Ramadan – de maand van de consumptie, van het geschrans en van de terreur tegen “ongelovigen”

(Door: Michael Mannheimer)

Op dit moment is het ramadan – de westerse christofobe media verkondigen hem enthousiast. Ze weten weer eens niet wat ze doen. Of toch?

Ramadan – de maand van de consumptie en van het geschrans

Vasten is de vrijwillige, volledige of gedeeltelijke onthouding van spijzen, dranken en genotsmiddelen. Onder strikt vasten verstaat men het volledige afzien van spijzen en dranken gedurende een bepaalde periode, normaal gesproken één of meerdere dagen. In de religieuze context dient het vasten o.a. voor het reinigen van de ziel, de boetedoening in het christendom, het afweren van het kwade, het streven naar concentratie, inzicht of verlossing.

In de islam dient de vastenmaand theoretisch voor hetzelfde doel. Theoretisch. Want in werkelijkheid is de “vastenmaand” ramadan de maand van het islamitische geschrans en consumptiezucht.

In geen enkele andere maand wordt er zo overvloedig gegeten, in geen enkele andere maand kopen de moslims wereldwijd zoveel consumptieartikelen als in de maand ramadan. De zon is nog maar nauwelijks aan de horizon ten onder gegaan of de “inkooporgiën” en “culinaire schranspartijen” beginnen.

De ramadan bezorgt de islamitische oemma daarom niet – om het wetenschappelijk nuchter uit te drukken – een te verwachten afname van het lichaamsgewicht van de vastenden. Integendeel. Slimme mensen berekenden, dat het totale lichaamsgewicht van de ongeveer 1,3 miljard moslims na het grote vreten tijdens de ramadan met meerdere miljoenen tonnen toenam – in plaats van dat het afnam. Deze nogal macabere, maar zeer aanschouwelijke berekening laat zien, dat ramadan in werkelijkheid niet hetzelfde doel heeft als een vastentijd in andere religies. Wat verbergt zich dus achter de islamitische ramadan?

Ramadan – de maand van de militaire disciplinering van de moslims

De eis naar discipline, die men anders alleen van het leger kent, is de hoeksteen van de islam en is niet alleen beperkt tot het vasten in de ramadan. Iedere moslim is een soldaat, van wie wordt verlangd in een God (Allah) te geloven en in een ware profeet. De moslims vormen het leger van Allah (Gund Allah).

Het is indrukwekkend, dat moslims in de hele wereld dit altijd gelijke ritueel minutieus en nauwkeurig tijdens het vasten opvolgen: Men mag niet eten, drinken, roken of aan welke seksuele activiteit dan ook doen. ´s Avonds revancheert men zich, door alles veel meer te doen dan in iedere andere maand van het jaar.

Ramadan voldoet daarmee aan geen enkele definitie van datgene wat men onder “vasten” verstaat en is daarmee geen vastenmaand, maar veel meer een maan van anticyclisch (vr)eten.

Het meest interessante is hier waarschijnlijk het eigenlijke doel van de ramadan: Deze vervolgt hetzelfde doel als de koran en de Hadith: namelijk de opvoeding van de moslims tot mensen, die zich totaal hebben onderworpen aan de wil van Allah en Mohammed. (Denk maar aan: Islam betekent etymologisch “onderwerping”). Naast de dagelijkse disciplinering door rituele reiniging, vijfmaal dagelijks gebed, halal eten en duizenden andere geboden, waaraan de moslim zich moet onderwerpen, is ramadan quasi de koningsdiscipline van het militair-religieuze drillen van de islamitische oemma: een islamitische grote manoeuvre tot verzetsloze disciplinering en het op koers brengen van de islamitische oemma.

De sociale druk tijdens de ramadan is enorm. Wie overdag eet, drukt zichzelf als “ongelovige” uit en moet rekening houden met serieuze, vaak zelfs dodelijke gevolgen. De eis naar discipline, die men anders alleen van het leger kent, is de hoeksteen van de islam en is niet alleen beperkt tot het vasten in de ramadan. Iedere moslim is een soldaat, van wie wordt verlangd in een God (Allah) te geloven, in een boek en in een “ware” profeet.

Moslims vormen het leger van Allah. Het begint met de onderwerping. Dit houdt de volledige onderwerping in aan de bevelen van Allah en zijn boodschapper, en het vereist dat men zich iedere gereed houdt om voor de Jihad tegen “ongelovigen”. En de koran verlangt, dat de moslims bereid moeten zijn om alles op te offeren wat hen behoort in naam van Allah; hun bezit, hun familie en tenslotte hun eigen leven.

Ramadan – de terreurmaand van de islam

In geen enkele periode wordt het leven van niet-moslims meer bedreigd dan direct voor, tijdens of direct na de ramadan. Voor “ongelovigen” is ramadan de gevaarlijkste, ja dodelijkste tijd. Want Allah roept zijn gelovigen aan het einde van de ramadan expliciet op tot het doden van alle “ongelovigen”. Zo staat het in de koran. In het zogenaamde “Zwaardvers” (Surat at-Taubah) wordt de gelovige moslims verteld wat Allah van hen verwacht als de ramadan beëindigd is:

Koran, soera 9, vers 5

“Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de afgodendienaren waar je hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag. Maar als zij berouw hebben en het gebed houden en de Zakaat betalen, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, God is Vergevensgezind, Genadevol.”

De islamitische geleerden kennen dit vers. Maar slechts delen van de gelovige moslims hebben  ooit iets van hem van gehoord – en wanneer men ze op dit vers wijst, worden ze meestal boos en beweren ze dat zo´n vers niet in de koran zou staan. De westerse geleerden, historici, islamwetenschappers, publicisten en schrijvers zouden dit vers eigenlijk moeten kennen. Maar ze zijn of (zoals bijvoorbeeld veel islamwetenschappers) tot de islam bekeerd en hebben daarom geen belangstelling om de gelovigen van het vers in kennis te stellen, of ze verzwijgen het omwille van de lieve “vrede”.

Foto Links: Noviana Malewa, de enige overlevende van het ramadan-bloedbad op Sulawesi (29-10-2005). Haar misdaad: Ze is christin. Foto rechts: Een van de drie tijdens de ramadan vermoorde meisjes van Poso. Hoofden van “ongelovigen” als geschenk voor Allah (29-10-2005). Haar misdaad: Ze was christin.  

Ramadan – de maand van de afgodenverering

In de islamitische vastentijd past de moslim zijn levensritme aan dat van Allah aan: Overdag, als de Maanafgod (Allah) slaapt, vast men solidair met hem, om dat een slapende niet eet en wanneer de Maanafgod wakker is en verschijnt aan de avondlijke hemel, dan bejubelt men hem en eet met hem.

En daarom is het symbool van Allah, de grootste uit de Ka´aba, overal de “halvemaan”, de maansikkel op moskeeën, op vlaggen.

Mohammeds vader droeg al de naam van dienaar van Allah: Abdullah (abd = de dienaar [Arabisch] van Allah), toen er zich nog 360 afgodenbeelden in de Ka´aba bevonden. Mohammed gooide 359 idolen naar buiten en hield alleen de hoogste, de grootste, de Allah (foto boven, gesneden uit kornalijn), daarom ook Allahu Akbar, de grootste (van de anderen). In het begin wees men Mohammed en zijn openbaringen af. Hij gold als nestvervuiler. Zijn clan verzorgde namelijk de pelgrimstochten naar de Ka´aba en verdiende hier goed aan. Mohammeds moeder werd nog volgens de polytheïstische rite begraven, waarmee de “profeet” later de draak stak…

Bron:

http://michael-mannheimer.info/2012/07/23/ramadan-der-monat-des-konsums-der-vollerei-und-des-terrors-gegen-unglaubige/#more-13482

Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald en bewerkt door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

47 reacties op Ramadan – de maand van de consumptie, van het geschrans en van de terreur tegen “ongelovigen”

  1. baksteen zegt:

    Off topic: Weet iemand of israned van het web verdwenen is?

    Mijn kinderen beginnen zich al aardig aan te passen, die hebben afgelopen maand een verkorte Ramadan gehad. De eindexamen-feesten duurden tot s-morgens vroeg, daarna werd de hele dag gevast……….
    Wel zielig overigens voor onze Zweedse moslims.

    Like

  2. http://www.israned.com is al een poosje down en er wordt nu op dat domein Chinese reut getoond. De kans is groot dat ze gedwongen gestopt zijn…
    Op 5 julie 2012 zijn de laatste wijzigingen op het domain-record uitgevoerd…
    http://whois.domaintools.com/israned.com
    Het domein is op dit moment in Japanse handen als ik het goed heb gelezen

    Ik vrees het ergste…

    Like

  3. baksteen zegt:

    Israned was Nederlands, degene die de site onderhield moet deze site ook lezen, kom er maar in zou ik zeggen.

    Like

  4. Deze site zat eerst op blogspot (als ik het goed heb en werd later doorgestuurd naar israned.com

    Ik ben heel benieuwd wat er is misgegaan. Hopelijk komt deze snel weer online!

    Like

  5. Tom Hendrix zegt:

    Islam is een geweldadige en totalitaire ideologie. Dat kan men NIET vaak genoeg herhalen, alles wat menswaardig is, wordt door de volgelingen van deze achterlijkheid kapot gemaakt. En in ons land werken verraders als de politieke partijen CDA,Cu,VVD,D66,PVDA en de SP daar vrolijk aan mee.

    Like

  6. Tom Hendrix zegt:

    Off topic, lees op http://www.elsevier.nl, dat de kredietbeoordelaar Moody’s van mening is dat de vooruitzichten voor Nederland NEGATIEF zouden zijn. Nou, zeg en ik had toch begrepen dat de EU toch ons zoveel goeds brengt ( CDA ). En dat wij volgens ons “rekenwonder”, Jan Kees de Jager, alle geld wat we aan Griekenland hebben gegeven met RENTE zouden terugkrijgen (CDA).
    Ziehier de prachtige zegeningen van de EUSSR.

    Like

  7. peter zegt:

    Tom laat je dit goed hebben

    Islam is een geweldadige en totalitaire ideologie

    voeg ik toe

    Met als handboek voor de strijder de koraan en de hadith !

    Like

  8. Tom Hendrix zegt:

    @Peter, graag gedaan hoor. In wezen staan we voor dezelfde opgave. Het verdedigen van onze vrije humanistische samenleving. Peter together we stand!

    Like

  9. peter zegt:

    Zeker Tom, maar ik vrees dat we tot een soort van uitstervend ras gaan behoren

    Like

  10. Daniel Deblaere zegt:

    Razend interessant en verhelderend artikel over de ramadan, een aanrader voor al wie interesse heeft voor de Islam, m.a.w. in eerste instantie voor de mohammedanen-met-een-open-geest e.a. Islam-critici! (Kritiek kan zowel positief als negatief zijn, en wie zijn eigen levensfilosofie, religie enz.. . niet regelmatig kritisch benadert en toetst aan zo objectief mogelijke criteria lijkt mij geen mens die interesse heeft in de realiteit). 🙂

    Like

  11. Tom Hendrix zegt:

    @Peter 16.40. uur, dat gevoel heb ik af en toe Peter. Het is of onze medemensen collectief in slaap gesukkeld zijn. Men pikt ook werkelijk gewoon ALLES. En ik vrees dat men 12 september weer massaal op CDA,VVD,D66,PVDA gaat stemmen, juist die partijen die ons hebben verkocht aan de EUSSR.

    Like

  12. peter zegt:

    @Tom

    vreemdelingen in een vreemd land

    http://en.wikipedia.org/wiki/Stranger_in_a_Strange_Land

    Misschien eens lezen.

    Like

  13. potlood zegt:

    Tot het moment dat de islam ook hier dominant wordt schep ik er groot plezier in om juist duidelijk in het zicht dingen te eten, ik doe mijn uiterste best om het hen zo moeilijk mogelijk te maken.Daardoor zie ik het als de ultieme kans om eindelijk eens een keer teug te zieken!

    Like

  14. peter zegt:

    Je zou toch voor de haathut broodjes beenham gaan verkopen, het water loopt al uit mijn mond !

    Like

  15. Tom Hendrix zegt:

    @Peter bedankt! Dat eten van de broodjes beenham, voor de moskeet, dat lijkt mij een goeie!
    Kijk,Peter, deze muzelmensen doen toch ook alles om ons het leven te vergallen, dus poets wederpoets!

    Like

  16. Tom Hendrix zegt:

    Peter, een vraag over het boek “Stranger in a strange land”, is dit boek in nederlandse taal ook verkrijgbaar?

    Like

  17. Saida zegt:

    Wat is dit voor in en in triest artikel. Op basis waarvan zijn de genoemde zaken gebasseerd. 90 % vh artikel klopt niet.
    Sowieso verbaas ik mij erover, hoeveel energie mensen putten in het zwartmaken van de Islam. Get a life!
    Ik als moslima zijn ben trots op mijn geloof, wat zeg ik; ik ben ubertrots.
    Wat kan jou het nu schelen hoe ik mij ramadan doorbreng. Wel eet, niet eet… T is ongelofelijk. En dan de reacties van sommigen…. ” eten voor hun gezicht, dan pak ik ze eindelijk teruh… ” hilarisch!!!!
    Denk je nou echt dat t mijraakt als je voor mijn neus staat te eten?
    Dat is t verschil….. Moslims geloven echt in Allah… En je kunt de hele banketbakkerij voor mn neus leeg eten. T zal me niks maar dan ook niks doen.

    Weet je… Er zijn echte problemen in de wereld. Ga dat eens grondig uitzoeken. Er is honger in de wereld, over crisis en laten we alle pedofielen niet vergeten.

    Maar dit artikel en bijvoorbeeld een Geert Wilders, die maken ons Moslims alleen maar sterker. Dank daarvoor! En verder zou ik echt adviseren, geniet van de zon, maak je niet zo druk. Moslims zullen jullie echt niet uitmoorden 😉

    Like

  18. peter zegt:

    Beste Saida
    met deze opmerking van je: Maar dit artikel en bijvoorbeeld een Geert Wilders, die maken ons Moslims alleen maar sterker. Dank daarvoor!

    1) geef je dus aan dat de rest van je comment, er dus niet toe doet
    2) dat moslims er sterker door worden, wat heeft dat voor een belang voor jou ?
    3) En waarom bedank je voor het sterker worden van de moslims in het algemeen?

    Like

  19. peter zegt:

    En Saida ik wil dat alle mosims sterk in hun geloof zijn en dat ze luid en duidelijk de enige echte voor ALTIJD ONVERANDERBARE WAARHEID LUID EN DUIDELIJK van de daken schreeuwen, dat is immer veel beter dan dat halfzachte gehuichel van ze .

    Like

  20. peter zegt:

    Maar niet liegen en bedriegen hoor want ik lees de koraan en o.a de ahadith wel zelf !

    Like

  21. Alf Janszoon zegt:

    Mevrouw Saida (uit Medina?) stelt: “Sowieso verbaas ik mij erover, hoeveel energie mensen putten in het zwartmaken van de Islam. Get a life!”
    I have a life madam, a good life studying Western Civilization, the only civilization that counts in this modern time.
    Maar op een gegeven moment in de geschiedenis kwamen er mensen en ze brachten de meest barbaarse hersenspinsels met zich mee, hersenspinsels van een zekere Muhammad ibn Abdallah, een perverse viezerik (excusez le mot) die geilde op kleine meisjes (van 6), een massamoordenaar (Banu Qurayza), een slavenhandelaar (vrouwen en kinderen van Banu Qurayza) een rover (Badr), een afpersende maffiabaas (Ukaydir ibn Abdul Malik), een verkrachter (Safia bint Huyyay ibn Akhtab), kortom een crimineel, bandiet, misdadiger. De hersenspinsels van deze misdadiger blijven jammer genoeg hun nefaste invloed uitoefenen dankzij lichtgelovige, hersenloze lieden zoals u. Het zou mij niets uitmaken wanneer u en uw geloofsgenoten uw muhammadaanse smerigheden in dar al islam in praktijk brengen. Edoch; tot mijn ontzetting menen uw geloofsgenoten een hidsjra naar dar al harb te moeten ondernemen met als gevolg dat mensen die niets moeten hebben van uw muhammadaanse bagger er toch mee geconfronteerd worden. Mensen hoeven gen energie te besteden om het muhammadanisme zwart te maken. De authentieke geschriften van uw geloof als daar zijn de Qur’an, de Sirat Rasul Allah, de Tabaqat, de sahih hadiths van Bukhari en Muslim, de sunan van Abu Daud, de Muwatta van Malik ibn Annas, en de hadith van Ibn Majah, de Tafsir al Jalalayn, de theologische geschriften van Al Ghazali, deze geschriften zijn het die het Muhammadanisme zwart maken. Hebt u deze geschriften wel eens gelezen mevrouw? De meeste van de geschriften zijn on line toegankelijk zodat u de gang naar boekhandel bespaard blijft; aangezien een mahram is niet altijd beschikbaar is.
    Ik wens u een zalige Ramadan; alleen zou het wel prettig zijn als u het in de landen van dar al din zou vieren.

    Like

  22. rian zegt:

    Wat Alf Janszoon zegt is de beste reactie ooit.
    Mevr. Saida heeft op deze waarheid geen antwoord.

    Like

  23. Anneke zegt:

    Heel kinderachtig en naïef, kan het niet laten om ’t volgende neer te ‘zetten’
    RAM-ME-DAN …als je kan…
    je kan me toch niet pakken…lekker pûh!!!

    Like

  24. Tom Hendrix zegt:

    Alf Janszoon, Chapeau voor uw bijdrage. Ik ben benieuwd of saida daar iets tegenover kan stellen, buiten de misleiding die de islamisten eigen is. Together we stand!

    Like

  25. Anneke zegt:

    @Saïda -14.02-
    Wat is wel juistheid in de ogen van de moslim-religieusen???
    Wat men zelf n.a.v. de Koran of naar zeggen van een imam doet of zegt; is dat een hele waarheid???
    In de ogen van ons Westerlingen absoluut niet…uitzonderingen daar-gelaten.
    Vrouwlief, moeders, zusters,dochters maar kort en klein maken. Vol beurse plekken. En de ‘aantrekkelijke’ blonde Westerse ‘varkens-hoeren’ maar volop verkrachten…De ene inbraak na de andere inbraak….Is dat ALLES juistheid, gezien door islamitische ogen???
    Dàn is er toch HEEL veel mis met het denkvermogen van de ‘bovenkamer’…Oh ja; het IQ-gehalte is natuurlijk een heel stuk ‘lager’…Hersenen zijn wat stijf en taai geworden!!!

    Like

  26. Anneke zegt:

    @Alf Janszoon -15.17-
    Inderdaad…PETJE AF…een heel goed realistisch betoog!!!

    Like

  27. Tom Hendrix zegt:

    @Anneke 187.37. uur, zo is het maar net Anneke. Islam is de KANKER voor de MENSHEID!

    Like

  28. Anneke zegt:

    Vervolg Anneke -18.26-
    ‘Ram me dan, Ramadan, Rammedan… als je kan,
    je hebt me heerlijk beetgenomen’…..
    Een leus voor Brussel, AllE Grünen, de BBB-club met de NWO-kornuiten, de slapende Westerlingen; ect ect ect. Het Westen is wèl zo geteisterd, de weg kwijtgeraakt en nu wanhopig zoekende naar een goede oplossing. Die oplossing is voor velen in zicht, het moderne Titanic cruisse schip is fiks zinkende!!!
    Het gehele mediterrane Zuiden is kopje onder; of nog NET niet. BRUSSEL IS PANISCH !!!

    Like

  29. Anneke zegt:

    Goed zeg; van Michael Mannheimer…die opmerking: ….CHRISTO-FOBE westerse media…
    In de jaren-30/-40 was men in het westen Jüde-fobisch en nu door de ogen van moslims en politici is de ‘autochtone’ bevolking islamo-fobisch. Terwijl staat, kerk en media…inderdaad CHRISTO-fobisch zijn!!!

    Like

  30. peter zegt:

    Ja Tom
    vreemdeling in een vreemd land,
    http://www.bol.com/nl/s/boeken/zoekresultaten/Ntt/Vreemdeling+in+een+vreemd+land/search/true/searchType/qck/N/8299/sI/true/sA/303/sc/books_all/index.html

    Vreemdeling in een vreemd land *

    Stranger in a strange land

    1961

    90-290-4259-1

    J.M. Meulenhof
    http://www.boekbeschrijvingen.nl/heinlein-robert/heinlein2.html

    Lees ook deze 2 boeken van W.G. van Dorian ( ik vind ze geweldig belangrijker dan bovenstaand boek )
    De Vijfde colonne
    De Goddelijke Selectie
    http://www.freethinker.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=127&Itemid=41
    http://www.ezzulia.nl/recensies/auteurs/dorian/selectie.html

    Opmerkelijke overeenkomsten met wat er nu gebeurd,, de schrijver zit nu ergens in zuid amerika !!
    misschien ook 2e hands te koop, zoek maar even op het net.-

    Like

  31. Bol.com biedt soms ook boeken 2e hands aan. je zou daar eventueel ook even kunnen rondkijken.

    Like

  32. peter zegt:

    @E.J. Bron:
    Is het voor u bezwaarlijk als ik hier een link neerzet naar de stek van Cor, er kan misschien een behoefte ontstaan om te communiceren of topic en privé tussen de reaguurders hier aanwezig..

    Like

  33. lucky9 zegt:

    @ Saida op 25 juli 2012 om 14:02
    Als U bent wie u zegt te zijn en meent wat u schrijft bent U ziek en geestelijk totaal gestoord.

    Denk daar maar eens goed over na alvorens je op een site die vecht voor de vrijheid van niet-moslims, nog iets schrijft.

    Wij zullen ons nooit onderwerpen. Begrepen?

    Wij zullen vechten tot de laatste moslim(a) het tijdelijke voor het eeuwige gewisseld heeft. Wij verwerpen uw imperialisme, wij verfoeien uw fascisme, wij haten uw moordzucht, verachten uw valse schijnheiligheid en lachen met uw hypocrisie!

    Ik wacht nog altijd op het eerste schuchtere teken dat de wahabieten van het Arabisch schiereiland hun eerste eurocent zullen bijdragen tot het stillen van honger niet islamitische en zelfs islamitische streken.

    Happy Ramadan onderworpen zeug, want het vrouwelijk substantief voor islamitisch konijn ontsnapt me. U nageslacht zal afgeslacht worden, dat is zeker en recht evenredig met uw eigen gotspe alhier.

    De vrijheid zal niet rusten tot het laatste specimen van uw fascistisch gebroed weg geveegd is van het aardoppervlak. Niet gelukkig hiermee? Overtuig dan uw geestelijke leiders een minimum aan intellectuele inspanning te leveren.

    Bij voorbeeld de chronologie om te keren en de eerste verzen van de koran publiekelijk en onvoorwaardelijk als de enige juiste uit te roepen. Eens een goddelijk wezen zich geopenbaard heeft kan hij niet zo maar van idee veranderen of anders was het van in den beginne een valse god. Snappie ?

    Dan maak je misschien nog een kans. Misschien, want uw religieuze leiders zijn rasechte fascisten en sadistisch gespuis. Weg ermee!

    Like

  34. peter zegt:

    Ook een beste link heer Bron, maar ik had deze in gedachte
    http://www.de-stek.info/forum2/index.php

    Buiten dat het een handig forum is , zijn er ook diversen mogelijkheden om met elkaar te communiceren zonder dat de gehele wereld mee leest.

    Ik kan aanraden er eens een bezoekje af te leggen.

    U kan mij daar ook vinden.

    Like

  35. E.J. Bron zegt:

    Af en toe een linkje naar deze blog kan ook geen kwaad dacht ik! 😉

    Like

  36. Tom Hendrix zegt:

    @Peter 22-02. uur op 25/7, Peter ik heb het boek kunnen bestellen bij bol.com. Bedankt voor de tip.

    Like

  37. Alf Janszoon zegt:

    Robert Ferrigno heeft een naar mijn mening voortreffelijke dystopische trilogie geschreven over een Amerika waar het mohammedanisme de macht hebben overgenomen in delen van de USA.
    Heart of the Assassin
    Sins of the Assasin
    Prayers for the Assassin
    Te koop zowel in hardback als in paperback.
    Bijzonderheden te vinden bij Amazon

    Like

  38. peter zegt:

    @Hr Bron

    Zal eens kijken of ik daar een oplossing voor kan vinden.

    Like

  39. E.J. Bron zegt:

    @peter

    Bij voorbaat dank.

    Like

  40. Tom Hendrix zegt:

    Lucky9 22.51.uur op 25/7, bravo helemaal eens met dit commentaar. Maar wat opvalt, geen enkel weerwoord van betreffende Saida. ” DIE ZWIJGT STEMT TOE!” Hiermee is bewezen dat Saida onrecht heeft, endat wij gelijk hebben. Niet dat ik daar ook maar een moment aan getwijfeld heb.

    Like

  41. E.J. Bron zegt:

    @peter

    Netjes! Bedankt. Bent u daar de “stekbeheerder”?

    Like

  42. E.J. Bron zegt:

    Zojuist geregistreerd. 🙂

    Like

  43. peter zegt:

    @Heer Bron
    Top

    Lat Cor het niet horen, nee hoor ben daar een oude nieuwe reaguurder, maar ken de snor al een tijdje.een beste pen hoor die snor !

    Ben blij met uw registratie , er is gen concurrentie alleen maar samenwerking !

    Like

  44. E.J. Bron zegt:

    Mijn status: “snuffelaar” LOL! 😀

    Like

  45. Pingback: Moslimbroederschap vermoordt Koptische priester | E.J. Bron

Plaats een reactie