Israël: de perverterings-machine komt alweer op stoom

De bovenstaande foto staat boven een artikel van Anja Meulenbelt over de laatste escalatie rond Gaza. Het artikel zelf staat vol met de gebruikelijke leugens. Maar met de foto geeft ze onbedoeld een waarheid weg. Je ziet, volgens het onderschrift van Meulenbelt:  “Ahmed Jabari links, bij de vrijlating van Gilad Shalit”. Iedereen ziet dat hier een maffiose slachter zit, naast het jongetje dat hij jarenlang gemarteld heeft.

Gidi Markuszower van Likoed-Nederland, in de spotlights van Pauw en Witteman, betitelde Jabari als een“stuk vuil”. Dat was héél dom en gaf zijn opponent Radi Suudi kans nog krachtiger zijn pose van beschaafde bedaardheid uit te venten. Let op het extra hoffelijke knikje en de extra zoetsappige toon van Witteman bij de introductie van Radi Suudi: “ Dat doen we met Radi Suudi, die Palestijnse afkomst heeft.” Ja, dat hééft-ie, Radi Suudi: “Palestijnse afkomst”! Zo erg dat ik ooit aanleiding zag om Radi Suudi en zeventien andere terroristenvrienden dit toe te voegen:

“Waarom sode-flikker-steen-tief-straal je mijn land niet uit, stelletje gekken? En neem die hele geflipte en zelfingenomen “linkse” horde zelfmanifesterende collaborateurs mee. Anja Meulenbelt, Harry Van Bommel, Gretta Duisenberg, Marika Peters, Dries van Agt, Hans van den Broek: het hele zootje hedonisten met hun bijzondere belangstelling voor het Joodse volk zou misschien toch het beste gedijen in de sfeer die hen het meest na staat, die van Hamas, Khomeini, Ahmedinejad en Nasrallah. Ga! Ga asjeblieft weg!”

Terroristenvriend Witteman over de eliminatie van Jabari: “Laten we even kijken naar de beelden van de luchtaanval ( . . .) en die waren toch een beetje DE AANZET TOT ALLES.” De hang naar Israël-demonisering blijft ook bij Witteman de poriën uitkomen, terwijl de feiten steeds kartoeneriger duidelijk worden.

Pallywood is in full swing, ook weer met dode kindjes. Hier een voorbeeld van een jongetje in Gaza dat door een eigen afgedwaalde Kassamraket is gedood. Maar “president” Haniyeh staat alweer het lijkje vast te houden en Israël de schuld te geven. Ik heb al meer uitgelegd dat voor de Hamasterroristen elk slachtoffer, Jood of Arabier, een bonus is. Een Jood omdat het een Jood is en een Arabier, liefst een kind, omdat er propaganda mee gemaakt kan worden. Daarom plaatsen ze ook hun raketinstallaties in dichtbevolkte gebieden. Maar Twan Huys zag ik zaterdagavond 17 november geilend vragen aan een “Palestijn” in Gaza (hij had in Engeland gestudeerd) hoe toch de kinderen in Gaza onder al dat Israëlische geweld waren.

De hang naar Israël-demonisering blijft onstuitbaar, zei ik. Als je Monique Hoogstraten haar stand upje ziet maken dan vóél je het verlangen naar Israël-bashing, maar de feiten zijn dit keer dermate evident dat ze er niet omheen durft te gaan. Tsja, zegt ze, ergens vrijdag- of donderdagavond in het NOS-journaal, er zijn nu eenmaal honderden raketten op het zuiden van Israël afgevuurd in de loop van de maanden. Maar, voegt ze er gauw aan toe: er komen ook verkiezingen aan en Netanyahu wil zich populair maken. Ja, Netanyahu lijkt mij in deze korte speech echt iemand die deze oorlog als verkiezingsstunt heeft bedacht.

Mij worden altijd van alle kanten tips gegeven om schrijvenderwijs in actie te komen. “Is Martien al ontploft?”, is een vraag die in een paar varianten nog wel eens in mijn e-mail netwerk wordt gesteld naar aanleiding van de zoveel-duizendste perversie in de mainstreammedia rond Israël & Islam. Ik kom nooit op het weblog van Anja Meulenbelt, maar nadat ik een mail had ontvangen die me attent maakte op het stuk van Meulenbelt waarmee ik hierboven begon en dat ze óók nog bij Pauw en Witteman had gezeten, moest ik wel. Maar ik kan niet wéér overgaan tot aan-de-kaak-stelling van alle hele en halve leugens en zorgvuldige weglatingen uit haar stuk en de idem-dito die ze onweersproken bij Pauw en Witteman kon plegen. Het houdt een keer op.

Ik heb zelfs op mijn sportschool inmiddels mensen die mij waarschuwen dat ik nodig weer wat moet schrijven. Zo wees René E. (ja, dat zijn z’n echte initialen) mij op een artikel op “de Joop” van iemand met een staalharde blik:

                                                      Mihai Martoiu Ticu Filosoof

Ja, ook aan die mijnheer zou ik wel weer een dagtaak kunnen gaan hebben om zijn dommige verfijndheden inzake het Internationaal Recht te fileren. Hij gaat tot in de diepste “nuances” om Israël te delegitimeren. Maar deze keer volsta ik met een “Sterf toch, klootzak!” richting Mihai Martoiu Ticu Filosoof-met-stalen-blik. Ik voeg alleen een verwijzing toe naar het mooie stuk van Roelf-Jan Wentholt over Israël en Internationaal Recht (6.330 views!). Oh nee! Ik vergeet wat. Ik kan vrij gemakkelijk een antwoord formuleren op een naïef stukje idolatrie van de filosoof:

“Van Agt is niet origineel. In 1947 al, stuurde de Jordaanse koning Abdullah een opiniestuk naar het tijdschrift The American Magazine. ( . . .) Lees zijn hele stuk want zijn woorden zijn rationeel en profetisch; hij heeft de ellende van de laatste 60 jaar voorspeld.”

Missing Peace heeft een uitgebreide demystificatie gewijd aan dat stuk, dat inderdaad profetisch was inzake het Arabisch fanatisme. Maar het was wel héél bedaard en diplomatiek opgesteld, dat dan weer wel.

En zo kwam van het een het ander. Want mijnheer Ticu hield zich eigenlik primair bezig met Van Agt en zijn stompzinnige suggestie “ze hadden die Joden na 1945 een stuk Duitsland moeten geven”. En vervolgens kwam ik dus op die speech van Van Agt waarin die suggestie gedaan zou zijn. Ik heb die toespraak van Van Agt vijf minuten bekeken en het toen voor gezien gehouden. Want ik heb me zo langzamerhand wel genoeg in het Israël-demoniseren van Van Agt verdiept. Bovendien is die man ongeneeslijk.

Als je gaat kijken naar die toespraak van Van Agt dan moet je naar zijn website “The Rights Forum”.  Toen ik daar gisteren moedeloos naar zat te staren, kwam het ineens vol bij me binnen: de krankzinnige vasthoudendheid waarmee dat kleine landje Israël gedemoniseerd wordt door types als Van Agt en al die “prominente” medestanders die daar in het logo rechtsboven trots genoemd worden. Die energie die een Mihai Martoiu Ticu steekt in pogingen de enige humane democratie in het Midden Oosten te delegitimeren. En ineens wist ik zeker dat het allemaal pure antisemieten zijn die daar in dat logo staan en ook mijnheer Mihai Martoiu Ticu die níét in dat logo staat. Het kán niet dat je zoveel evident kwaad (de islamitische wereld) goedpraat en het relatief veel betere (Israël) dermate demoniseert.

Ze maken deel uit van een nep-elite die niet alleen voor een fors deel antisemitisch is, maar voor een nog groter deel incompetent. Barry Rubin schrijft naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen rond Gaza:

“The elite currently in power in the Western mass media is never going to  comprehend the Middle East. There is a problem with bias, for sure, but the big problem is the impenetrable ignorance of the very people who are entrusted with explaining the region to others. They insist on imposing their own misconceptions on the situation while ignoring the evidence.” [mijn vet]

“Impenetrable ignorance”? Op zijn best. Maar ik ben bang dat er bij velen iets ergers aan de hand is. Gewone Jodenhaat. Want zó blind en stom kán je niet zijn.

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestina", antisemitisme, antizionisme, Israël, Jodenhaat, Linkse Kerk, Naïviteit, nieuw fascisme. Bookmark de permalink .

20 reacties op Israël: de perverterings-machine komt alweer op stoom

 1. Martha N zegt:

  Martha N zegt:

  Ja Martien, bedankt voor je stuk, daar valt niets aan toe te voegen op dit moment.

  Ik kan me echter nog steeds verbazen over de totale ommezwaai van de Nederlandse politici, t.o.v. van Israël. Stonden ze eerst achter hen (jaren geleden alweer), zijn het nu de zielige Palestijnen en soortgenoten.

  Ze vertroetelen en pamperen ze, dit kan toch niet ALLEEN zijn om stemmen te krijgen..?.
  Misschien ben ik nog niet wakker en dat ik daarom te stom ben om het te volgen..?

  Like

 2. likoednederland zegt:

  En wat zegt Hamas op de Palestijnse televisie over de Palestijnse burgerdoden?

  “Wij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild. De zionisten weten niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood hebben ontwikkeld. De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch. Wij houden zo van de dood, zoals de Zionisten van leven houden.”

  http://likud.nl/2012/11/wat-wil-hamas-nu-eigenlijk/

  NB Het gebruik van eigen burgers als menselijk schild is een oorlogsmisdaad.

  Like

 3. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Meulenbelt cs vuren leugens af zoals Hamas raketten schiet. Het is vreselijk moeilijk om die muur van leugens alsmaar meteen te ontzenuwen. Zo beweerde Meulenbelt bij Pauw en Witteman dat Gaza zo dichtbevolkt is dat het onmogelijk is om een raket af te vuren vanuit open terrein. Want heel Gaza is volgebouwd. Ze zei dit in antwoord op het verwijt van Pauw dat Hamas de eigen bevolking als menselijk schild gebruikt. Pauw had op deze leugen niets terug te zeggen. Dat is te begrijpen, geen mens is in staat om alle mogelijke leugens direct te ontzenuwen. Daarom is dat liegen van Meulenbelt, van Agt, van Bommel, Timmermans enzovoorts ook zo effectief. Ondanks dat een blik op Google Maps leert dat Gaza helemaal niet totaal volgebouwd is. De gemiddelde televisie-kijker gaat natuurlijk niet kijken op Google Maps. Dus die is weer een stukje verder vergiftigd door de muur van leugens van de Israel-haters.

  Like

 4. Lucky9 zegt:

  Dank Martien Pennings.
  In ieder geval wil ik beamen dat Pallywoord inderdaad in full swing is. De acteur die hier ( http://www.youtube.com/watch?v=H-Vms2eAeUU ) ontmaskerd werd, was vermoedelijk zelfs dezelfde als diegene die ik om andere filmbeelden met zijn rug naar de camera met een kind in de armen overduidelijk geacteerd zag lopen naar wat de inkom van een ziekenhuis moest voorstellen.
  Gestalte en lichaamsbouw was dezelfde. Alleen de kleur van de vest maakte het verschil, samen met het dragen van een hoofddeksel.

  Ik vind het gebrek aan objectiviteit in praatprogramma’s van de MSM kenschetsend. Met Pennings Roelf -Jan of een van de vele andere pro-Israëlische kandidaten aan tafel zou Meulenbelt onmiddellijk ontmaskerd worden als een perverse schaamteloze leugenares en met het schuim op de lippen haar ware aard tonen of oneervol met de staart tussen de benen moeten afdruipen.

  De media scheppen met het in stand houden van deze onevenwichtige toestand mee de islamofiele leugens van Meulenbelt, van Agt, van Bommel, Timmermans enz. De media hier de vara, zijn zélf schuldig aan de creatie van propaganda en bedrog!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Martien Pennings respect voor uw artikel. Inderdaad de hele kliek, Mariko Peters,Anja Meulenbelt, van Agt, de heks Duysenberg cum suis heeft maar een adagium, vernietig Israel. Daarbij hebben ze hulp van de hele “linkse kerk”. En uiteraard onze rode staatstv en de kranten. Het is een walgelijke zooi bij elkaar!

  Like

 6. Allereerst mijn complimenten voor dit loepzuivere klaagschrift. Maar “gewone jodenhaat”? Dat komt maar in twee noemenswaardige basissmaken: het nationaal socialisme en de islam. “If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.” Of we hebben hier met verdomd goeie acteurs te maken…

  Like

 7. Laat ons hierbij overigens Psalm 83 aanheffen.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @ Prof. Drs. G.B.J. Van Frikschoten:
  Psalm 83:
  1. Zwijg niet, o God, verhef uw woord,
  laat niet de vijand ongestoord,
  uw erfdeel en uw naam vervloeken.
  Zult Gij niet met toorn bezoeken,
  uw haters, die zich hoog verheffen,
  om hen met smaad en daad te treffen?
  2. De lagen, voor uw volk (israel) gelegd,
  ze zijn een aanslag op het recht,
  men staat uw natie (israel) naar het leven.
  O Heer, zult gij hen niet begeven!
  Men wil uw volk ten dode doemen,
  niemand mag zelfs zijn naam meer noemen.
  Let op hoe couplet 2 zeer toepasselijk is in deze tijd!

  Like

 9. .
  Ik ken Mihai nog wel uit zijn beginperiode als amateuristisch schrijvertje op de toenmalige Volkskrantblog, waar ik een aantal jaren vertoefde, totdat het werd opgeheven.

  Het verbaasde me een paar maanden geleden ten zeerste dat deze Mihai op de Joop mocht publiceren.

  Op de Volkskrantblog wist hij zelfs zijn eigen aanhangers en geestverwanten tot wanhoop te drijven met zijn gekronkel. Jarenlang!

  De slang van kwaad komt uit zijn mond gekropen.
  .

  Like

 10. Ja, Tom, die God van Israël heeft me daar een fraai stel schrijvers op de loonlijst staan. Ergens nog wel sneu ook, dat allah het met types als Meulenbelt moet doen…

  Like

 11. Roni Thome zegt:

  Martien Pennings schrijft: ‘En neem die hele geflipte en zelfingenomen ‘linkse’ horde zelfmanifesterende collaborateurs mee’. Mijnheer Pennings noemt deze horde van hedendaagse ‘Quislingen’ met recht collaborateurs. Maar geflipt zijn ze beslist niet!. Zeker niet Anja Vuilnisbelt, niet Gretta Luizenberg, niet Dries van Agt(elijk) en ook niet Hans v.d. (Poep)Broek. Deze mensen en de jongere generatie trendsetters (Van Bommel en Marika Peters) zijn bereid Nederland en haar bevolking voor eigen agenda op te offeren. Er wordt voor hun diensten goed betaald. Het is overbekend dat Islamitische organisaties en overheidsinstanties in landen zoals Saudi-Arabië en de Emiraten betalen zeer veel petro-dolars voor propagandadoeleinden. Vooral de Palestijnse zaak krijgt extra aandacht. De ‘zieligheid van de Palestijnen’ moet in de wereld, tot het eind der tijd, op hoog vuur staan. Daarvoor worden enorme sommen geld betaald aan bobo’s v.d. media, topmensen in de universiteiten, politici en ex politici. Iedereen die helpt Arabische belangen te promoten, wordt goed beloond. Een van de grootste weldoeners op dit gebied was vriend Moamar Kadaffie. Hij ‘schonk’ astronomische bedragen aan universiteiten zoals Oxford en Cambridge heeft gespendeerd. Wat de Nederlandse bobo’s betreft: in tijden van crisis iedere losse Euro’tje cadeau is nooit weg!.

  Like

 12. Lucky9 zegt:

  @Roni Thome Je schrijft om 14:07
  “Maar geflipt zijn ze beslist niet!”
  Follow the money, in zover ben ik het met U eens.
  Maar voor het overige is het maar de vraag wat men onder ‘geflipt’ wil verstaan.
  Als Nürnberg 2.0 zich in 2013 situeert zou ik de actuele daden van deze collaborateurs beslist geflipt durven noemen.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Roni Thomé 14.07. uur, inderdaad Roni, de LANDVERRADERS zijn onder ons, deze vileine figuren v.d. Broek, Harry-Hamas-van Bommel, Anja Meulenbelt, maffe dries van Agt, en de “zwarte weduwe Gretta Duizendberg”, zijn waterdragers van de ISLAMISTEN en volledige anti-semieten.

  Like

 14. Alf Janszoon zegt:

  Historische speculatie van die Ticu
  “Van Agt is niet origineel. In 1947 al, stuurde de Jordaanse koning Abdullah een opiniestuk naar het tijdschrift The American Magazine. ( . . .) Lees zijn hele stuk want zijn woorden zijn rationeel en profetisch; hij heeft de ellende van de laatste 60 jaar voorspeld.”

  Waarom gaat hij slechts terug tot 1947?

  http://www.mideastweb.org/napoleon1799.htm

  De Joden van Europa zou oneindig veel leed bespaard zijn gebleven indien de suggestie van de Corsicaanse Fransman in die tijd werkelijkheid was geworden.
  De Holocaust zou er niet zijn geweest.

  Like

 15. jowitteroos zegt:

  Zo’n 150 demonstranten protesteerden deze namiddag tegen Israël aan het Provinciehuis van Antwerpen, daar vond een pro-Israëlconcert plaats. Er werden, geheel zoals we dit gewend zijn, ook antisemitische leuzen gescandeerd zoals ‘Hamas, alle Joden aan het gas’.

  Een geluidsfragment hiervan werd aan de politie overhandigd en er zal een klacht worden neergelegd tegen dit racisme. Beluister een kort fragment van haat hier

  http://joodsactueel.be/2012/11/18/extreemrechts-en-extreemlinks-protesteren-samen-tegen-israel-scandereren-hamas-alle-joden-aan-het-gas/

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @jowitteroos 18.47. uur, en het linkse werkschuwe gespuis doet daar gaarne aan mee. Wat een ellende, maar dat gaat uitlopen op een wereldbrand!

  Like

 17. toetssteen zegt:

  Ticu heeft een nieuw werk:

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/17139_drie_drogredenen_in_een_tweet_van_wilders/

  Stukje eruit:

  ‘Ik zeg ook niet dat Palestijnen geweld tegen Israëlische militairen mogen gebruiken. Het enige wat ik zeg is: het feit dat Palestijnen nog geweld gebruiken na het Israëlische vertrek uit Gaza, bewijst niet dat zij niet voor land vechten.’

  Wow, dat is me nog eens een redenatie!
  Het is trouwens wel leuk dat hij door een aantal commenters redelijk weerwoord krijgt. Minder was het overigens hier:

  http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/17124_sgp_jongeren_juichen_gaza_oorlog_toe/

  Daar kliekte het bekende clubje foeiroepers bijeen. Trouwens van de aanhef klopt niet eens wat. Maar daar zitten ze niet zo mee bij Jole.

  Like

 18. Pingback: Hamas offert opnieuw kinderen op om wereld te misleiden | Welke toekomst?

 19. Pingback: Israël onder dubbelchantage van Hamas en Media | E.J. Bron

 20. Pingback: Antisemitisch NOS-journaal wekt bewust Jodenhaat | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s