Hoe lang nog?

Wanneer je de berichtgeving over de EU en de eurocrisis volgt, moet ieder verstandig denkend mens wel tot de conclusie komen dat het leven van de EU, ofwel de toekomstige “Verenigde Staten van Europa”, aan een zijden draadje hangt. Wat de Brusselse boevenbende ook probeert, land na land wordt meegesleurd in de val. Als realistisch denkend mens hoop ik dat er zo spoedig mogelijk een einde komt aan dit megalomane socialistische project. Hieronder zomaar een greep uit de koppen op de site van de serieuze “Deutsche Mittelstands Nachrichten”. Verder commentaar overbodig…

Crisisontmoeting: Barroso reist zelf naar Griekenland

(In Brussel liggen de zenuwen bloot: De president van de Europese Commissie Barroso wil nu zelf het heft in handen nemen en is vandaag in Griekenland . Het gaat niet alleen om Griekenland, maar ook om zijn baantje)

Verhoging budget: EG-commissie eist meer miljarden

(Vanwege de crisis in Europa verhoogt de EU haar budget. De lidstaten moeten voor het jaar 2013 een extra belasting van 5,4 miljard euro op zich nemen. De EU-commissie eiste oorspronkelijk nog zwaardere belastingen. Deze mislukten echter aan het verzet van de Raad van Europa)

Cyprus: Bailout valt hoger uit dan verwacht

(Om de bankensector te herkapitaliseren wil de trojka Cyprus 9 miljard ter beschikking stellen en 4 miljard voor de financieringsbehoefte van de staat. De eerste betaling zal echter niet voor oktober plaatsvinden. Tot dan leent Cyprus geld van staatsondernemingen – het heeft geen toegang tot de financiële markt)

Noodkreet uit Madrid: Spanje heeft onmiddellijk een noodkrediet van 28 miljard euro nodig

(In oktober lopen Spaanse staatslening ter waarde van 28 miljard euro ten einde. Om deze schulden te kunnen financieren, heeft Spanje een noodkrediet nodig. Intussen overweegt de regering al een volledige bailout)

Chaos in Spanje: Catalonië meldt faillissement aan

(Na Murcia en Valencia heeft nu de derde Spaanse regio hulp van de staat gevraagd. Catalonië heeft 3 miljard euro van de centrale regering in Madrid nodig, die daarmee nog meer onder druk komt te staan)

Griekenland nu officieel in een depressie

(Zoals de Griekse minister-president Antonis Samaras gisteren bekendmaakte, zal de economie van Griekenland dit jaar met 7% krimpen. Voor het jaar 2014 zou er geen herstel te verwachten zijn. Dit maakt het voor het land praktisch onmogelijk om zijn begroting te consolideren)

Duitse industrie lijdt massaal onder schuldencrisis

(In de maand juli zijn de orders voor zowel de Duitse industrie als de dienstverlenende sector het sterkst achteruitgegaan in drie jaar. Vooral de Duitse industrie is aangeslagen. De exportbestellingen zijn snel ingestort. De vooruitzichten voor de komende maanden zijn alles anders dan goed)

Griekenland: Europese Investerings Bank pompt miljarden in geruïneerde ondernemingen

(De Europese Investerings Bank moet opnieuw geld in de Griekse economie pompen. Na maandenlang verzet heeft ze zich nu bereid verklaard om de Griekse bedrijven 1,4 miljard euro ter beschikking te stellen)

Italië: Steden en regio´s verkeren in grote geldnood

(De steden en regio´s van Italië hebben enorme schulden. Het gaat hierbij niet alleen om het sowieso zwakke zuiden zoals Sicilië. Ook de economisch sterke regio´s in het noorden verkeren in grote moeilijkheden)

Door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa, Graaien. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hoe lang nog?

  1. Ko Lumbus zegt:

    Is dat ook een Klontcartoon hierboven?
    Overigens wel treffend: dezelfde hoogmoed zat er in de hoofden van de ontwerpers van de onzinkbaar geachte Titanic als in de koppen van de eurofiele boven ons gestelden.

    Like

  2. E.J. Bron zegt:

    Dan hebt u de cartoon boven het artikel uitstekend geïnterpreteerd! 😉

    Like

  3. topsporter zegt:

    Alle Barosso,s aan de bedelstag, geen uitkering voor deze oplichters.

    Like

  4. topsporter zegt:

    Bedelstaf natuurlijk nadat hun Babylon is ingestort.

    Like

  5. Peter Rissing zegt:

    @ topsporter 25 juli 2012 om 15:16

    Wel nee, nooit niet een bedelstaf voor Barrosso.
    Deze opper-boef der Brusselse boevenbende zal persoonlijk een fortuin binnen halen.
    Als dat ooit bekend wordt zou ik zijn persoonlijk bezit wel eens willen weten op het moment van voor zijn Brusselse Boevenbende Baas-schap, en, zeg in 2020.
    Wedden dat dat niet zal zijn afgenomen, verre van dat !
    Mijn standpunt, uit de EU, uit de Eurozone, in de Navo.

    Like

  6. Anneke zegt:

    De EURANIC is gezonken??/!!! Hah; feest in de tent….Op naar betere tijden!!!
    Niet bang zijn voor de na-weeën..want die gaan zeker komen..maar met een rechte rug vooruit kijken en het goede in gaan zien. Ogen GE-OPEND houden en je NIET WEER laten misleiden!!! Kijk uit; betreffende 12.09.2012…Weet waar je aan begint, let op je stem!!!
    De afgelopen decennia zijn allen wijze lessen voor ons mensen geweest. De één zag dit wel in; de ander juist helemaal NIET. En juist door de sterk VERBLINDE leidinggevenden zijn wij burgers NU(even)de KLOS. “Maar zij zullen ons de tol terugbetalen. Blijf denken aan de 7 goede – en de 7 slechte jaren” Binnenkort zullen ZIJ door het slijk gaan en op en top vernederd worden. Eigenlijk is dit proces al van start gegaan!!!

    Like

  7. Elvi zegt:

    E.J…. ik heb de neiging om altijd eerst te kijken van wie het artikel is dat je hebt vertaald.

    Leuke verrassing dit! Je heb in vogelvlucht zeer treffend geschetst wat er aan de hand is.

    Chapeau!

    Ik ben heel erg bezorgd om de massa imigratie nu. Daar moeten we over nadenken. Als landen failliet gaan zal de mogelijkheid voor de islam om daar hun invloed aan te wenden navenant toenemen.
    Ik vraag me soms echt af in hoeverre dit doorgestoken kaart is. Als ík dat kan zien, hoezo kunnen politici dat dan niet zien? Ben allereerst bezorg om Cyprus en Griekenland.

    Alles heeft voor wat mij betreft net iets teveel samenhang.

    Like

  8. Tom Hendrix zegt:

    @Elvi 19.27. uur, die samenhang is er. De massa immigratie hebben we te wijten aan de volgende politieke partijen: CDA,VVD,PVDA en D66. Deze eurofiele partijen hebben sinds de jaren ’70 de regering uitgemaakt in nederland. Dezelfde partijen, met CDA en VVD voorop, hebben ons uitgeleverd aan de communisten Barosso, Verhofstad, en van Rampuy, de clinic clowns van het POLITBURO van de EUSSR. En deze verraders zullen wel zorgen, dat ze de zakken vol hebben, als de EURO uit elkaar ploft. Hun plan B is vluchten, met het gesolen geld van de europese bevolkingen. Deze en de eurofiele partijen zijn verraders van het ergste soort. Onze enige hoop is dat de anti-eu partij van Geert Wilders heel veel stemmen gaat krijgen.

    Like

  9. tante sidonia zegt:

    ik had laatst een Ierse vriend op bezoek. We hadden het over een aantal onderwerpen, waarom het in Ierland zo duur is, bv een stuk pizza van 10 euro en 74 euro voor een treinkaartje Cork-Dublin, tenminste, als je dat ter plekke aan het loket komt. Ik wilde weten hoe het in de naam van Odin komt dat Dublin in de schulden terwijl alles er wel zo stervensduur is. Er kwam een lawine aan verhalen los, hij vertelde me onder meer dat in Ierland alles te verkrijgen is binnen enkele dagen, subsidie, geld voor dit en dat, geen rompslomp je wilt het je krijgt het, zit in de Ierse cultuur. Veel mensen zijn “on the dole” zoals ze het daar noemen. Je kunt er vrij voor kiezen, als je de rest van je leven een grote uitkering wilt dan zal niemand je een strobreed in de weg liggen. Veel banen worden vervuld door goedkope Polen, aan de andere kant willen veel Ieren emigreren. De nieuwe ieren ontrekken het geld uit de Ierse economie door met miljarden het geld via western union naar het muddaland te sturen. Maar ze rekenen er verder wel op dat wij even voor ze betalen, als dat in Ierland al zo gebeurt, zal dit in andere EU ook wel aan de orde van de dag zijn. Welk land volgt?

    Like

  10. lucky9 zegt:

    @ allen
    Niet omdat ik tante sidonia wil afvallen maar beamen en bekrachtigen want ik heb als objectieve en dus niet belanghebbende noch begunstigde waarnemer dezelfde overtuiging opgedaan middels objectieve vaststellingen.

    Toen de Ierse maagden eind van de jaren ’70 van vorige eeuw met een tandenborstel en een doos tampax neerstreken als au-pair in de Brusselse regio leek alles nog normaal.

    Gaelic, Engelse uitbuiting, Ierse hongersnood en nadien de revolutie gevolgd door Sinn Fein, Finna Gael, sodomitische pederasten als katholieke bisschop enz. alles allemaal begrijpelijk en min of meer normaal. Hoewel!

    Tot dezelfde Ierse maagden intussen gepromoveerd tot telefonisten bij wat toen nog de Ierse vertegenwoordiging bij de EG genoemd werd op hun thuisfront en de hulp van ontzaglijk gulle geëxpatrieerd-vergoedingen ( Oh mai oh maij op amper anderhalf uur quasi gratis vliegen met Aer Lingus, en nota bene op geheel vrijwillige basis) thuis gingen pochen en uitbazuinen over de Brusselse vetpotten en de geneugten van “moules-frites” met kriekbier.

    Eensklaps veranderde zowat alles! Zelfs Amerikanen vonden het normaal een middeleeuwse ambachtsman uit Ierland als “superior” vakman de industriële hemel in te prijzen en te verkiezen boven een hoogtechnologisch Duits, Vlaams of Nederlandse bedrijf dat uiteraard niet binnen de subsidieregeling van de euro-apparatsjiks kon vallen.

    En zo begon het. De kern van het kwaad is de EU. Onverantwoordelijke, onverkozen, totaal onbekwame en fascistoïde zakkenvullers zenden hun krankzinnige oekazes over de hoofden van de Europese burgers zonder ooit verantwoording te moeten afleggen.

    Hebzucht nee, graaizucht en corruptie regeren en is de norm geworden. Lees de kranten tussen de regels en maak abstractie van hun pogingen tot indoctrinatie en je weet het.

    Nürnberg 2.0 zal er komen. Graag dringend a.u.b. !

    Like

  11. peter zegt:

    Ik vind uw enthousiasme verheugend daarom moet ik met een bezwaard hart u vertellen dat de politieke eu ten kosten van alles er zal komen en in stand gehouden zal worden, het uiteindelijke doel is veel groter , voor dat doel zal men heel erg veel opofferen, zelf mensenlevens !

    Like

  12. louis-portugal zegt:

    Nee hoor Peter. Het lukt ze niet.
    Het is niet mogelijk op den duur een zo duur apparaat waar werken allang niet meer belangrijk in stand te houden.
    De EUROlanden komen per maand meer dan 100 miljard tekort om hun landelijke tekorten en hun renten te betalen.
    Dan moeten ze nog 13000 miljard (totale staatsschuld van de E-landen) in gemiddeld 5 jaar hernieuwd finacieren nog eens 200 miljard per maand.
    Target 2, de vorderingen (dubieuze debiteuren) die Duitsland heeft op de andere E-landen is al ongeveer 750 miljard. En wat denk je van de schuld van de ECB, ook al ongeveer 3.000 miljard.
    En we lezen in de DMN en zusterblad de DWN zolas Bert zegt over de nog onbekende lijken in de kast.

    Bert ik las ergens dat de spaanse regering hun staatsloterij de opdracht gegeven heeft om 6.1 miljard te lenen en aan Madrid over te dragen want zelf krijgen ze het bijna niet meer rond.
    Wat een IRONIE.

    En dat om de nomenclatura van veel gepriviligeerden in stand te houden.
    Hopelijk komt hij er die bijltjesdag.

    Like

  13. Jan zegt:

    Misschien dat dat gewauwel over Turkije moet bij de EU nu ook eens voorbij is. In ieder geval wel als de EU ten onder gaat.

    Like

  14. peter zegt:

    @LP

    Als u het zo bekijkt dan zal u best gelijk hebben, maar als men nu onder druk van een laten we het maar een grote perversie noemen ineens een ander systeem gaat instellen, dan gaan al die cijfertjes en schulden ineens niet meer op en hebben we een nieuwe opperbaas, .

    Like

Plaats een reactie