Topambtenaren in Brussel verdienen meer dan Angela Merkel

Screenshot_20

De EU-ambtenaren in de Brusselse kantoorcomplexen verzetten zich tegen bezuinigingen

De ambtenaren van de EU-instellingen dreigen opnieuw met een staking. De Duitse Bond van belastingbetalers noemt dit “driest” en “ongeloofwaardig”. De geplande veranderingen in het ambtenaren dienstrecht zouden redelijk zijn. Veel ambtenaren zouden topverdieners zijn en nauwelijks belasting betalen.

De vakbond van de EU-ambtenaren heeft voor 7 mei opnieuw een staking aangekondigd. Ze wil zich tegen de invoering van een 40-urige werkweek en een verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd verzetten. De Duitse Bond van belastingbetalers heeft hier heftige kritiek op.

Bij de protesten van de Brusselse ambtenaren gaat het om de beperking van salarissprongen en andere voordelen. De geplande kortingen zouden de koopkracht de komende 15 jaar met ongeveer 60% reduceren, bekritiseren de vakbonden in hun stakingsoproep. “De raad wil ons dood zien!”, staat er zelfs op de homepage van de grootste Brusselse ambtenarenvakbond Union Syndicale. Een meer dan drastische woordkeuze voor de in werkelijkheid veeleer bescheiden bezuinigingsvoorstellen: de invoering van de 40-urige werkweek en de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar zijn de kernpunten van de door de EU-organisaties bedachte bezuinigingen.

Reiner Holznagel, de president van de Duitse Bond van belastingbetalers, noemde de aangekondigde staking in een mededeling driest en absurd”. Het zou iedere logica ontberen dat de topverdieners van het openbaar bestuur in Europa de straat opgaan om zich te verzetten tegen de invoering van minimale standaards.

Per slot van rekening zou de Europese Commissie deel uitmaken van de trojka, die de euro-crisislanden harde bezuinigingen in hun bestuursapparaten oplegt. Daarom zouden deze bezuinigingen ook snel bij de EU-ambtenaren moeten worden omgezet. “Met zo´n politiek schaadt men niet alleen het noodzakelijke bezuinigingsproces, men maakt zich ook ongeloofwaardig”, aldus Holznagel. De EU-ambtenaren zouden “allemaal” topverdieners met de beste arbeidsvoorwaarden zijn.

Het aanvangssalaris van een EU-ambtenaar bedraagt minstens € 2600,- per maand. Topambtenaren brengen het zelfs op meer dan € 18.000,-, zonder de deels royale en belastingvrije toeslagen mee te rekenen, die het salaris van een secretaris-generaal op meer dan € 23.000,- per maand kunnen laten oplopen. Daardoor verdienen deze bruto, maar vooral netto op grond van de geringe belastinglast duidelijk meer dan bijvoorbeeld de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Ook de Duitse ambtenaren werken al langer.

Het debat over de salarissen van EU-ambtenaren is in het kader van de onderhandelingen rondom het meerjarige financiële kader van de EU van 2014 tot 2020 actueler dan ooit. Al in de herfst van vorig jaar wilden meerdere EU-landen bezuinigen op het EU-bestuur (hier). Nadat de landen het echter niet eens konden worden en de ambtenaren al eerder de barricaden op gingen, kwam het tot een duidelijke verhoging van de salarissen (hier).

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/05/03/steuerzahler-bund-top-verdiener-in-bruessel-verdienen-mehr-als-angela-merkel/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR, Graaien, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

8 reacties op Topambtenaren in Brussel verdienen meer dan Angela Merkel

  1. louis-portugal zegt:

    En 3000 ambtenaren verdienen meer dan M. Rutte.

    Like

  2. Helena zegt:

    Je snapt niet waar ze de gore moed vandaan halen. Het is ten voeten uit “animal farm”
    Om maar positief te blijven ik hoop dat dit veel kiezers zal stimuleren om op de AfD te stemmen.

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      @Helena, 21.46u.AfD, die Freiheit en volgens Tiny is PRO ook niet verkeerd. Het kan allemaal, maar de Duitsers verkeren nog altijd in een kràmp om voor Neo-Nazi’s aangezien te worden en daarom durven ze niet. Al hebben die moderne nationalistische partijen daar niets mee uit te staan. Maar de jongeren schijnen ze wel aan te spreken dus misschien is het alleen maar een kwestie van tijd. Die Merkel moest zich immers rot schamen om haar land óók al aan de Islam te verkwanselen. Had je Wilders over moeten horen in zijn Berlijn-speech 2010! Heb je dat al eens bekeken? Ik kan het je anders aanbevelen! Gewoon op Youtube, het beste weergave van Malarich.

      Like

  3. Pingback: EU-ambtenaren aan de bedelstaf? | Golfbrekers

  4. Jean zegt:

    Het zijn die huichelaars van dat EU kot, een kot vol met decadente profiteurs, die andere landen even de les gaan spellen hoe ze moeten bezuinigen maar zelf blijven ze decadent parasiteren.
    Horen we Olly met zijn lolly dan is het steeds besparen, wel Olly ik wil je graag een gigantische besparing aandragen: Ga als laatste buiten in dat EU gedrocht, sluit de deur achter je en smijt de sleutel weg zodat we NOOIT nog iets horen komende van die verzameling misdadigers want jullie bende komt ons de strot uit.
    Niemand zou mogen genieten van belastingvrij inkomen, het is juist door dergelijke misdaad te legaliseren dat misdaad ontstaat en iedereen weet dat misdaad loont vandaar de inzet van veel ongeschoolden om daar binnen te geraken via vriendjes en andere wansmakelijke praktijken.
    In Brussel loopt nog zo een familie rond die leeft van klaploperij en parasitisme, ook aan die hun profitariaat komt een einde zelfs sneller dan ze zelf kunnen vermoeden want het decadent profitariaat komt de meerderheid nu al de strot uit en dat voor iets wat niets voorstelt noch enige toegevoegde waarde heeft, typisch iets Belgisch, daarom dat wij versnelt de Onafhankelijke Democratische Seculiere Republiek Vlaanderen opeisen.

    Like

  5. BertG. zegt:

    En ze werken er ook hard voor.
    Het is niet niks om ’s ochtends vroeg je bed uit te komen om je handtekening te zetten op de lijst voor je dagvergoeding en dan weer gauw naar huis.
    En vervelend kunnen al die politici het niet vinden dat ze daar wat meer verdienen.
    Deze mensen zitten er immers met hun volledige steun en ze tekenen alles wat er daar bedacht wordt.

    Like

  6. Anneke zegt:

    HOOP dat ‘frau’ Merkel en d’r companen enorm jaloers worden en door ontstane frustratie de ‘pesthekel’ aan de ‘meerderen’ achter de politieke schermen ontwikkelen. Zodanig….dat men het EU-SPOOKverhaal gaat loslaten. Dat de landen zich van Brussel gaan LOSKOPPELEN.
    Gebeurd dit niet, dan zal Brussel héél Europa doen laten ONTBINDEN. Dan zal dit continent ‘sterven’/AF-STERVEN.

    Like

Plaats een reactie