De dubbele maatstaf die de media voor moslims aanleggen

(Door: Robert Spencer)

De mainstream media (de toonaangevende media of MSM) beweren dat zij multicultureel zijn, dat zij alle culturen in dezelfde mate respecteren, maar in werkelijkheid stellen zij zulke lage eisen aan de moslims en de islamitische wereld dat de meest doorgewinterde sjouwer van de blanke man in het oude Brits Indische rijk rood van woede zou zijn aangelopen als hij hiervan had geweten.

Een voorbeeld: Hebt u ooit gehoord van een dominee uit Londen die verkondigde dat, als een pasgeboren baby geen Anglicaan is,  “de duivel zijn wijsvinger in de anus van de pasgeborene steekt, die op deze manier een latente homoseksueel wordt?” Natuurlijk heeft geen dominee ooit zoiets gezegd; het was in feite de in Londen wonende sjiietische geestelijke Yasser Habib die op zijn Fadak TV satelliet kanaal zei dat bij de geboorte, “als de pasgeborene niet één van onze sjiieten is, de duivel zijn wijsvinger in de anus van de pasgeborene steekt, die op deze manier een latente homoseksueel wordt”. Als een christelijke geestelijke werkelijk zoiets gezegd had, zou er  ogenblikkelijk verontwaardigd en internationaal protest zijn; maar de wereld zal aan de beweringen van Yasser Habib weinig aandacht besteden noch die lang onthouden. Een moslimgeestelijke die haatdragende dingen zegt over diegenen die niet bij zijn kudde horen? ….. Slaap rustig verder.

Er zal weinig aandacht aan worden besteed vanwege al de multiculturele verklaringen, de toonaangevende media hebben eenvoudig niet dezelfde verwachtingen van moslims die zij hebben van niet-moslims. Nog een voorbeeld: De met de Hamas verbonden ‘Council on American-islamic Relations’ CAIR (een organisatie die advies geeft over Amerikaans islamitische betrekkingen), die bijna als vanzelf een vrije doortocht van de media geniet naar een neutrale mensenrechtenorganisatie toen deze in feite nog maar nauwelijks in Amerika was gevestigd als de waterdrager van Hamas en de Moslimbroederschap, houdt op 23 juni een bijeenkomst in Zuid-Californië. De bijeenkomst, die aangekondigd is als een “zomernacht voor mensenrechten”, zal speciale aandacht besteden aan Dean Obeidallah, een zelfverklaarde komiek, die zich minder bezig houdt met ‘grappig zijn’ dan met het verlenen van steun aan groepen die opkomen voor de islam en valse verhalen rondstrooien over slachtoffers van ‘islamofobie’.

De bijeenkomst van de met de Hamas verbonden organisatie CAIR belooft rond te strooien dat aan moslims in de VS burgerrechten worden ontzegd. Moslimgroepen in New Jersey brachten die bewering deze maand in de praktijk, toen zij een aanklacht indienden tegen de politie van New York vanwege het feit dat zij moslims in beide staten in het oog hielden – een activiteit die de burgermeester van New York City, Michael Bloomberg , bepaald geen speler op de rechtervleugel, dapper heeft verdedigd, en die de bestuurders van New Jersey hebben onderzocht en volkomen legaal achtten.

Niet alleen beweren organisaties als CAIR dat aan moslims rechten worden onthouden; zij brengen ook als beschuldiging in dat moslims buitensporig het slachtoffer zijn van haatmisdaden. Hun beweringen komen hier opnieuw niet overeen met de feiten. In werkelijkheid zijn haatmisdaden tegen moslims zeldzaam. FBI statistieken laten zien dat aanvallen op Joden 70% van de haatmisdaden vormen, terwijl slechts 9% van de haatmisdaden tegen moslims gericht is. En dus, om de aandacht af te leiden van Jihad activiteiten en om te proberen moslims weg te zetten als slachtoffers, dus om ervoor te zorgen dat niet-moslims zich zo schamen dat zij niet gaan onderzoeken of zelfs maar achterdochtig worden met betrekking tot nog meer Jihad activiteiten, hebben CAIR en andere moslims zelfs ‘haatmisdaden’ verzonnen. CAIR en andere soortgelijke organisaties hebben haatmisdaden tegen moslims nodig, omdat zij die kunnen gebruiken om politiek te scoren en als een wapen om mensen te intimideren, zodat die geen melding maken van de dreiging van de Jihad.

Maar, terwijl de ’Summer Night for Civil Rights’ (zomernacht voor mensenrechten) van CAIR ongetwijfeld veel aandacht zal besteden aan klachten over de hersenspinsels van de ‘islamofobie’ en aan de miskenning van de mensenrechten voor moslims, zullen ze bijna zeker niets zeggen over dominee Yousef Nadarkhani, die een executie in het vooruitzicht heeft in de islamitische republiek Iran vanwege de misdaad dat hij zich heeft bekeerd van de islam tot het christendom. Moslimvertegenwoordigers zoals Harris Zafar, Mustafa Akyol, Salam al-Marayati, M. Cherif Bassiouni en Ali Eteraz beweren met nadruk dat de islam geloofsafval niet bestraft met de dood – en toch zei Mohammed, de profeet van de islam: “Als iemand zijn islamitische religie heeft ingeruild voor een andere religie, dood hem”. (Bukhari 9. 84. 57). En alle opleidingen waar de islamitische wetgeving wordt bestudeerd, leren dat de dood de juiste straf is voor afvalligen. Nadarkhani en andere afvalligen in de hele islamitische wereld lijden onder deze veroordeling tot de doodstraf, ook als deze gladde moslimvertegenwoordigers in het Westen de goedgelovige en stroopsmerende niet-moslim media proberen gerust te stellen met de bewering dat alleen ‘islamofoben’ veronderstellen dat de islam opdracht geeft afvalligheid met de dood te bestraffen.

Zulke woordvoerders worden in de media nooit uitgedaagd. Aan hen worden nooit vervelende vragen gesteld. De schijnheiligheid van de aan de Hamas gelieerde CAIR is nooit naar buiten gebracht. Het lijkt erop dat de toonaangevende media gewoonweg onuitgesproken lagere eisen aan moslimgroeperingen stellen en de eisen van consistentie en accuraatheid waaraan alle anderen zich moeten houden, niet op hen toepassen. Het is rijkelijk ironisch in het licht van hun multiculturele protesten, maar het is moeilijk om aan de conclusie voorbij te gaan dat de toonaangevende media, door de islam en de moslims bescherming te geven, zo paternalistisch en neerbuigend zijn als welke oud koloniale bezetter dan ook ooit was.

Om voor de rechten van afvalligen van de islam op te komen bieden Pamela Geller en ik, tezamen met Nonie Darwish van ‘Former Muslims United’(verenigde voormalige moslims) en prominente ex-moslims, Ibn Warraq en Wafa Sultan inbegrepen, een ‘Summer Night for Human Rights” aan ter ere van Pastor Youcef Nadarkhani, net ten zuiden van het gebouw waarin CAIR op dezelfde avond de rol van slachtoffer speelt. (Als u de avond wilt bijwonen kunt u zich opgeven – het kost niets – door te schrijven naar pamelageller@gmail.com. Als de media al verslag zullen uitbrengen van de gebeurtenis, dan zullen die de punten die bedacht en verspreid zijn door CAIR en diens bondgenoten napraten en onze bijeenkomst voorstellen als ‘islamofobisch’, ‘vijandig’, en ‘onverdraagzaam’.

Youcef Nadarkhani, die wegkwijnt in een gevangeniscel in Teheran, zou er anders over denken. En dat zouden alle andere afvalligen van de islam, die over de hele wereld in vrees leven, ook doen. De dubbele maatstaf die de media voor moslims en de islam hanteren, moet beëindigd worden. Er hangen teveel levens van af.

Bron:

http://pjmedia.com/blog/the-medias-double-standard-for-muslims/

Auteur: Robert Spencer

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres & Henk V.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude, Free speech, Islam, Islamisering, Islamkritiek, mainstream-media, Moslimbroederschap, political correctness, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

13 reacties op De dubbele maatstaf die de media voor moslims aanleggen

 1. nederlands verzet zegt:

  beste e.j. bron
  ik heb eigenlijk een beetje het gevoel dit wisten wij toch allang?
  dit is juist wat die linkse collaborateurs constant aan het doen zijn waar ik toch echt stront ziek van word.
  maar er kruip toch een gevoel van onrust in mij als ik dit leest .
  ik ben in staat die hele linkse verrader club naar communistische werkkampen aftenvoeren
  eerst kaal scheren en een bordje om hun nek met de Tekst ik heb jullie verraden.
  . . . ___

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  @nederlands verzet

  Dus kan ik maar beter de sprookjes van Andersen op de site zetten? Misschien zit daar nog eentje tussen die je niet kent…

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @nederlands verzet 17.51. uur, inderdaad deze verraders van de CAIRN en de Islamitische cellen, worden voornamelijk door de “linkse kerk”, geholpen waar ze maar kunnen. Maar ook in Nederland zijn partijen als CDA en VVD mede verantwoordelijk, evenals de rest van de kunduz bende.
  Slechts 2 partijen in NEDERLAND zijn tegen ISLAMISERING de SGP en de PVV. Goed onthouden voor 12 september a.s. bij de verkiezingen.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  @ Nederlands verzet:

  Deze gegevens komen uit Amerika. En …. inderdaad ……. het gedrag van links is overal hetzelfde. Zelfs de beschuldigende kreten naar andersdenkenden zijn identiek

  Buigen voor de islam en landverraad. Dit moeten wel gezamenlijke afspraken zijn.

  Dit artikel bevestigt in ieder geval dat we weten waartegen we moeten vechten in de hele Westerse wereld.

  Niet in eerste instantie tegen de fundamentalistische islam; zij doen waartoe zij de kans krijgen.

  Onze grootste vijand is links, dat de islam alle vrijheid geeft, en de liberale onbenullen, de ‘useful idiots’, die zich door links laten gebruiken, omdat zij te stom zijn om te beseffen dat ze misbruikt worden.

  Like

 5. nederlands verzet zegt:

  @E.J. Bron zegt:
  waarom reageer u boos ?
  ik geef alleen maar aan dat Robert Spencer met iets komt wat wij allang wisten
  en als wij dit vertelden werden wij voor gek werden verklaart.
  dat u als webmaster dit dan ineens persoonlijk neemt begrijp ik niet.
  ik heb in ieder geval niet persoonlijk naar u geschreven.

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  @nederlands verzet

  Ik ben niet boos. Alleen uw comment verkeerd geïnterpreteerd vermoedelijk.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  N.V. ik lees allang dat soort smeerlapperij.waar wij als gemiddelde nederlander mede d.m.v. van door ons zelf betaalde media en en politici en niet door mij betaalde kerken vergiftigd worden.
  Moeten we het dan maar niet meer signaliseren of lezen?????????

  Like

 8. Marijke . zegt:

  Wachteres en Henk in ieder geval weer bedankt voor jullie werk.Vraag me soms af wat moet er toch gebeuren voor mensen echt eens wakker worden.Hoe triest.Maar met Bert en jullie en nog wat mensen die de vinger aan de pols houden ,hoop ik dat er toch wat meer mensen uit een coma komen.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Marijke 15.31. uur, laten we dat hopen Marijke, want veel mensen laten zich door Koning Voetbal in slaap sussen, en dat komt de gluiperige machthebbers en pluche klevers goed uit.

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Dank voor je goede woorden, Marijke. Daar doen we het voor, we hopen dat het werkt.

  Gelukkig komen de artikelen ook nog her en der op het internet terecht.

  Bij alle ellende een troostgevend liedje van Ede Staal; dit keer niet in het Gronings, maar in het Engels: ‘Help me through the night’…..

  Like

 11. Henk.V zegt:

  Zoals door de commentatoren hier is opgemerkt: dit verhaal van Spencer is ons helaas maar al te bekend en inderdaad; hier wordt een algemeen westers probleem beschreven.
  De linkse opvoeding die ons volk mentaal heeft verlamd -maar nogmaals: dit verschijnsel gaat voor de hele westerse wereld op- heeft gemaakt dat de samenleving op nagenoeg elk reëel gevaar reageert als een zombie.
  Men kan en wil geen gevaar zien en ALS men al iets waarneemt, dan nog werkt de geestelijke verlamming door die links heeft gekweekt nog steeds door en komt men tot niets..
  Het zogenaamde vooruitstrevende denken is zelf dodend gebleken
  Links-liberaal gelooft namelijk in niets meer en gelijkertijd in alles.

  Het progressieve denken heeft op zich eigenlijk geen enkele binding meer met godsdiensten en evenmin met de normenstelsels en opvattingen die daaruit voortvloeien.
  Gelijktijdig huldigt men daarnaast echter een opvallend standpunt, namelijk dat alle religieuze opvattingen op hetzelfde neerkomen en dus ook gelijkwaardig zijn, net als alle culturen.
  En men gaat nog verder: alle religies en culturen zijn niet alleen gelijkwaardig, maar ook inwisselbaar!
  Ze zijn niet alleen inwisselbaar, maar ze moeten ook onderling tegen elkaar ingewisseld worden..

  Daarmee ontheft links-liberaal zich van de taak om ZELF keuzes te maken in het leven.
  Deze keuzes liggen bij ieder persoonlijk. Het gevolg daarvan is dat ieder zijn of haar eigen waarheid creëert en voor zichzelf vast stelt wat waar of niet waar, goed of fout is.
  Gelijktijdig, stelt dus de progressieve elite dat iedereen op zijn of haar niveau gelijk heeft.
  Wat men ook denkt, of wat men ook gelooft. Elke mening is evenveel waard. Of die nu tegenstrijdig is aan een andere opvatting doet er niet toe…
  Stel je voor dat iedereen in het verkeer zijn eigen regels mocht opstellen…

  En door dit absurde denken is de grondslag voor een ruggengraatloze en zelfvernietigende vorm van cultuurrelativisme gelegd.
  De elite die ons de weg zou moeten wijzen heeft de greep op de realiteit al decennia geleden verloren.
  Alle westerse democratieën zijn ooit gevestigd op heldere denkbeelden, waarin joods-christelijke en humanistische elementen zaten en de onderlinge verhoudingen van deze componenten verschilden van land tot land. Maar hoe de onderlinge verschillen ook waren : elk land bouwde gericht op het fundament van de staat voort.
  En vanuit deze groeiwijze beschikken wij als land over een geordende staat , een samenleving die een hoge mate van economische ondernemingszin en kracht heeft met een aantoonbare economische kracht, tolerantie en met een graad van vrijheid die NERGENS ter wereld groter is dan hier.

  De binnenstromende moslimgemeenschappen hebben het bestaan van het geestelijke en morele vacuüm dat links liberaal heeft geschapen goed ingeschat en zij maken er -vanuit hun gezichtspunt bezien- terecht gebruik van.en aangezien de elites geen verschil meer kunnen zien tussen net gelijk welke wijze van religieuze bezieling dan ook en zij bovendien van de gelijkwaardigheid der meningen uitgaat, hoeven wij uit die hoek geen enkele vorm van zinnige reacties meer te verwachten.
  Links is – naar blijkt- hersendood.
  En het gros van de bevolking heeft zich eigenlijk nooit actief met de politiek willen inlaten en men heeft uit gemakzucht vastgehouden aan de mythe van het grote nut van de afgedragen stem aan een betrouwbare partij, die in de verkiezingsstrijd prachtige woorden spreekt en gouden bergen belooft en alles wat krom is zal recht buigen.

  Men ontdekt doorgaans nog wel dat er beloften niet werden nagekomen, maar de kracht van de verkiezingsbeloftes ligt in het kennelijk hypnotiserende vermogen dat er in ligt besloten.
  Dus herhaalt men een zeer oude fout..

  Ik denk niet dat de lezers hier nog ooit in die overbekende kuil vallen, maar dat bewijst dan ook dat het mogelijk is om bij je positieven te komen.
  En daarom moeten we onze opvattingen onophoudelijk blijven verkondigen en herhalen met steeds nieuwe onderbouwingen erbij
  Er is werkelijk maar één partij die in september een daverende overwinning moet behalen, hoeveel respect ik verder ook kan opbrengen voor het karakter en de (mentale) kracht van de SGP.
  Buiten de PVV zie ik geen enkele politieke groepering waarvoor ik nog enige waardering kan opbrengen.
  Wij weten zo langzamerhand wel heel goed wie ons land allemaal in de uitverkoop willen doen en dat besef krijgt niemand meer uit ons bewustzijn.

  Like

 12. Marijke . zegt:

  Mooi verwoord Henk.Helemaal mee eens.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V 21.55. uur op 16/6. Schitterend verwoord, en ook ik geloof dat de meesten op deze site de keuze hebben gemaakt, tegen de eurofiele- en moslimknuffel partijen. Gisteren op bezoek bij vrienden, kon ik al gelijk 6 stemmen turven voor de PVV. De mensen beginnen wakker te worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s