52 doden bij aanslagen en onlusten in Nigeria

Het aantal dodelijke slachtoffers bij de jongste onlusten n het noorden van Nigeria is maandag naar 52 gestegen. Dat berichtten ziekenhuizen, nadat de doden naar mortuaria waren gebracht. Oorzaak van het geweld waren drie aanslagen door moslims op kerken in de provincie Kaduna.

Woedende jongeren wierpen daarna barricades op en sleurden moslims uit hun auto´s om hen te doden. In het verleden had de radicaalislamitische sekte Boko Haram regelmatig de verantwoordelijkheid voor aanslagen op kerken van christenen opgeëist.

Pas een week geleden hadden militante islamieten twee kerken in het noorden van Nigeria aangevallen en op gelovigen geschoten. De sekte Boko Haram kondigde aandoor te gaan met aanslagen op christenen.

De aanvoerder van de groepering, Abubakar Shekau, zei dat het ging om wraakacties voor de moord op moslims in andere gebieden in Nigeria. De sekte heeft contacten met andere islamistische groeperingen in de regio, waaronder Al Qaida.

Nigeria is met meer dan 160 miljoen inwoners het bevolkingsrijkste land van Afrika. Het aandeel christenen en moslims is ongeveer gelijk, er zijn echter regionale verschillen: De islam domineert in het noorden, het christendom in het zuiden.

Boko Haram wil in het noorden een islamitische staat oprichten, waarin de sharia wordt gevolgd. De belangrijkste olievelden van Afrika´s grootste olieproducent bevinden zich in het zuiden van het land. Veel christelijke gemeenten doen actief mee aan de missionering in de islamitische gebieden.

Bron:

http://www.grenchnertagblatt.ch/international/mindestens-36-tote-bei-anschlaegen-und-unruhen-in-nigeria-124667454

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering, Nigeria. Bookmark de permalink .

4 reacties op 52 doden bij aanslagen en onlusten in Nigeria

 1. Tom Hendrix zegt:

  Kijk en het schijnheilige CDA, wil deze achterlijken van de pedo profeet MO opnemen als leden.
  O ja, hebben ze natuurlijk afgekeken van de PVDA= Partij van de Arabieren. Mij is duidelijk geworden dat de MUZELMANNEN massaal infiltreren in ons politiek bestel. Laten we 12 september zorgen, dat deze partijen worden gedecimeerd!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Volgens de Christen Unie, moeten wij nog veeeeel meeer van deze verrijkers binnen laten. Arie “sufferdje”Slob, verkondigt dergelijk geneuzel. Een bewijs te meer, dat Pim Fortuyn posthuum volledig gelijk heeft gekregen, we hebben inmiddels echt een “LINKSE KERK”, in NEDERLAND.
  PrO ISLAM, PRO EU, PRO SOEPSIDIES voor de GUTMENSCHEN om dat over de hele wereld te verdelen. Maf zijn de politici geworden in nederland. Maar 12/9 komt de afrekening voor deze malloten.

  Like

 3. Hellen zegt:

  @ Tom Hendrix

  Ze noemen zich Christenen maar het zijn enorme huichelaars en hypocrieten , hardcore farizeers .

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Hellen, dat ben ik geheel met U eens. Ik heb ze wel door deze JUDASSEN en zgn. goedmensen, dat zijn ze vooral voor zichzelf. Als wij samen optrekken naar 12 september hellen, dan kunnen we het verschil maken. Patriotten van Nederland 12/9 PVV!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s