FOTO

Geplaatst door:

E.J. Bron

(h/t vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op FOTO

  1. Asterix en Obelix zijn niet bang terwijl de rest van Galliërs rilt van de vrees voor het beest ‘profeet’ Mohammed. Als we autochtonen toch in vakjes gaan stoppen, stop mij en de rest van de aanhang van Geert Wilders in het vakje van Asterix en Obelix en stop die Linkse moslimvrienden in het vakje bij de rest van de Galliërs! Mooie illustratie!

    Like

    • Jules Vismale zegt:

      Jammer genoeg maken de Galliërs in het dorp van Asterix en Obelix ook geregeld ruzie met elkaar en vechten ze met elkaar om bijvoorbeeld vissen die van een bedenkelijke kwaliteit zijn, jaloezie om dure spullen en luxe, geroddel of erfenissen in de vorm van dom- en onhandigheid en slecht gezang!

      Like

  2. E.J. Bron zegt:

    @Jack

    Een Deens origineel stripboek van Asterix en Obelix. Bij ons heet dit deel “De Ziener”, in Denemarken “De Profeet”.
    Heb ik van vederso begrepen. Hij zal me ongetwijfeld verbeteren mocht dit niet kloppen! 😉

    Like

  3. louis-portugal zegt:

    Ik moet er nog even over nadenken.
    Het lijkt mij meer op de duivel maar dat is bijna hetzelfde als de profeet.

    Like

  4. vederso zegt:

    @ E.J. Klopt en dat maakt het bijzonder want de letterlijke vertaling van de oorspronkelijke titel Le Devin = waarzegger. In het Deens = sandsigeren. De Duitse titel is Der Seher. Maar de Denen namen natuurlijk weer het risico van een cartooncrisis met hun afwijkende titel. Hoewel in 1972 zal dat nog geen rol hebben gespeeld.

    Like

  5. Ko Lumbus zegt:

    Over Duitse zieners gesproken:
    Wat te denken van Hitler die zijn adepten aanvuurt met zijn schaamhaar gestyled in de vorm van de bekende snor.

    http://www.telegraaf.nl/buitenland/13149922/__70.000_euro_voor_naakte_Hitler__.html

    Like

  6. Piet Klont zegt:

    Ik zwijg in alle talen….

    Like

  7. G.Deckzeijl zegt:

    Leuker dan Asterix…
    http://www.bild.de/unterhaltung/kultur/kurzfilm/filmfoerderung-zahlt-wulff-kumpel-70-000-euro-fuer-nackten-hitler-27024254.bild.html
    Hopelijk is die film gauw te zien, kan dat wel waarderen dat soort humor.

    Like

  8. G.Deckzeijl zegt:

    Héé Jack, 21:40… Lees je 340 van…
    http://www.amsterdampost.nl/dump-uw-links-hier/#comment-85036
    …nog even..???
    Tip voor je: ga maar niet met je kunstwerk in de buurt van El Fath rondshowen…

    Like

    • @ Gerrit 22.17 uur; Ik heb de link van de vijf anti-islam schilderijen, http://www.svpbunschoten.nl/politicalart.htm, doorgestuurd naar de Kunsthal in Rotterdam met het verzoek om de vijf schilderijen in mooie zilverkleurige wissellijsten met toelichtingen bij ze te exposeren. De schilderijen zijn allemaal 50 bij 70 centimeter. Dat zou grote vreugde betekenen voor Rechts Nederland. Bijna een miljoen PVV-stemmers en dan nog vele VVD-stemmers. Ik heb er bij geschreven dat ik de diefstal van schilderijen in de Kunsthal betreur…

      Like

  9. Ko Lumbus zegt:

    @Jack Terrible 22:48

    Afschuwelijk, Jack, dat filmpje ‘Arabische lente voor Christenen…’ http://tinyurl.com/d24jcbh aan de hand waarvan je een schilderij gemaakt hebt.
    Ben er missleijk van. Te walgelijk voor woorden. Toch zou iedereen die nog gelooft in het idee dat islam vrede is. het moeten zien.

    Like

    • @ Ko Lumbus 23.37 uur; Dat filmpje zou eigenlijk moeten worden uitgezonden op Veronica om links Nederland wakker te schudden!
      @ Gerrit 22.17 uur; ik show mijn kunstwerken het liefst op televisie dan bereik ik veel meer mensen dan zo’n individuele actie wat me de kop zou kunnen kosten!

      Like

  10. G.Deckzeijl zegt:

    @JT 06:48
    Gebeurt toch wel dat laatste.
    “De toon maakt voor moslimfundamentalisten geen verschil omdat we allemaal op hun dodenlijst staan.” (Ayaan Hirsi Ali op 18 jan 2005 in Nieuwspoort, toen ze na 2-eneenhalve maand rouw vanwege de dood van Theo van Gogh weer in de Kamer terugkeerde)
    Ziezo, en dan ga ik nu op Ned 1 kijken naar de beëdiging van degenen die Nederland nog verder naar de KLOTEN zullen helpen.

    Like

  11. Jules Vismale zegt:

    Mijn moeder was altijd gek op Asterix en Obelix en ikzelf kwam er snel achter dat Asterix en Panoramix relatief de wijste personen in deze strip zijn. De rest van de dorpelingen zijn allemaal bij-en goedgelovig en laten zich als kinderen misleiden door de mooipraterij van de “ziener” Xynix, en zijn naam betekent ook letterlijk : “Ik zie niets.”
    Ze voorzien de ziener, die later ook nog door de Romeinen wordt misbruikt en hen alleen maar ellende brengt, van eten en drinken voor hun dromen en voorspellingen en ook voor hen geldt helaas dat veel beloven en weinig geven een gek in vreugde doet leven omdat ze nou eenmaal graag bedrogen willen worden! En als Panormix hen niet oersterk maakt met zijn toverdrank om de Romeinen en andere vijanden te verslaan dan is het vooral Assurancetourix, de bard, die met zijn vreselijke zangstem iedereen daar wegjaagd! Als we zulke personen als de druïde en de bard hadden dan waren we de islam en de EU-elite allang kwijt geraakt!

    Like

Plaats een reactie