Bangor perkt rechten in: Kinderen mogen na 9 uur ’s avonds niet meer in het centrum van een stad in Wales komen, omdat de gemeente en de politie proberen antisociaal gedrag aan te pakken

Jongeren onder de 16 zonder begeleiding hebben geen toegang tot het stadscentrum in Bangor in Wales.

Burgerrechtengroepering klaagt: “Dit is Noord Wales, niet Noord-Korea”.

Kinderen worden geconfronteerd met een omstreden verbod om zich in het stadscentrum op te houden. Het verbod werd opgelegd om antisociaal gedrag aan te pakken. Het verbod voor jongeren onder de 16 is vanaf maandag ingevoerd in de stad Bangor in Wales en zal gelden van 9 uur ’s avonds tot 6 uur ’s morgens.

Echter één burgerrechtengroepering zei dat het een soort draconische wet was die men in Noord-Korea zou verwachten, maar niet in Noord Wales.

De politie heeft een ‘opdracht tot verspreiding’ uitgegeven om slecht gedrag aan te pakken en om intimidatie van plaatselijke bewoners en bezoekers een halt toe te roepen. Het dienstvoorschrift zal zes maanden van kracht blijven en is ook van toepassing op parken in het centrum van de stad en op gebieden die voor iedereen toegankelijk zijn, waaronder 24 straten.

Volgens de regels zou het niet naleven ervan kunnen leiden tot 3 maanden gevangenisstraf en of een boete die kan oplopen tot 2500 pond.

Het dienstvoorschrift luidt dat ‘jongeren onder de leeftijd van 16 jaar zich tussen 9 uur ’s avonds (p.m.) en 6 uur ’s morgens (a.m.) niet in de omgeving mogen bevinden, tenzij ze onder daadwerkelijke controle staan van één van de ouders of van een volwassene van 18 jaar of ouder die aansprakelijk kan worden gesteld’.

Inspecteur Simon Barrasford, die namens de politie en het bestuursorgaan van de provincie (County) spreekt, zegt: “ ‘Opdrachten tot verspreiding’ hebben bewezen een effectief wapen te zijn tegen antisociaal gedrag”.

Een ‘opdracht tot verspreiding’ stelt de politie in staat om elke groep van twee of meer mensen gedurende 24 uur te verwijderen uit het gebied.

‘Veel mensen werken er erg hard aan om het stadscentrum te verbeteren en het te doen herleven, ook willen ze gewoon van hun dagelijks leven genieten zonder te worden geïntimideerd en lastig gevallen’.

“Drinken in het openbaar heeft een ongunstig effect, niet alleen op de belevingswereld van bezoekers maar ook op de kwaliteit van leven van ingezetenen. Ik twijfel er niet aan dat ‘opdrachten tot verspreiding’ in bepaalde gebieden zullen helpen.”

Maar de ouders hebben hun bezorgdheid uitgesproken dat het plan hun onschuldige kinderen mogelijk gaat criminaliseren. Jo Owen, een moeder uit Caernarfon zei: “Mijn zoon is 16, onze plaatselijke bioscoop is 25 mijl verderop in Llandudno Junction. Met deze regels zou hij geen toestemming hebben om vanaf de bushalte verder te gaan lopen”.

Sommige jongerenwerkers beweren dat zij niet geraadpleegd waren en dat het verbod kinderen kon treffen die terugkwamen van hun jeugdclub, sportvereniging of zelfs van de kathedraal.

Nick Pickles, de directeur van een campagnegroep voor openbare vrijheden ‘Big Brother Watch’, zei: “De gedachte dat je kunt worden beboet of zelfs in de gevangenis gezet omdat je door het stadscentrum wandelt, alleen maar omdat je 15 bent en niet wordt begeleid door een ouder, is gewoon waanzin”.

“Om te beweren dat iedere 16-jarige die tussen 9 uur ’s avonds (p.m.) en 6 uur ’s morgens (a.m) niet wordt begeleid een crimineel is, is een soort draconische wetgeving die je zou verwachten in Noord-Korea, niet in Noord Wales”.

Bron:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2160165/This-North-Wales-North-Korea-Children-banned-Bangor-town-centre-9pm.html

Auteur: Lawrence Conway

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

19 reacties op Bangor perkt rechten in: Kinderen mogen na 9 uur ’s avonds niet meer in het centrum van een stad in Wales komen, omdat de gemeente en de politie proberen antisociaal gedrag aan te pakken

 1. Linsky zegt:

  Waarom zijn keukenmessen en auto’s nog niet verboden?
  Weten ze wel hoeveel mensen daar al aan gestorven zijn?
  Enne, handen afhakken, van iedereen, onvoorstelbaar hoeveel mensen die kluiven gebruiken om een ander te wurgen!

  Like

 2. willemx zegt:

  Hmm, shit happens, OK, maar kan dit bericht nog niet ‘plaatsen’.

  Like

 3. madeleine meersman zegt:

  Dat men zulke draconische maatregelen moet treffen zal wel een reden hebben. Raar genoeg had men dit twintig of dertig jaar geleden niet nodig. Politiek incorrecte vraag is dan: “wat zou er toch aan de hand zijn dat men dit nu wèl nodig heeft?”.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Madeleine meersman, de geweldige instroom van verrijkers uit NOORD-AFRIKA.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Klik om toegang te krijgen tot asb_dispersal_orders.pdf


  Info van de Engelse politie: wat is een ‘dispersal order’ (bevel tot verspreiding)?

  In veel steden in Engeland geven jongeren problemen. In andere plaatsen wordt de ‘dispersal order’ blijkbaar ook al toegepast.

  http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-devon-17216940

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Een Engelse tiener vertelde mij dat hij regelmatig het trottoir waarop hij liep min of meer afgeschopt werd, met de boodschap: ‘Ga aan de kant, wij moeten er langs’.

  Geweld en intimidatie …… en dat in je eigen land.

  Like

 7. Linsky zegt:

  Meermaals in zijn kruis getrapt
  De politie Rotterdam-Rijnmond is in verlegenheid gebracht door een filmpje op internet.
  In het filmpje is te zien hoe een ogenschijnlijk dronken man meerdere malen geschopt wordt door een agente. De man lijkt zich niet te verzetten, maar krijgt desondanks schoppen.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Ik vroeg hem wat voor jongens dat deden: “Ach” zegt-ie, “ze lopen altijd met een capuchon op”.

  Need we say more?.

  Like

 9. Hellen zegt:

  Ook in mijn stad hetzelfde beeld , ook het oude centrum , waar het vroeguh zo gezellig was , totaal verziekt door bontkragen , als ik er ff moet zijn , loop ik snel van de ene naar de andere winkel en dan heel snel wegwezen want je kan over de kopvodden lopen , je hoort nauwelijks Nederlands praten en je krijgt dodelijke blikken , als blikken konden doden lag ik al jaren onder de grond , want ik loop met een groot kruis aan een ketting over mijn kleding en als extra’tje heb ik een 15 cm .groot kruis aan mijn tas hangen , dan heeft u een idee hoe er naar mij gekeken wordt , misschien zeggen sommigen , ja maar das provoceren , dan zeg ik . juist , helemaal waar , dat is mijn bedoeling ook , dat abjecte woestijntuig schuifelt dagelijks confronterend en provocerend door onze straten en onze wijken in zwarte tenten en kopvodden , daarbij steeds meer haatbaarden in jurken , met maar 1 intentie , wen der maar an , niet voor niets krijsen achmedjes van een jaar of 6/7 , wacht maar tot wij de baas zijn ,wel , ik heb nieuws voor ze , no way , ik zal vechten voor mijn land tot ik er bij neerval .

  DAAROM PVV ! ! !

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Heel goed, Hellen. Wij hebben ook een kruisje gekocht, in de tijd dat die Egyptische buschauffeur een verbod kreeg.

  Henk heeft een gouden kruis voor zijn verjaardag gekregen en ik één van oud zilver.

  Jammer genoeg kun je er hier niet mee provoceren, er lopen eigenlijk geen bontkraagjes rond, maar we kunnen wel een ‘statement’ maken: voordat het verboden wordt.

  Like

 11. Wachteres zegt:

  EN IK STEM ZEKER PVV!

  INTRIEST, MAAR HET IS DE ENIGE PARTIJ DIE INZIET WAT ER AAN DE HAND IS.

  Like

 12. Henk.V zegt:

  De ontregeling van het sociale leven is in eerste instantie door links-liberale opvattingen in de opvoeding zelf in de hand gewerkt. Een van de opvallende aspecten van de verloedering van het denken is wel dat degenen die op grond van hun (rechts)positie of opvoedkundige rol orde en gezag moeten uitoefenen dit op grond van veronderstelde gelijkwaardigheid tussen opvoeders en op te voeden personen vaak stelselmatig nalaten.
  Uit mijn actieve periode als leraar is mij altijd een verzuchting van een progressieve collega bijgebleven : “”Wie ben ik om aan deze jongelui te zeggen wat ze wel of niet moeten doen?”.
  Wel ik haal mijn opvattingen natuurlijk uit een ”oude doos” en ik ben nog steeds van mening dat elke opvoeder de plicht heeft iets OVER de kinderen te zeggen te hebben, om de eenvoudige reden dat hij of zij, op grond van onder meer (levens)ervaring en meerdere kennis de PLICHT heeft kinderen de weg te wijzen naar een constructieve vorm van volwassenheid.
  Met andere woorden : opvoeders hebben over kinderen iets te zeggen , omdat ze AAN de kinderen iets te zeggen,iets te melden hebben. Iets van groot nut voor de verdere ontwikkeling naar de volwassenheid namelijk.
  De ”verdwaalde” collega ging uit van een misplaats concept van totale gelijkwaardigheid en dat is juist een kenmerk van links-liberaal dat we vaker aan de orde hebben gesteld!

  In Engeland is daardoor een flink deel van de jeugd opvoedkundig aan haar lot over gelaten en in velerlei opzichten verwilderd .
  Een familielid dat bij de Sussex Police Force werkzaam was noemde zelfs de situatie in veel stedelijke gebieden ronduit pervers.
  Dat in deze morele leemte moslimfiguren opduiken om hun dominante status daar nadrukkelijk te vestigen ligt nogal voor de hand.
  Een imperialistische ”religie” als de islam heeft maar weinig ruimte nodig voor een opmars. Elke op deur zal worden binnengetreden,elk vacuüm opgevuld, maar andermaal, sprekend in termen van oorzaak en gevolg: het is MEER DAN DUIDELIJK wie hier andermaal het baanbrekende werk voor de ”religie van de vrede” heeft verricht.
  OPNIEUW, dus!!
  Zoals gezegd: STEMMEN OP DE PVV!!

  Like

 13. Henk.V zegt:

  Correctie!
  ”Elke op deur zal worden binnengetreden,”

  moet zijn : Elke open deur zal worden binnengetreden..

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Wachteres 21.02. uur, ook mijn stem gaat naar Geert, zeker weten.

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 20.04. uur, inderdaad schandalig wat deze zgn. politie agente flikt. Dankzij de LINKS-en ISLAMO FASCISTEN is ook de POLITIE ANTI NEDERLANDER geworden.

  Like

 16. Hellen zegt:

  @ Wachteres 21.00

  Dat is niet iets van nu , ik loop al een jaar of 7/8 met dit Christelijke symbool rond , steeds meer van mijn familie , vrienden en kennissen deden precies hetzelfde . Ook het dragen van Israelische t shirts valt niet echt lekker, bij islamieten , er wordt heel vies naar me gekeken als ik bv. het logo van de IDF of Mossad draag ,ik heb ze speciaal gekocht op een Israelische site , voor 10/15 euro heb je ze al , daarbij steun ik dan Israel . Winkels waar kopvodden achter de kassa of counter zitten te provoceren gaan wij niet binnen .
  Wat een weelde dat er bij u weinig islamieten rond slenteren .

  Like

 17. louis-portugal zegt:

  Idd. een “gezellige”dame die agente.

  Hopelijk gaat de politie waar danook dat spul dat zijn gezicht probeert te verbergen sowieso oppaken en meteen een douw geven.

  Like

 18. star zegt:

  Helemaal prima en het is ook niet nieuw. Jaren terug is Atlanta ook begonnen met onder 14 jarigen die na 10 u nog op straat waren op te pakken.De ouders konden dan de lieverds die de nodige vernielingen aan hadden gericht, mensen hadden bedreigd of bestolen, diefstallen hadden gepleegd en als drugskoerier werkten, op het politiebureau op komen halen en werden daar uiteraard geregistreerd. Ja was even verbazend hoeveel ouders niet eens thuis waren en daar voor de jongere kinderen niet eens oppas hadden.Degene die dus op had moeten passen was down town bezig met andere zaken.
  Deze actie heeft heel wat ouders in beeld gebracht en het centrum van Atlanta heel wat veiliger gemaakt.Het is ridicuul om niet te protesteren tegen alles wat de hangjeugd aanricht, maar wel tegen de actie die politie nou eindelijk eens onderneemt.Oppakken die gastjes.

  Like

 19. star zegt:

  @Hellen: helemaal gelijk, zo is het echt.Ik moest laatst iets gaan kopen op een winkelcentrum en heel verweggiestan had moeite met de symbolen die ik doeg in mijn eigen land.Ik zou ze zo allemaal willen zeggen: als het je niet bevalt maak dan gebruik van de vrijheid om terug te gaan naar de plek waar je vandaan komt en waar volgens jullie alles zo goed was.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s