Spanje: Ook de Canarische Eilanden zijn failliet

De Canarische Eilanden kunnen zich niet meer met eigen middelen redden en vragen al als zesde regio van Spanje om hulp uit het centrale reddingsfonds in Madrid. De middelen uit het hulpfonds slinken nu snel.

Het zeer populaire reisdoel de Canarische Eilanden is failliet: De Canarische Eilanden zijn financiële middelen uit het hulpfonds van de regering nodig om hun schuldenlast te dekken. Daarbij gaat het volgens informatie van het persbureau Reuters om 757 miljoen euro. De oorspronkelijke capaciteit van het hulpfonds bedroeg in totaal 18 miljard euro voor het hele land. Door de hulpkreet van de Canarische Eilanden is er nu al ongeveer 90% van het fonds verbruikt.

Na de regio´s Catalonië, Valencia, Murcia, Andalusië en Castilla La Mancha zijn de Canarische Eilanden de zesde regio van Spanje die om hulp heeft gevraagd. Mochten er nog meer Spaanse regio´s in gevaar komen, dan zou het geld uit het hulpfonds weldra niet meer voldoende zijn. Vermoedens dat de Spaanse regering om hulp zou kunnen verzoeken bij de EU werden door minister-president Rajoy inmiddels teruggewezen. De Spaanse bankensector heeft echter meer dan 100 miljard euro nodig om zijn kredietinstellingen te saneren.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/10/06/spanien-auch-die-kanarischen-inseln-sind-pleite/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, Spanje. Bookmark de permalink .

5 reacties op Spanje: Ook de Canarische Eilanden zijn failliet

  1. Tom Hendrix zegt:

    Ja maar de EU en de EURO hebben ons toch veel goeds gebracht, volgens de eurofiele partijen. Jawel de gang naar voedselbanken en gaarkeukens!

    Like

  2. De inktvlek van landen binnen de EUSSR die niet meer rondkomen breidt zich langzaam maar zeker steeds verder uit. Ook de grotere EU-landen, ondanks dat ze mogelijk ‘too big to fail’ zouden zijn, gaan deze inktvlek spoedig aanvullen. Welke landen zullen er overblijven om het EU-infuus te blijven voorzien van belastinggeld wat in bodemloze bank-putten verdwijnt?

    Like

  3. Ko Lumbus zegt:

    @”Daarbij gaat het volgens informatie van het persbureau Reuters om 757 miljoen euro. De oorspronkelijke capaciteit van het hulpfonds bedroeg in totaal 18 miljard euro voor het hele land. Door de hulpkreet van de Canarische Eilanden is er nu al ongeveer 90% van het fonds verbruikt”

    757 miljoen is 90% van 18 miljard?

    Like

  4. E.J. Bron zegt:

    Nee, natuurlijk niet. Dit is inclusief de hulp die de andere regio´s al hebben ontvangen!

    Like

  5. Ko Lumbus zegt:

    Dank heer Bron. Zag eerder het woord ‘oorspronkelijke’ over het hoofd.

    Like

Plaats een reactie