Ambassadeur: keppeltje en Davidsster niet in het openbaar in Denemarken

Screenshot_21

De Israëlische ambassadeur Arthur Avnon heeft Joden in Denemarken ervoor gewaarschuwd om een keppeltje in het openbaar te dragen. Ook raadt hij af om hardop Hebreeuws te spreken. Reden voor deze waarschuwingen zijn de toenemende antisemitische overvallen in het land.

Volgens berichten in de media zei ambassadeur Avnon woensdag tegen het persbureau AFP: “Wij adviseren Israëli´s in Denemarken om hun keppeltje pas binnen in de synagoge op te zetten. Het zou niet openlijk op straat gedragen moeten worden.” Ook raadde hij af om in het openbaar hardop Hebreeuws te spreken en joodse sieraden, zoals de Davidsster, te dragen.

De reden voor de aanbevelingen van Avnon aan de joodse bewoners van Denemarken en aan die Joden die het land willen bezoeken, is het toenemende aantal antisemitische overvallen. Het dagblad “Ha´aretz” meldt, dat er het afgelopen jaar alleen al in de hoofdstad Kopenhagen 39 antisemitische overvallen hebben plaatsgevonden. Bij anti-Israëlische demonstraties vonden er overvallen op de ambassade van de joodse staat in Denemarken plaats. Het vandalisme aan de ambassade werd duidelijk door graffiti zoals “kindermoordenaars”, meldt het “Coördinatieforum ter bestrijding van het antisemitisme”.

De voorzitter van de joodse Veiligheidsraad “Nordic”, Michael Gelvan, zei tegen de “Jewish-Telegraphic Agency” (JTA): “We hebben de politie met deze situatie geconfronteerd. Als antwoord kregen we de uitspraak dat er gebieden in Kopenhagen bestaan, waarin ze niet in uniform zou kunnen optreden. Dit is geen bevredigend antwoord voor ons, laat echter de chaotische toestanden in de stad zien.”

Screenshot_23

Bron:

http://tinyurl.com/cwp46os

Auteur: ark

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", antisemitisme, Denemarken, Dhimmitude, Joden, Jodenhaat, Socialisten. Bookmark de permalink .

5 reacties op Ambassadeur: keppeltje en Davidsster niet in het openbaar in Denemarken

 1. marijke zegt:

  Om te janken gewoon weg.Schandelijk

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  “”Als antwoord kregen we de uitspraak dat er gebieden in Kopenhagen bestaan, waarin ze niet in uniform zou kunnen optreden””.

  Moeten we raden welke gebieden dit zijn?

  Verder is het grote schande dat mensen van Joodse afkomst zich niet met uiterlijke kenmerken in het publieke domein kunnen begeven. Een overheid die niet iedere burger een basis veiligheid kan bieden is volledig gefaald. Niet alleen Joodse mensen zullen last van hebben van de nieuwe import pseudo religie ook mensen die openlijk met christelijke symbolen rondlopen dragen een zeker risico. Nog steeds heeft mij niemand kunnen uitleggen waar ik de verrijking kan vinden die ons toegedicht wordt sinds we massaal overstroomt werden met de Jihadisten van de vrede. Het zal alleen nog maar erger worden.

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Te bedenken dat in de tweede wereldoorlog de Denen kans zagen hun hele Joodse bevolking naar Zweden te laten ontsnappen. En nu dit, laten ze liever al dat moslimtuig het land uit trappen.

  Like

 4. Goed gesproken, aquarius4422!

  Like

 5. Het lijkt me duidelijk genoeg dat ook in Denemarken de Dhimmi’s al goed vertegenwoordigd zijn. Men blijft, net als in vele andere Europese landen, maar toegeven aan die ideologie van de islam. Hun eigen burgers en de bezoekende burgers van andere landen kunnen ze al niet eens meer beschermen tegen ‘ongewenste’ elementen in hun eigen samenleving. Hoewel ongewenst? Als men ziet hoeveel meer deze elementen mogen en kunnen ten opzichte van de eigen bevolking, geeft dat genoeg stof tot nadenken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s