegen racisme (EKR), Martine Brunschwig Graf, vindt interneringskampen voor asielzoekers ook niks. “Een interneringskamp helpt niets”, zei de oud-minister uit Genève van de FDP/Liberalen in een interview met de “Neue Zürcher Zeitung am Sonntag”. Het zou veel belangrijker zijn om de asielprocedures te versnellen en de afgewezen asielzoekers snel naar hun landen van herkomst terug te sturen.

Brunschwig Graf wijst ook het voorstel van de hand om de asielzoekers voortaan alleen nog noodhulp i.p.v. een uitkering te geven. “Dat zou contraproductief zijn: met de uitkering worden ook werkprojecten mogelijk gemaakt, zodat de asielzoekers iets te doen hebben.”

Vorige week had het landelijke  Bureau voor Migratie een rapport gepubliceerd, dat de algemene noodhulp voor asielzoekers als legaal beoordeelt. De regering zal in het kader van het asielrechtdebat ook haar oordeel geven over het voorstel uit de rijen van de FDP. Een meerderheid van de staatspolitiek commissie (SPK) wees het voorstel af.

Omstreden noodhulp

Voor SVP-chef Brunner is de afschaffing van de sociale uitkering voor asielzoekers nodig om Zwitserland als asielland mogelijk onaantrekkelijk te maken, zoals hij zei. “Noodhulp klinkt erger dan het is”, pareerde hij de kritiek van Brunschwig Graf en van linkse zijde.

Behalve de afschaffing van de sociale uitkering voor asielzoekers zal de SVP zich bovendien inzetten voor een aanscherping van het asielrecht. Daartoe zou ook de beperking van het begrip “vluchteling” behoren.

“We moeten niet alleen over de hele linie harder worden, maar ook de bezwaarmogelijkheden beperken, meer prikkels verschaffen dat de asielprocedure strakker wordt en de bestaande wetgeving eindelijk in de praktijk omzetten”.

Bron:

http://www.20min.ch/schweiz/news/story/SVP-will-Lager-fuer-renitente-Asylbewerber-13396923

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Zwitserland. Bookmark de permalink .

11 reacties op SVP wil kampen voor weerspannige asielzoekers

 1. louis-portugal zegt:

  Ik wist niet dat het daar al bijna net zo erg is als in Nederland.
  Verkorten van de asielprocedure klinkt me vertrouwd in de oren.

  Like

 2. eva zegt:

  De SVP daar kom je verder mee!!

  Like

 3. Columnist zegt:

  De mannelijke asielzoeker moet gedood worden, de vrouwelijk mag blijven. Zij is nodig voor de Europese harems. Als je je tegen mijn plannen verzet, zul je na je dood eeuwig branden in de hel, en voor je dood vernietigd worden door moslims op een uiterst pijnlijke wijze. Het blanke ras zal ten ondergaan in een hel van verkrachting, of een hemel van verleiding.

  Like

 4. Marijke . zegt:

  Coumnist zit je wel helemaal lekker in je vel of ben je aan de wiet?

  Like

 5. Marijke . zegt:

  het moet Columnist zijn he.

  Like

 6. Linsky zegt:

  Marijke, er beginnen er meer door te draaien. 😦

  Like

 7. Marijke . zegt:

  Ja linsky ik zie het.

  Like

 8. Marijke . zegt:

  Linsky jij weet dat het bij een teer punt is dat die joodse scholen bewaakt moeten worden.Ben op gegroeit met een joodse vriendin en ging naar een joodse shool in Amsterdam en zonder bewaking en nu door al die in port in Amsterdam word de school bewaakt.Ik heb daar grote moeite mee.Je kind zal maar naar zo een school gaan en nu word het normaal gevonden want je hoort er niemand over.En dan nog zo een maf antwoord van die Columnist.jezus wat een wereld zeg.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Marijke, het is intriest dat 67 jaar na het einde van de bezetting van nederland door nazi duitsland, ons joodse burgers weer moeten vrezen voor lijf en goed. En dat neem ik de volgende 4 partijen zeer kwalijk VVD,CDA,PVDA en D66. Zij zijn namelijk de laatste 50 jaar in wisselende samenstelling aan de regering geweest. En zij zijn dezelfde partijen die instemmen met de verkoop aan BRUSSEL.

  Like

 10. Columnist zegt:

  Alles wat de moslim de Europeaan heeft afgepakt, zal hij terug moeten betalen door Jizya. Maar eerst moet de Europeaan zich ontdoen van de afgoderij van het Atheisme, en neerknielen voor Iblis. Atheisme is Semitisch vergif, bedoeld om de Europeaan op de knieën te dwingen. Dat staat in de Protocollen van de Wijzen van Zion. De moslim heeft de Protocollen overgenomen van de Europeaan, en daarom heeft Iblis het de moslim toegelaten de Europeaan te geselen.

  Like

 11. Henk Schroemges zegt:

  Wat een gedoe over die criminele azielzoekers! Geen cent meer verder besteden aan dat tuig maar linea recta terug naar het land waar ze vandaan komen. Wellicht dat ze in dat land wel raad weten met dat soort parasieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s