“Laat aan je kleinkinderen zien dat je voor vrijheid hebt gevochten”

Interview met de Zweedse journaliste Ingrid Carlqvist over het nieuwe, meertalige weekblad “Dispatch International”.

Op 30 augustus jongstleden vond het gratis proefexemplaar van het nieuwe weekblad “Dispatch International” zijn weg naar het publiek. Vanaf 3 januari 2013 dient de door de uitgevers “nationaalconservatief” genoemde krant regelmatig te verschijnen. Lars Hedegaard, een van de mede-uitgevers, kondigde een omvangrijk palet aan thema´s aan – van Zweedse en Deense via internationale politiek naar thema´s zoals binnenlandse veiligheid, economie, klimaat en cultuur. Kort voor de lancering van het weekblad sprak “Citizen Times” met Ingrid Carlqvist, die verantwoordelijk is voor de Zweedse editie van de krant (vertaling van het Engelse origineel door Christoph von Bockelmann):

Mevrouw Carlqvist, morgen lanceert u het nieuwe weekblad “Dispatch International”. Kunt u ons vertellen waarom dit noodzakelijk werd?

Ingrid Carlqvist: In Europa is de situatie dusdanig, dat de media en hun invloed een bedreiging van het individu, de vrijheid als zodanig en het streven naar geluk door het individu tot gevolg hebben. De zogenaamde mainstream-media hebben hun taak vergeten de heersende elites te controleren op hun rechtschapenheid en op aangepaste wijze aan de kaak van de publieke opinie te stellen. Ze beschouwen het veelmeer als hun taak om de burgers volgens hun eigen van tevoren vaststaande meningen en wat volgens hen gedacht moet worden, op te voeden en te vormen.

Ik denk, dat de huidige situatie in Zweden nog erger is dan in alle andere Europese landen. En de mensen beginnen langzamerhand te herkennen dat de journalisten hen willen beïnvloeden en sturen. De nieuwste peilingen laten zien, dat de journalistiek tot de beroepen behoort die in Zweden het minste vertrouwen genieten – slechts 24% van de bevolking heeft nog vertrouwen in de journalistieke verslaggeving.

Op uw homepage schrijft u over het instrumentaliseren van de media door de heersende elites. Waarom is dat zo´n probleem?

Carlqvist: Grote delen van de werkelijkheid worden op dit moment onder het tapijt gekeerd, omdat de mainstream-media deze beschouwen als niet passende in hun gesloten wereldbeschouwing – en dientengevolge het tegenovergestelde zijn van hun multiculturele, cultuurrelativistische, “groene” en anti-Joods-christelijke ideologieën, die zij graag zouden willen  opdringen aan het publiek.

Tot nu toe waren ze onder elkaar, konden het dagelijks programma bepalen en daarom zal “Dispatch International” een schok voor hen zijn. Ze zullen alles wat in hun macht ligt doen om ons in diskrediet te brengen. Ze zullen ons belasteren, de mensen angst aanjagen om ze te laten geloven dat onze krant racistisch en buitenlandervijandig zou zijn. Maar het zal hen niet lukken – want de waarheid is altijd machtiger dan de leugen en de Europeanen, denk ik, zijn er op dit moment op gebrand om waarheden te horen te krijgen.

Lars Hedegaard

“Dispatch International” zal tegelijkertijd in het Zweeds, Deens, Engels en Duits uitkomen. Is er een speciale reden voor juist deze vier talen?

Carlqvist: Zweeds en Deens, omdat Lars een Deen en ik een Zweedse ben. Engels is de op één na meest verbreide taal in Europa, die veel mensen kunnen lezen en verstaan en tegelijkertijd bereiken we daarmee Amerika, Canada en Australië.

Duits is de meest verbreide moedertaal in Europa en daarom was het heel duidelijk om de krant ook in het Duits te laten verschijnen. We zullen proberen om in de toekomst “Dispatch International” in nog meer talen te vertalen, maar de verwerking van vier talen is op zich al een enorme taak. We zullen eerst iets groter moeten worden, voordat we dit in de praktijk kunnen omzetten.

In Denemarken en Zweden kan men zich op een gedrukte uitgave van de krant abonneren. Heeft in deze tijd een nieuwe krant in de oude drukvorm echt een kans?

Carlqvist: Dat mogen we toch hopen! Lars en ik houden van gedrukte kranten en we rekenen erop dat er nog wel meer mensen zijn die hier ook van houden. Maar wanneer de meerderheid van de mensen de voorkeur geeft aan onze digitale versie, dan zullen we daar opnieuw over moeten nadenken.

Een krant kost veel geld. Wie zitten hier allemaal achter?

Carlqvist: De onderneming is van mij, Lars en Bjorn Larsen. De proefeditie werd uitsluitend door ons opgesteld met slechts een heel beperkt budget om de drukkosten enz. te betalen. Veel van onze auteurs werkten pro deo, omdat ze in ons project geloven. Zodra de proefuitgave is gepubliceerd, zullen we beginnen met de jacht naar geld. Het is een van onze ideeën om ons te laten helpen door hele gewone mensen, door hen, zoals wij het noemen, “Honest-Press-Certificates” van ons te laten kopen. Dit zijn geen deelnames, maar een bewijs dat ze ons vanaf het begin ondersteund hebben. Men kan deze oorkonde aan de muur hangen en zodoende aan de kleinkinderen laten weten dat men iets voor ze gedaan heeft – dat men heeft meegeholpen onze vrijheden in Europa te beschermen!

Is de “Dispatch International” ook in de kiosk te koop?

Carlqvist: Nee. U moet een abonnement nemen op de gedrukte uitgave of op de digitale versie. Op onze homepage hebt u de mogelijkheid een of twee van de daar gepubliceerde artikelen te lezen, maar de meeste artikelen zullen alleen te le3zen zijn voor abonnees. Zonder geld kunnen we niet over de belangrijke gebeurtenissen berichten, die u verdient.

Bron:

http://www.citizentimes.eu/2012/09/04/zeige-deinen-enkeln-dass-du-fur-freiheit-gekampft-hast/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, Free speech, mainstream-media, Zweden. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Laat aan je kleinkinderen zien dat je voor vrijheid hebt gevochten”

  1. Een ”Must” voor onze Noord-europees Kulturkampf !
    Andre von BREMEN – NORDPEACE – http://w1p.fr/71153

    Like

  2. Lucky9 zegt:

    Dat certificaat zal ik hebben! Liefst met een zo laag mogelijk serienummer.
    Alles is een kwestie van geld.
    Zelfs de vakbondsvrijheid moet vandaag voor de hopelijk niet corrupte rechters afgedwongen worden!
    zie: http://blog.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=1231026

    Like

  3. Ko Lumbus zegt:

    Jammer te meoeten wachten voordat de volledige Dispatch International ook hier verkrijgbaar is. Maar oké enkele artikelen zijn op de homepage te lezen.

    http://www.e-pages.dk/dispatch/2/

    Like

  4. Goed nieuws! Het is inderdaad nog even wachten maar als ik de mogelijkheid heb dan neem ik er zeker een abonnement op!

    Like

  5. Anneke zegt:

    Inderdaad: HEEL GOED nieuws….mag ook weleens zo op z’n tijd.

    Like

Plaats een reactie