Lars Hedegaard: “Ik zal niet stoppen met het vertellen van de waarheid”

Screenshot_36

Lars Hedegaard

De aanslag vond onverwacht plaats. De 70-jarige islamcriticus en uitgever van een nieuw weekblad, Dispatch International, Lars Hedegaard, verzette zich toen een onbekende hem aanviel.

“Ik heb me onmiddellijk verdedigd”, zegt Lars Hedegaard. Tegen 11.00 uur ´s ochtends werd er aan de deur gebeld, zegt Hedegaard, en omdat de intercom niet functioneerde ging hij naar beneden om open te doen voor de man in het rode jack van een postbode van de Deense post.

“Ik nam het pakket in ontvangst en onmiddellijk trok hij een pistool en richtte op mijn hoofd”, vertelt Hedegaard aan de Deense krant “Jyllands-Posten”. De kogel miste Hedegaard en de dader frummelde aan zijn wapen, dat blijkbaar geblokkeerd was.

“Toen heb ik hem met mijn hand in zijn gezicht geslagen en ben mezelf blijven verdedigen met mijn handen zo goed ik kon”, zei Hedegaard. “Toen probeerde ik de deur naar het trappenhuis dicht te doen, wat echter niet lukte, omdat hij een voet tussen de deur had gezet. In ieder geval verloor de dader zijn pistool, dat nu binnen lag en omdat hij sterker was dan ik lukte het hem de deur weer open te duwen en het wapen weer te pakken. Opnieuw probeerde hij het aan de praat te krijgen, maar na een tijdje gaf hij het op en rende er vandoor”, vertelt Hedegaard.

De controversiële islamcriticus had daarvoor nog nooit gesprekken met de politie m.b.t. zijn veiligheid gevoerd, nu zal hij de komende tijd politiebescherming krijgen.

“Ik ben eigen verbaasd dat iemand we wilde doodschieten”, zei Hedegaard. De dader wordt als ongeveer 25-jarige, niet-etnische, donkerharige Deen omschreven, die zich op de vlucht bevindt.

Veel politici zijn “geschokt” en veroordelen de aanslag op Lars Hedegaard.

Pia Kjaersgaard, de voormalige voorzitter van de Deense volkspartij, heeft zelf jarenlang politiebescherming gehad en is geschokt over de aanslag op Hedegaard. Ze zei tegenover het persbureau Ritzau dam men alleen maar geschokt kan zijn als men zoiets hoort, bovendien hoopt ze dat de dader snel opgepakt wordt zodat de politie iets over het motief te weten komt en eveneens of er nog een mededader was.

“We kennen het motief van de dader nog niet, maar het lijkt erop alsof de aanslag heeft plaatsgevonden i.v.m. de standpunten en uitspraken van Hedegaard, wat onacceptabel is in een democratie”, zegt ze.

Lars Lokke Rasmussen, de voormalige minister-president, veroordeelt de poging tot moord op Lars Hedegaard eveneens.

“Het is een laffe en vreselijke daad”, schrijft Lars Lokke Rasmussen. “De aanval op Lars Hedegaard is een aanval op de vrijheid van meningsuiting van alle Denen.” Net als Kjaersgaard benadrukt hij het door de grondwet gegarandeerde recht op vrijheid van meningsuiting.

De SF-voorzitter anette Vilhelmsen, die aan het andere einde van het opiniespectrum staat, noemt de aanslag “volledig onacceptabel.” ”Ik ben het weliswaar niet vaak eens met Lars Hedegaard, maar in Denemarken bestaat vrijheid van meningsuiting.” Verder benadrukte ze dat er niet onderhandeld zou kunnen worden over de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid.

De 70-jarige Hedegaard, een bekende islamcriticus in Denemarken, heeft tot nu toe geen bijzondere bescherming gehad.

Ondanks herhaaldelijke bedreigingen had hij nooit contact met de PET (binnenlandse veiligheidsdienst) opgenomen en om persoonsbescherming verzocht. Lars Hedegaard zei dat hij zich nooit bedreigd gevoeld zou hebben. “Nee, nooit. Nee. Ik weiger in deze categorieën te denken.”

Ondanks deze aanval zou hij zijn kritiek op de islam en de islamitische immigratie niet afzwakken. “Ik zal niet stoppen met het vertellen van de waarheid.”

Bron:

http://europenews.dk/de/node/63848

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, Islam, Terrorisme. Bookmark de permalink .

14 reacties op Lars Hedegaard: “Ik zal niet stoppen met het vertellen van de waarheid”

 1. Jan zegt:

  Je wordt die linksen en islamoffrikanen goed zat zo .. ..hier roepen ze ook net zo goed op tot mollen .(lees : vermoorden) van Wilders en al wat in hun ogen en harses – voor zover ze die hebben – te veel kritiek op ze en EU levert ..Zoiets schreeuwt gewoon om een Hollandse Breivik ..en dan zijn we natuurlijk met z’n allen even geschokt maar intussen mooi wel wat al te radicaal tuig kwijt…Zoals de linkse kerkratten en radicale islamieten hier ook blij waren dat Pim en Theo werden gemold ..Krijg de klere , schorem ….zal ik ook ’s feest gaan vieren als hier zo’n Breivik wat linkislam molt .. mag toch ?

  Like

 2. marijke zegt:

  Is daar een adres waar je hem een kaartje kan sturen.Weet iemand dat?

  Like

 3. luckybee zegt:

  Er zijn nog helden in West Europa!!!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 22.51. uur. Inderdaad Jan, de linksen zullen nooit veranderen, ze zullen de 5e colonne zijn en blijven van de moslims.

  Like

 5. friki zegt:

  Ben blij dat hij er gezond afgekomen is! Broodnodig behoefte aan mensen met karakter en moed.Áls onrecht recht wordt, wordt verzet verplicht’, een mooie uitspraak. Hulde Lars Hedegaard voor al het goede werk, respect.

  Like

 6. jowitteroos zegt:

  Mijnheer Lars Hedegaard mijn respect naar u en vreselijk wat u overkomen is.

  Ik zeg: het is te verwachten vroeger of later dat mensen die kritiek hebben op islam met behulp van EU en VN en de multiknuffelaren en islamknuffelaren , rechterlijke machten en MSM etc. de mond gesnoerd wordt en/of gedood worden door muzelmannen. Het gebeurd immers al!

  Iedereen kan op een briefje meegeven dat de politiek ( net als hier toen in Nederland men zo geschokt was dat van Gogh vermoord werd) als altijd weer de F.*king onschuld speelt en geschokt zijn. Dit betuigd van een zeer mager inzicht in wat islam is.

  Geen banen meer voor dit muzelmannen-tuig en geen islam meer, dat is de enige oplossing! Zij werken van binnen uit.

  Like

 7. Jean zegt:

  En zeggen dat dit barbaars kankergezwel uit het rifgebergte steeds groter én gevaarlijker wordt in héél Europa.
  Volgens de linkse slopers is er niets aan de hand, dat rifgespuis wordt alleen maar niet goed begrepen want ze zijn toch zo lief meneer, mevrouw.
  Hallo! Hallo! wat moet er nog gebeuren voor we ze ALLEMAAL verdrijven van ons grondgebied?
  Wedden dat als ze één van die linkse pro islam lievertjes omleggen er kranten en zenduren te weinig zijn om hun afschuw te melden…..

  Like

 8. oogenhand zegt:

  Sommige moslims hebben vier kinderen, anderen acht. Reden voor takfeer? Katholieken die de pil gebruiken, katholieken die periodieke onthouding gebruiken, en katholieken die helemaal niets gebruiken hebben een ontzettende hekel aan elkaar.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Een niet-etnische donkerharige deen.
  Is dat een orginele deen of een b.v.een deen van afrikaanse orgine ??????????
  Blijf bezig Lars en sterkte.

  Like

 10. Roni Thome zegt:

  Lars Hedegaard is al jarenlang het boegbeeld van dapperheid. Hij komt voor zijn mening al wordt hij bedreigd. Onze regering kan best voorbeeld aan hem en de Denen in het algemeen nemen. Van alle volkeren in Europa zijn ze het minst schijterig.

  Like

 11. Jan zegt:

  Hulde aan Lars ..hij gaat door en trekt zich er niks van aan 🙂

  Maar hier ? Aan kleine nieuwe partijtjes heb je weinig tot niks ..PVV is er en staat ook allang voor anti -en uit de EU en is daarmee en de derde grootste partij en na de eerste de beste verkiezingen de grootste en dat weet Den Haag maar al te goed ..Brussel ook ..niet voor niks dat ze daar nu peentjes zweten en de druk op criticasters en internet opvoeren. ..De moordaanslag op Deense cartoonist Lars Hedegaard is ook maar onderdeeltje van die druk. Pak die gasten dus persoonlijk aan want roepen zelfs en ook publiekelijk op media op tot mollen van hun concurrentie ..Dat gaat dus ook veel te ver en is net zo goed strafbaar !!! Voor wat hoort wat is mijn motto en’ liever dood dan slaaf ‘ m’n lijfspreuk , altijd geweest ook ….SP kiezen is weer links en PvdArmoede kiezen dus mijn keuze is allang gemaakt : PVV 🙂

  Like

 12. Mosje Groen zegt:

  Ik kan maar een ding denken…dat barbaarse kutvolk wat in dat kromzwaard-gesmeerde sprookje geloofd…dat zou subiet afgeschoten moeten worden omdat het een gevaar vormt voor uw en mijn kinders, kleinkinders….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s