Beste ‘gematigde moslims’ van Nederland

Screenshot_15

(Door: Joost Niemöller)

Wat zou het fijn zijn als u zich wat vaker openlijk uitsprak tegen de uitwassen van uw geloof.

Veel moslims in Nederland zouden ‘gematigd’ zijn, of ‘modern.’ Of het er veel zijn of weinig weet ik niet, want als moslims meedoen aan het openbare debat in Nederland is het maar zelden om zich uit te spreken over de islam. Ze zijn, denk ik, vooral gematigd, omdat ze het als gespreksonderwerp liever voor zich houden. Zo’n beetje als bij ‘gematigde christenen’ (ik verzin de uitdrukking ter plekke) die anders zouden zijn dan de evangelisten. Wie niet in het openbaar ‘Allah’ of ‘God’ erbij haalt, noemen we modern, gematigd, seculier. Ze gaan, al dan niet onbewust uit van de gedachte dat geloof iets is voor de gelovigen of voor zichzelf. Of ze hebben gewoon geen zin in die discussies de hele tijd.

Ik vind dat verder prima. Graag zelfs. Als niet-gelovige krijg ik het liefst zo min mogelijk met geloof te maken in mijn leven. al ben ik natuurlijk wel geïnteresseerd. Dus als ik begrijp dat iemand ‘moslim’ is, of ‘christen’, dan wil ik nog wel eens nieuwsgierige vragen stellen. Wat dit of dat betekent. Wat ze eraan doen. Lijkt me verder ook niks mis mee. En een moslim die een beetje relaxed in het leven staat, praat daar ook gewoon over zonder allerlei emoties. Echt waar, ik maak dat mee.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Beste ‘gematigde moslims’ van Nederland

 1. Ad de Koning zegt:

  Maar moslims kunnen wel ineens demonstreren als ze maar denken dat hun geloof iets tekort wordt gedaan, vooral moslima’s komen bij b.v. Pauw & Witteman als o.a. gezichtsbedekkende kleding ter discussie staat of als hoofddoekjes bij b.v. de politie verboden worden. En als de imam oproept om te demonstreren omdat hij vindt dat de islam tekort wordt gedaan. Nederland moet veel krachtiger optreden. Nu is het in Deventer bij een bepaalde moskee toegestaan om elke dag oproep tot gebed voor de gelovigen via een omroepinstallatie te doen. Men dient zich wel aan de geluidsnormen te houden, maar we weten wat daarvan terecht komt. Ik weet wel dat ook de kerkklokken luiden maar dat is hier in Nederland eigen aan ons land geworden en niet zo’n kattengejank. Wie had ooit gedacht dat zoiets mogelijk zou zijn. Ik moet dan altijd denken aan mevrouw Thatcher, de vroegere premier van Engeland waar veel mannen een voorbeeld aan kunnen nemen. Toen een moslim parlementslid aan haar vroeg “wanneer komt er nu een moskee in Londen” (ja, die tijd was er) antwoordde zij “als de kerkklokken luiden in Saoudie-Arabie”. Heerlijk om zo’n antwoord te kunnen geven. Was zij maar aan het bewind gebleven, of iemand zoals zij.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Gematigde moslims? wat is dat?
  2. De Koe (Al-Baqarah)

  Geopenbaard nà de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 286 strofen.
  85. Toch zijt gij het volk, dat uw eigen broeders doodt en een gedeelte van uw volk uit hun huizen verdrijft, elkaar tegen hen helpende in zonde en overtreding. En, indien zij als gevangenen tot u terugkomen, koopt gij hen vrij, terwijl juist hun verdrijving voor u verboden was.
  Gelooft gij dan slechts in een gedeelte van het Boek en verwerpt gij een ander gedeelte? Er is geen beloning voor degenen uwer, die zulks doen, behalve schande in dit leven; en op de Dag van Opstanding zullen zij de strengste kastijding moeten ondergaan, want Allah is niet onachtzaam betreffende hetgeen gij doet.
  Je moet in alles geloven wat in de Koraan staat anders ga je de Hel in.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Moslims moeten in alles geloven wat in de Koraan geschreven staan anders gaan ze de Hel in.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ach gematigde muzelmensen, whoehahaha! Dat is net zoiets als een vierkante cirkel, nooit vergeten wat de EXTREME MUZELMAN ERDOGAN zegt: ISLAM IS ISLAM, en over de democratie zei deze “fijne meneer”, ” democratie is als een treinreis, als je je doel bereikt hebt, (islamisering) dan stap je eruit… Maar ga vooral zo door RODE KERK met nog meer JURKEN binnen te halen!

  Like

 5. Jan zegt:

  Zo op zich zie ik er ook uit als gematigd, misschien zelfs tam of gedresseerd. Maar als iemand mijn gedachte zou kunnen lezen zou hij mij in een dwangbuis stoppen en voor eeuwig verbergen in inrichting. Zegt dus niets, hoe iemand overkomt.

  Like

 6. Zijn er ook gematigde hoolicans?

  Like

 7. jowitteroos zegt:

  Al die gradaties hebben een nut en houden verband met elkaar en behoren tot een iets: ISLAM

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  Gematigde Moslims. Die schijnen zeker alleen maar in Nederland rond te wandelen. Wie zijn ogen open doet, ziet wat het begrip gematigd Moslim betekent. Jawel, de Arabische lente, aan de wereld verkocht als de menselijke vorm van Islam. Maar die ervoor zorgt dat alle Arabische staten veranderen in Sharia gemeenschappen. Je moet wel erg naief zijn om te gaan geloven in gematigde Moslims in Nederland. Niets meer dan een slim verkooppraatje van Islamieten om de Sharia ook hier een kans te geven. De befaamde wolf in schaapskleren !

  Like

 9. @BigLJohn; mooi gezegd!

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @BigLJohn 21.32. uur. Inderdaad John, goed gezien. Sinds 11 september 2001, weet ik hoe PERVERS, WREED, en ONMENSELIJK de ISLAM is!

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Gematigde moslims doet mij een beetje denken aan een beetje zwanger zijn.

  Like

 12. marnix zegt:

  Alle kranten Belgische staan vol over een 15-jarig meisje die 90 x is verkracht op een 1 weekend in Groot-Brittannië. Alle reacties op het artikel rond de Arabische samenleving in Engeland worden verwijderd door de moderators van de BE kranten….
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1593936/2013/03/11/Britse-seksslavin-16-90-keer-verkracht-op-een-weekend.dhtml

  In welke cultuur komen sex-slavinnen voor? Wie heeft de sex slavenhandel in GB.?

  http://www.barenakedislam.com/2013/03/11/traumatized-16-year-old-girl-was-brutally-raped-by-90-different-muslim-men-in-one-weekend/

  http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-21606658

  Het rapport over het onderzoek naar moderne slavernij (inclusief systematisch kindermisbruik) in Groot-Brittannië komt tot de onthutsende conclusie dat de pogingen om dat misbruik aan te pakken grondig tekort schieten. Het onderzoekscomité stelt ook het gebrek aan actie in de regering-Cameron aan de kaak, nadat een schokkende onderwereld van mensenhandel werd blootgelegd. Het onderzoek toont aan dat meer dan 1.000 volwassenen en kinderen naar of binnen het Verenigd Koninkrijk werden ‘verhandeld’. Wellicht is dat cijfer maar het topje van de ijsberg. Heel wat slachtoffers werden als seksslaaf mishandeld.

  Like

 13. Jade zegt:

  Gematigde moslims zijn gewoon wolven in schaapskleren…

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Nog even voor de dromers onder ‘ons’: Er bestaan geen gematigde Moslims !!!!! Er is maar èèn
  Islam. Liegen, bedriegen, stelen, verkrachten, moorden mag zolang het maar ongelovige zijn.
  Zoals Joden, Christen honden,enz.enz.
  En ze zijn nog te laf om achter hun eigendaden te staan, als gepakt worden, of betrapt, liegen ze altijd en ontkennen ze.
  En dat volk hebben ons land binnen gehaald…..Bedankt politiek, Bedankt sLinkse Partij v.d. Allochtone, Bedankt Nep Liberalen, Bedankt slappe eikels van D666,Bedankt “Groen’ linkse knuppels en niet vergeten Bedankt CDA stelletje Nep Chistenen!!!
  Ik walg van jullie allemaal !!

  Like

 15. Jan zegt:

  Gematigde moslims in Lahore steken gebouwen en inboedel in brand van Christenen. De VN is woedend, niet dus, merkt het niet, interesseert het ook niet
  http://aun.photoshelter.com/gallery/Joseph-Colony/G0000.qfMz9ge5RQ

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Koddebeier 17.35. uur. Helemaal waar beste koddebeier, hierop zeg ik AMEN. En o ja, ons cda is geworden tot “christenen dienen allah”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s