Dat kleine gelukkige land

Screenshot_4

Blije Israëli´s

(Door: Caroline Glick)

Toen op de Onafhankelijkheidsdag de feestelijkheden ten einde kwamen, had minister-president Benjamin Netanyahu een gastoptreden bij de linkse satirische show ’Eretz Nehederet’ op kanaal 2.

Een van de laatste vragen die gastheer Eyal Kitzis de premier stelde was hoe hij zou willen worden herinnerd wanneer zijn termijn erop zit.

Netanyahu dacht even na en zei, “Ik zou willen worden herinnerd als de leider die Israëls veiligheid waarborgde.”

Op het eerste gezicht leek Netanyahu´s uitgesproken ambitie een beetje saai. In het jaar dat hij de langst dienende minister-president in de geschiedenis van de staat is, is alles wat hij wil de nationale veiligheid waarborgen? Waarom heeft hij zo’n lage ambitie? Maar het studiopubliek reageerde echter op Netanyahu´s ambitie met een keihard applaus.

Na een kort interval om zijn gedachten op orde te krijgen, reageerde een zichtbaar overweldigde Kitzis iets met de strekking van, “Ja, als het u lukt om ook vrede te sluiten, hebben we daar geen bezwaar tegen.”

Het publiek was stil.

De ongelijkheid tussen het gejubel van het publiek en Kitzis’ geschokte teleurstelling over Netanyahu´s antwoord legde weer eens de grote kloof bloot tussen het wereldbeeld van de doorsnee Israëli en dat van de elite.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Joden, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dat kleine gelukkige land

  1. Tom Hendrix zegt:

    Respect voor Netanyahu! Deze man verdient een lintje, hij heeft een zware verantwoordelijkheid te dragen, en heeft te maken met terroristische acties van Palestijnen, en de haat van alle islamlanden, ga daar maar eens aan staan. Leve Israel, en veel heil en zegen voor het joodse volk!

    Like

  2. delamontagne zegt:

    Ik ken nog een land waar ik al een tijdje niet meer woon, HAD OOK een “klein gelukkig land” kunnen blijven, maar dan hadden “de-boven-ons(= U )-gestelden” een en ander ANDERS moeten aanpakken.
    Het land waar het in artikel over gaat, heb ik in m,n jongere jaren ook mogen meemaken. Waarschijnlijk heb ik het 20 jarig onafhankelijkheids-feest in ,68 of 69 ook mogen meemaken.
    WAREN toch heeeeeeeeeel andere festiviteiten dan zo,n islamitisch feest. ( doe je als tijdelijk “Gast”in zo,n land natuurlijk niet aan mee).
    ]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=viWunyHapPA
    Veel Ivriet herinner ik me niet meer, dan maar zo……………
    -veel…. SHALOM, vive Israel…………

    Like

  3. G.Deckzeijl zegt:

    Palestijnse propaganda:
    http://www.barenakedislam.com/2013/04/24/more-fake-pallywood-poor-me-anti-israel-propaganda/
    Dries van Agt en Anja Meulenbelt, kom er maar in.

    Like

Plaats een reactie