AIV rapport Midden-Oosten: eenzijdig en onjuist

Screenshot_19

Joden en Arabieren bij elkaar in een supermarkt op de “Westbank”

Gezamenlijke analyse van Missing Peace en Likoed Nederland, 26 april 2013.

I. Inleiding

Een rapport van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV)dat vorige week uitkwam, bevat onjuistheden en geeft een eenzijdig beeld van het Midden-Oosten conflict. De AIV komt hierdoor tot een onjuiste conclusie over de oplossing van het conflict: om vrede te bereiken zou de druk op Israël moeten worden vergroot.

De AIV gaat in haar rapport voorbij aan het feit dat het Palestijnse leiderschap – niet de Israëlische regering – al jaren weigert om over vrede te onderhandelen.

De Hamas-regering in Gaza is bovendien principieel van mening dat Joden geen staat mogen hebben: dat staat in het Hamas handvest en dat draagt de organisatie uit naar de eigen bevolking. Hamas weigert daarom de reeds gesloten vredesakkoorden uit te voeren.

De organisaties Missing Peace en Likoed Nederland hebben het rapport van de Adviesraad Internationale Vraagstukken ‘Perspectieven op duurzame vrede in het Midden-Oosten’ geanalyseerd. Zij constateren dat de AIV haar conclusies bereikt op grond van onrealistische aannames en eenzijdige en onjuiste informatie, zowel feitelijk, juridisch als historisch.

Lees verder>>>

LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", Arabische wereld, Gazastrook, Israël, Midden-Oosten. Bookmark de permalink .

Een reactie op AIV rapport Midden-Oosten: eenzijdig en onjuist

  1. baksteen zegt:

    Wat worden we toch door een stelletje antisemieten geregeerd, niets veranderd de afgelopen 80 jaar. Hiermee steek je de islamieten in Nederland nog eens een hart onder de riem en moedig je ze verder aan vol in te zetten op het verspreiden van de Jodenhaat, zoals in Arnhem.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s