Neuro of Zeuro, that´s the question!

Wij ontvingen van diverse zijden echt enthousiaste reacties op de nieuwe biljetten, die vanaf mei 2013 verspreid zullen worden met de beeltenis van grote Europeanen. De bevolking stemt volledig in met de idee achter deze nieuwe ontwerpen.  Tevens zal het respect voor onze Grote Leiders een duwtje in de rug krijgen en zullen de heren een vertrouwd gezicht worden in onze portefeuilles.

De dienst “Propaganda und Werbung” van de EU zal in de verschillende talen een actie opzetten om niet langer te praten over bijvoorbeeld : 5 euro of 10 euro, maar over een Van Rompuytje en een Guy de la Touretje. Als u naar de bakker gaat en u bestelt taartjes (in de veronderstelling dat u welvarend bent) en een brood, dan zegt u tot de bakker na de afrekening gekregen te hebben : “Bakker, ik betaal u met een Schulz (€ 200), geeft u mij 15 de la Touretjes (€ 10) en 4 Van Rompuytjes (€ 5) terug”.

De totaliteit van de munt zal op termijn van naam veranderen. We spreken dan niet langer over de Euro of Euri maar over de Fasjist. Deze boeiende bijkomende info ontvingen wij uit betrouwbare bron, die wij zoals gebruikelijk niet wensen bloot te geven.  Maar toch een woord van diepe dank aan ******** van *** d** t die ons onderstaand nieuwe ontwerp toezond met de vriendelijke boodschap : “Hou het biljet maar als steun voor uw onovertroffen bijdrage aan de Europese carrière van mijn man”.

Niet lang na de publicatie van het biljet van € 500,- met de beeltenis van de weledele Heer Barroso kregen wij een tip dat ook de presidentiële excellentie Van Rompuy zijn eigen papieren munt heeft, namelijk het bankbiljet van € 5,- Verschil moet er zijn.

Wij mogen onze bronnen niet onthullen, maar toch bedankt, *****. Hierna het kwestieuze bankbiljetje.

Gisteren rolde het nieuws binnen dat er vanaf mei 2013 nieuwe Eurobiljetten in omloop zullen worden gebracht. Een verbeterde uitgave qua beveiliging en eveneens qua thematiek. Ofwel zullen de biljetten een figuur uit de Griekse mythologie vertonen (als blijk van vertrouwen in het fidele EU-lid Griekenland) of afwisselend een grote Europese figuur.

Wij hebben terstond contact gezocht met onze bancaire redactie, die in de late avonduren als volgt reageerde (u zult merken dat wij nogal gesteld zijn op etiquette) :

Goedenavond …

Het leek me een beetje vreemd dat in 2013 de bankbiljetten zouden veranderen, maar aangezien ik zonder TV zit (dankzij de onvolprezen Belgacom aansluiting) heb ik niets te doen en telefoneerde ik met mijn bankdirecteur. Hij bevestigde echter het nieuws. De brave man was bereid onmiddellijk zijn bank en kluis te openen en mij een vandaag ontvangen proefdruk te geven van een biljet van € 500,- Ik mocht het zelfs mee naar huis nemen om in te scannen, nadat ik hem vertelde dat het voor “Angeltjes” was.
Hij maakte mij ook attent op het nieuwe systeem van nummering. Vroeger bestond het serienr. uit één letter en wat cijfers, nu staan de drie eerste letters in verband met de leider die op het biljet staat afgebeeld: dus BAR = Barroso.
Verder wist hij te vertellen dat op het definitieve ontwerp misschien nog de lijfspreuk van de heerser in kwestie wordt vermeld, in dit geval CAPTO MUNDI, wat volgens hem in het Nederlands wil zeggen: GRIJP DE WERELD.

Met veel nederige hoogachting,

Door:

Lucky9

Met dank aan Angeltjes

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, EU, Eurocrisis, Europa. Bookmark de permalink .

12 reacties op Neuro of Zeuro, that´s the question!

 1. Piet Klont zegt:

  Perfect!!

  Like

 2. BertG. zegt:

  En het zou me niet eens verbazen als ze er ook nog zo zouden uitzien.
  Die grens hebben ze lang geleden al gepasseerd. Oppermachtig voelen ze zich.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Idd. Piet geweldig.

  Like

 4. En Geert Wilders wil de gulden terug. Ik heb zelf ook een mooi schilderij van Herman van Rompuy gemaakt die samen met Mark Rutte een vreugdedansje maakt. Mark Rutte danst Herman van Rompuy naar de pijpen. Zie; http://www.svpbunschoten.nl/politicalart.htm

  Like

 5. E.J. Bron zegt:

  Duurt niet lang meer of hij pijpt hem echt voor een lucratief baantje in Brussel…..

  Like

 6. Ik denk dat hij allang eens lekker aan het stoksloeberen is geweest…

  Like

 7. Trias Politica zegt:

  Ik geloof er geen bal van.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Henk en ik hebben ons slap gelachen. 😆

  Rasechte Belgische humor! Bedankt Belgen. Daar kunnen wij niet tegenop.

  Like

 9. Avidia zegt:

  Ik heb me ook slap gelachen, ja Wachteres, dat kun je wel aan de Belgen overlaten.

  Like

 10. Avidia zegt:

  Piet, die van jou vind ik ook erg goed!

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Nou beste mede-reageerders echt lachen, met de clinic clowns, Barosso, van Rampui, Schulz en Verhofstadt, kan ik niet meer. Ze zullen alles doen om ons naar de bedelstaf te brengen, met hun waanzin eu en euro!

  Like

 12. daiyu-ninja zegt:

  Ik mis bij alle drie de satans- hoorntjes op hun hoofd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s