VAE willen 3000 Colombiaanse soldaten rekruteren

Volgens een bericht van het Colombiaanse weekblad “Semana” proberen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) 3000 Colombiaanse soldaten voor de strijdkrachten van olierijke vorstendommen aan de Golf te rekruteren. De krant bericht verder, dat al 842 actieve en voormalige soldaten zich zouden hebben aangesloten bij de strijdkrachten van de VAE. De soldaten krijgen tienmaal zoveel loon als Colombia hen aan soldij betaalt.

Deze “transfer” van soldaten naar een ander land heeft in het Colombiaanse officierskorps al voor onrust gezorgd, omdat de commandanten vrezen dat de hoge soldij ertoe zou kunnen leiden dat het Colombiaanse leger zijn beste mannen en vrouwen zou kwijtraken. “Zij (de VAE) hebben soldaten met veel gevechtservaring geworven. Deze mannen hebben vele jaren in onze strijdkrachten gediend, het leger heeft hen op allerlei gebieden opgeleid en veel in hen geïnvesteerd”, zei een generaal, die niet bij naam genoemd wilde worden, tegen “Semana”. “Zonder twijfel betekent dat een groot verlies voor de strijdkrachten, omdat dit niet illegaal is”, vulde hij nog aan.

In het krantenartikel wordt gezegd, dat de Colombiaanse soldaten bij de strijdkrachten van de VAE, afhankelijk van hun militaire rang, tussen de 2800 en 18.000 dollar per maand zouden verdienen. In Colombia bedraagt de gemiddelde maandelijkse soldij van een soldaat 530 dollar.

Al in mei had de “New York Times” bericht, dat de VAE Colombiaanse soldaten als huurlingen zouden hebben aangetrokken. Daarbij trad een onderneming als bemiddelaar op, die door Erik Prince, de oprichter van de omstreden privé beveiligingsfirma Blackwater (tegenwoordig bekend onder de naam Academi) wordt geleid.

Een voormalige Colombiaanse kolonel – die nu verantwoordelijk is voor de rekrutering van zijn vroegere kameraden voor de strijdkrachten van de VAE – zei, dat het bij de 800 op dit moment actieve Colombiaanse soldaten in dienst van de VAE niet om huurlingen zou gaan. Veelmeer zouden de soldaten rechtstreeks door de strijdkrachten van de VAE zijn aangeworven en ook door hen betaald worden.

“De huidige gebeurtenissen zijn niet te vergelijken met eerdere acties. Wij zijn geen huurlingen. De personen, die nu naar de VAE vertrekken, hebben hun contracten rechtstreeks met de regering van de VAE afgesloten”, zei een voormalige kolonel, die ook anoniem wilde blijven. Hij zei, dat de VAE in de uitbreiding van hun militaire verdediging zouden investeren, omdat ze herkend zouden hebben dat verschillende bedreigingen hen kwetsbaar zouden hebben gemaakt.

Verder zei de kolonel, dat de taken van de Colombianen zouden reiken van terreurbestrijding in stedelijke regio´s tot het neerslaan van opstanden in de bevolking. Ook zouden ze voorbereid zijn op mogelijke grensconflicten met Iran.

De Verenigde Arabische Emiraten behoren tot de weinige landen in het Midden-Oosten die tot nu toe niet werden beroerd door de “Arabische Lente”. In het kader van deze revolutionaire ontwikkeling werden al vier machthebbers in de grote regio via burgerprotesten en opstanden ten val gebracht.

Bron:

http://tinyurl.com/bpsnkxm

Auteur: Adriaan Alsema

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld. Bookmark de permalink .

6 reacties op VAE willen 3000 Colombiaanse soldaten rekruteren

  1. Turul zegt:

    “de taken van de Colombianen zouden reiken van terreurbestrijding in stedelijke regio´s tot het neerslaan van opstanden in de bevolking”

    Gewoon buitenlandse huurlingen tegen de eigen bevolking. Dat gaat hier ook nog gebeuren, mark my words!

    Like

  2. @Turul: E.J. Bron heeft hier al een soortgelijk artikel over geplaatst in het verleden. EUROGENDFOR zal dit binnen de Europese lidstaten ook zeker kunnen uitvoeren wanneer de EUSSR dat wenst. Ze worden zelfs getraind in de kunt van ‘deur tot deur’ gevechten binnen dopren en steden en hebben daar in Duitsland zelfs een speciaal dorp voor ingericht om dit te kunnen oefenen.

    Duitse politie: Uitnodiging voor gevecht van huis tot huis

    Like

  3. Tom Hendrix zegt:

    Beste mensen, het is zo we zullen worden vervolgd door onze eigen “overheden”. Het zou wel eens noodzakelijk kunnen worden, om zelf maar weerbaarheids eenheden van vrije burgers te vormen. Ik vertrouw ze in Den Haag voor geen meter!

    Like

  4. louis-portugal zegt:

    De EU zou wel willen.om de landen in het gareel te dwingen maar het gaat ze niet lukken.
    Natuurlijk wel echt geld voor die colombianen.

    Like

  5. Alf Janszoon zegt:

    Voor zover ik weet zijn Colombianen Roomskatholiek. Ongelovige honden kruisvaarders als askari op het Arabische schiereiland.
    In het verleden waren er legers in de mohammedaanse staten, samengesteld uit niet mohammedaanse slaven die op zeer jonge leeftijd gerekruteerd worden en in de loop van hun training tot het mohammedanisme toetreden. Zo ontstonden er complete slavenlegers, mamelukken, in de umma. een beetje dom van de machthebbers want gewapende slaven blijven niet lang slaaf maar grijpen de macht.
    Bij het turkse systeem (devshirme), hebben de sultans de controle weten te behouden over de janitsaren..
    Het zou mooi zijn wanneer deze katholieke “mamelukken” die mihammrdanen een beetje in toom kunnen houden. LOL

    Like

Plaats een reactie