Een tijd voor moed en handelen

(Door: Caroline Glick)

De uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen werd in Israël niet met vreugde ontvangen. Caroline Glick gaf in de Jerusalem Post een overzicht wat de hiervan voor Israël de betekenis is en wat er gedaan moet worden. In het eerste gedeelte van dit artikel beschouwt ze de redenen van het verlies van Mitt Romney en waar de Republikeinen voor staan. Vooral noemt ze het probleem van de Amerikaanse buitenlandse politiek waar de regie, verwacht zij, al binnen twee jaar de Amerikanen uit handen zal glijden. Natuurlijk heeft dat ook gevolgen voor Israël. Hier de vertaling van alleen dat gedeelte van het artikel dat ingaat op de veranderde positie van Israël.

Glick: Zoals de meeste mensen weten is Israël, als de vooruitgeschoven post van de vrijheid in de islamitische wereld, het eerste doel van de Obama-gesteunde, opkomende krachten van de jihad. Als gevolg daarvan zal Israël als eerste de gevolgen van Obama’s beleid van appeasement voelen en de toegenomen macht van Iran en de Moslim Broederschap.

Zeker, dit is een verschrikkelijke situatie. Maar net zoals demografie Amerika heeft veranderd, zo dezet het ook Israël. Opkomend antisemitisme en de economische neergang in Europa hebben dramatisch toenemende aantallen immigranten naar Israël tot gevolg  en deze aantallen zullen alleen maar toenemen als de situatie op het continent verslechtert. In tegenstelling tot de rest van het Westen zijn de Israëli’s meer religieus geworden, eerder bereid om de vrije markt te omarmen en staan meer te popelen om te concurreren in talent en productiviteit. Terwijl de Amerikanen zich hebben aangesloten bij de in Europa afnemende vruchtbaarheid, gaan de Israëli’s gelijk op met de vruchtbaarheid van hun Arabische buren.

De demografische en economische macht van Israël is grotendeels genegeerd en ondergewaardeerd. Maar de tijd is gekomen om het te gebruiken voor alles wat het waard is. Terwijl Amerika een tijdperk van afhankelijkheid en verval binnengaat, moet Israël zijn tijdperk van afhankelijkheid van Amerika beëindigen en beginnen op eigen benen te gaan staan. Dat wil niet zeggen dat Israël niet zal samenwerken met Amerika. Maar zoals de Amerikaanse buitenlandse politiek niet meer te onderscheiden zal zijn van Europa, zal Israël in toenemende mate zijn lot in eigen handen moeten nemen.

We moeten de omvang van de IDF grondtroepen uitbreiden. We moeten de omvang van de marine uitbreiden. We moeten opnieuw het Lavi-straaljager project starten. We moeten onze onafhankelijke, offensieve raketprogramma’s uitbreiden, het ontwikkelen van een serieus kruisrakettenarsenaal. En we moeten een nieuwe generatie van generaals promoten die niet psychologisch afhankelijk zijn van hun Amerikaanse tegenhangers.

Ten aanzien van de Palestijnen en de internationale, linkse anti-Israëlische ‘huisnijverheid’ die hen ondersteunt en zich aan hen voedt, is de tijd gekomen om ons demografische voordeel in te zetten voor een (politieke) draai. Als we onze psychologische afhankelijkheid van Amerika verminderen, moeten we ons vertrouwen in onszelf vergroten.

We moeten trouw ons land verdedigen en voor onze rechten opkomen. En we moeten ons recht inzetten om degenen te verslaan die ons onze rechten ontzeggen en proberen om ons nationaal te vernietigen. Met andere woorden, we moeten beginnen met het toepassen van de Israëlische wetgeving in Judea en Samaria.

Het is waar, praten is goedkoop. We kunnen verwachten dat – inderdaad, we waren ervoor gewaarschuwd het te verwachten – dat Obama zich na de verkiezingen meteen weer tegen Israël zou keren.

Van Obama kan worden verwacht dat hij zijn politieke adviseurs naar Israël uitzendt om de linkse verkiezingscampagne te leiden met als doel het verslaan van premier Benjamin Netanyahu en de weg te effenen voor de terugkeer naar de macht van een socialistisch, appeasement-gek Israëlisch Links. We kunnen verwachten dat het State Department (onder leiding van New Israel Fund leerlingen) zijn aanvallen tegen religieuze instellingen van Israël en de Joden van Jeruzalem, Judea en Samaria zal vernieuwen. We kunnen verwachten dat de VS ons bij de VN in de steek zullen laten. We kunnen verwachten dat het Amerikaanse leger een Israëlische aanval op Iran zal ondermijnen.

Niemand zei hier dat iets ervan gemakkelijk zal zijn. Maar moeilijk is niet hetzelfde als onmogelijk. Binnen een jaar zullen de gevolgen van mislukt binnenlands en buitenlands beleid Obama zwakker maken in plaats van sterker, zoals hij was in zijn eerste termijn. Hij zal gedwongen worden om Israël onder druk te zetten als de VS hun leidende rol in de door een Moslimbroederschap gedomineerd Midden-Oosten verliest. En Israëls vrijheid van handelen zal daardoor toenemen.

Ons kamp leed dinsdag een enorme nederlaag. Maar zolang we met ons verstand en hart gericht zijn op de fundamentele goedheid en waarheid, die ons zal leiden op onze weg, dan zullen we niet worden verslagen. We zullen standhouden, volharden en te zijner tijd zullen we worden gerechtvaardigd.

Bron:

http://frontpagemag.com/2012/caroline-glick/a-time-for-courage-and-action/

Auteur: Caroline Glick.

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Israël, Obama, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

7 reacties op Een tijd voor moed en handelen

 1. 2Crazy2bTrue zegt:

  Voordat Obama voor de eerste keer gekozen zou worden zei ik al: “Obama is Osama’s geheime wapen.”

  Die mening ben ik nog steeds toegedaan, met dien verschille dat Barak Obama zich dat zelf waarschijnlijk niet bewust is. Moslims zijn zombies, doch zien ze dat niet in de spiegel..

  Ben het ermee eens dat Israël het beste weer op eigen benen moet leren staan. Als bijproduct hiervan zal Israël zich steeds meer als de speerpunt van de Westerse cultuur gaan manifesteren.
  Ik verwacht binnenkort ook een grote uittocht van West-Europese en Amerikaanse intellectuelen. Israël zou hier ook enorm van kunnen profiteren.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Eens met eerste reactie!

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Helemaal eens met die Caroline.
  Hoe sterker en onafhankelijker Israël is hoe beter en natuurlijk flink optreden tegen die Obamaappaesers.

  Like

 4. Roni Thome zegt:

  De Amerikanen hebben Obama gekozen omdat zij bang waren dat de boel onder Romney nog slechter zal zijn. Hun angst is niet ongegrond; gezien de achtergrond van de man. Mensen zijn voor Romney consumenten en pioenen op een economische schaakboard. Het kan hem niet schelen dat gewonen mensen dood gaan omdat zij geen geld hebben voor medische zorg. Het zou hem een worst zijn als ze omkomen van de honger (was van plan voedselbonnen voor 50% te schrappen). De keuze v.d. Amerikanen is gericht op binnenlandsbeleid . De rest v.d. wereld mag naar de bliksem gaan.
  Mevrouw Glick maakt in haar Europese observatie een grote fout. Wat zij Antisemitisme in Europa noemt, is Islamitische haat tegenover Joden en niet haat van oorspronkelijke West en Noord Europese bevolking. Sinds wanneer zijn de indringende Moslims uit de Derde Wereld Europeanen? Het zijn eerder Trojaanse Paarden die het continent zijn binnengedrongen met behulp van kameraden binnenin. Het is jammer dat mevrouw Glick kan niet zien dat Israël krijgt tegenwoordig heel veel support uit de Protestantse hoek in Europa en Amerika.

  Zij heeft gelijk. Het is tijd dat Israël op haar eigen benen gaat staan. Israël is een typisch voorbeeld voor een land die moet overleven in een Darwinistische wereld. Realistische gezien moet men daar op de volgende punten achten: a) zorgen dat ze een leger hebben die organisatorisch gesmeerd functioneert. Het Duitse woord ‘Ordnung’ is een toverwoord!. Goede uitrusting zonder perfect onderhoud is niks waard. b) De soldaten moeten, in alle echelons, goed zijn opgeleid en affiniteit hebben met computers. Het leger van tegenwoordig is gebaseerd op hoge technologie en wetenschap. Hoge technologie en supermoderne uitrusting waren de sleutelwoorden voor het succes van de Duitse ‘Wehrmacht tijdens de beginjaren van WOII. Dankzij deze technologie konden zij de zgn. ‘Blitzkrieg’ uitvoeren. c) Scholing op hoog niveau voor de kinderen zijn een must. Goed voorbeeld is bijvoorbeeld de scholing in Scandinavische landen (vooral Finland). Vroege scouting van Hoogbegaafde kinderen is een noodzaak. Dankzij Scholing is kenniseconomie mogelijk en zo ook een sterk leger. Beiden vergroten de overlevingskansen van een land te midden van gevaarlijke vijanden.
  In de 21ste eeuw hangt het behalen van een militair succes vooral aan technologisch affiniteit en niet op de hoeveelheid aan soldaten. Obama heeft het in een van zijn debatten goed onder woorden gebracht. Romney merkte op dat de VS heeft nu minder oorlogschepen dan in 1916. Obama antwoordde dat oorlogvoering is sindsdien erg veranderd. Het Amerikaanse leger heeft nu ook minder paarden en kanonnen dan in 1916.

  Like

 5. Pingback: Een tijd voor moed en handelen | Likoed Nederland

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  Ik verbaas mij altijd over hoe mensen proberen logische gedachtegangen opzetten .

  Lees nu Roni Thome zijn bijdrage nog eens goed.

  Vooral vanuit een darwinistische oogpunt

  Dan hoef ik nog niet eens op zijn ” feiten ” in te gaan

  Like

 7. Pingback: Ronny Naftaniël en het Stockholm syndroom | AmsterdamPost – De keerzijde van het nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s