Interview met de moskeebezetters van Poitiers

Op 20 oktober jongstleden bezetten ongeveer 80 jonge activisten van de “Génération Identitaire” de moskee van Poitiers. In een interview met de krant Nice-Matin vertellen nu voor het eerst de twee leiders in Cannes over het werk van hun organisatie: Guillaume Delefosse (24, links) en Romain Brun (20). De beide zijn van “Cannes-Identitaire”, een aftakking van de politieke partij “Bloc Identitaire”, die door Fabrice Robert op nationaal niveau wordt geleid.

Wat wilde u ons met de beklimming van deze moskee laten zien?

Romain Brun: We waren met 79 jonge mannen, allemaal onder de 25 jaar, van wie negen uit Cannes. Voor ons in Poitiers de stad waar de islamitische binnendringers in het jaar 732 tot staan werden gebracht. Het is een ideaal symbool voor de lancering van de beweging “Génération Identitaire”, een verzamelpunt voor Identitairen onder de 25. We wilden er de aandacht op vestigen dat we van de regering referenda over de immigratie en de bouw van nieuwe moskeeën eisen. Naar de meningen van de Fransen over deze kwesties werd nooit gevraagd.

De actie van Poitiers, waar we onze leuzen vanaf het dak van de moskee verkondigd hebben, zorgde voor veel media-aandacht. Bovendien moet je weten dat we de actie om 05:30 uur zijn begonnen, dus op een tijdstip dat er niemand was. Bovendien is justitie tegen geen enkele inwoner van Cannes in verband met deze actie opgetreden.

Wat zijn de volgende doelen van het “Bloc Identitaire”?

Guillaume Delefosse: We organiseren onze nationale vergadering op 3 en 4 november in Orange. Dit jaar geeft ons de gelegenheid het 10-jarige bestaan van de Identitaire beweging te vieren. Deze keer zullen alle naties van Europa op de vergadering vertegenwoordigd zijn.

En op lokaal niveau?

Romain Brun: Wij roepen de jeugd op om zich de komende jaren voor de zaak in te zetten, een taak die steeds moeilijker wordt, vooral als het gaat om “samenleven”. Wij denken niet dat twee volkeren kunnen samenleven. Eentje wil altijd de overhand krijgen.

Guillaume Delefosse: Wij verdedigen onze identiteit thuis, net zoals de identiteiten van anderen in hun landen. We denken er ook over na om mee te doen aan de gemeentelijke verkiezingen, in ieder geval voorlopig alleen in Cannes, ook al is bij ins alles in beweging.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/11/interview-mit-den-moscheebesatzern-von-poitiers/#more-289275

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

29 reacties op Interview met de moskeebezetters van Poitiers

 1. Duidelijker kan het haast niet. Een geweldige video!

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Vlad Tepes
  http://tinyurl.com/6ed8jyh
  Onthouden: kameelpiloten annex theedoekdragers annex vrouwenhaters beschouwen een moskee in de wijk van de kafir als een overwinning.
  Het TUIG is onder ons! http://tinyurl.com/6o4hxg

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Dat kunnen cohn bandit, joska fischer C.S. in hun kont steken.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  En zij niet alleen, Louis!

  Like

 5. lucky9 zegt:

  Dit geeft me moed. Het was al een week geleden dat ik iemand anders hoorde spreken van anti-blank racisme. Misschien is er toch nog hoop voor Frankrijk.

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  Over de teksten in dat filmpje dat Pieter Veenstra 4 november om 20:36 plaatst, namelijk dat filmpje van Génération Identitaire http://bit.ly/QUCH3R heb ik gemengde gevoelens:

  “We are the generation WHO GET KILLED FOR GLANCING AT THE WRONG PERSON ( . . .) We are the generation of ( . . .) FORCED MIXING OF THE RACES ( . . .) Condemned to pay into a social system SO GENEROUS WITH STRANGERS IT BECOMES UNSUSTAINABLE FOR OUR OWN PEOPLE. ( . . .) Our generation are the victims of the May ’68’ers, who wanted to liberate themselves ( . . .) BUT THEY ONLY ACCOMPLISHED TO LIBERATE THEMSELVES FROM THEIR RESPONSIBILITIES ( . . .) WE NO LONGER BELIEVE THAT „KHADER” COULD EVER BE OUR BROTHER ( . . .) Our heritage is our land, OUR BLOOD ( . . .)”.

  Positief vind ik dat verteld wordt over de agressie in de publieke ruimte en over het uitzuigen van de eigen bevolking door een quasi-elite die met de opbrengsten wereldwijd de filantroop uithangt. Maar ik zie niet waarom “Khader” nooit een broeder zou kunnen zijn, tenzij daarmee “de bewuste moslim” bedoeld wordt, maar zég dat dan ook, want ik ben bang, als ik verder lees dat hier niet een ideologische vijand gedefinieerd wordt, maar een raciale: “BLOED” is een verkeerd woord en MIXING OF THE RACES een foute uitdrukking.

  Like

 7. vederso zegt:

  @ Martien. Deze groep heeft haar ‘congres’ dit weekend gehouden in de ‘veilige’ stad Orange van ex-FN burgemeester Jacques Bompard, die in 2005 uit het Front National is gegooid.

  Like

 8. vederso zegt:

  Cheradenine Zakalwe van “Islam versus Europe” besteedt veel aandacht aan deze groep en hij is tegelijkertijd ook een fan van “Golden Dawn” in Griekenland. Ik heb ook zo mijn twijfels.

  http://islamversuseurope.blogspot.nl/2012/11/frankfurt-identitarians-do-reconquista.html

  Like

 9. luckybee zegt:

  Ik vind het prachtig dat sommigen Karel Martels Rollandslied nog herrinneren, die de Moren terug over de Pyreneen hebben verdreven, en verzwakt hebben Zo dat Isabella van Castillien en Ferdinand van Aragon de ene na de andere sultanaten kan bedwingen..Ik heb waarschijnlijk nog een bloed band met onze Karel Martel, zeker is,tot Karel de Grote.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Met deze jeugd, zou ik hoop kunnen hebben voor de toekomst. Het belangrijkste wat deze jongeren zeggen is: ” Politici wij pikken het niet langer, weggezet te worden in ons eigen land!”

  Like

 11. baksteen zegt:

  Blut und Boden, de politieke elite heeft gekregen waarom ze vroegen.
  En dit zijn de echte, niks kale koppen met laarzen, gewoon frisse jonge mensen die voor eigen land, volk en denkbeelden opkomen, een imago waar de jeugd achter wil gaan staan.
  Martien, je kunt het gevaarlijk vinden en dat is het natuurlijk ook maar het is m.i. de enige manier
  om een vuist te maken. De franse jeugd is blijkbaar bereid de stenen weer op te pakken tegen de eigen overheid, dat is de generatie die de puinhoop heeft veroorzaakt, die in 1968 op straat zijn blijven liggen.
  Krijg je blanke franse jeugd tegen gekleurde moslimjeugd met een overheid die niet weet wat ze er nog aan kan doen. Hoe heet dat ook al weer? juist ja, burgeroorlog.

  Like

 12. guusvelraeds zegt:

  Precies zoals het hoort. Iedereen heeft het geboorte recht zijn eigen identiteit te bewaken, te verdedigen en te cultiveren op zijn “”eigen”” grondgebied en/of in zijn eigen natie. Je identiteit verdedigen in andermans land en het vertikken een minimum aan assimilatie te verwezenlijken is een rechtstreekse daad van agressie en allen die dit faciliteren zijn collaborateurs. Hier moeten we tegen in opstand komen. Ga ik naar een ander land met de bedoeling daaraan bij te dragen en me te vestigen dan is het mijn plicht de belangrijkste waarden en normen van dat land te respecteren en zoveel als mogelijk de mijne te maken. Voor alle duidelijkheid elke moslim die bereidt is samen met ons de waarden en normen van Nederland te respecteren en te bewaren voor de toekomst is welkom. Die moslims die dit weigeren onder het valse voorwendsel van vrijheid van godsdienst en vrijheid van culturele identiteit dient onverwijld het verzoek te krijgen ons land te verlaten. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is natuurlijk met directe ingang het stopzetten van alle nationale benefits die deze valse lieden schijnbaar wel prefereren en in een adem moet ook alle subsidie stoppen die nu elk jaar in grote stromen naar de hulporganisaties (lees handlangers) vloeit t.b.v. van deze bezetters. We zullen zien hoelang deze lieden dan nog hier wensen te verblijven.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @baksteen 11.27. uur, en die burgeroorlog komt er, gegarandeerd.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Guusvelraeds 11.40. uur, AMEN!

  Like

 15. luckybee zegt:

  In de naam van onze vrouwen en haar Kroost, en we krijgen de zegen des Heeren ; dat is heel zeker.
  1 Korimthe 7 Over het Huwelijk vers1-40
  32 En ik wil, dat gij zonder bekommernis zijt. De ongetrouwde bekommert zich met de dingen des Heeren, hoe hij den Heere zal behagen;

  33 Maar die getrouwd is, bekommert zich met de dingen der wereld, hoe hij de vrouw zal behagen.

  Like

 16. Lucky9 zegt:

  @ Martien Pennings op 5 november 2012 om 03:10
  Met de teksten in dat filmpje van Génération Identitaire geplaatst door Pieter Veenstra
  http://bit.ly/QUCH3R hoef je geen gemengde gevoelens te hebben. Er is niets mis mee!

  Het is een moedige Franse aanpak die naar de kern van de zaak gaat. Ze zeggen: “wij pikken het niet langer!” Soms zijn kernachtige Franse uitdrukkingen totaal onvertaalbaar. Dat geldt overigens ook voor Engelse kernachtige uitdrukkingen. Van het Frans naar het Engels vertalen is dus op zich al een moeilijke klus en die laatste tekst dan interpreteren in het Nederlands is totaal onmogelijk.
  Enkele voorbeelden: “A woman is a woman, but a good cigar is a smoke.” of “La vie sans bulles est nul.”

  Als je het Frans machtig bent, en dat is zo in mijn geval, begrijp je wat deze jongeren bedoelen en waarvoor ze staan. Uiteraard reppen ze met geen woord over de islam maar het politiek correct establishment is in Frankrijk dan ook vele keren gevaarlijker dan in Nederland. Elke Fransman weet dat ze de islamisering bedoelen maar ze zeggen het niet. “C’est génial!” (Goed gevonden!)

  Bij het simultaan lezen van “WE NO LONGER BELIEVE THAT „KHADER” COULD EVER BE OUR BROTHER” en het horen van de gesproken tekst heb ik ook mijn voorhoofd even gefronst.
  Maar na reflectie wist ik dat dit “slang” is, taal die jongeren gebruiken om zich onder elkaar kernachtig verstaanbaar te maken. Wij zouden zeggen: “Ali en Mo zijn onze broeders niet dus kunnen ze de pot op!” Maar deze jongeren drukken zich beleefder uit. Uiteraard bedoelen ze dat ze zelf allemaal “un français de souche” zijn en dat wordt in het Frans vertaald door de bloedlijn, de genetische afstamming van mensen die Frankrijk al duizend jaar bewonen. Of is dat een verplichting tot dhimmitude? (Khader kan verwijzen naar Jamal Khader, Khader Adnan, Abdul Khader, Naser Khader en allicht nog veel meer).

  Met het woord bloed wordt in een strijdvaardige meningsuiting afstamming bedoeld en daar is niets verkeerd mee want alle Fransen begrijpen dat. De vermenging van de rassen die jij vermeld kan slechts een strijdvaardige uitdrukking zijn die synoniem staat voor opgedrongen multiculturalisme. Maar je vergeet er wel het belangrijkste woordje bij “FORCED” d.w.z. “gedwongen!” bij te vermelden wat de inhoud van wat bedoeld wordt helemaal duidelijk maakt. Oppassen met omissies dus!

  La fracture etnique (de etnische scheiding) is een intellectuele evidentie voor diegenen die zich verzetten tegen opgedrongen en opgelegde vermenging door een massale en uitgelokte invasie van islamitische vreemdelingen.

  Like

 17. Peter Selie 1 zegt:

  Goed van deze jongeren van “Génération Identitaire” dat ze het niet meer pikken, dat de overheid buitenlanders beter behandelt en veel meer kansen geven dan de autochtone Fransen zelf,
  En met hun actie om deze haattempel te beklimmen om op deze manier aandacht af te dwingen van de overheid, er gloord een sprankje hoop en mijn inziens moeten er eigenlijk in heel EUSSR deze groepen als paddenstoelen uit de grond schieten. Elke overheid in de EUSSR weet wat er allemaal speelt er zit gewoon systeem in, de regerings leider praten er ook met elkaar over op geheime converenties waar de nar van de sociaal democraten Martin Schulz er telkens weer een natte droom van krijgt en kan constateren dat de Europese heilstaat stapje voor stapje dichter bij komt.

  Like

 18. vederso zegt:

  @ Lucky9. Heldere uitleg, bedankt.

  Like

 19. henk schroemges zegt:

  Herlijk gevoel dat de jeugd in Frankrijk langzaamaan wakker en alert begint te worden.
  Hopenlijk volgt de rest van de jeugdigen in de EU nu dan ook snel. Eigenlijk is het te gek voor woorden waarom de ouderen in de EU niet al veel en veel langer in opstand kwamen!
  Te slap? te verwijfd? te gemakzuchtig? te laf? of te volgevreten?

  Like

 20. Martien Pennings zegt:

  @ Lucky9 5 november 12:50

  “Maar je vergeet er wel het belangrijkste woordje bij “FORCED” d.w.z. “gedwongen!” bij te vermelden wat de inhoud van wat bedoeld wordt helemaal duidelijk maakt. Oppassen met omissies dus!”

  Nee hoor, niks omissies!
  Zelfs op twee manieren “niks omissies!”
  In het langere citaat staat namelijk netjes “FORCED MIXING OF THE RACES”: dus hoezo oppassen met omissies?

  En omdat ik niet de indruk wou wekken dat het mij om dat “forced” ging en dat “mixing of the races” wat mij betreft fout genoeg is, liet ik dat “forced” zeer bewust weg bij de tweede keer.

  Voor de rest hou ik staande wat ik boven zei: niet over “bloed” lullen en niet over “rasvermenging” en ook niet zeggen dat een Arabier nooit je broeder kan zijn.

  Like

 21. Tom Hendrix zegt:

  @ Peter Selie 1 14.39. uur, precies zoals U het zegt. BAROSSO,VERROTSTADT,VON ROMPUY, zijn niet meer dan gore verraders van de europese bevolking!

  Like

 22. Lucky9 zegt:

  @ Martien om 17:07
  De gesproken tekst spreekt voor zichzelf. Op kommaneukerij inzake een vertaling ga ik niet in. Er is overigens nog iets dat ik nu zeker wil toevoegen aan mijn opmerkingen aan uw adres. Misschien zal je dan willen begrijpen dat je de bal totaal mis sloeg.

  Je schreef: “Maar ik zie niet waarom “Khader” nooit een BROEDER zou kunnen zijn, tenzij daarmee “de bewuste moslim” bedoeld wordt, …als ik verder lees dat hier niet een ideologische vijand gedefinieerd wordt,…” Dat is quatsch Martien, klinkklare nonsens!

  Niet alleen heb ik verklaard wàt deze jonde Fransman met een Occitaans accent met dit woord (Khader) bedoelt, maar bovendien is deze zin een bewijs hoe formidabel goed dit uiterst intelligent filmpje, dat zich overigens tot jonge Fransen richt, uitstekend gemaakt is.

  Met dit ene korte zinnetje formuleert de jongeman namelijk drie dingen tegelijk.
  1° we hebben feitelijk met Khader noch familieverwantschap noch bloedverwantschap.
  2° Khader is onze “geloofsgenoot” NIET (Pastoors verwelkomen in het katholieke Frankrijk hun geloofsgenoten met de aanspreking “mes bien chèrs Frères et soeurs” wat betekent mijn dierbare BROEDERs en zusters in overdrachtelijke zin) De autochtone Fransen zijn Christenen en geen moslims, Martien!
  3° Khader deelt met ons een van de 3 idealen van de republiek NIET, FRATERNITE ! (De broederlijkheid ook in overdrachtelijke zin , naast égalite: gelijkheid en liberté:de vrijheid))

  En deze drie onweerlegbare feiten, allemaal gebald in dat éne enkelvoudig woordje “Frère”. Bovendien richt hij zich tot een individuele beslist allochtone opponent. Je moet het maar doen!

  Beste Martien ik ga met U nooit in discussie over een tekst in het Jiddish of het Fries omdat ik die talen niet machtig ben. Maar jij zou best de interpretatie van een tekst in het Frans beter aan anderen overlaten. Want je hebt er buiten de woorden sudderans en kaffeeolee duidelijk weinig kaas van gegeten 😆

  Like

 23. Peter Selie 1 zegt:

  Tom Hendrix zegt:
  5 november 2012 om 18:14

  Tsa Beste Tom wat ik mij steeds afvraag is het volgende, op de laatste maanden van Rutte 1 sprak hij voor de bühne dat er geen meer soevereiniteits overdracht aan Brussel zou plaats vinden, geen geld meer naar zuid Europa gaat, vevolgens gaat deze meneer naar Brussel en komt wel tegoed aan de “eisen” van Brussel.
  Zou Rutte nu minder slim zijn dan de Eurocraten of hebben de Eurocraten meer macht? Een ding is voor mij zo duidelijk als een bergbeekje wat gevoedt wordt met helder water, dat Rutte gewoon een tweede agenda heeft en geen historisch bezef heeft en Nederland samen met die rode-rat van Samsom verkwanseld en grote groepen burgers aan de bedelstaf geraken zoalsnu in Griekenland gebeurt.
  Het is toch een schande dat dit in een modern Europees land gebeurt en er nog meer landen gaan volgen, bijna iedereen is schijnbaar vergeten wie verantwoordelijk is voor deze ellende N.L. de financiëlemarkten, de zakenbanken, het massa-immigratie beleid en ontwikkelingshulp en schraal Hans wordt keuken meester in Nederland.

  Met vriendelijke groet

  Like

 24. Ko Lumbus zegt:

  Nou weer niet overdrijven @Lucky 18:16, als je ons zegt ‘oui’ of ‘croissant’ begrijpen we best dat het geen Duits is. 😉

  Like

 25. Lucky9 zegt:

  @ KO LULbus
  1° Duits is geen Frans
  2° Pastiche is geen geen humor maar sarcasme
  3° Ironie is geen sarcasme
  Voor mij ben je ten eeuwigen dage een islamofiele LUL tenzij je met échte bewijzen van het tegendeel komt aandraven. Géén filmpje, maar een eigenhandig geschreven verklaring.
  Begrijp je lulbus? Dat is de waterscheiding.
  Aan takiyya heb ik geen boodschap.

  Like

 26. Lucky9 zegt:

  @DeWitt om 11:03
  Nog nooit gehoord van de Katharen? Jammer!
  Uw interesses lijken me eerlijk gezegd nogal modaal racistisch!

  Like

 27. Ko Lumbus zegt:

  @ Lucky9 om 21:57

  Een verklaring ten bewijze van het tegendeel van wat zich tussen je oren afspeelt, zou je willen hebben?
  Maar, zoiets kan toch helegaar niet effectief zijn in het brein van de lijder aan een paranoïde waan.
  Het enige daartoe werkzame is stevige medicatie.

  Like

 28. marie zegt:

  Djeez Lucky9, je gebrek aan humor begint op te vallen. Ik vond Ko om 11.25 bijzonder grappig.
  Als Obama morgen herverkozen blijkt te zijn heb je pas echt reden tot sjachrijn.

  Like

 29. Pingback: Frankrijk: Identitaire activisten wegens actie in Poitiers voor de rechter | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s