Een voorlopig dieptepunt: de VVD steunt Al-Qa’ida

Screenshot_39

(Door: Hala Naoum Néhmé)

Het is mij een raadsel waarom de hedendaagse liberalen hun best doen het liberalisme in een moreel faillissement te storten.

Je hebt van die mensen in wier oordeelsvermogen je zo veel vertrouwen hebt dat je aan hun inzichten waarde hecht. Jérôme L. Heldring is voor mij zo iemand.

Bij hem vraag ik mij niet zozeer af of, maar eerder waarom hij gelijk heeft. ’s Lands wijste oud-columnist merkte vorig jaar in Elsevier op dat de VVD nooit veel belangstelling had voor de buitenlandse politiek.

Heldring heeft gelijk. Niettemin ben ik er niet zeker van of die belangstelling altijd al afwezig is geweest. Mijns inziens is zij vooral het laatste decennium afgenomen. De liberale verwaarlozing van de buitenlandse politiek begon rond 2004 en heeft zich gemanifesteerd op vijf onderwerpen.

Turks EU-lidmaatschap

In de eerste plaats het akelige besluit om de EU-onderhandelingen met Turkije te beginnen. Nederland had in de tweede helft van 2004 de EU-voorzittershamer in handen. Het toenmalige CDA/VVD/D66-kabinet vond dat Turkije ‘in voldoende mate’ voldeed aan de criteria voor het starten van de onderhandelingsgesprekken. Ook toenmalig fractievoorzitter Jozias van Aartsen wilde Turkije er koste wat het kost bij, net als toenmalig VVD-staatssecretaris van Europese Zaken Atzo Nicolai.

Later, toen de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan furieus reageerde op de Deense cartoons over de profeet Mohammed, vond Van Aartsen dat Turkije misschien toch maar geen EU-lid kon worden. Dat was uiteraard te laat.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Een voorlopig dieptepunt: de VVD steunt Al-Qa’ida

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  Ach er wordt hier iets over het hoofd gezien , zoals de strategische ligging en belang van turkey. Er zijn ongeveer 60 nukes in turkey

  Of the three nuclear powers in NATO (France, the United Kingdom and the United States), only the United States has provided weapons for nuclear sharing. As of November 2009, Belgium, Germany, Italy, the Netherlands and Turkey are still hosting U.S. nuclear weapons as part of NATO’s nuclear sharing policy.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_sharing

  http://en.wikipedia.org/wiki/Incirlik_Air_Base

  Misschien maakt dit het ook iets duidelijker

  According to the report, the nukes are more or less stranded there because the Islamist regime in Turkey refuses to allow planes to land at Incirlik that are capable of transporting them, in spite of repeated U.S. requests. Presumably, the Turks aren’t allowing them to be transported by land or sea either.

  The obvious conclusion is that the Turks see the nukes at Incirlik as a ready made Turkish nuclear arsenal should they decide to simply confiscate them in the future. The F-16′s we sold Turkey are fully capable of transporting them to a different facility under their control, or to a target for that matter.

  http://beforeitsnews.com/opinion-conservative/2012/10/turkish-press-leaks-that-70-u-s-nukes-are-deployed-in-turkey-2510380.html.

  http://www.armscontrol.org/act/2010_06/Kibaroglu

  Als laatste en ga zelf maar verder spitten, verbind de puntjes via lijntjes tot een plaatje en het wordt heel misschien iets duidelijker.

  http://presstv.com/detail/2012/10/28/269141/us-keeps-70-nuclear-bombs-in-turkey/

  Wat een waanzin zeg !

  Like

 2. felix zegt:

  Een voorlopig dieptepunt Naaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Hoever moet je nog zinken als liberaal zijnde ???

  Like

 3. van hoorn zegt:

  Erdogan is helemaal niet van plan om tot de Europese Unie toe te treden. De economie van Turkije groeit flink, zijn APK partij met islamitische roots zit stevig in het zadel en hij heeft de mensenrecht-pottenkijkers en het vingertje van het Westen niet nodig. Wat hij wel nodig heeft? Een invloed in het Midden Oosten dat door sektarisch en religieus geweld uiteenvalt en daarna langs etnische lijnen opnieuw wordt ingericht. Eerst Syrie,daarna Libanon,dan Jordanie en als laatste Irak.Erdogan zit op zijn stoel in Ankara te wippen van het lachen, want het Westen doet vrolijk mee om alle soevereine staten in het Midden Oosten te decimeren en te destabiliseren. Turkije stapt dan in het vacuum.Een Nieuw Ottomaans Rijk wordt gesmeed, alleen zonder wapengekletter, maar wel met geo-politieke invloed en oliedollars.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   Bent U aan de paddo’s of zo. Zo een baarlijke nonsens die U hier zit te verkondigen.

   Like

  • Rudi zegt:

   @van hoorn
   Vraagje, denk jij dat Saoedi-Arabië dat zomaar zal dulden? En zo ja, over welke oliedollars heb je het dan? Toch zeker geen de Turkse oliedollars, of beter gezegd olielira.
   Denk jij dat Turkije zijn economische groei zal kunnen handhaven indien Al Qaeda dit land met zijn westerse toeristen, alcohol, heidense trekpleisters, bordelen en andere zaken die Muhammad de verdelger verboden heeft, in het vizier krijgt?
   Of als het westen uit zijn lethargie ontwaakt?

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Als je het zo bekijkt is de VVD al vanaf 2004 langzaam maar zeker in een lethargische slaap gesukkeld.
  En je kunt nu wel nostalgisch gaan jammeren van ‘Waar zijn de dagen van Hans Wiegel gebleven’ enop het eerste gezicht liijkt dat een steekhoudende vraag, maar we moeten niet vergeten dat de problematiek in Wiegel’s hoogtijdagen een totaal andere was. Veel overzichtelijker ook. Tóen waren er linksmensen -en niet zo weinig ook- die de VVD ‘Fascistisch’ noemden, en niet eens zozeer vanwege rassenkwesties, maar louter omdat de sociaal-economische inzichten van Liberalen en socialisten verschilden. Er was, met andere woorden, weinig voor nodig om in die dagen voor ‘Fascistisch’versleten te worden. Het buitenlander-probleem spitste zich vooral toe op de flierefluitende, WW-trekkende Surinamers en antillianen; de Islam speelde nog geen rol van betekenis.
  Ik wil hier maar mee zeggen dat ik niet zeker weet hoe de toen immer alerte Wiegel zich nu zou hebben opgesteld. Brallende Nieuw-linksers kon hij indertijd prima aan, maar had hij zich met het Moslim-vaagstuk ook zo goed raad geweten? That’s the question. In ieder geval is het duidelijk dat zijn partijgenoten en opvolgers, van Aartsen en nu Rutte, dat absoluut níet weten.
  De PvdA wil zo nodig tegen beter weten in de idealist blijven uithangen en de VVD weet het helemáál niet meer. Fijn zeg, en dat vormt momenteel onze regering!
  Stem strategisch: Je stevent zo heerlijk op een totale catastrofe af!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Ach, de nep bierpompliberalen, die zich met huid en haar hebben verkocht, aan de Partij van de Allahtonen. Deze VVD is inmiddels gelijk rood geworden, geheel in lijn van de PvdA, want dat komt de EU natuurlijk ook beter uit. Een oen als RUTTE aan het stuur, recht op de afgrond af!

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  O ja Afghanistan de goede oorlog.

  The previously unknown deposits — including huge veins of iron, copper, cobalt, gold and critical industrial metals like lithium — are so big and include so many minerals that are essential to modern industry that Afghanistan could eventually be transformed into one of the most important mining centers in the world, the United States officials believe.

  http://www.nytimes.com/2010/06/14/world/asia/14minerals.html?_r=0

  Lithium hydride

  LiH is produced by treating lithium metal with hydrogen gas:

  Thermonuclear bombs work by using the energy of a fission bomb to compress and heat fusion fuel. In the Teller-Ulam design, which accounts for all multi-megaton yield hydrogen bombs, this is accomplished by placing a fission bomb and fusion fuel (tritium, deuterium, or lithium deuteride) in proximity within a special, radiation-reflecting container

  http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_weapon

  puntjes, lijntjes plaatjes.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Momenteel in Birma gaande. Lees op http://www.powned.nl dat de boedhisten nu KEIHARD terugslaan naar de volgers van de islam. Ik vind dat zeer frappant, want boedhisten zijn in het algemeen vreedzame mensen, maar na MOORDPARTIJEN van de MUZELMANNEN zijn ze het zat, en gelijk hebben ze, wat mij betreft.
  Geloof maar niet dat de RODEN in Nederland en de RODE omroepen en pers o.l.v. de VARA en het RODE NOS JOURNAAL daar ook maar 1 minuut aandacht aan schenken.
  Wat laten wij veel toe van de muzelmensen hier.

  Like

 8. van hoorn zegt:

  Hendrix

  Mijn informatie en documentatie gaat veel verder dan de Nederlandse media. Maar a propos: heeft u een andere visie op de politiek van Turkije? Ik sta altijd open voor andere gezichtspunten.

  Like

 9. van hoorn zegt:

  E.J.Bron

  De redacties van de grote kranten zijn chronisch onderbezet door geldgebrek.Hierdoor is er geen tijd voor het betere graaf-en spitwerk.Wat gebeurt er dan? De persberichten van de grote persbureaus als Reuters en AP en andere worden klakkeloos en kritiekloos overgenomen.De rest van de kolommen wordt gevuld met trivialiteiten en ander slap gelul.Over het verwijt dat de Nederlandse journalistiek links georienteerd is,wil ik het volgende kwijt. De grootste dagbladen in Nederland zijn rechts van het midden.Alleen-maar dat is mijn persoonlijke mening-links heeft betere journalisten en opiniemakers en ze maken het meeste lawaai.Hierdoor wekt het de indruk dat de GEHELE pers links is, maar dat is niet zo.

  Like

  • Rudi zegt:

   van Hoorn zegt: “…links heeft betere journalisten en opiniemakers en ze maken het meeste lawaai.Hierdoor wekt het de indruk dat de GEHELE pers links is, maar dat is niet zo.”

   Waarop baseert u deze stelling, mag ik vragen? U kunt dan wel in een eerdere post stellen dat “(uw) informatie en documentatie gaat veel verder dan de Nederlandse media.”, maar ik zie u daar weinig bewijsmateriaal voor aandragen.
   Van horen zeggen, misschien?

   Ik kan E.J. Bron bijtreden, want ook in België is de media in handen van het linkse journaille. Sommige kranten of tijdschriften omschrijven zich misschien vanuit hun oorspronkelijke zuil als conservatief, maar worden intussen volgeschreven door linksen. U wil een voorbeeld? Knack, ooit toonaangevend tijdschrift voor de meerwaardezoeker, wordt inmiddels enkele jaren volgeschreven door multiculti’s en linksen zoals Joel De Ceulaer, Han Renard en Walter Pauli. Ook de Belgische kranten De Standaard en Gazet van Antwerpen hebben de conservatieve inspiratie plaats laten ruimen voor allerlei ongein als terreurgoedpraters en links gezwets.
   Wat Nederland betreft, afgezien van Elzevier en haast ondergrondse blogs (*) als deze, merk ik weinig stemmen op in de media die enig kritisch geluid geven op de massa-immigratie, islamisering en de EUssr.

   (*)verschoning, Webmaster, het beeld ontleen ik aan de ondergrondse pers tijdens de bezetting, verder bedoel ik er niks mee.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    “Ondergrondse blog” beschouw ik in deze context als een compliment Rudi! 😉 🙂

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Rudi 19.55. Toch deed HP/de Tijd het soms wel, Rudi. Dat wil zeggen, enigszins spaarzaam en vooral toen ze nog een WEEKBLAD waren.
    Sinds ze zich vorig jaar tot maandblad hebben getransformeerd is de kwaliteit in mijn ogen hard achteruit gegaan. Ik las dat blad al zo’n dertig jaar en werkelijk met plezier, maar ík vind ze op de één of andere manier ongeïnspireerder geworden.
    Maar goed, over de ‘goede’tijd, dus: Het blad stond te boek als tamelijk ‘links’, maar àls er schaduwzijden te bespeuren vielen aan zaken als de Islam, de multi-culti en dergelijke signaleerden ze dat heus wel, èn scherp. Zelfs Wilders kwam er bij hen meestal genadig af; Totaal in de grond boren deden ze hem nooit, want hij had altijd wel dingen die ze moesten onderschrijven, wat ze dan ook heus wel deden.
    Nou ja, dat is dus voornamelijk alweer de goede oude tijd, want hun tegenwoordige inhoud…..ik weet het niet. Zouteloos….(eh, vind IK dus.)
    Waar je de kritische stemmen waar jij op doelt echt NOOIT hoort, dat zijn de vrouwenbladen. -Nee hoor, ook de Opzij niet, althans niet zoals juist zij zou moeten. Die proberen allemaal de lieve vrede te bewaren en je wordt soms gèk van de-kool-en-de-geit sparende inhoud. Toch blijf ik ze van tijd tot tijd lezen om er in te springen als iets me totaal NIET bevalt.

    Like

   • Rudi zegt:

    @Theresa Geissler
    Daar heeft u me te pakken, Theresa. De Tijd is een krant die ik slechts één of twee keer gelezen heb en dat was dan nog 15 jaar geleden in mijn studententijd. Die ken ik niet zo goed. Wel weet ik dat de enige satiricus die naam waardig die België rijk is, Koen Meulenaere (ex-Knack) daar tegenwoordig schrijft.

    Like

 10. van hoorn zegt:

  E.J.Bron

  Ik schat het in de geschreven pers op 50-50 en op tv 70 links-30 rechts.

  Like

 11. Jan zegt:

  Saoedi-Arabie richt ontspanningscentrum in voor Al Qaidaterroristen om op adem te komen

  Saudi Arabia opens luxury rehab center for Qaeda terrorists
  Saudi Arabia is hoping to wean jailed al-Qaeda terrorists off religious extremism with counseling, spa treatments and plenty of exercise at a luxury rehabilitation center in Riyadh.
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4370252,00.html

  Like

 12. likoednederland zegt:

  De EU wil de ‘opstandelingen’ helpen, dus officiele steun aan verkrachters.
  http://likud.nl/2012/12/fatwa-moslim-strijders-mogen-syrische-vrouwen-verkrachten-voor-betere-motivatie/

  Like

 13. Joop Klepzeiker zegt:

  Like

 14. Joop Klepzeiker zegt:

  Saudische rebellenleider in Tsjetsjenië gedood

  Bij de gevechten in de onrustige Russische deelrepubliek Tsjetsjenië is een uit Saudi-Arabië afkomstige commandant van een groep Arabische rebellen om het leven gekomen. Dat hebben Arabische nieuwsmedia en een voormalige vice-voorzitter van het Tsjetsjeense parlement zondag gemeld.

  Het zou gaan om Abu Walid, ook wel bekend als Abdul Aziz al-Ghamdi, een explosievenexpert uit Saudi-Arabië die al sinds 1995 in Tsjetsjenië verblijft. Volgens de Arabische nieuwszender Al-Jazeera kwam de man om bij gevechtshandelingen in Tsjetsjenië, maar het was onduidelijk wanneer en hoe hij om het leven is gekomen. Het bericht van Al-Jazeera werd bevestigd door een broer van Walid en door Badr Eldinne al-Chechani, een vice-voorzitter van het Tsjetsjeense parlement.

  http://buitenland.nieuws.nl/150168

  Begin er al een lampje van 5 watt te branden ?

  Kan nog wel honderd puntjes posten !

  Like

 15. Jan zegt:

  Al Qaida geeft ook een tijdschrift uit: Al Qaida Airlines, waarin beschreven hoe je het besten het westen de vernieling in kunt helpen.
  http://www.theblaze.com/stories/2012/05/16/al-qaeda-airlines-magazine-the-most-disturbingly-clinical-guide-to-jihad-youll-see/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s