Van Rompuy provoceert Cameron en geeft 1 miljard euro minder aan Groot-Brittannië

EU-raadspresident Herman van Rompuy heeft Groot-Brittannië in zijn nieuwe begrotingsontwerp benadeeld. Daarmee reageert de EU op de kritiek van David Cameron, die zijn veto had aangekondigd tegen de EU-begrotingsplannen.

De minister-president van Groot-Brittannië, David Cameron, zal niet enthousiast zijn over het nieuwe begrotingsontwerp  van de EU voor de periode 2013-2020: Herman van Rompuy wil de jaarlijkse terugbetalingen aan Groot-Brittannië per jaar met ongeveer een miljard euro verminderen. Dat komt in totaal overeen met 6 miljard euro tot het jaar 2020. De kortingen moeten door veranderingen bij de berekening van de EU-begroting tot stand komen. De Britse minister-president had in het voorveld aangekondigd het EU-budget te willen bevriezen of zelfs met een veto te willen blokkeren (meer hier). De bijdragen van Groot-Brittannië zouden altijd nog buitenproportioneel hoog zijn, zei Vincenzo Scarpetta van de denktank “Open Europe”. “Dat zou voor de regering nog steeds onacceptabel kunnen zijn”.

De jaarlijkse terugbetalingen werden al door Margret Thatcher in 1984 als compensatie voor de stijgende bijdragen van Groot-Brittannië aan het EU-budget doorgedrukt. Er bestaat al 30 jaar lang een gebrek aan evenwicht bij de verdeling van landbouwgelden aan de verschillende lidstaten. De nieuwe begroting zal volgens de Britse krant de “Guardian” de terugbetalingen van 3,6 miljard euro eerst in stand houden. Er zal 10% minder aan landbouwsubsidies worden verstrekt, bovendien dient het Verenigd Koninkrijk zijn terugbetalingen ook nog met 14% mee te financieren.

Op de EU-top in Brussel volgende week donderdag en vrijdag is ruzie voorgeprogrammeerd: hoewel Van Rompuy de EU-begroting met naar schatting 75 tot 81 miljard in vergelijking met het oude ontwerp wil reduceren, gaan de kortingen Londen nog niet ver genoeg. De druk voor Cameron om succes te boeken op de EU-top neemt toe. Meer dan 70% van de Britse bevolking is ervoor om de bijdrage van Groot-Brittannië aan de EU te korten of in ieder geval niet verder te laten toenemen.

Cameron zal bij zijn aankondiging blijven de stemming desnoods met zijn veto te blokkeren, zei een diplomaat volgens informatie van “The Telegraph”: “De verandering bij de jaarlijkse terugbetaling kost ons immens veel geld. De EU heeft het verzuimd haar begroting te hervormen, daarom blijven de terugbetalingen gerechtvaardigd”.

Het totale budget dient volgens het ontwerp in totaal 937 miljard euro te omvatten. Daarvan moet Groot-Brittannië per jaar 17,5 miljard aan bijdragen betalen, die de Britse bevolking per persoon per jaar omgerekend ongeveer € 1120,- kost. Cameron wil een totaalbedrag van ongeveer 900 miljard euro in zijn onderhandelingen met de EU-regeringschefs niet overschrijden. Daarin staat hij niet alleen. Ook Frankrijk, Polen, Portugal, Oostenrijk, Hongarije en Duitsland zijn tegen de uitbreiding van het EU-budget.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/11/16/rompuy-brueskiert-cameron-und-streicht-grossbritannien-eine-milliarde-euro/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering. Bookmark de permalink .

26 reacties op Van Rompuy provoceert Cameron en geeft 1 miljard euro minder aan Groot-Brittannië

 1. Marcel zegt:

  Chodnondeju
  als ik die foto zie dan kan ik wel zo kwaad worden …

  daar zitten de heren dan.

  Laat hen zelf het goede voorbeeld geven & ons voorgaan naar wat zij uitdragen !

  Like

 2. Yups! Steeds duidelijker wordt het dat de EUSSR niets anders is dan een dictatuur die er puur en alleen op uit is om met dit soort chantage de lidstaten te onderdrukken. Als ik Cameron was geweest had ik het VK geadviseerd om daadwerkelijk uit de EUSSR te stappen en zich niets aan te trekken van deze fascistische marionet van de NWO.

  Elke cent die normaal gesproken richting de EUSSR zou moeten gaan zou meteen in de eigen economie moeten worden gestoken. Dit zou ook Nederland moeten doen en eigenlijk elke andere lidstaat van de EUSSR die inmiddels duidelijk heeft aangegeven het niet eens te zijn met het beleid van de EUSSR. Maar met Rubbereb Rutte zie ik dat echt niet gebeuren. Deze lamlul buigt als een knipmes richting de EUSSR en laat duidelijk zien dat het een eersteklas hielenlikker is die zijn moeder zelfs nog zou verkopen aan de EUSSR als hij daar zelf beter van zou worden. Moederskindje wat nog nooit iets van de echte wereld heeft gezien of meegemaakt!

  Stelletje smerige volksveraders! Neurenberg 2.0 is ons antwoord!

  Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Neurenberg 2.0 is helaas een utopie
  Zolang he Europese volk niet door heeft wat er speelt zal Neurenberg 2.o ver weg blijven en tegen de tijd dat de mogelijkheden er zijn is de kans verkeken omdat de schuldigen dan allang verdwenen zijn naar landen waar ze “politiek” asiel krijgen

  Like

 4. Martien Pennings zegt:

  Off topic.
  Nou ja: een béétje off topic.
  Want dit weblog gaat toch eigenlijk altijd minstens dééls over onze eigen nep-elite.
  Terzake!
  GeenStijl heeft nog wel eens een aardig item: http://bit.ly/T8qf58.
  Deze keer wordt aandacht gevraagd voor de column van Bob Smalhout in de Telegraaf van zaterdag 17 november, die vertelt over het boek “Beste Sadik”.
  Van die column leer ik dat communiceren óók een vak is.
  Want van de websites die al jarenlang reclame maken voor dit boek heb ik nooit begrepen wat het bevatte.
  Namelijk het volgende.
  Een autochtone schrijver poseert als ontevreden Marokkaan die in 2004 een boek uitgegeven wil krijgen waarin hij oproept tot de Jihad tegen Nederland.
  Hij stuurt het manuscript naar meerdere leden van onze nep-elite en krijgt . . . . . . . uitsluitend bemoedigende antwoorden.
  Hier is de tekst van de column van Smalhout:

  Een heftige roman van een Marokkaan

  De Nederlandse schrijver Willem Jansen had, zoals vele auteurs, grote moeite om uitgevers voor zijn boeken te vinden. Ten slotte kreeg hij een lumineus idee. Hij veranderde zijn schrijversnaam in Sadik Khamsa. En schreef toen de opzet voor een zogenaamde ’epische Marokkaanse roman’.

  Dat kon hij zeer goed doen, omdat hij jarenlang in een wijk vol allochtonen had gewoond en hun taalgebruik, gewoonten en manier van redeneren voortreffelijk had leren kennen. Het door hem schetsmatig opgezette boek ging over een totaal mislukte integratie in de Nederlandse samenleving. Hij fantaseert dat hij vele andere Marokkanen, bij wie eveneens de integratie is mislukt, tot een agressieve eenheid kan smeden die ten slotte, onder de hogere leiding van Allah, heel Nederland verovert en tot een zuiver moslimland maakt.

  Meesterstukje
  Een korte samenvatting van dit (niet-bestaande) boek zond Willem Jansen in 2004, onder het eerder vermelde pseudoniem Sadik Khamsa, naar tientallen politici, gemeenteraden, burgemeesters, ministeries, journalisten en uitgeverijen. Van de meesten kreeg hij een welwillend antwoord dat geheel anders klonk dan wat hij gewend was toen hij nog onder zijn eigen Nederlandse naam schreef. De introductiebrief naar al die personen en instanties is al een klein meesterstukje. Het luidt als volgt:

  „Een goede dag voor U en allen die U na zijn. Vergeef mij U lastig te vallen. Laat ik mij eerst voorstellen: ik ben Sadik Khamsa. Ik heb een boek geschreven dat dik is en goed en nodig. Ik noem het ’ OPROER ’ .” En dan beschrijft hij hoe de allochtone opstandelingen een ondergrondse militante bende vormen tegen de heersende blanke klasse. Ze gaan op zoek naar de gehate autochtone overheersers, „de varkens, de ongelovigen, de hoeren als waren die ongedierte”. En dat alles „in de naam van Allah, omdat Hij dat wil. Want Zijn wil is goed” .
  De antwoorden stroomden binnen en zijn door Willem Jansen verzameld in een boekje (Giga-boek ISBN 90-8548-0310 of http://www.gigaboek.nl) met de titel ’Beste Sadik’. Dat is namelijk de aanhef van de meeste brieven en e-mails die Jansen als Sadik Khamsa ontving. Die reacties zijn onderverdeeld in groepen, namelijk: bestuurders, politici, uitgevers, organisaties enzovoorts. Het geheel geeft een uitstekende indruk hoe opiniemakend Nederland in 2004 over islamitische allochtonen dacht en het wellicht nu nog steeds zo doet.

  Hans Spekman , PvdA-leider en in 2004 wethouder in Utrecht, schreef: „ Beste Sadik, laat je niet afschrikken. Veel grote schrijvers zijn lang miskend geweest. Ga zo door, geef niet op!” Namens Job Cohen , destijds de PvdA-burgemeester van Amsterdam, meldde zijn kabinetsbeheerder: „De burgemeester kan zich niet voorstellen dat uw roman niet wordt uitgegeven. Het gaat toch over het onderwerp ’inburgering’?” De toenmalige burgemeester van Maastricht en tot voor kort minister voor Immigratie en Asiel, drs. Gerd Leers , liet weten dat hij het boek van Sadik „niet vrolijk vond, maar dat het wél nodig moest worden uitgegeven” . Hij eindigde zijn brief met: „Geef de moed niet op. Bewonderenswaardig wat u zegt. Ga daar mee door. Laat u niet ontmoedigen. Veel succes!” Theo Cornelissen , in 2004 fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad van Rotterdam, antwoordde: „Beste Sadik, als er echt sprake is van tegenwerking of censuur, willen wij dat als SP natuurlijk graag aan de kaak stellen. ” Annemarie Jorritsma , burgemeester van Almere en oud-minister, liet weten: „Dat Van Gogh in zijn eigen tijd ook niet werd gewaardeerd” en ze gaf als advies „ de aanhouder wint ”. Ze wenste Sadik veel succes.

  Hub van Wersch , wethouder in Alphen aan de Rijn, stelde dat het onderwerp van Sadiks boek ’OPROER’ zeer gevoelig lag, maar wél sterk in de belangstelling stond. Hij had grote waardering voor Sadiks inspanningen. Maar of het tot een boekuitgave zou komen, lag niet in zijn vermogen. De PvdA-wethouder raadde Sadok (letterlijk) aan vertrouwen te stellen op Allah. Ronald Plasterk, die in 2004 nog geen PvdA-minister was, gaf Sadik de raad een islamitische uitgever te zoeken, omdat Nederlanders het geschrift van Sadik Khamsa zouden kunnen opvatten als „een ronselboek voor fundamentalisten ”.

  Opdonderen

  Het is opvallend dat eigenlijk alleen Plasterk de juiste diagnose stelde, namelijk een ronselpoging om fundamentalisten te verzamelen om daarmee de Staat der Nederlanden omver te werpen. Maar niemand, werkelijk níémand, van de velen die Sadiks geschrift hadden ontvangen, reageerde met grote verontwaardiging in de zin van bijvoorbeeld: „Zeg Sadik, ben je nu helemaal van de pot gerukt? Eerst in ons land een veilig en beschermd onderdak vinden, geld ontvangen van de Nederlandse gemeenschap en dan een bende fundamentalistische terroristen om je heen verzamelen die Nederland moeten veroveren en islamiseren. Bovendien ons ook nog varkens noemen en onze vrouwen en dochters ongelovige hoeren. Waarom donder je niet op naar waar je vandaan komt?”

  De schrijver van ’Beste Sadik’, die zich thans voorlopig schuilhoudt achter het pseudoniem Willem Jansen, heeft met zijn boekje duidelijk aangetoond hoe zwak en karakterloos de klasse van de zogenaamde leidinggevende intellectuelen is ten opzichte van het grote immigratieprobleem dat onze cultuur bedreigt. Wat dat betreft zijn we, qua politiek bewustzijn, niet veel verder dan begin 1940, toen een Nederlandse journalist werd gearresteerd omdat hij een kritisch artikel over het nazi-Duitsland van Adolf Hitler had geschreven. Dat werd toen beschouwd als ’belediging van een bevriend staatshoofd’. Eerst toen de Wehrmacht in mei 1940 ons land binnenviel, werd de arrestant vrijgelaten.

  Like

 5. Piet Klont zegt:

  @Martien Pennings:

  Dit slaat werkelijk alles!
  Nu weet ik dat we van onze ‘leidinggevenden’ niet veel hoeven te verwachten en dat je dus van alles kunt verwachten.
  Maar woorden schieten me hier werkelijk tekort.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Duuuuuuuuuuuus weg uit de EU;EU bye bye.!!!!Wilders heeft gelijk.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Pieter Veenstra 01.01. uur, helemaal mee eens Pieter. Maar let eens op, als dat eurofascistische zooitje volgende week weer bij elkaar komt. Men zal het uiterste uit de kan halen, om de engelsen te paaien of om te lullen, het euro communistisch project moet van de rode fascisten van Rompuy,Barosso, Verhofstad, en Schulz doorgaan. Ondertussen plegen griekse burgers uit complete geldnood zelfmoord, sturen hun kinderen naar de kerken aldaar voor eten, verkopen hun lichaam als prostituee etc. Maar dat willen deze vuile schofterige zelfbenoemde politici niet weten hoor, hun zuip-en vreetfestijn gaat door, tenzij we nu als bevolkingen MASSAAL optrekken NAAR BRUSSEL, en daar dat het hele EU GEBOUW eens compleet verbouwen met de inhoud. Maar ja zolang de slappe bevolkingen het blijven slikken… En o ja HdN, heeft gelijk zodra echt de pleuris uitbreekt zijn al deze “fijne heren en dames”, letterlijk en figuurlijk gevlogen!

  Like

 8. friki zegt:

  Kan dit niet breder bekend gemaakt worden, naar de PVV sturen in elk geval. We wisten al dat we bedrogen werden, maar dit bewijs is niet te negeren.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  @Martien Penning, goed stuk !!
  Zo als al eerder vermeld: Onze politieke ‘elite’ zijn Landverraders en collaborateurs !!

  Like

 10. @Martien: Goed stuk! Is het wellicht een idee om dit als een artikel te maken zodat we het over kunnen nemen? Het is duidelijk dat dit nu duidelijk maakt hoe de politici van van daag toen en hoogstwaarschijnlijk ook nu nog denken? Het verklaart in ieder geval een heleboel!
  Ik zou zeggen: denk er eens over na als je wilt…

  Like

 11. E.J. Bron zegt:

  @friki

  Ik weet zeker dat de PVV hier meeleest! 😉

  Like

 12. Goedemorgen (voor zover dat mogelijk is) E.J. en alle andere aanwezigen 😉

  Like

 13. E.J. Bron zegt:

  Ook goedemorgen Pieter (en alle andere vroege vogels) 😀

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  http://www.damnlol.com/50-cent-8791.html
  Ook goeiesmorreges. Benieuwd wat deze dag weer brengt.

  Ter herinnering>> http://tinyurl.com/3clz79n
  Ter herinnering>> http://tinyurl.com/yd8r4pv

  Like

 15. Martien Pennings zegt:

  @ Pieter Veenstra om 08:55.
  Maak van het comment gewoon een artikel op je site.
  Mijn toestemming heb je.

  Like

 16. @Martien: Oke, dank je. Ik ga er gelijk mee aan de gang.

  Like

 17. Pingback: Beste Sadik: Wat ‘onze’ politici echt denken… | Welke toekomst?

 18. Jean zegt:

  Opdoeken die waanzin, kijk er de geschiedenis op na, vanaf het moment dat dit gedrocht uit Brussel er zich is gaan mee bemoeien is het in een grote versnelling bergafwaarts gelopen met Europa en vooral voor de Europeanen. De Europeanen worden uitgeperst en met een dictatuur opgezadeld terwijl langs alle mogelijke doorgangen vreemdelingen/allochtonen toestromen die dadelijk voorzien worden van alle comfort, woningen, verwarming, eten én geld.
  Die misdaad tegen Europa MOET STOPPEN en dat kan door de EU kot te sluiten en al die klaplopers die er nu liggen hun bankrekeningen te spekken een C4 onder de neus te duwen ‘zonder oprotpremie’.

  Like

 19. jowitteroos zegt:

  Goedenmiddag allemaal

  Ongelooflijk Martien, gelijk besteld!

  Artikel E.J. : het zijn allen vuile vieze verraders : In de Nederlandse pers hoor je er weinig tot niets over zal wel opdracht van EU zijn………
  Verders is alles toch wel goed verwoord in de racties van een ieder hierboven…………….WAKE UP NEDERLAND!!! ( zal wel niet)

  @ Friki
  Mijn emails met linkjes wel ontvangen???

  Like

 20. daiyu-ninja zegt:

  Martien Pennings 04:50.
  Maar niemand, werkelijk níémand, van de velen die Sadiks geschrift hadden ontvangen, reageerde met grote verontwaardiging in de zin van bijvoorbeeld: „Zeg Sadik, ben je nu helemaal van de pot gerukt? Eerst in ons land een veilig en beschermd onderdak vinden……………………….

  Ze maken zich er geen zorgen om, dat de islamisten ons lans willen veroveren en islamiseren.
  Onze politici weten verdomd goed waar het naar toe gaat met Nederland.
  Ze vullen hun zakken niet voor niks met miljoenen.
  Ze weten dat er een dag komt dat het hier een onhoudbaar wordt. Dat hier een situatie zal ontstaan waar de volks en landverraders niet in willen leven.
  En wij, het volk?
  Ach, wij waren er goed voor om hun zakken te vullen.
  Er zou een netwerk opgezet moeten worden van sterke, gezonde knapen, train ze, zet ze op belangrijke plaatsen, en laat ze die landverraders oppakken. Waar ter wereld ze ook zijn.

  Like

 21. G.Deckzeijl zegt:

  On topic! Realiteit, wat is dat, Lagarde..????
  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21090878/__Lagarde_wil_realistisch_plan_voor_Griekenland__.html
  Mijn realiteit: laat de Grieken maar uit de euro stappen en teruggaan naar de drachme.
  Laat ze hun eigen zaakjes maar gaan regelen, misschien kunnen ze dan handel gaan drijven met Gaza of zo…
  Maar in ieder geval niet meer bij ons gaan bedelen voor een bijdrage.

  Like

 22. willemientje zegt:

  Kunnen we niet wat raketten lenen van Hamas, en deze op de gebouwen van de EU in Brussel richten?

  Like

 23. DonnaDolce zegt:

  Had dat stuk gister van mijn buurvrouw gekregen, uit de Telegraaf geknipt, is van Professor Smalhout, die schrijft goeie stukken.

  Like

 24. Tom Hendrix zegt:

  @willemientje 16.48. uur, dat lijkt mij een perfect plan willemientje!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s